FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
. Junak danasnjeg GP je Nik, svaka cast, zao mi je sto ga "miniraju" u timu.

Ne znam sta tacno podrazumevas pod tim "miniranjem",ali bih se osvrnuo na teoriju,koju jako dugo protezira Jergovic,da je ovogodisnji BMW napravljen za Kubicin stil voznje.
Svojevemeno je on tvrdio i da je McLarenov problem bio da li da auto prave za Kimija ili za Montoyu,pa je tu nalazio deo razloga za losije rezultate Montoye.
Ne bih da ga osporavam,jer zna vise od mene :),ali mi je malo neobicno da konstruktori tako od sale ispunjavaju necije zelje i prave auto po zahtevu,a da se takvi vozaci ne mogu prilagoditi autu. :confused:
Mozda mi odnos u BMW-u prosle i ove sezone ne ide u prilog,ali meni je i dalje cudno da jedan vozac ne moze pola godine da se prilagodi autu i da razlika bude tako drasticna.
Kod promene ekipe jos mogu razumeti,ali u istoj ekipi malo teze.

Moje misljenje je da su podjednako dobri i Kubica i Nik i da neke nijanse odlucuju. Kao sto je vec DB06 napisao bmw je napravljen za Kubicu i njegovom stilu voznje pa su i te nijanse na njegovoj strani. Prosle sezone su imali pravo da biraju strategiju i jednu trku je Kubica imao agresivniju strategiju drugu Nik, dok ove sezone je to sve na strani Kubice. Uvek je pun goriva i nikako ne moze da se kvalifikuje vise. Ova trka je to jasno pokazala. Malo sam se grubo izrazio da ga miniraju ali ne volim te fore prvi-drugi vozac u timu a u svim timovima je takva situacija...

Cestitam Rubensu na novom rekordu koji se jos dugo nece oboriti...

Poslednja izmena:
Ha,šta kažeš prijatelju ratniče,zamalo da se obistine kompletna moja predviđanja oko Kimija na startu.
Sve u svemu veoma sam zadovoljan kako smo izvezli trku iako je moglo mnogo bolje.
Izgleda da je ipak nešto rađeno na motoru i to dosta dobro jer vidim da se polako privikavaju na taj famozni treći sektor koji nam još uvek zadaje glavobolje ali ide na bolje.
Set guma i manja kolčina goriva nam je otvorila put da možemo da se nadamo trijumfu...međutim,neka mi neko objasni (da li sam pijan ili prost) zašto su na drugom pit-stopu opet stavljene tvrđe gume...to nas je i koštalo sigurne pobede...moglo je jednostavno doliti više goriva a ne gubiti dragoceno vreme jer se videlo da je bolid dosta stabilan i da bi i sa mekšim gumama održali lidersku poziciju.
To mi nikako nije jasno :dontunderstand:

Poslednja izmena:
Na HRT-u danas pricali i o aerodinamickim promenama i vracanju slikova,samo nisam uhvatio pricu od pocetka.Kako god,promena ce biti.Cilj je jasan-da se omoguci preticanje,koje sada skoro onemogucavaju turbulencije u krivinama,koje pravi bolid ispred.
Trebalo bi biti zanimljivih trka od iduce sezone.

Tim stručnjaka za aerodinamiku radi na tome a kako sam razumjela ukinuće aerodinamičke dodatke kojih na bolidu ima bezbroj. Oni će da osmisle svoj paket. Bolidi bi trebali biti bez raznoraznih krilaca i malo širi u odnosu na današnje.

Vracaju se na sirinu od 2m,ukidaju "raznorazna krilca,zakrilci,peraja".
Predlozen je novi set pravila- promena oblika zadnjih stabilizatora i vracanje sirih guma bez sara. Umesto dosadasnjeg stabilizatora predlozena su dva "kutijasta" koji bi bili pozicionirani iza zadnjih tockova a planirani rezultat je više preticanja.
Problem je reklamiranje na malim stabilizatorima.
Nesto ovako

35196_2.jpg

Izgleda da je ipak nešto rađeno na motoru i to dosta dobro jer vidim da se polako privikavaju na taj famozni treći sektor koji nam još uvek zadaje glavobolje ali ide na bolje.
zašto su na drugom pit-stopu opet stavljene tvrđe gume[/B]...to nas je i koštalo sigurne pobede... :dontunderstand:
Nisam siguran da su neki zahvati na motoru doneli poboljsanje.Vise mi se cini da je poboljsana aerodinamika i setap bolida,narocito kod Lewisa i narocito u odnosu na trening.
A sto se tice guma-mislim i da je to bila neminovnost.Cela trka je tako koncipirana,pa se nije moglo menjati u hodu.A i dobro je ispalo.
Kolko sam video,pregazio je nesto na stazi.
Kimi kaze da su imali kontakt u prvoj krivini,pa je i to mozda razlog.
Ovu sliku sam vec ranije video i prvi i jedini komentar je bio "Na sta ovo lici...."

Ma neka lici na sta hoce,samo da nam omogucitrke slicne danasnjoj ili bolje.
Uostalom,ni ovi danas ne lice ni na sta.Izgubiti ne mozemo.
A sponzorima neka naprave hologramske reklame za gledaoce na tv-u.:lol:

Poslednja izmena:
Heiki nije bio siguran da li mu je guma citava nakon kontakta sa Kimicom pa je morao u box za vreme safety cara a Kimi je malo ostetio prednje krilo

Hamilton kaze da mu je ovo najbolja trka u karijeri

Poslednja izmena:
Nakon onog zakucavanja u Spaniji,potpuno razumem Heikkija.
A i Lewis je najverovatnije u pravu.
Najzad je odvezao jednu nesablonsku trku,uzbudljivu i energicnu.
Ono juce je licilo na F1 koju zelim da gledam,makar moji favoriti i ne pobedjivali( i makar pobedio i Massa :mrgreen: ).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back