FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kaako ce biti u turskoj???

Bice kako biti mora.;)
Veoma je izvesno da ce ovo biti jos jedna dominacija Ferrarija i da ce samo dve neizvesnosti biti:
1.Massa ili Kimi za p1(mada je i to meni izvesno,ali,ipak...)
2.BMW ili McM za trecu stepenicu podijuma(ovde je neizvesnost velika).
Sve,naravno,zavisi od poretka na gridu,mada su losiji startovi BMW-a sansa za McM i u slucaju loseg Q3.Ali je zato ocajan setap "strela"(kako se sad Alonso smeje zajedljivo :mrgreen:) mozda sansa za BMW.A i cudna strategija McM-a da krece sa vise goriva tesko da je korisna(do sad nije bila).
Ipak,trka je trka,pa su moguca i iznenadjenja(pucanje gume,izletanje...).BMW je bio malerozan na pocetku,McM u poslednje dve trke...red je na Ferrari.:mrgreen:
Posto se menjaju motori i menjaci,to smanjuje mogucnost kvara,ali ne iskljucuje.
....................................................................................................................

Nesto razmisljam o Aguriju i cinjenici da je sada "samo" 20 auta na startu.U slucaju nekog masovnijeg odustajanja,neki nece ni morati zavrsiti trku,a dobice bodove.
Mozda ne u Turskoj,ali u Monaku,pa jos ako okisi,bez TC-a u onom tesnacu...
Panis tako jednom i jedini put pobedio.:D

Kimi ce biti prvi, pa najbrzi je. Jedino Masa moze da mu parira, jer je Meklaren ove godine definitivno losiji u odnosu na proslu. Sada je mala razlika izmedju BMW-a i Meklarena koji naravno imaju losije bolide od Ferarija. Turska odgovara Ferariju, ali nikad nista nije sigurno u F1. KIMI RAIKKONEN IS THE BEST. Bio sam njegov fan dok je bio i u Meklarenu. Prezirao sam Ferari, ali zbog Kimija sam ga zavoleo. F1 pratim od ' 95 tada je moj favorit bio Dejmon Hil u Reno Vilijamsu, zatim Mika Hakinen u Meklarenu i naravno nikad nisam gotivio Sumahera, kao sto se vidi, jer su ovo bili njegovi najveci rivali.

Kimi ce biti prvi, pa najbrzi je. Jedino Masa moze da mu parira, jer je Meklaren ove godine definitivno losiji u odnosu na proslu. Sada je mala razlika izmedju BMW-a i Meklarena koji naravno imaju losije bolide od Ferarija. Turska odgovara Ferariju, ali nikad nista nije sigurno u F1. KIMI RAIKKONEN IS THE BEST. Bio sam njegov fan dok je bio i u Meklarenu. Prezirao sam Ferari, ali zbog Kimija sam ga zavoleo. F1 pratim od ' 95 tada je moj favorit bio Dejmon Hil u Reno Vilijamsu, zatim Mika Hakinen u Meklarenu i naravno nikad nisam gotivio Sumahera, kao sto se vidi, jer su ovo bili njegovi najveci rivali.

Pa kako sad zivis sa cinjenicom da,navijajuci za Kimija,navijas i za Schumachera? ;) :mrgreen:
Do duse,i ja sam "pratio" Sennu u Williams,svojevremeno,ali to je bila "prva ljubav".Posle to covek prevazidje,pa ne "prati" nikog,narocito ne u Ferrari:mrgreen:.Drag je meni Kimi i dalje,ali srecan mu put,ja ostadoh uz McLaren,iako mi nije bilo svejedno kad je odlazio.
Znaci,posle Kimija si ponovo "srebrni" ?:lol:

Oni samo misle da su najveci rivali... posto ih je Sumi sve posmenjivao redom i ispratio u penziju. Svi zajedno nemaju pobeda i titula kao on. Pazi humoreska... Dejmon Hil... isti kao i Massa - moze da pobedi samo ako krene prvi.

YOU LITTLE PLONKER
Uzimaj gajbice i idemo na pijacu.
Šalim se ali nisam mogao da odolim.
Tvoj razvojni put praćenja F1 je otprilike isti kao i moj (zato smo i braća) stim što sam samo simpatisao u to vreme Vilijams zbog Hila.
Sve u svemu drago mi je da imamo još jednog srebrnog fana u moru kmera.

Nisam gledao vremensku prognozu za Tursku,ali mislim da bi trebala biti bar malo niza temperatura od prosle godine.Ipak je ovo maj,a prosla trka se vozila u avgustu.
A kako ce to uticati na bolide...visa matematika.Lakse je sacekati,pa videti.

Aj da te i ja malo ispravim ;)
Maria Teresa de Filippis je ucestvovala dve sezone 1958-59 i imala je jedno 10 mesto (Belgija 1958) i ukupno 5 GP dok (na tri GP je startovala a na 2 se nije kvalifikovala) je Lella Lombardi ucestvovala tri sezone 1974-76 imala je jedno 6 mesto u Spaniji i ukupno je ucestvovala na 17 GP ali se na 5 GP nije kvalifikovala. Obe su bile Italijanke i Maria trenutno ima 82 godine dok je Lella umrla 1992 u 48 godini od raka... Lella je i posle formule nastavila da se trka, 1981 godine zauzela je 2 mesto na 1000 km Monza.

--------------------------------------------------------------------------------
Lela Lombardi i Đovana Amati (ako su mi tacni podaci). Lela je osvojila neki bod (ili cak pola boda, ne znam tacno), a Djovana nije postigla neki uspeh ni osvajala bodove. Za Mariju ne znam, to su stvarno bili poceci, a nisam guglala.
(Ipak sam bacila post, iako sam se zarekla da necu, sem tiketa).
Mada, Brera je car podataka :) .

--------------------------------------------------------------------------------
Lela Lombardi i Đovana Amati (ako su mi tacni podaci). Lela je osvojila neki bod (ili cak pola boda, ne znam tacno), a Djovana nije postigla neki uspeh ni osvajala bodove. Za Mariju ne znam, to su stvarno bili poceci, a nisam guglala.
(Ipak sam bacila post, iako sam se zarekla da necu, sem tiketa).
Mada, Brera je car podataka :) .

mislim da smo utvrdili koje su dve zene vozile u F1!!!!

Djovana se nikad nije kvalifikovala za neku trku

postigao ju je na samom kraju a Masa je dosta gresio (mnogi su jer je staza prilicno izazovna)
Massa gresio..Tipican primer uzrocno-posledicnog odnosa.:lol::mrgreen: Bilo je i vreme da ga popusti ona napaljenost sa perethodne dve trke.Morace Schumi opet da ga "rehabilituje".:lol:

P.S.
Detaljnijim pregledom rezultata sam ustanovio da mi je promaklo Lewisovo kasnjenje od mizernih 36 hiljaditih iza Kimija,sto povecava moj optimozam,bez obzira sto je to postigao u najpovoljnijim uslovima. :D

Masa ovde ima dve za redom a ako sutra uzme kvalifikacije eto mu i trece (zalosno ali istinito)

medjutim,Kimi je dao intervju u kojem je rekao da ce uciniti sve da to spreci... i dalje sam pri tvrdnji da su dva boda koje Kimi gubi na ponekoj trci u odnosu na Masu bacena u vetar i da ih ne treba cesto praktikovati. dakleM,pol za Kimicu i lagana start-finis pobeda

Hehehe...vidim da se Webberov RB poprilicno raspao nakon onog osrednjeg "ljubljenja" zida.:lol:
Kako su krenuli,uskoro ce i jaci povetarac da im otkida delove bolida.

Massin "het-trik" u Turskoj mi se ne bi ni malo svideo.Mnogo je,kume,tri puta za redom.
Neka pobedi i Lewis,samo da nije Massa.:mrgreen:

A vidim i da su oba McM-a slaba u S2.Nisam gledao treninge,ali se nadam da ne gube vreme u maestralnoj krivini br.8.Veoma je glup osecaj gledati i navijati za bolid koji gubi vreme u toj krivini.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back