FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ево какве сам ја податке нашао за 2008 годину:
(ово су плате само за ову сезону)

1.Алонсо 28 милиона
2.Раиконен 22 милиона

То су прва двојица, имам податке за још неке али не знам које тачно место заузимају:

Батон 16 милиона
Хајдфелд 11 милиона
Розберг 5 милиона
Хамилтон 5 милиона
Ковалаинен 2,5 милиона
Глок 2 милиона
Пике 1,5 милиона

На дну листе се налазе:

Накађима 1 милион
Сутил 1 милион

volio bih ja da sam makar na sutilovom mjestu...bilo bi para:D

Priznao je:

Dva dana nakon objave priče u medijima, 67-godišnji Britanac je prvi put izašao u javnost s isprikom Međunarodnoj automobilističkoj organizaciji.

"Iz informacija dobivenih od nepogrješivog, visoko pozicioniranog izvora u britanskoj policiji i zaštitarstvu, saznao sam kako je tijekom protekla dva tjedna specijalizirana grupa provodila istragu nad mojim privatnim životom iz još nepoznatih razloga i za nepoznatog naručitelja," napisao je Mosley u pismu. "Slične informacije sam dobio od nešto slabije upućenog izvora u Francuskoj.

Sada ste, nažalost, upoznati s rezultatima ove tajne istrage i veoma mi je žao ukoliko je to osramotilo vas ili klub (FIA-u). Ne samo da je britanski tabloid objavio osobne i privatne aktivnosti koje su, najblaže rečeno, sramotne, već je objavljena priča s tvrdnjama kako su u pitanju nekakve nacističke konotacije. To je u potpunosti netočno."

Osim što je inzistirao kako ga ovaj skandal neće omesti u izvršavanju svojih poslovnih dužnosti, Mosley je najavio pokretanja sudskog procesa protiv novina News of the World zbog zadiranja u njegovu privatnost i javnog objavljivanja privatnih aktivnosti.

Cenim da je ovo osveta Rona Denisa za onih 100 miliona.:mrgreen:

Pa i nije bash prosechan u Americi odlichno vozi, a Pavlovic ima chini mi se 27 godina, shto u poredjenju sa Hamiltonom Pikeom JR i Fetelom ispadne kao veteran!

То није никакво мерило.
Оно што Монтоја вози у Америца у поређењу са Ф1 је као небо и земља.
Па чак и када су категорије сличне приметна је велика разлика, довољно је да узмеш пример Бурдеа.

То није никакво мерило.
Оно што Монтоја вози у Америца у поређењу са Ф1 је као небо и земља.
Па чак и када су категорије сличне приметна је велика разлика, довољно је да узмеш пример Бурдеа.

Ovo je definitivno velika enigma.
Vec smo diskutovali o tome.
Iskustvo nam govori da vozac iz F1 mnogo lakse uspe u npr. IndyCar-u,nego sto je obrnut slucaj.
Sta vise,vozaci malo bolji od proseka(po ucinku) u F1 su sa lakocom osvajali tiutle u Amereci,a sampioni iz Amerike bili neubedljivi,cak ocajni(Andreti Jr.) u F1,sa izuzetkom Villeneuve-a.On je u prve dve sezone bio sjajan(drugi,pa sampion),a da Williams nije '96. Hillu namenio titulu,mozda bi je kanadjanin osvojio u debitantskoj sezoni.
Odgovor je jako tesko dati,tim pre sto velikani iz F1 nisu nesto tezili Americi.Da smo tamo mogli gledati Sennu,Prosta,Laudu,Schumachera...mozda bi se mogao izvuci neki zakljucak.
Cinjenica je da su automobili u IndyCaru mnogo ujednaceniji,pa kvalitet vozaca dolazi do izrazaja.Sa druge strane,auto u F1 vec decenijama odlucuje sampiona,skoro uvek.
Ipak,nesumnjivo je da je F1 najprestiznija trkacka serija i medju smim vozacima,pa po analogiji i njeni sampioni moraju biti najcenjeniji,a sve u nadi da ce jednom neki od njih otici preko bare i pokazati sta moze.
Kako bi bilo da Alonso probije led :idea: :D

:lol:
Bil' pomogla neka domaca?:mrgreen:

P.S.Vidim da se Massa dobro kotira na kladionici.
Kad je mogao Alonso dva puta za redom,moze i Massa,jel da?
Meni to lici na "dvojku" na autsajdera ili "1-2",fudbalski receno.;)

ma daj sta das :mrgreen:

Masi bi bilo bolje da konacno osvoji drugo ili trece mesto jer Kimica,ma koliko bio dobar,ne moze sam uzeti titulu konstruktora

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back