FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Srebrnima sve cestitke! Heiki je sasvim OK, ali ga je "pomeo" malo SC u zadnjem pitu.
Alonso realno nije mogao bolje, Reno je krs i to je to. Ali se za razliku on Pikea makar bori lavovski.
Ovi nasi su majmuni za medalju. Pocetnicke greske... Masa manje vise... od njega me nista ne iznenadjuje vise, ali svetski sampion onako idiotske poteze da napravi, pa to je komedija! Ja mislim da je Sumaher (ako je gledao) ugasio TV odma posle prvog Kimijevog izletanja.... smesno. ODMA otkaz... ali ne vozacima, nego onome ko je zaposlio obojicu!
Generalno, Kimi je napadacki vozio... agresivnije nego cele sezone zajedno... ali uzalud.
Jos jednom cestitke mercedesu, zasluzena pobeda potpuno!

e bravo po prvi put da neko bude realan........;)

Super je BMW ! A i Rosberg se proslavio !

Jel moze neko da mi objasni pravila oko ulaska u pit stop tokom Safety cara... jer su se najvece promene izdsavale tokom safety cara...

Kakva su pravila oko safety car pit stopa?

Super je BMW ! A i Rosberg se proslavio !

Jel moze neko da mi objasni pravila oko ulaska u pit stop tokom Safety cara... jer su se najvece promene izdsavale tokom safety cara...

Kakva su pravila oko safety car pit stopa?

postoji tacno odredjen trenutak kada se otvara pit stop dok je safety car na stazi. pre toga se ne sme ulaziti

svaki izlazak iz pita pod crvenim svetlom je diskvalifikacija

To znam. Ali ovako... nakon izlaska Safety car-a svi bolidi se poredjaju iza njega... preticanje nije dozvoljeno itd. Onda se otvara pit stop. neki bolidi ulaze na dosipanje goriva i menjanje guma.

A ZATIM SE VRACAJU NA STAZU !

Da li se vracaju na stazu gde stignu ili se opet vracaju na svoju poziciju?

Ako se vracaju na svoju poziciju (momenat ulaska Safety car-a) onda kontam sto se kaze "iskoristili" su Safety car da odu u pit stop. Ali ako se vracaju gde se zateknu... onda to nije nikakva prednost.

ja veoma dobro znam o cemu govorim!

u jednom trenutku se daje znak za prestrojavanje vozila po plasmanu

ponovicu jos jednom... odlazak safety cara automobili cekaju u formaciji 1,2,3,4,5..... u odnosu na trenutni plasman

Jel to sigurno? ZNaci onda posle pit stopa vozac pretice kolonu do svoje pozicije jel?

jel sigurno to da mi jos neko potvrdi...

Evo na engleskom jeziku:

It will come on to the circuit with its orange lights on and all drivers must form a queue behind it with no overtaking allowed. The safety car will signal backmarkers to pass by using its green light until the race leader is immediately behind it, followed by the rest of the field in race order. Any lapped car between cars running on the lead lap must pass those cars and the safety car before proceeding slowly around the track to take up their correct position at the back of the pack. No car is permitted to enter the pits until all cars are lined up behind the safety car in race order.

If the incident that brought out the safety car has blocked the pit straight, the clerk of the course may direct the safety car to lead the field through the pit lane. Cars are free to stop at their pit garage should this happen.

When the safety car is ready to leave the circuit it extinguishes its orange lights, indicating to the drivers that it will peel off into the pits at the end of the current lap. The drivers then continue in formation until they cross the start-finish line where green lights will indicate that they are free to race again.

In exceptional circumstances, such as in extremely poor weather, a race may begin behind the safety car, which will put its orange lights on at least a minute before the start to indicate this. When those lights switch to green the safety car will lead the field around the circuit in grid order.

preuzeto sa oficijelnog sajta f1

Према неким причама Ферари би у Бахреин требао доћи са потпуно новим ''носем''.
Према тим гласинама предњи део има отвор.

То би онда могло овако да изгледа (ове слике сам већ постављао):

ff4fw7.jpg

ff5br2.jpg

ff6ot2.jpg

ffnc3zj0.jpg

ff333qw2.jpg

ffnc2ts5.jpg

То би требало да одрађује овакав посао:

fnj.jpg

funnynosesfinalzn4-1.png

ff3kn2.jpg

Evo na engleskom jeziku:

It will come on to the circuit with its orange lights on and all drivers must form a queue behind it with no overtaking allowed. The safety car will signal backmarkers to pass by using its green light until the race leader is immediately behind it, followed by the rest of the field in race order. Any lapped car between cars running on the lead lap must pass those cars and the safety car before proceeding slowly around the track to take up their correct position at the back of the pack. No car is permitted to enter the pits until all cars are lined up behind the safety car in race order.

If the incident that brought out the safety car has blocked the pit straight, the clerk of the course may direct the safety car to lead the field through the pit lane. Cars are free to stop at their pit garage should this happen.

When the safety car is ready to leave the circuit it extinguishes its orange lights, indicating to the drivers that it will peel off into the pits at the end of the current lap. The drivers then continue in formation until they cross the start-finish line where green lights will indicate that they are free to race again.

In exceptional circumstances, such as in extremely poor weather, a race may begin behind the safety car, which will put its orange lights on at least a minute before the start to indicate this. When those lights switch to green the safety car will lead the field around the circuit in grid order.

preuzeto sa oficijelnog sajta f1

To sam i ja juce nasao ali nigde se ne pominje redosled i uticaj pit stopa na redosled. To je nesto sto sam vec znao.

Svakako sam bar naucio da clanovi ne citaju postve nego samo frljaju odgovore na pamet. Mogao sam da dobijem tako i recept za tortu... dobro sam prosao. :cool:

je li druze,vide li ti ikad Masine zube.... ja se nesto ne secam
Morao sam i to staviti kao opciju,mada ni sm ne verujemu to.:mrgreen: Necu vise o njemu,da tine dizem pritisak.:lol:
Nego sta kazes na ovo providjenje ispod?:lol:
Ako mu ne pukne guma,ogibljenje...rikne motor,menjac...ili Massa ne "pokaze zube".:lol:
Da ga ne ureknem,ali daleko je kraj trke.;)
Kad sam ovo pisao,nisam bas bio preterano ozbiljan,ali eto...gde je Kimi-tu su nevolje.;)
Slazem se sa tobom u vezi onog prvog Kimijevog izletanja.Bilo je malo nepotrebno,ali ja ga zbog takvih stvari cenim.
Medjutim,ono drugo izletanje mu ne dolikuje."Namestao" se stotinjak metara za napad,lepo se videlo,a onda bezveze izadje na travu.Moze on to mnogo bolje.
Steta za Kubicu.U nedelju je on realno bio p2 do odustajanja u svakom pogledu.

@Garwor:
Ne slazem se sa tobom da je SC pomogao Lewisu.Mislim da je tu nereseno.Prvo ga je zeznuo,posle mu je pomogao.

P.S.Ah,da,pa ja ni reci o Lewisu.
Ni ne teba,suvisno je.
:D

Reno nakon trke

Fernando Alonso je na povratku u Reno zabeležio sasvim dobar rezultat - četvrto mesto nakon starta sa 11. mesta. Za razliku od njega, debitant Nelson Pike imao je vrlo težak prvi vikend kao F1 vozač - startovao je sa 20. mesta i već na startu dobio udarac, a kasnije i odustao.

Fernando Alonso:

"Ovo je bila vrlo čudna trka sa mnogo preticanja, incidenata i mehaničkih problema za mnoge vozače. Iskoristili smo sve šanse koje smo imali i završili trku sa dobrim rezultatom, koji će nam dati podsticaj i samopouzdanje za ostatak sezone. Ipak, moramo još da radimo kako bismo podigli nivo performansi u kvalfikacijama i brzinu u trci, ali današnji rezultat je za nas veoma bitan."

Flavio Briatore:

"Fernandovo četvrto mesto je odličan znak na startu sezone. Odvezao je sjajnu trku, i iako smo dva puta bili ometeni od Sejfti kara, ono što je on uspeo da uradi je izvanredno. Preticanje jednog od Meklarena u završnom delu trke je bilo spektakularno. Moramo još da radimo, ali ohrabrujuće je to što nismo jedini tim koji treba da napreduje. Za Nelsona je ovo bila prva trka i za njega veoma teška. Siguran sam da je ovo iskustvo koje će mu pomoći da uči i da će na sledećim trkama biti bolji."

Izvor: F1 Serbia

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back