FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne vidim na koji način bi mogao do ijednog boda. probaj me prosvjetlit:lol:

Nikad nije bilo lakse doci da bar jednog boda.
Ne kazem da ce Alonso uspeti danas,ali je moguce.Ako se jos desi neki veci lom na startu,a on prezivi,eto sanse.On startuje iz boksa i moze se desiti da se samo lagano provoza pored polomljene gomile bolida i znatno se popne u plasmanu.
Ne volim te masovne sudare,ali ove sezone ima previse "pametnjakovica" na gridu.:roll:
Bum vid'li.;)

Kad se sve sabere i oduzme, dosadna trka. Nisam ni ocekivao nesto drugo u Monaku, eventualno par razbijanja (sto je i bio danas slucaj) i mozda malo tumbanja na zacelju i to bi bilo to. Napred ziheraska voznja bez vecih pomeranja.

RB je u dobroj formi. Definitivno da ce po suvom vremenu biti tesko dobiti ih, pogotovo ako od pocetka zasednu na vrh. Gotovo da niko nije pokusao da ih ugrozi danas, a realno, nije ni mogao. Kubica je izvukao maksimum iz Renoa i to je respektabilan rezultat. Masa i Luis standardno, s tim sto ne znam da li sam ja jedini koji je primetio gazenje linije na izlasku iz boksa ko pit stopa. Govorim o Masi. Pogledacu veceras snimak, mozda mi se i ucinilo :) Alonso uz dobru taktiku i uz pregrst odustajanja do solidnog rezultata. Ne znam da li je ono Sumijevo preticanje na kraju regularno, ali je vredno pomena. Hrabro. Bodovi i za Fors Indiju...

Ponovo moram da ovde istresem gnev koji se nakon svake ovogodisnje trke skupi u meni, a posledica je dramaticne voznje ekipe sa zacelja. Ovo sad vec postaje komicno. Sta se desilo sa Glokovim bolidom? Sta je ono? Sta je Trulli mislio kad je krenuo u preticanje u Raskasu? Trebalo bi ponovo uvesti ono pravilo 107 ili 110 %. Zastrasujuce. Molim Bernija da ne pomaze HRT-u ili Virginu da ostanu u F1, nego da sto pre odu iz nje. Bolidi im se doslovno raspadaju.

Masa i Luis standardno, s tim sto ne znam da li sam ja jedini koji je primetio gazenje linije na izlasku iz boksa ko pit stopa. Govorim o Masi. Pogledacu veceras snimak, mozda mi se i ucinilo :) Alonso uz dobru taktiku i uz pregrst odustajanja do solidnog rezultata. Ne znam da li je ono Sumijevo preticanje na kraju regularno, ali je vredno pomena. Hrabro. Bodovi i za Fors Indiju...

.

I meni se cini da je nagazio.
Nije.

@Reglia
Mislim da te je Berni čuo, jasno i glasno, sad razmatra tvoju molbu :lol:
Mene je oduševio Šumaher na kraju, iskoristio je sekundu fore, da prestigne Glavonsa kad niko nije očekivao. Šteta što nema malo konkurentiji bolid.

Eto,uze Alonso bodove.Sampionska odluka u prvom krugu.Malo je na kraju zabrljao,ali dobro mu je i ovo.Ostaje pitanje o cemu je mislio u poslednjem zavoju :think:
Webber bi imao pola minuta na kraju ispred Vettela,samo da ga SC nije hendikepirao par puta.
Lewisu krv bas vri.Dobro za F1,malo manje za njega.
Ne znam sta je Trulli pokusao,ali umalo ne ubi sirotog Indijca.A on,nesrecnik,pokrio glavu rukama.Mogao je samo bez njih da ostane.Dobro,tako bi mozda i mnogi drugi reagovali.Instinkt je to.
Dosta bizarnih situacija danas.Onaj saht...:roll:

Red Bull postaje zastrasujuce dominantan.
Sreca je da su obojici vozaca ruke odresene,pa ce borba za titulu biti neizvesna.

@Reglia
Mislim da te je Berni čuo, jasno i glasno, sad razmatra tvoju molbu :lol:
Mene je oduševio Šumaher na kraju, iskoristio je sekundu fore, da prestigne Glavonsa kad niko nije očekivao. Šteta što nema malo konkurentiji bolid.

Doci ce on ovde kad tad. Mozda je vec medju nama :mrgreen:
Ali zaista, postali su opasni po ostatak grida. Strahujem svaki put kad ih vidim u kadru.

u globalu sve je onako kako sam manje-vise ocekivao... ALI stari as je pokazao jednu lekciju alonsu iz zasede... pa neka i bude kaznjen, ali makar je bila akcija

Kakva lekcija :confused: Dobar si :) Alonso je celu trku vozio na jednim gumama, pre kraj su bile, nije ih lepo zagrejao, i zato je izgubio kontrolu na trenutak. A nadam se da u tom trenutku Veber nije proso cilj, pa da kazne dedu :mrgreen:

Da, kako ne napredovati nijednu poziciju pored 4 SC.
Nema potrebe da ga kaznjavaju,samo ga vrate na 7.mesto i podsete na pravila.

Cemu povlastice? :lol:
Ne mogu da propagiram doslovnu primenu pravila,jer znamo da su ona cesto debilna,ali ne preostaje nista drugo.
Znajuci da je Alonso suvise lukav,ali i dovoljno "prljav",pocinjem pomisljati da je mozda i namerno malo proklizao da navuce ove iza.:think:
Za McLaren je povoljnije da ostane ovakav poredak,mada sam ubedjen da nekima od nas ne bi smetala intervencija kontrole trke.:mrgreen:

Овај Ред Бул изгледа стварно даје крила, људи су једноставно неухватљиви.
Кубица на нивоу. Маса такође
Хамилтон, није могао више од овога.
Шуми је мало показао ко је тата, и да се трка вози до кариране заставе. Видећемо сада да ли је регурално претицање (да ли се гледа када је Вебер прешао линију :confused:), како год потез викенда...
Алонсо добар до те мање грешке, мада руку на срце за онај скок је заслужан СЦ и тим.

Cemu povlastice? :lol:
Ne mogu da propagiram doslovnu primenu pravila,jer znamo da su ona cesto debilna,ali ne preostaje nista drugo.
Znajuci da je Alonso suvise lukav,ali i dovoljno "prljav",pocinjem pomisljati da je mozda i namerno malo proklizao da navuce ove iza.:think:
Za McLaren je povoljnije da ostane ovakav poredak,mada sam ubedjen da nekima od nas ne bi smetala intervencija kontrole trke.:mrgreen:

Kakva lekcija :confused: Dobar si :) Alonso je celu trku vozio na jednim gumama, pre kraj su bile, nije ih lepo zagrejao, i zato je izgubio kontrolu na trenutak. A nadam se da u tom trenutku Veber nije proso cilj, pa da kazne dedu :mrgreen:

Kako bese 25sec, a svi zgusnuti.Jebace dedu u pedu.:hahaha:

Dobra je trka bila, ali Šumaher me sve više nervira ...
Na samom kraju trke kada se sigurnosno vozilo sklonilo sa staze Alonso je imao proklizavanje bolida i Šumaher je kvarno to iskoristio da ga pretekne pre startne ciljne linije :eek:
Po pravilima vezanim za preticanje dozvoljeno je preticanje posle prelaska startne ciljne linije ili ako neki bolid izleti van staze - u suprotnom Ne! :rtfm:
Šumaherovo preticanje će se preispitati, iskreno se nadam .... :roll:

ljudi, bilo kako bilo... ako treba da ga kazne, neka ga kazne. Ja kazem samo da mi nedostaje malo ljudi koji stisnu. Isto ste komenttarisali kada je lewis uradio mnogo goru stvar u boxu gde je realno ugrozio bezbednost mnogo ljudi i - nista.
Sem toga, ako pazljivo pogledate snimak, videcete u delu snimka kada se sumi i alonso priblizavaju pravcu, kako desno stewart mase zelenom zastavicom. Prema tome, ako ti stewart pokaze zelenu zastavicu, ona ima tezinu zelenog svetla. Po meni je jasno kao dan.
(vidi donji desni ugao na pocetku snimka)

Lewis Hamilton, who finished fifth, saw the incident in his rear view mirror. According to McLaren’s live text, before the safety car came in his team advised him “the cars will proceed to the pits and no overtaking.”

The regulations suggest that on the last lap of the race if the safety car is brought in, such passes are not allowed, and the drivers must cross the finishing line without passing:

If the race ends whilst the safety car is deployed it will enter the pitlane at the end of the last lap and the cars will take the chequered flag as normal without overtaking.
Sporting regulations article 40.13

Na samom kraju trke kada se sigurnosno vozilo sklonilo sa staze Alonso je imao proklizavanje bolida i Šumaher je kvarno to iskoristio da ga pretekne pre startne ciljne linije :eek:
Po pravilima vezanim za preticanje dozvoljeno je preticanje posle prelaska startne ciljne linije ili ako neki bolid izleti van staze - u suprotnom Ne! :rtfm:

Ih,ti tek sada se setila da te nervira...

Реако би човек да кривиш Шумахера за Алонсову грешку.
Човек је увидео простор, повукао храбар потез претакао га без икаквог гурања
Свакако да се требају сада погледати правила, па ако правило каже да је казна 25 секунди нека тако буде.
У сваком случају човек је искористио грешку одреаговао перфектно.

Dosadno!
Samo (gle čuda) čestitke za Alonsa koji je uspeo maltene sa jednim setom guma da odveze celu trku...doduše,na ruku su mu išli i oni paceri ispred njega i SC.
Nadam se da će SS penzioner biti kaženjen jer nema šanse da je Veber prešao ciljnu crtu.
Naši - :neutral:...Baton,još jedna ovakav ispad i i mi dobijamo naziv za smederevca :!:

McLaren pravi neverovatne greške iz vikenda u vikend,Vitmarš treba da leti što pre :evil:
Zaboravili su poklopac na hladnjaku i Batonov motor se pregrejao a potom nepotrebno "vratili" Alonsa u trku tako što su poslali Hamiltona u boks a potom ih svi ostali pratili da bi "pokrili" Hamiltona.Alonso je tad gubio dosta vremena iza zaostalih,10.krugova kasnije da su otišli u prvi stop Alonso teško da bi uzeo bodove...
Masa je prešao preko linije sigurno ali nije bio izvan nje...
Barikelo bacio volan na trkačku liniju :zcepanje:
Sledeća trka Turska,sa ultrabrzim krivinama u srednjem sektoru,RedBull će biti nezaustavljiv :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back