Тасман
Domaćin
- Poruka
- 4.264
Одувек су се тимови трудили да пронађу рупу у правилима и да је искористе на најбољи начин, и увек сам се дивио таквим решењима (како бих рекао, превазилазе границе правила али опет нису директно у супротности са истим)
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ja sam za ovaj dvojac,samo ne znam kako se zove ovaj moćan tim?![]()

McLaren otkupio Mercedesov udio
Objavljeno: 18.03.2010 - Saša Teković mclaren mercedes otkup dionica Vijesti
Danas je potvrđeno kako je McLaren Group otkupilo veći dio Mercedesovog 40 postotnog vlasničkog udjela u McLaren F1 timu.
Otkup dionica najavljen je još u studenom prošle godine, nakon što je Mercedes potvrdio ulazak u Formulu 1 s vlastitom ekipom. Partnerstvo između McLarena i Mercedesa još uvijek je važeće, a takvim će i ostati barem do kraja 2011., do kada vrijedi postojeći ugovor između dviju kompanija.
Nakon otkupa dionica, Mercedesov vlasnički udio smanjio se na 11%.
Aerodinamičke peripetije
Otkako je na vidjelo izašao McLarenov dosjetljivi sistem s reguliranjem protoka zraka kroz kokpit i njegovim propuštanjem prema stražnjem krilu pomakom vozača, jasno je da su predstavnici drugih ekipa jedva dočekali graknuti protiv njega, ali čini se da je Woking ipak izašao kao pobjednik - sustav je (zasad) legalan.
Ako su izvještaji točni i doista se radi o nekoj vrsti zračne struje koju vozač (koji se ne može smatrati pomičnim aerodinamičkim elementom) kontrolira nekim dijelom svojeg tijela, ovo je jedan od lukavijih trikova viđenih u F1. U naravi je toliko domišljato zaobišao pravila da, ukoliko doista donosi markantnu prednost, inženjer koji je to smislio zaslužuje pljesak i doživotno druženje s paddock damama.

ma uopšte mi nije bitno kakva su pravila dok je ferrari prvi![]()
samo mi smeta što je alonso u jednom od bolida![]()
...samo sam cekala kad ces doci.ma uopšte mi nije bitno kakva su pravila dok je ferrari prvi![]()
samo mi smeta što je alonso u jednom od bolida![]()

...znala sam...samo sam cekala kad ces doci.

Tvoji problemi su neresivi u tom slucaju.![]()

ma tu sam ja stalno ali uglavnom samo posmatram sta se desava![]()