FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Niko nije spomenuo da ste promenili oba motora i Massi i Alonsu i da je Alonso imao problem sa pregrevanjem?

Promenili su oba motora čisto da budu 100% sigurni. Ništa specijalno im nije bilo nego im je bila sumnjiva telemetrija na oba.
btw. Što se tiče pregrevanja oba ferrarija imaju isti problem kad priđu blizu drugom bolidu uvuku vreo vazduh od izduvai to im pravi problem, tj. dovodi do blagog pregrevanja. Videlo sa kad je Glavonso prišao blizu Vetelu kako beži levo-desno da ne bude direktno iza njega.

Inače Vetelu je pukao izduv zato što Red Bull ima specijalni izduv koji se ne završava kao kod svih ostalih bolida nego izlazi nešto preko menjača. To može da im stvori opasan problem u celoj sezoni jer nije dovoljno testiran.

Aha, nešto se lepim za Brazilce.:mrgreen: Nekada sam navijao za Barikela (pre nekih 7 godina), a od onda nisam pratio. Sad opet počinjem sa favoritom u Masinom obličju. Od vozača gotivim jedino još Trulija.

P.S. Ferari ne volim, odnosno što se timova tiče ne navijam ni za koga... samo ''Reno'' možda i to je to.

Е то већ није лепо од тебе :)
пс.
Занимљив избор возача...

mozda ti je Vegeto truli zanimljiv zbog imena i prezimene, meni je zbog toga Jarno Truli - zvucno nekako i zanimljivo, i ja navijam za masu ove sezone kao i prethodnih, mislim od kada je sumaher bio otisao iz f1, navijao bi ja i onda za masu mozda ali se tad po nemi vise znalo ko je prvi vozac tima, pa je sumaher imao prioritet te masa sigurno ne bi isao na titulu - valjda je tako, sad kada bi birao izmedju sumahera i mase verovatno bi bio masa, pogotovo sto je u ferariju, a i ovaj ima 7 titula, a kad bi birao izmedju masi koji ne bi bio u ferariju i ferarija e, to se valjda nece dogoditi, onda bi voleo da masa osvoji titulu vozaca, a ferari konstruktorsku, ma najbolje da su masa i sumi u ferariju poa dajedne godine osvoji masa a jedne sumi
e izvinte ljudi zbog nepreglednog i mozda nerazumljivog teksta

"Marko: Mercedes nas nije zeleo

Jedna svecica je delila Sebastijana Fetela od zasluzene pobede u Bahreinu. Pilot Red Bula je vodio glavnu rec na prvoj trci sezone dok mu se u Renoovom motoru njegovog RB6 nije oprostio jedan deo, za koji se verovalo da je prilicno pouzdan. Opet je pogonski agregat bio taj koji je usporio Red Bul. Slicna iskustva Austrijanci su imali i prosle godine. Zbog toga je tim tokom jeseni pokusavao da se dokopa Mercedesovih motora za sezonu 2010.

'Nisu nas zeleli', govori savetnik u ekipi Red Bul, Helmut Marko. 'Tacno su znali da ako ubacimo jos i njihov motor, nece nas uopste vise videti. To govorim bez prepotentnosti'. Tim za koji voze Sebastijan Fetel i Mark Veber je nakon propalih pregovora sa Mercedesom produzio ugovor sa Renoom, premda francuski agregat ima nedostataka.

"Die wollten uns nicht", erklärt Red-Bull-Berater Helmut Marko gegenüber 'Servus TV'. Der Österreicher weiter: "Sie wussten genau, wenn wir diesen Motor auch noch drin haben, sehen sie uns überhaupt nicht - ohne überheblich zu sein." Das Team um die Piloten Sebastian Vettel und Mark Webber verlängerte nach den gescheiterten Mercedes-Verhandlungen den Vertrag mit Renault, obwohl das französische Triebwerk Nachteile hat.

Mercedes je navodno tokom zabrane razvoja motora osigurao velike prednosti u odnosu na konkurenciju. 'Svi proizvodjaci izuzev Mercedesa su se pridrzavali te zabrane. Mercedes je optimalno iskoristio vreme izmedju trenutka objavljivanja ovog pravila i trenutka njegovog stupanja na snagu i pri tom je dospeo do enormne startne prednosti', objasnjava Marko. Od tih prednosti ove godine profitiraju fabricki tim Mercedesa, kao i Meklaren i Fors Indija.

'Ono sto mi moramo sada da pokusamo, a i sto i Reno i Ferari pokusavaju, jeste da se odobri izjednacavanje ove situacije oko motora', govori Marko. I sef Red Bula, Kristijan Horner je vec u nekoliko navrata apelovao na FIA da se dozvoli jos jedna faza izjednacavanja motora. 'Ocekujemo jos jace poboljsanje nego sto je to bilo u protekloj sezoni', kaze Austrijanac za situaciju u 2010.

U toku tih poboljsanja, Mihel Sumaher tesko da bi mogao da profitira. 'Sumaher je prikazao respektabilan povratak'. kaze Marko. 'On vise nema prednost koju je imao tokom njegove aktivne karijere kada je mogao da testira do mile volje. On ne voli automobil koji podupravlja, a zbog uzih prednjih tockova predupravljanje je neminovnost i zbog koncepcije je to prakticno pravilo. Zbog toga ce se muciti, isto kao sto ce se Mercedes muciti da nadoknadi zaostatak."

E sad... Kad god je Mercedes pravio evoluciju sa motorima, FIA se nasla da ga sputava. I niko se nije bunio, pa ni Mercedes koji se morao povinovati FIA. Ljudi umeju da naprave pouzdan, jak i stedljiv motor i kraj price. Sta god da se desi, Mercedes ce opet naredne sezone imati najbolji motor.

mozda ti je Vegeto truli zanimljiv zbog imena i prezimene, meni je zbog toga Jarno Truli - zvucno nekako i zanimljivo, i ja navijam za masu ove sezone kao i prethodnih, mislim od kada je sumaher bio otisao iz f1, navijao bi ja i onda za masu mozda ali se tad po nemi vise znalo ko je prvi vozac tima, pa je sumaher imao prioritet te masa sigurno ne bi isao na titulu - valjda je tako, sad kada bi birao izmedju sumahera i mase verovatno bi bio masa, pogotovo sto je u ferariju, a i ovaj ima 7 titula, a kad bi birao izmedju masi koji ne bi bio u ferariju i ferarija e, to se valjda nece dogoditi, onda bi voleo da masa osvoji titulu vozaca, a ferari konstruktorsku, ma najbolje da su masa i sumi u ferariju poa dajedne godine osvoji masa a jedne sumi
e izvinte ljudi zbog nepreglednog i mozda nerazumljivog teksta

umnik2.gif

Promenili su oba motora čisto da budu 100% sigurni. Ništa specijalno im nije bilo nego im je bila sumnjiva telemetrija na oba.
btw. Što se tiče pregrevanja oba ferrarija imaju isti problem kad priđu blizu drugom bolidu uvuku vreo vazduh od izduvai to im pravi problem, tj. dovodi do blagog pregrevanja. Videlo sa kad je Glavonso prišao blizu Vetelu kako beži levo-desno da ne bude direktno iza njega.

E ovo može da bude ključno za nastavak...nije se još ni krenulo a vi već počeli da bacate konje u konjštaru..."kad priđu blizu jedan drugom" :eek: ...vi kao da vozite mlaznjake,sunce ti .ebem!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back