FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zvanična lista vozača ....

15547602.jpg

A mozda ipak da je malo dopunimo...

F12010-1.jpg

Овај пут ме је Јерговић разочарао
И он је до задњег тренутка тврдио како све иде одлично иако се увелико знало да су дубоко заглибили.
Наравно да нисам очекивао да он то призна пре 2 месеца, али је бар могао ћутати и неширити лажи

PA jedno je u pravu, ako Berni kaze da nema sanse da oni uspeju da voze, svako ko ima i malo razuma ih ne bi vise finansirao, mislim na sponzore... To je samo bilo dovoljno da im onemoguci ulazak u F1 koji je vec bio na staklenim nogama.

Ne zezam se,ozbiljno ;)
Nikad nisam pridavao neki poseban značaj brojevima osim prva 4.

Ranije je samo sampionska ekipa imala broj 1, a svi ostali svoje standarnde brojeve. Tako sam cuo negde. Ovo za broj 13, znam, a cuo sam i pricu, valjda par vozaca je imalo broj 13 pa poginulo, i od tad ga preskacu jer je baksuzan. Meni je bas srecan, i cesto ga biram :)

Ranije je samo sampionska ekipa imala broj 1, a svi ostali svoje standarnde brojeve. Tako sam cuo negde. Ovo za broj 13, znam, a cuo sam i pricu, valjda par vozaca je imalo broj 13 pa poginulo, i od tad ga preskacu jer je baksuzan. Meni je bas srecan, i cesto ga biram :)

Pa Ferari je tokom cele decenije i po imao 27 i 28, kec bio misaona imenica dok nije stigao Prost iz sampionske ekipe :) . 13 se ne dodeljuje iz cistog sujeverja, nema mnogo veze sa pogibijama.

:lol: Hispania Racing Team F1 ex. Campos Meta

Jedino tako, jedino :)

Saradnja Renaulta i Lade u Formuli 1

renault%20f1%20lada.jpg

Kao što je bilo najavljeno početkom nedelje, ekipa "Renoa" je potvrdila da je ugovorila saradnju sa "Ladom", ruskim proizvođačem automobila.

Logo "Lade" će se tako naći na bolidu "Renoa" R30 tokom cele ovogodišnje sezone Formule 1, ali i na kombinezonu 25-godišnjeg Vitalija Petrova, prvog ruskog vozača u istoriji šampionata. Finansijski detalji ugovora, kao i dužina njegovog trajanja, nisu objavljeni.

Sporazum je formalno potpisan u ponedeljak u Moskvi, a premijer Rusije Vladimir Putin je bio taj koji je dao zeleno svetlo za postizanje dogovora.

"Ponosni smo što možemo da objavimo ovaj dogovor, koji označava još jedan važan korak za "Reno" i Formulu 1 u Rusiji. Dobro znamo zemlju, imamo veliki nivo poštovanja prema njoj i zato je velika čast za naš tim što može da pomogne Rusiji da uđe u ovaj sport, a i "Ladi" da dođe do najvišeg nivoa auto-moto sporta. Zajedno se radujemo uzbudljivoj i uspešnoj sezoni", rekao je predsedavajući "Renoovog" tima u Formuli 1 Džerard Lopez.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje trkom za Veliku nagradu Bahreina 14. marta na stazi "Sakir".

Izvor : B92.net i Reuters

Tako nesto, neka ekipa kojoj je zapao taj broj je valjda imala par pogibija, pa se posle povukla...
Misli se na trke koje su pretece F1 :)

Не знам за период пре 50-их, али од 1950 до сада број 13 је би на само два болида, и то колико ми је познато на по само једној трци
1963 ВН Мексика и 1976 ВН Британије

ај све у овом посту:
Шта рећи за Ладу, без Путина ништа :D

пс.
Овај Шпански болид ме неодољиво подсећа на Вирџин, мада, шасију је направила Далара....хмммм, можда нас пријатно изненаде тамо у другој половини сезоне

Poslednja izmena:
Schumacher očekuje vodstvo od početka

Mercedes u Bahrein dolazi s extra dodacima

Michael Shumacher očekuje da vodi od početka prve utrke, ali šef ekipe Ross Brawn upozorava da auto vjerojatno neće odmah zadovoljiti Schumacherova očekivanja.

Nakon četiri tjedna testiranja, Mercedes je po nekim procjenama bio za nijansu sporiji od svojih glavnih rivala Ferrarija, Red Bulla i McLaren-Meredesa. No, Schumacher očekuje da će mu novi difuzor kojeg će Mercedes predstaviti u Bahreinu donijeti potrebnu razliku da se bori za pobjede.

''Uvijek je teško predvidjeti formu ekipa u predsezonskim testiranjima, ove sezone najteže, ali posljednji test u Barceloni je pokazao da bi trebali biti konkurentni'', rekao je Schumacher.'' U Bahrain ćemo doći s extra dodacima, koji bi nam trebali omogućiti da budemo u vodstvu od početka sezone, tj. u vodećoj grupi. ''

Brawn najavio snažan razvojni program

Iako, Ross Brawn smatra ekipa možda neće biti vodeća na početku sezone 2010.

''Odradili smo jak testni program prije početka sezone, ali nismo dostigli potrebnu razinu na pripremama koju smo željeli uoči Bahraina,'' rekao je. '' Auto je pokazao obečavajuću brzinu, i imamo snažan razvojni program za sezonu, ali moramo raditi puno, kako bismo osigurali borbu za naslov. ''

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back