FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Samo da konstatujem jednu stvar u vezi sa onom Luisovom molbom da se sacuvaju motor i menjac.

Igrate fudbalsku utakmicu protiv neke ekipe koja nema takmicarski znacaj, a za nekoliko dana igrate finale Kupa. Da li cete na teren protiv te ekipe izvesti rezervnu postavu ili cete izvesti najjacu? Ako izvedete rezervnu, necete sigurno gledati rezultat nego da utakmica bude sto zanimljivija, isprobacete neke takticke zamisli i pruziti sansu igracima koji manje igraju. Ako pak izvedete najjacu postavu, i u utakmici koja vama ne donosi nista jurite rezultat, rizikujete povredu nekog vaznog igraca, umarate ih i bez potrebe im stavljate imperativ pobede na ledja. A vec za par dana isti ti igraci igraju finale Kupa. Pa zar nije bilo logicnije da u Mclarenu ustede i gorivo i motor i menjac i udju donekle manje optereceni u sledecu trku. Bez potrebe jurcati i rizikovati kvar koji se ipak jos uvek broji u milionima dolara, ili mozda sudar, je po meni glupost, imajuci u vidu da svi zele da sto manje potrose, a takodje znamo koliko je menjaca odnosno motora dozvoljeno u sezoni. Eto i pitanje ekonomicnosti.Tacno je da je neko placen da razmislja o tome, ali kome je jos u interesu da srlja na 18. mestu, redja najbrze krugove, i onda u sledecoj trci upropasti sebi rezultat zahvaljujuci "ocuvanom" motoru.

Да, лепо је то резоновање, али...
Како су коментарисане неке Масине трке на којима се он тако "возикао"...?
Ја се апсолутно слажем да је паметније чувати болид него јурцати без разлога.
Лепо је то што он штеди болид, али треба нагласати да је то више пензионерски стил вожње, као што је то речено и за све остале возаче када су штедели болид...:)

Da, ali mozda Massa nije trazio da sacuva motor i menjac ili mi to nismo imali priliku da cujemo :lol:
U svakom slucaju, mislim da je to pametno razmisljanje, nebitno o kom se vozacu radi. E sad kako se on kasnije ponasao u trci to je druga prica :)

Navodno je Alonso potpisao za Ferrari za sledecih 5 sezona.

Sto se tice RBR, ako naprave auto da ide kako treba po vrelim stazama, mozda i bude nesto interesanto do kraja sezone. U takvim uslovima nije bas jednostavno podesiti prednja krila koja ce davati dovoljan grip , ali ne preveliki da temperatura guma nebi bila mnogo velika.
Ipak, treba imati u vidu, da je Button iskusan vozac i da ce sigurno uhvatiti svaki bod, a pri tome ne pravi kardinalne greske.
Meni je najsmesnija greska bila ona koju je Luis napravio 2008. u Kini kada je ostao u šoderu a pre ulaska na pit-lane. Skoro slicna kao nekada David Coulthard, kada se na ulazu na pit-lane zakucao u ogradu.

To sa šoderom je bilo 2007 i koštalo ga je prvenstva

Zanima me hoces li ti navijati za njega :)

Priznajem,malo me je i strah od ovakvog scenarija.
Ako crveni potrefe bolid,bice to opasna kombinacija-opasna za konkurenciju.
Za F1 je svakako dobro da jedan Alonso nece tavoriti u ispodprosecnom Renaultu.
Za njegove navijace jos bolje.
Ne znam samo kako ce nekima od njih prijati cinjenica da,navijanjem za Alonsa,navijaju i za Ferrari.:think::mrgreen:

Slazem se, drago mi je sto ce se ponovo sampioni u pravom smislu reci boriti za titulu, Alonso, Hamilton, mozda i Fetel, ali mi je krivo sto mi omiljeni vozac odlazi u tim koji ne mogu nikako da svarim :puke:

Важи ли то у супротном смеру ? ;)

Nego sta.Pojedini navijaci ekipe iz Maranella ce morati da progutaju povecu zabu.:lol:
Ono u prethodnom postu je vise bilo kao licna poruka za naseg druga fernanda,ali vidim da se i Mr.Freak prepoznao.:)
Kako god,pocne li Alonso pobedjivati,mislim da vam nece biti tesko prihvatiti "kolateralnu stetu",svako u svom vidu.

Poslednja izmena:
Nego sta.Pojedini navijaci ekipe iz Maranella ce morati da progutaju povecu zabu.:lol:
Kako god,pocne li Alonso pobedjivati,mislim da vam nece biti tesko prihvatiti "kolateralnu stetu",svako u svom vidu.

Па ако већ мора да се прогута, онда боље да се гута на брзину него месецима, а и што се мора није тешко ;)

пс

Ово за микрофон је најјаче...

Poslednja izmena:
Ne znam samo kako ce nekima od njih prijati cinjenica da,navijanjem za Alonsa,navijaju i za Ferrari.:think::mrgreen:

e pa vidis, ja navijam za ferrari a time i svakog vozaca koji dodje u tim, svejedno mi je koji od njih dvojice pobjedjuje... ali alonsa ne mogu smisliti... zato prestajem gledati F1:(

Па ако већ мора да се прогута, онда боље да се гута на брзину него месецима, а и што се мора није тешко ;)

пс

Ово за микрофон је најјаче...
Stvarno je genijana ova zezancija.
e pa vidis, ja navijam za ferrari a time i svakog vozaca koji dodje u tim, svejedno mi je koji od njih dvojice pobjedjuje... ali alonsa ne mogu smisliti... zato prestajem gledati F1:(
Zar sada kad je na vrhuncu?:lol:
Trebalo je mnogo snage za tako "tesku" odluku,ubedjen sam.:cool:

Jao,ne staj mi na muku.
Mozda povede Nelsinja i problem je resen,vozacka titula za njega a konstr. za Mclaren.:D
Navijacu da drugom vozacu pukne guma.Ne brinem puno jer ako ne osvoji titulu sjebace Ferrari kao McLaren.:lol:

Zanima me hoces li ti navijati za njega :)

Slazem se, drago mi je sto ce se ponovo sampioni u pravom smislu reci boriti za titulu, Alonso, Hamilton, mozda i Fetel, ali mi je krivo sto mi omiljeni vozac odlazi u tim koji ne mogu nikako da svarim :puke:
Naravno.

Voleo bih da vidim borbu Alonsa i Hamiltona u konkurentnim bolidima,Vettela u ovako dobrom RedBulu,Kubicu u Mclarenu npr.....

Navikli su.

Postavlja se logicno pitanje. Kako to da Kimi vise ni jednom timu u F1 nije interesantan ?
Jeste , probace on da vozi reli, koliko konkurentno, to je vec pitanje? I MIka Hakkinenn je vozio DTM, sa mrsavim rezultatima.

Mislim da je pravi potez Ferrari uradio dovodjenjem Alonsa. Zelim mu uspeh, iako sam bio navijac Michaela Schumachera.

Postavlja se logicno pitanje. Kako to da Kimi vise ni jednom timu u F1 nije interesantan ?
Jeste , probace on da vozi reli, koliko konkurentno, to je vec pitanje? I MIka Hakkinenn je vozio DTM, sa mrsavim rezultatima.

Mislim da je pravi potez Ferrari uradio dovodjenjem Alonsa. Zelim mu uspeh, iako sam bio navijac Michaela Schumachera.

Nimalo,vozice iz zajebancije.
Hoce i Loeb da se oproba u F1 umesto Burdea ali tek po zavrsetku reli sezone.Ne verujem nesto u to ali sve je moguce,ove godine zabelezio dobro vreme na jednom testiranju.

Kimi je nezainetersovan kao i svaki finac,onako mrtav ladan...iako je vozač meni najomraženijeg tima ja ga još uvak cenim jer i pored titule koje je doneo kmerima mislim da je svoj maksimum davao u bolidu srebrne strele...da se ja pitam (a ne pitam se) sutra bih ga vratio kod nas,tako nezainteresovanog.

Чекајте да видимо шта ће урадити ове сезоне, па га можда и пустимо :)

пс.
Како је говорио Љуба Тадић: "Нисмо ми били европски шампиони, него смо ми европски шампиони заувек. Ми, Реал, Бајерн, Милан... То је наше друштво, а ово што играмо овде, то нам је за припреме. Некада су те припреме дуже, некада краће..."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back