FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Točak je ionako nekoliko puta mjenjao položaj, mogao je da otpadne i pored sigurnosne sajle. Generalno sve koji rade tako nešto, kada je očigledno da nema šanse za popravak treba sankcionisati, jedini razlog je da ne pješačiš do boksa.

Zato sto se glupirao i vozio na tri tocka.

Колико сам ја схватио, оних 50.000 еврића се односи на кружење по стази, а +10 на судар.
По ономе што сам видео Кубица је одговорнији.
Разумео бих да су обојицу казнили, мада је најбоље што каже РАЦЕ МАСТЕР :) да се то прогласи тркачким ицидентом и крај.

Колико сам ја схватио, оних 50.000 еврића се односи на кружење по стази, а +10 на судар.
По ономе што сам видео Кубица је одговорнији.
Разумео бих да су обојицу казнили, мада је најбоље што каже РАЦЕ МАСТЕР :) да се то прогласи тркачким ицидентом и крај.

Moguce da sam lose shvatio,na brzinu sam preveo jer mi je tako bilo logicnije.:D
Ako predje vise od pola onda Vettel treba da ga propusti,tako bese?

Moguce da sam lose shvatio,na brzinu sam preveo jer mi je tako bilo logicnije.:D
Ako predje vise od pola onda Vettel treba da ga propusti,tako bese?

Све је то дискутабилно.
Ипак је овај њему оставио мало простора за било какав маневар.
Ако се гледа из другог угла може се рећи да ни један није хтео да попусти и дошло је до чисто тркачког ицидента.
Могао је Кубица да сачека изгледнију прилику, а било би јер је имао одличан темпо.

Da se razumemo-nisam za kaznu ali cini mi se
da ga je presao vise od pola,a propisi su propisi.:D.+10 je stvarno preterano
A za kaznu za onakvu voznju jesam,stvarno je glupo i nepotrebno.

:ok:
Najgore u svemu je sto je covek bio posten i priznao gresku,a sad jos i kazna.
Moglo se tako i Barrichellu suditi.Nije ni on bio cvecka na startu.Njegova je sreca da je Kimi ostao citav,mada je pitanje da li mu to nije smetalo kasnije.
Imam utisak da je Vettel kaznjen,jer je BMW protestovao,pa se moralo ispitati sve,a onaj tocak mu sigurno nije isao u prilog.
Bar znamo da je karakter i to cemo ceniti.:)

ko bi rekao da tako mali zahvat sa difuzorima moze toliko ojacati downforce. :)

f1_difusor_toyota.jpg

Да ли можеш дати образложење?

Robert Kubica izjavio je da je Sebastijan Fetel bio previše opimističan kada je želeo da odbrani svoju poziciju nakon njegovog napada.

Kubica, koji je inače bio znatno brži, pokušao je da pretekne Nemca u krivini tri samo tri kruga pre kraja trke, ali je došlo do kontakta, a naknadnim pregledom snimaka, stjuadi su utvrdili da je za incident kriv Red Bulov vozač.

Poljak je nakon svega izjavio kako nije siguran ko je kriv za udes, ali da misli da je Fetel, ipak, hteo previše.

''Teško je reći ko je kriv, ali mislim da je on bio previše optimističan.Da se ovo desilo u poslednjoj krivini, tokom poslenjeg kruga, ne bi bilo nikakvih problema, ali ovo nam je bila tek prva trka ove sezone, i najvažnije je bilo da osvojimo bodove.Važno je uvek biti svestan u kakvoj si poziciji.''

''Da ga tada nisam pretekao, svejedno bih to učinio u nekoj drugoj krivini, jer sam u tom krugu bio tri sekunde brži od njega.Ovo je velika šteta, jer smo obojica imali do tada odličan vikend, a na kraju smo završili bez ijednog boda.''

Biće ovde čudesa do nebesa :confused:
Više sam pod utiskom dvoboja Kubice i Vetela nego totalnom dominacijom Brown-ovih bolida.Gledao sam danas jedno 6-7 puta taj snimak i ipak mislim da je Kubica preterao...jer i sam kaže da je bio 3 sekunde brži od nemca i postojale su bezbroj šansi kasnije za obilazak.Ne shvatam zašto bi Vetel kočio ako ima svoju putanju...nije on išao da izgura Kubicu nego poljak je videlo se nakon kočenja imao veću brzinu u krivini i bilo je ne moguće da uđe u idealnu putanju i neizbežno je bilo da će udariti Vetela...dakle,totalna krivica je poljaka.
I meni je bilo čudno odakle Truli ispred Hamiltona ali verovatno ni sam nisam znao šta su tu sve dešava tako da nisam nešto posebno davao značaj tom slučaju ali eto ipak se ispostavilo da sam sa pravom bio sumnjičav.
Meni ono ipak deluje jako konfuzno i stvarno bi sada bio suvišan neki komentar da bih za dalje mogao nešto više da prognoziram.

Biće ovde čudesa do nebesa :confused:
Više sam pod utiskom dvoboja Kubice i Vetela nego totalnom dominacijom Brown-ovih bolida.Gledao sam danas jedno 6-7 puta taj snimak i ipak mislim da je Kubica preterao...jer i sam kaže da je bio 3 sekunde brži od nemca i postojale su bezbroj šansi kasnije za obilazak.Ne shvatam zašto bi Vetel kočio ako ima svoju putanju...nije on išao da izgura Kubicu nego poljak je videlo se nakon kočenja imao veću brzinu u krivini i bilo je ne moguće da uđe u idealnu putanju i neizbežno je bilo da će udariti Vetela...dakle,totalna krivica je poljaka.
I meni je bilo čudno odakle Truli ispred Hamiltona ali verovatno ni sam nisam znao šta su tu sve dešava tako da nisam nešto posebno davao značaj tom slučaju ali eto ipak se ispostavilo da sam sa pravom bio sumnjičav.
Meni ono ipak deluje jako konfuzno i stvarno bi sada bio suvišan neki komentar da bih za dalje mogao nešto više da prognoziram.

Poljakova bre... usijana celava glava :dash: eto mu sad 8 poena i par tockova manje na bolidu

Ovo naravno tebe ne zanima ali vreme je za promene u Ferrariju. Kada Toro Roso obezbedi klincu Vettelu bolid za podijum od njega cemo cuti izvinjenja iako je bio na putu da to ostvari i iako za neuspeh nije kriv. Sa druge strane imas jednog Kimija Raikonena koji dobija basnoslovne pare i kojeg boli **** sto vozi za najbolji tim u istoriji.. do mojega sa tim covekom

Izlgeda da je meklaren namagarcio Trulija jer su nalozili smesku da ga pusti,znajuci da je kazna za to neminovna.

Trulli incident ain't clear yet, as Hamilton admitted in interview purposely letting Trulli pass and so cause him penalty. This again got Toyota door open for an appeal.

finnish TV company MTV3 reports state this and just a moment ago I saw that interview. Hamilton did say that "I knew Trulli getting penalty from the pass..." which certainly puts the situation a bit more complexed light...

EDIT: sorry mixing things up... Hamilton has commented that When trulli slipped to grass, he passed Trulli, but soon after that The team ordered him to let Trulli pass back to 3rd as safety car was coming out and passing is not allowed. So, because McLaren's order to let Trulli pass, Trulli got penalized by 25 seconds. IF this is right by the book, we gonna see a lot of penalties due saftey cars and veeeery slow driving in any place where is possible to cause a penalty to someone else.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back