Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Žilav je taj, onomad kad su ga izmlatili nije mu ništa bilo, pre će on da ovakav bude na sudu:

burnshl.gif

Kao sporije mu je prebacivao "na gore"... u svakom slucaju ljut je na tim i izjavio je da ispadaju glupi pred drugima kad dozvoljavaju da se dogadjaju greske kao ova i ona na prosloj trci kad mu nisu dobro zavrnuli tocak...

Kao sporije mu je prebacivao "na gore"... u svakom slucaju ljut je na tim i izjavio je da ispadaju glupi pred drugima kad dozvoljavaju da se dogadjaju greske kao ova i ona na prosloj trci kad mu nisu dobro zavrnuli tocak...

Da nije to ono što je i nas obične gledaoce zabunila ona grafika sa prebacivanjem stepena prenosa - on ide u viši stepen a grafika pokazuje da ide u niži ?!

Da otvorimo diskusiju posle Hungaroringa,a ,pre užasno duge pauze...
Glavni utisci su:
1.Sjajan "blef" Lewisa i Mercedesa i dominantna vožnja juče i danas;
2.Verovatno nepravedno kažnjavanje Grosjeana
3.Prilično loša režija prenosa,zbog čega tačka 2 i počinje sa verovatno
4.Sjajna Kimijeva vožnja.Zapravo su oba Lotusa briljirali danas
5.Deprimirajuće,naročito za Alonsa,tavorenje Ferrarija iza konkurencije

Da elaboriramo(ovde se možete isključiti vi sa kraćim fitiljem ili tanjim živcima :lol: ):

Evidentno je da je Mercedes bio mnogo bolji,nego što su to želeli da priznaju tokom vikenda,a Lewis već standardno pokazuje zrelost i pouzdanost.Jedva čekam da dobije još par desetinki po krugu i stane uz rame RBR-u,kao i da se Ferari popravi.Ala će tada prštati na trkama.Istine radi,mora se priznati da je danas Button više posla odradio za Lewisa,nego cele prošle sezone.Tako je lepo usporio Vettela i Grosjeana i omogućio Lewisu da stekne relaksirajuću prednost,koja mu je omogućila isto takvu vožnju i neophodnu štednju guma za kraj trke.Naravno,ona dva preticanja Webbera sujasno pokazala kakav je Lewis vozač i da ima neke sposobnosti izraženije od drugih.
Onaj obračun Grosjeana i Masse je tako trkački izgledao da se ne mogu oteti utisku da je kazna bacila veliku mrlju na trku.Grosjean je imao tempo da se bori za pobedu.Jedina je uteha što je ovako ispalo bolje za šampionat,jer su Kimi ,a naročito Lewis smanjili zaostatak.Jedino bi bilo bolje da se Grosjean uglavio ispred Vettela na kraju i tako još pomogao prvoj dvojici.
Režiser je mnoge situacije kasno i retko reprizirao,iako trka nije bila toliko haotična i bilo je vremena.Veliki minus režiji.
Kimi je maksimalno iskoristio nežnu Lotusovu narav prema gumama i postigao maksimum.Šteta što je RBR za korak ispred svih.Kakva bi to bila sezona da samo malo uspore....
Alonso,Massa i ceo Ferrari će morati na antidepresive,ako se tokom pauze ne poprave bar za 3-4 desetinke.Može Alonso da dubi na glavi,ali ovo je daleko i od drugog mesta,a možda i od trećeg(ekipno gledano).
Inače,Button je jako lepo vozio i napravio dobar plasman.Imao je i bliske kontakte,ali se čini da je sve bilo korektno.
Isto je i Webber pružio mnogo više od očekivanog i nego što je trebao.
Uzgred,pozdravljam Vetela i poručujem mu da mu je Webber ostavljio mnogo prostora,čak više od granice ukusa na momente,pa neka se ne ljuti na Kimija,a vrhovni sudija Whiting bi mogao da mu opali jedan roditeljski šamar,kako više ne bi plakao za sitnice.Mora da ojača karakter,ako hoće da ga cenimo,iako ga ne volimo :lol: Stvarno ponekad nedostaju stara vremena ,kada su pravi vozači "vaspitavali" nestašne dečake. Dobro,malo sam sada preterao na Vettelov račun,ali ako već mora da vrišti,onda ne bi trebalo da plače.Pomislićemo da je curica.

Složio bih se većim delom RaceMasterovog komentara ali uz podećanje da su (pored danas inkriminisanog S.V.) i drugi (naročito F.A.) proteklih sezona plačnim glasom javljali box-u za intervenciju "za zelenim stolom", al' ne mari, Vettela će utešiti 4. titula zaredom...

Složio bih se većim delom RaceMasterovog komentara ali uz podećanje da su (pored danas inkriminisanog S.V.) i drugi (naročito F.A.) proteklih sezona plačnim glasom javljali box-u za intervenciju "za zelenim stolom", al' ne mari, Vettela će utešiti 4. titula zaredom...

Složio bih se sa celim Haralampijevim postom ;) ,uz opasku da nam je jedan "plačljivko" dovoljan,a i u adekvatnom je timu za takav mentalitet (sad sam dirnuo u osinjak :lol: ,ali bi se to moglo pokazati kao spasonosan potez za opstanak ove teme,koja je na pragu da je "prikopčamo na aparate".Preostaju nam samo afere i veštački konflikti,kako ne bi zamrla ).

Ma šta ti tu !"#$#&%%&4"#$", ja mislim da je &%$#"!"#"!... (evo započeh veštački konflikt) ;)
Da, šteta što se samo nekoliko članova oglašava, čak je življa "F1 kladionica" od ove teme. Nekoliko članova (pre svega mislim na Fernanda i Fanđa) uopšte nije prisutno i to se vidi na temi... :(

Ako je R.G zasluzio kaznu koju je samo Charlie video, kako mu je promaklo izletanje sa staze u prvom krugu, Masse, Raikonnena, Rosberga ...
A mala placip*cka se stalno nesto zali...

Di Montecemolo ljut na Alonsa

Prvi čovek Ferarija Luka di Montecemolo upozorio je Fernanda Alonsa da pazi na svoje ponašanje i poručio mu da tim treba da mu uvek bude na prvom mestu.

Di Montecemolo je reagovao na izjave koje je Španac dao posle trke za Veliku nagradu Mađarske. Nije jasno koje tačno izjave su pogodile predsednika Ferarija, ali se u saopštenju na sajtu navodi da je Alonso izneo dosta kritika na račun tima u nedelju, kada je zauzeo peto mesto na „Hungaroringu“.

„Potrebno je da zbijemo redove i da nemamo nikakve ispade, zato što takve stvari posle lošeg rezultata ne koriste nikome. To se posebno odnosi na poslednje komentare koje je izneo Fernando Alonso, koji nisu dobro pali ni Di Montecemolu, ni ostalim članovima tima“, stoji u saopštenju.

Ferari je, takođe, otkrio na svom sajtu da je Di Montecemolo razgovarao sa Alonsom u ponedeljak, da mu je čestitao 32. rođendan i upozorio ga da pazi na svoje ponašanje u javnosti.

„Od svih velikih šampiona koji su vozili za Ferari traženo je da interese tima stave ispred svojih. U ovom trenutku moramo da ostanemo mirni, izbegavamo polemike i pokažemo odlučnost da svojom posvećenošću i zajedničkim radom na stazi i van nje doprinesemo timu“, rekao je prvi čovek Ferarija.

Alonso je zauzeo peto mesto u Mađarskoj, a takođe je kažnjen sa 15.000 evra zato što je tri puta tokom trke aktivirao DRS kada je bio više od sekunde iza vozača ispred sebe. DRS, inače, sme da se aktivira samo kada je razlika ispod jedne sekunde. Španac je poslednji put slavio na Velikoj nagradi Španije, petoj trci šampionata, koja je vožena u maju.

Zanimljivo je da saopštenje Ferarija stiže baš kada je šef ekipe Red Bula Kristijan Horner potvrdio da taj tim razmišlja o Alonsu kao zameni za Marka Vebera sledeće sezone, iako Španac ima ugovor sa italijanskom ekipom do 2016.

Takođe, do sada je izgledalo da je odnos Alonsa i Di Montecemola idiličan, ali očigledno je došlo do trzavica. Dvostruki svetski šampion je uprkos brojnim problemima Ferarija ove sezone na gotovo svim trkama izvlačio maksimum iz svog bolida, i pred drugi deo šampionata treći je u generalnom plasmanu sa 39 bodova manje od Sebastijana Fetela.

sportklub

Alonso je zauzeo peto mesto u Mađarskoj, a takođe je kažnjen sa 15.000 evra zato što je tri puta tokom trke aktivirao DRS kada je bio više od sekunde iza vozača ispred sebe.
Ovo mi malo čudno zvuči.
Čini mi se da je pri uvođenju DRS-a rečeno da se on fizički ne može aktivirati,ako je razlika preko jedne sekunde.Elektronika to sve reguliše,navodno.
Vrlo je moguće da nisam dobro to shvatio,a nije mi ni bilo bitno baš znati svaki detalj.
Međutim,ako i grešim,onda se postavlja pitanje da li je korektno ove multimilionere(dolarske),kazniti sa visinom napojnice u nekom elitnom restoranu(malo karikiram,ali bi npr.Kimi možda iodgovarao ovakvom profilu potrošača :lol: ),a da je on pri tome ostvario neku prednost u poretku.Verovatno je vozačima lako utvrditi kada su izvan jedne sekunde,pa ovo zvuči kao veliki bezobrazluk Alonsa(centrala može da pogreši jednom,ali tri puta...).
Opet,ako je to malo komplikovano u žaru borbe pratiti,onda se koncept od jedne sekunde razlike obesmišljava i treba pustiti da koriste DRS kad god žele,pa ko je veći frajer,neka i pretiče.
Ovako mi sve izgleda nedorečeno,nedosledno i nekorektno.

Definitivno ću morati da proučim ovu tematiku.

Ovo mi malo čudno zvuči.
Čini mi se da je pri uvođenju DRS-a rečeno da se on fizički ne može aktivirati,ako je razlika preko jedne sekunde.Elektronika to sve reguliše,navodno.
Vrlo je moguće da nisam dobro to shvatio,a nije mi ni bilo bitno baš znati svaki detalj.
Međutim,ako i grešim,onda se postavlja pitanje da li je korektno ove multimilionere(dolarske),kazniti sa visinom napojnice u nekom elitnom restoranu(malo karikiram,ali bi npr.Kimi možda iodgovarao ovakvom profilu potrošača :lol: ),a da je on pri tome ostvario neku prednost u poretku.Verovatno je vozačima lako utvrditi kada su izvan jedne sekunde,pa ovo zvuči kao veliki bezobrazluk Alonsa(centrala može da pogreši jednom,ali tri puta...).
Opet,ako je to malo komplikovano u žaru borbe pratiti,onda se koncept od jedne sekunde razlike obesmišljava i treba pustiti da koriste DRS kad god žele,pa ko je veći frajer,neka i pretiče.
Ovako mi sve izgleda nedorečeno,nedosledno i nekorektno.

Definitivno ću morati da proučim ovu tematiku.

Kao što kažeš "centrala može da pogreši jednom...".Meni je to delovalo namerno jer su bili više nego inferiorni na stazi.
A ono za Grožana je sramota i ne znam kome su oni sa tom kaznom nešto dokazali osim da od sudija u F1 imaju volove.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back