Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas je Ferari bio ubedljivo dominanatan, mislim da nije niko imao šanse pored Alonsa. E, sad, da li će tako biti u nastavku, teško da 'oće. Igranka oko strategije (čitaj: Pirelija) je opet zakuvala trku. Kada timovima bude definitvno jasno na čemu su sa gumama onda će i doći realni rezultati...
P.S.Milsim da je Meklaren danas još i sjajno prošao, realno, više su pokazali od favorizovanih Mercedesa...

Lotusu su Pirelliji "legli" od samog početka ili da budem precizniji -najmanje im nisu legli,pa se može reći da su imali i malo sreće i "uboli" oko aerodinamike,a čini mi se da Ferrari počinje u hodu da ih kapira sve više i to bi mogla biti značajna prednost
Tačno je da je McLaren danas zasenio Mercedes,koji kao da je vozio na gumama od leda.Prosto su se topile...

Mislim da većina onih koji stvarno prate F1 se u principu ne slažu sa ovim "novotarijama" u zadnjih nekoliko sezona (kers, drs, pireli) ali je činjenica da je deda sa ovim smicalicama napravio interesantnije takmičenje gledano globalno, sezone su neizvesnije, za opštu populaciju ovakva F1 je sada zanimljivija, više nepoznatih je u igri, prošle godine je izgledalo da će svi po jednom da pobede itd. Ko mi je kriv kad se meni to baš i ne sviđa...

Mozda bi deda mogao da promeni naziv takmicenja u F1 tyre competition.
Prvu nagradu osvaja tim koji sa jednim setom guma izdrzi vise krugova i tako redom.
S tim da se duzina trke ogranici na xy vreme.

Pokazalo se po ko zna koji put, da imati monopol u necemu, nije dobro.
Steta sto u Tigru nisu razvijali smesu za F1.

Vitmarš razmišlja o promeni boja bolida u narandžasto:

mcl_narana.jpg

Honda glasno najavljuje (možda čak i za narednu sezonu) mogućnost angažovanja Hondinih motora u Meklaren.
Pireli donosi za VN Kanade nove gume koje neće tako lako pucati (horor-smešno-urnebesno-tragikomično) !!!

Još će biti i dobro ako je McLaren-u problem samo Mercedes-ov agregat, Force India se pokazala sa istim motorom dosta ubedljivo (iskreno, moguće je da Mercedes svom timu daje najbolje motore ali nešto ne verujem da Force India-i daje bolje motore nego slavnom McLaren-u), Honda se vraća u Formulu (tek) 2015...

Meklaren i Honda zajedno od 2015.
IZVOR. B92 | JT
Japanska kompanija Honda potvrdila je da će se 2015. godine vratiti u Formulu 1 kao snabdevač motora ekipe Meklaren.

© McLaren Group
Honda se povukla iz Formule 1 na kraju 2008. godine, ali je odluka o povratku doneta zbog prelaska na 1,6 litarske turbo V6 motore.

Već neko vreme se spekulisalo o novoj saradnji Meklarena i Honde, a prema poslednjim informacijama već su napravljeni značajni koraci u dizajniranju novih motora.

Honda je prethodno snabdevala Meklaren od 1988. do 1992. godine i za to vreme je britanski tim osvojio po četiri titule u konkurenciji vozača i konstruktora. Ljubitelji Formule 1 taj period pamte po crveno-belim bolidima Meklarena i sjajnim borbama legendarnih Aertona Sene i Alana Prosta.

„Honda i Meklaren imaju neverovatno zaveštanje, imali smo partnerstvo koje je pobedilo sve. Zajedno smo stvorili neke od najlegendarnijih trenutaka u istoriji Formule 1 o kojima se i danas priča. Sada se upuštamo u novu avanturu i u ime svih u Meklarenu i onih koji vole Formulu 1, čast mi je da poželim Hondi dobrodošlicu natrag u ovaj sport“, rekao je prvi čovek Meklarena Martin Vitmarš.

http://www.b92.net/sport/automoto/f1.php?yyyy=2013&mm=05&dd=16&nav_id=714339

Još će biti i dobro ako je McLaren-u problem samo Mercedes-ov agregat, Force India se pokazala sa istim motorom dosta ubedljivo (iskreno, moguće je da Mercedes svom timu daje najbolje motore ali nešto ne verujem da Force India-i daje bolje motore nego slavnom McLaren-u), Honda se vraća u Formulu (tek) 2015...

Nema još uvek ništa zvanično,to su čista novinarska nagađanja,mada bih voleo da se Honda vrati i da uzimamo njihove motore.
Kada bih znao u čemu je problem onda bi mene postavili za šefa tima :ok:

Poprilično nostalgičan ali opet sjajan tekst Trkulje na sajtu RTS-a pred trku u Monte Karlu:

http://www.rts.rs/page/sport/ci/story/132/%D0%90%D1%83%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE/1330490/%D0%9D%D0%B0%D1%98%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B8+%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%92%D0%B0%D1%98+%D0%BD%D0%B0+%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%83.html

P.S. : "Кеке Розберг је тријумфовао пре тачно 30 година, а синови Грејема Хила и Жила Вилнева, Грејем и Жак, за разлику од својих родитеља никад нису побеђивали у Монаку.."

Poslednja izmena:
Nisam nikako mogao da pretpostavim da će posle ove trke prvo pitanje da mi bude: "Kako je Kimi uspeo da bude deseti?" Proverio sam, zvanično je 10. Sve ostalo što se desilo (uz zasluženu pobedu (istorijsku, otac - sin) Rosberga) brzo će se zaboraviti, jedino Perezu neko mora da objasni kad je dosta...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back