Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kvacilo ,mjenjac,kocnice...sigurno nisu bile lakse nekad nego sada..
Sile g su vece sada to stoji,ali rvanje sa nekadasnjim autima neuporedivo teze.

То стоји али и поред тога данашња Ф1 је много више физички захтевна, возачи губе по пар килограма преко тркачког викенда.
Ови данашњи возачи воде тај професионални живот у којем се тачно зна шта се сме јести и пити, шта се и како се вежба и све је подређено томе тако да су њихова тела доведена до крајњих граница и из тог разлога видети неког да у 47-ој години осваја шампионску титулу је у домену теорије...

E 'bes ti takav zivot... :lol:

И ја то кажем
Ево ја сад сабио 500гр бурека и ко ми шта може :)
А не ко Шумахер, Фетел, Алонсо и компанија који су у ово време већ увелико у кревету, а сутра за доручак ће да једу неку кувану шаргарепу и шта ти ја знам пу пу далеко било :)

A Kimi se sada vraca kuci vjerovatno...u vrijeme kad ja ovo pisem.;)

Mislim da bi i sada mogao pobjedjivati neko ko ima dosta godina,nije to stvar godina bas,vec izgustiranosti,mentalnog zamora,a ne fizickog,stvar zelje koju sa godinama gubis.
Stvaranje porodice utice mnogo isto,mislim da su tu pravili i istrazivanja neka,rezultati nakon prvog djeteta,pa drugaog,uvijek su bili losiji.

A sa druge strane pogledaj ljude koji lete onim Red Bul avionima,40-50 godina im je,sile neuporedivo vece,zahtjevni treninzi i sve ostalo.

Tako da mislim da je sve stvar zelje i motivacije u ovom sportu,naravno podrske dobrog tima.

A Kimi se sada vraca kuci vjerovatno...u vrijeme kad ja ovo pisem.;)

Mislim da bi i sada mogao pobjedjivati neko ko ima dosta godina,nije to stvar godina bas,vec izgustiranosti,mentalnog zamora,a ne fizickog,stvar zelje koju sa godinama gubis.
Stvaranje porodice utice mnogo isto,mislim da su tu pravili i istrazivanja neka,rezultati nakon prvog djeteta,pa drugaog,uvijek su bili losiji.

A sa druge strane pogledaj ljude koji lete onim Red Bul avionima,40-50 godina im je,sile neuporedivo vece,zahtjevni treninzi i sve ostalo.

Tako da mislim da je sve stvar zelje i motivacije u ovom sportu,naravno podrske dobrog tima.

Narodski receno,
`srce hoce, al guza, klokoce`.

Postaje veoma nezahvalno prognozirati ishod trke.
Vettela sad zabole.Ima raketu,a moze da vozi kako hoce.
Alonso pokusava dogurati do vicesampiona svim silama.
Button koristi maksimalno sve prilike u poslednjih par trka.
Webber ima drugi najbolji auto,koji mu omogucava da postigne mnogo vise od proseka u poslednjih nekoliko trka.
Hamilton....hmmm...verujem da ce nas jos ostavljati bez daha bravurama na stazi,ali prvo mora da prebrodikrizu u glavi,kako ne bi otisao da pravi drustvo Kimiju.
U nedelju svaki moze da pobedi,a vec je jasno da ce trojica od njih kreirati podijum....treba sad biti pametan,pa odabrati kombinaciju.
Steta sto ovde nema Kubice.Neko bi mogao lepo profitirati u bilo kom vidu kladjenja.
All in na Hamiltona,a prednost Vettelu u odnosu na Alonsa ce doneti bolid.....eto i nije tako komplikovano.
Slobodno prepisite tiket. :lol:

Poslednja izmena:
ФП1:
AbsYiSgCIAIDon9.jpg

Иначе на првом тренингу је падала киша

Znaci-opet Button.

Да
Мада након Јапана сам мислио да га ставим тек на неко 4-5 место али Пирели је у Кореју донео мекшу варијанту гума и неки процењују да ће бити чак 4 па и 5 редовних заустављања у боксу.
Сумњам да ће баш 5 пута морати да се заустављају али Фетел се данас жалио на повећању деградацију гума тако да зна се :)

Хамилтон к'о попишан
Одлично је одвезао тај последњи круг е сад да видимо и пнеуматике...
Да, док су се Фетел и Батон кезили и (уобичајено расположено) размењивали утиске током сликања пол-тројке, Хамилтон се није ни трудио да се насмеје...
А у вези оног шта је теже, возити пре 60 година формулу или данас, ево ове две слике, Матра пре 40 година (1971):
001-matra-steering-wheel-1.jpg

и Ферари данас:
003-Ferrari-steering-wheel-2011-b.jpg

Све има своје, раније су се возачи доста више физички цимали, данас је концентрација у првом плану (још са овим керсовањем и дрсовањем), сећам се да је Стерлинг Мос причао како је његово било да се појави у суботу и недељу, одвезе трку и опет се види са екипом у суботу пре трке, ови данас теже то могу, мислим да чак ни Кими не би могао то себи да дозволи :)...
Prva trojica su?
Прва двадесетчетворица су:
korea-2.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back