Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ево како изгледа кревет за болид :)
AbyfMIxCIAIBznG.jpg

Каже Батон: "My motor has been put to bed b4 the action tomorrow!"

Да
Мада након Јапана сам мислио да га ставим тек на неко 4-5 место али Пирели је у Кореју донео мекшу варијанту гума и неки процењују да ће бити чак 4 па и 5 редовних заустављања у боксу.
Сумњам да ће баш 5 пута морати да се заустављају али Фетел се данас жалио на повећању деградацију гума тако да зна се :)
Ovo i jeste najblize logici,ali sam ja smetnuo s uma degradaciju Pirelllija,ali sad ostajem uz Lewisa,pa makar na felnama vozio poslednji stint,sto nije daleko od realnosti :lol.
Хамилтон к'о попишан
Одлично је одвезао тај последњи круг е сад да видимо и пнеуматике...

Stvarno je bio ravnodusan prema svemu.Kao da je hteo poslati poruku da malo porazmisle svi koji su ga pljuvali poslednjih nedelja.
Nije mu neki fazon da fura sad satro gordost,ali neka on sutra odere konkurtenciju,pa ne mora da se kezi do kraja ove balade(za sve ,osim Vettela) od sampionata.

Ипак нам је била потребна киша за нешто више
Фетел их шије уздуж и попреко
Хамилтон се добро бранио мада је у 47ом кругу беше имао ону његову одбрану "мало лево па десно", иде средином па лево, па онда након неког времена десно па на крају креће опет на лево да заузме идеалну путању али у сваком случају лепа борба са Вебером.
Видело се да Петров није имао намеру чак ни да нападне Шумахера али повукло га касно кочење Алонса, на крају је ту Алонсо одлично прошао

Ипак нам је била потребна киша за нешто више
Фетел их шије уздуж и попреко
Хамилтон се добро бранио мада је у 47ом кругу беше имао ону његову одбрану "мало лево па десно", иде средином па лево, па онда након неког времена десно па на крају креће опет на лево да заузме идеалну путању али у сваком случају лепа борба са Вебером.
Видело се да Петров није имао намеру чак ни да нападне Шумахера али повукло га касно кочење Алонса, на крају је ту Алонсо одлично прошао

Ovo sa petrovim i ja sam video kao i ti t.j navuko ga španac kao malog majmuna a on imao svu širinu da produži pravo mada za malo i njega da zakači.

Za fetela nama komentar (dođoh vidoh pobedih)

Luis je napokon bio na svom dugo očekivanom nivou i bila je lepo gledati njegov ravnopravni duel sa Weberom mada sam očekivao i Batona da se umeša u borbu za podijum. Batonovo drugo ime je sigurica mada su mu nešto i poručivali iz boksa tipa sačekaj i prati šta će se desiti ispred tebe (verovatno su očekivali opet neki Luisov harakiri u slučaju da ga obiđe Weber).Alonso i Masa standardno jer bolid im ne dopušta više mada sam mislio da će se i on pridružiti ovoj troici u borbi za podijum ali dok ih je stigao stopio je gume tako da za još nije bilo gume.

Dan Wheldon je juce poginuo na Indi karu u Las Vegasu.

Ja stvarno ne znam sta nalaze u tim ovalima, meni je to zesca smaracina, a ovakve situacije su standardni sadrzaj. F1 je svetlosnim godinama ispred Indi kara po pitanju bezbednosti i infrastrukture. Ovi "precani" se zbog spektakla i zarade nikada nece dozvati pameti, jeftin je ljudski zivot tamo.

Dan Wheldon je juce poginuo na Indi karu u Las Vegasu.
...
Ja stvarno ne znam sta nalaze u tim ovalima, meni je to zesca smaracina, a ovakve situacije su standardni sadrzaj. F1 je svetlosnim godinama ispred Indi kara po pitanju bezbednosti i infrastrukture. Ovi "precani" se zbog spektakla i zarade nikada nece dozvati pameti, jeftin je ljudski zivot tamo.
Idioti, ja bi i u F1 zabranio većinu uličnih (kavez) staza da sam Berni (sem Monte Karla, naravno), ovo je kao mašina za mlevenje mesa, vrti levi krug do beskonačnosti ili dok se nekome ne desi ovako nešto. Budalaština koju neko plati životom.

Страшно
Гледао сам тај снимак синоћ више пута у покушају да видим где је и како он ударио
Снимак који је окачио Милош креће са његовог болида и ако сам добро приметио он удара у један болид и полеће према огради/зиду и удара горњим делом болида у зид у том тренутку је изгледа још један болид ударио у њега тако да га је још више сабио у зид.

Ако добро пратим он је овај што иде унутрашњом страном, удара у бели болид и "полеће" (35-а секунда снимка)

@Тасман

Jeste, on nalece na Pola Trejsija i leti naopacke na zastitnu ogradu. Tog jutra je potpisao povratnicki ugovor sa ekipom Andreti Autosport i trebalo je naredne cele sezone da vozi za njih. Procitao sam na Motorsport totalu sta je rekao Majkl Andreti, doslovce: "Bio mi je blizak prijatelj i jutros smo stavili nase potpise na papir. Imali smo velike planove i zeleli smo da se jos mnogo zabavljamo. Ali to je deo naseg sporta. Svi smo mi svesni rizika kada ulazimo u auto. I pored toga me sve ovo jos vise pogadja, ali nazalost ce uvek biti dana kao sto je ovaj. Mnogo boli, ali tako je kako je".

Ja ne mogu da verujem da oni to tek tako prihvataju umesto da kazu da treba nesto uraditi na bezbednosti vozaca. Makar onako iz uctivosti. ****** ti to ako ce jednom godisnje da sahranjuju po bivseg sampiona.

Dzodi Sekter preklinje sina Tomasa da se povuce. "To je najopasniji motosport iz serije formula. Vec se naslucivalo u pocetnim krugovima da je to lakrdija. Pustaju ih da voze sa takvim krilima da sve prsti. I najgori vozaci mogu da voze istom brzinom kao svi ostali. Imate 35 automobila, koji se dodiruju tockovima pri brzini od 350 km/h. Napakuju toliko aerodinamickog pritiska na stabilizatore da cak i vozaci koji nisu narocito dobri mogu da voze do daske. Problem je u tome sto onda svi oni voze u coporu. Imas 35 automobila na malom prostoru, svi u punim obrtajima. Bilo je neizbezno da neko izazove sudar. Nekoliko krugova pre udesa sam vec pomislio da je sve to ludo". "Video sam da je Tomas bio umesan u incident, ali nismo znali da li je povredjen. Sa svojim drugim sinom sam bio u lozi. Drzali smo se zagrljeni, ali tu mozes samo da se nadas. Imao sam slusalice na glavi sa Tomasovom radio vezom. Onda sam cuo kako je rekao da ga je neko udario odnazad i tada sam znao da je sa njim sve u redu."

Страшно
Гледао сам тај снимак синоћ више пута у покушају да видим где је и како он ударио
Снимак који је окачио Милош креће са његовог болида и ако сам добро приметио он удара у један болид и полеће према огради/зиду и удара горњим делом болида у зид у том тренутку је изгледа још један болид ударио у њега тако да га је још више сабио у зид.

Ако добро пратим он је овај што иде унутрашњом страном, удара у бели болид и "полеће" (35-а секунда снимка)

Ovo je strašno ali i tipično za amerikance izgleda da im je malo što ginu po celom svetu og afganistana,iraka itd pa sad ginu i kod kuce.

Не пратим те ауто-мото серије преко баре али се сећам да је пре пар година (можда и 10) била актуелна прича о увођењу ХАНС система у НАСКАР.
Тада је вишеструки шампион НАСКАР-а (што би се рекло жива легенда, не знам тачно како се зове немам сад времена да тражим по нету) противио увођену ХАНС-а и на једној од трка је имао фаталан удес у којем је сломио врат, а управо би му тај ХАНС "спасао главу" и након тога мислим да је уведено обавезно ношење тога.

Тако да оно... код њих су и возачи тако мало "куражни" али није то паметно никако

@Тасман

Ali to je deo naseg sporta. Svi smo mi svesni rizika kada ulazimo u auto. I pored toga me sve ovo jos vise pogadja, ali nazalost ce uvek biti dana kao sto je ovaj. Mnogo boli, ali tako je kako je".

Ja ne mogu da verujem da oni to tek tako prihvataju umesto da kazu da treba nesto uraditi na bezbednosti vozaca. Makar onako iz uctivosti. ****** ti to ako ce jednom godisnje da sahranjuju po bivseg sampiona.

Ne znam sta vam je svima,lijepo je covjek rekao da se te stvari desavaju i desavaju se.
Tragicno jeste i meni je zao covjeka.
Nije to samo u Americi,moze da izgine neko i u F1 i svi su svjesni toga.
Pa jel` Masu zvajznila ona opruga u glavu pa zamalo da "ode" ?

I rade oni na bezbjednosti ali je ovo sport u kojem se glave gube sa vremena na vrijeme.
Poginu ljudi na skijanju,a ne na ovome.

Mozda ovo sve zvuci grubo,ali je tako.

Ma nije stvar u tome, ginu ljudi i na ulici pri 50 na sat, nesreća je nesreća, ovdi je u pitanje jedna druga stvar, mislim da pola njih gleda trku čekajući ovakav kermes, ne kažem da prizivaju (daleko bilo) da neko izgine u svemu ali ovakvi karamboli su im deo zabave, kao i makljaža na kraju hokejaške utakmice, sve to liči na ono njihovo do zla Boga stupidno, retardirano rvanje (wrestling) i zato je meni sve to bljak na kub. Meni je i u formuli frka kada gledam ovih nekoliko staza koje nemaju mesta za izletanje (ovi nesretnici da nisu naleteli na betonski zid nego da su izleteli na šoder sada bi ćaskali kako je bila dobra trka...), onomad kada je Mihajlo poleteo u Singapuru mogao je da utepa Nika k'o zeca uz kavez, ona Kanada kada se Kubica izdrljao o žicu, meni to smeta, ono što može da se izmeni da trka bude bezbednija - izmeni, posle pogibije Sene i Racenberga mnogo toga se uradilo da do sličnih tragedija više ne dođe i (da kucnem vo drvo) uspelo se u tome, što ne znači da mnoge stvari ne mogu još da se poprave. U svakom slučaju očekujem Danicu u F1...

Ne znam sta vam je svima,lijepo je covjek rekao da se te stvari desavaju i desavaju se.
Tragicno jeste i meni je zao covjeka.
Nije to samo u Americi,moze da izgine neko i u F1 i svi su svjesni toga.
Pa jel` Masu zvajznila ona opruga u glavu pa zamalo da "ode" ?

I rade oni na bezbjednosti ali je ovo sport u kojem se glave gube sa vremena na vrijeme.
Poginu ljudi na skijanju,a ne na ovome.

Mozda ovo sve zvuci grubo,ali je tako.

Znam ja da je to rizican sport, to smo ukapirali. Ali ako niko od nijh ne radi na poboljsanju bezbednosti vozaca onda je to ozbiljan problem. Niko vozaca ne tera da se bavi tim sportom, to je njihova odluka, odrasli su ljudi pa mogu da odlucuju. Tuzno je to sto se niko od njih, pocev od zvanicnika, preko vlasnika timova pa do verovatno vecine vozaca ne trudi da poboljsa uslove i bezbednost. F1 boldii bi do sada jurili 450 na sat da se ne uvode raznorazna ogranicenja. Najlakse je reci "radite sta hocete sa krilima i aerodinamickim potiskom" i okrenuti glavu zarad punih tribina i kao sto neko rece dobre prodaje kokica i piva. U teoriji mozes danas i u F1 da pogines, ali se svi trude da ti daju sto manje sansi za tako nesto.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back