Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ФИА нам забранила задње крило

Хајдфелду се запалио болид
1305972544.jpg

Квалификације:
6rol0j.jpg

Па ово и није тако лоше
Фетел ће морати да се помучи...
Ух како би сутра било добро да Алонсо има овако добар и тркачки темпо да мало видимо те борбе...:)

Dva mesta na podijumu za McM je malo ko ocekivao,narocito posle uzasnog starta Buttona,ali je to sve nedovoljno da nadmasi ukus gorcine.
Sjajna voznja Lewisa,odlican autoMcMalrena i osakaceni RBR Vettela nisu bili dovoljni da se pobedi.:neutral:
Osim Lewisu,cestitke se moraju uputiti Buttonu,Schumacheru i Heidfeldu.
Sjajan nastup Matorog.Konacno voznja vredna pomena.Odlican start,sto i nije cudno,jer je jedino u tom segmentu uspevao da nas podseti zasto je nekad bio nenadmasan,ali je danas uspeo da izgura celu trku u visokom ritmu.I Rosberga je zadrzao iza sebe.:eek:
Ipak,potez dana je start Alonsa.Maestralno. :worth: Mislim da je covek svaki slobodan sekund do trke iskoristio da prouci gde su ovi dopingovani bikovi "najtanji" i uspeo je,ujedno resavajuci i "trecu nepoznatu" u jednacini-Lewisa.Lepo je bilo njegovim navijacima u prvoj trecini trke,a posle...:sad2:
Massa je samo dolio ulje na Ferrarijevu lomacu.Izgorese skroz.
Staza potpuno zasluzuje odlazak na klupu za rezerve.

Dva mesta na podijumu za McM je malo ko ocekivao,narocito posle uzasnog starta Buttona,ali je to sve nedovoljno da nadmasi ukus gorcine.
Sjajna voznja Lewisa,odlican autoMcMalrena i osakaceni RBR Vettela nisu bili dovoljni da se pobedi.:neutral:
Osim Lewisu,cestitke se moraju uputiti Buttonu,Schumacheru i Heidfeldu.
Sjajan nastup Matorog.Konacno voznja vredna pomena.Odlican start,sto i nije cudno,jer je jedino u tom segmentu uspevao da nas podseti zasto je nekad bio nenadmasan,ali je danas uspeo da izgura celu trku u visokom ritmu.I Rosberga je zadrzao iza sebe.:eek:
Ipak,potez dana je start Alonsa.Maestralno. :worth: Mislim da je covek svaki slobodan sekund do trke iskoristio da prouci gde su ovi dopingovani bikovi "najtanji" i uspeo je,ujedno resavajuci i "trecu nepoznatu" u jednacini-Lewisa.Lepo je bilo njegovim navijacima u prvoj trecini trke,a posle...:sad2:
Massa je samo dolio ulje na Ferrarijevu lomacu.Izgorese skroz.
Staza potpuno zasluzuje odlazak na klupu za rezerve.

E pa to bi mozda onda vredelo gledati, ja ni ovu nisam gledao, bio sa Peugeot klubom na rostilju... :lol:

Ne bih reko. Auto je odlican, poboljsanja su super, mislim da je RB sustignut. Sad nije preteknut, jer je staza takva. Nije mogo ni Fetel da pretekne Alonsa, a na pocetku mu je radio KERS. Sto se Meklarena tice, zadovoljan sam, mada u pocetku sam mislio da ce ponovo biti losa taktika sa Batonom, al srecom pogresio sam :D

[/IMG]

Ipak,potez dana je start Alonsa.Maestralno. :worth:

:worth::worth::worth:

Mislim da i pored solidnih rezultata (koliko-toliko, na kraju ipak donese bodove) RB treba da se reši Webbera, tom čoveku treba pola trke da uđe u ritam, odbranio se od timskog kolege na startu ali ne i od Alonsa, počeće da više smeta nego što koristi. Button je takođe drugi vozač tima (iako je svetski prvak od pre 2 sezone) ali kod njega nema nepoznanica, odrađuje to radno mesto 110%, ovaj kengur iako ima više nego konkurentan auto, daje manje. Ishvaliste sve žive ali ne i Vettela, iako je ova trka prošla očekivano sa njegovom pobedom, on je bez greške ranjivi auto proterao prvi kroz cilj. Tako to rade svetski prvaci.

Ovo je definitivno postao cirkus :( Zalosno je sto gume kroje trku, a ne performanse automobila. Danas se to moglo videti na primeru Alonsa. Bolje da postoji samo jedna mesavina guma kao nekada, pa da gledamo trke. Ovako vise skoro i nema neizvesnosti oko obilazenja. Sve se zna, samo pogledas koje gume ko ima i sve je jasno

Ishvaliste sve žive ali ne i Vettela, iako je ova trka prošla očekivano sa njegovom pobedom, on je bez greške ranjivi auto proterao prvi kroz cilj. Tako to rade svetski prvaci.

Nema razlog da ga hvalim, jer nije uradio ista spektakularno. Imao je dobru taktiku, preko boksa preteko konkurente, za mene to i nije velika stvar. Ranjivi auto :roll: To sto je trecinu trke imao samo malo KERS-a, recimo sekundu i po, ne mogu bas da procenim, a nigde nisam video podatak. To meni ne zvuci kao ranjiv auto, verujem da bi se svi menjali s njim, pa i KERS uopste da nemaju :) A i nisu im ovo prvi problemi sa baterijom ;)

Vozac dana Hamilton, potez dana Alonsov start.

Nema razlog da ga hvalim, jer nije uradio ista spektakularno. Imao je dobru taktiku, preko boksa preteko konkurente, za mene to i nije velika stvar. Ranjivi auto :roll: To sto je trecinu trke imao samo malo KERS-a, recimo sekundu i po, ne mogu bas da procenim, a nigde nisam video podatak. To meni ne zvuci kao ranjiv auto, verujem da bi se svi menjali s njim, pa i KERS uopste da nemaju :) A i nisu im ovo prvi problemi sa baterijom ;)

Vozac dana Hamilton, potez dana Alonsov start.

"Ranjiv auto" je bio baš u tom trenutku kada je "vozač dana" mu bio na pola sekunde sa opcijom promenljivog krila na raspolaganju. Alalim Alonsov potez na početku (mada deo zasluga pripisujem onom konju Webberu, skoncentrisao se samo na timskog rivala), Hamilton je izvukao maksimum iz automobila, bez greške, ali nedovoljno, kao što i Rafi beše nedovoljno u Madridu protivu Noleta Đoleta...

"Ranjiv auto" je bio baš u tom trenutku kada je "vozač dana" mu bio na pola sekunde sa opcijom promenljivog krila na raspolaganju. Alalim Alonsov potez na početku (mada deo zasluga pripisujem onom konju Webberu, skoncentrisao se samo na timskog rivala), Hamilton je izvukao maksimum iz automobila, bez greške, ali nedovoljno, kao što i Rafi beše nedovoljno u Madridu protivu Noleta Đoleta...

DRS ne znaci nista, otvarao ga je Fetel protiv Alonsa, pa ga nije preteko. Katalunja je takva, da su preticanja gotovo nemoguca, jedina koja su se desila bila su zbog guma :)

Ovo je definitivno postao cirkus :( Zalosno je sto gume kroje trku, a ne performanse automobila. Danas se to moglo videti na primeru Alonsa. Bolje da postoji samo jedna mesavina guma kao nekada, pa da gledamo trke. Ovako vise skoro i nema neizvesnosti oko obilazenja. Sve se zna, samo pogledas koje gume ko ima i sve je jasno

Pa sad...i jesmo i nijesmo ;)
Nostalgican sam i ja za starim vremenima,ali ...
Alonso je upao u "cajtnot" sa gumama jos u subotu.Nerazumna timska strategija u Q1 mu je priustila potpop u drugom delu trke.
Performanse automobila su i danas odlucile pobednika.Nisu ga gume spasile.
Sve je to ove godine jako zapetljano.
Mozda na sledecoj trci ova tvoja tvrdnja bude potpuno tacna.
Danas je to tesko uzeti kao aksiom.

DRS ne znaci nista, otvarao ga je Fetel protiv Alonsa, pa ga nije preteko. Katalunja je takva, da su preticanja gotovo nemoguca, jedina koja su se desila bila su zbog guma :)
OK, ne znači mnogo ali ipak je sa DRSom se smanjivala razlika, a kad se doda još i kers to ipak nešto znači ako onaj ispred nema obe te opcije u tom trenutku. Ma ne pravim ja Boga od Vettela, on je izdržao dosta jak pritisak od strane dosta opasnog vozača (u ovom trenutku najopasnijeg) desetak zadnjih krugova i pri tome nije napravio grešku, ipak je to za pohvalu, nije u retrovizoru imao Schumahera nego Hamiltona svo to vreme. Uprkos sjajnoj Alonsovoj reakciji na startu, moram da kažem da je dosta udela tu ipak imao Webber, branio je spoljnu stranu nadolazeće prve krivine od Vettela a unutrašnju je otvorio Alonsu, krajnje opasan čovek po tim...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back