Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na osnovu rezultata FP 1,zakljucicu da je moja konstatacija u kladionici o "dominaciji" talenta potvrdjena.:cool::lol:

Bez obzira na pristrasnost,mislim da tu ima i malo istine.
Lewis,Kubica,Vettel....(za Rosberga ne znam sta da mislim u ovoj situaciji) su sigurno natprosecno talentovani i imaju otsustvo kalkulantnosti u suvisku.
Schumacher se na P6 takodje svrstao u ovu kategoriju talenata,ali losa forma je vec neupitna.
Nizak plasman Alonsa bih objasnio njegovom naglasenom opreznoscu(mozda i preteranom).
Medjutim,vec je FP2 pokazao da je talenat i dalje podredjen bolidu.
"Talentovani" ce mozda imati plasman bolji za poziciju ili dve,ali ce sirova i surova brzina bolida odlucivati pobednika.:roll:
:
Dobar je Leonardo na novim stazama.U singapuru je bio drugi, jurio je Alonsa kolko se secam.

"Talentovani " ce morati pre svega da paze, staza je prilicno prljava i klizava.

Nekoliko zabrinjavajućih naslovnih vesti iz Koreje:

@ Kod krivina 16 i 18 bolidi isuviše skaču (vozači traže od organizatora izmene na tim delovima staze)
@ Vozači zabrinuti oko ulaska u pit na Yeongamu (zadnja krivina na stazi je previše brza kojom se ide i do 281 km/h,ujedno i krivina gde vozači usporavaju,kako bi ušli u pit-stop).
@ Slabo interesovanje za Veliku nagradu Koreje (tek polovina od 120.000 predviđenih karata je prodato do danas uz to i hoteli su im užasni tako da je ekipa Williams-a odustala od svih ponuđenih hotela)
@ Fetel pronašao ekser na stazi (prilikom obilaska staze,naleteo je na jedan poveći zarđali ekser koji kada bolid pređe preko njega može da napravi haos na stazi)

...čemu žurba Eklstone???!!!

Ja citao da je svi hvale.:confused:
Tamo se sobe iznajmljuju na sat vremena.:mrgreen:
Po svemu vidjenom do sad moralo bi sutra da bude jako zanimljivo, npr.Kvalifikacije 1.Hamilton 2.Alonso, 3.Kubica , u nedelju zamena pozicije 1-2 zbog izlaska SC,[zbog izletanja Webbera ], 10ak krugova pred kraj Vette [problem sa kocnicama]l i Hamilton [unistava gume] gube pozicije i Baton dolazi do podijuma.
Rezultat:
1.ALonso 2.Kubica 3.Baton...
Ne mora bas ovako ali ova trojica ce uzeti dosta bodova...

ФП3:

n6yf60.jpg

Cini mi se da je Veber uso u brzi krug kad su se kvalifikacije zavrsile :think: On je bio par sekundi ispred Alonsa, i ubedjen sam da nije imao pravo na dodadtni krug. A jeste li culi koja je ckapi Fetel, sorry m8 i did't see you... ega ga kazne :D

Квалификације:

334q14y.jpg

Мале разлике...
У Т3 убедљиво доминирају бикови, у Т2 је нешто мања предност у њихову корист, док у Т1 се зна (Алонсо га је одвезао најбрже)

Poslednja izmena:
Cini mi se da je Veber uso u brzi krug kad su se kvalifikacije zavrsile :think: On je bio par sekundi ispred Alonsa, i ubedjen sam da nije imao pravo na dodadtni krug. A jeste li culi koja je ckapi Fetel, sorry m8 i did't see you... ega ga kazne :D

Ушао је Вебер у брзи круг пре краја квалификација, пратио сам...
У предзадњи круг је ушао око 1:45 пре краја квалификација

Ajde bre Fangio,sad nista nije regularno,i nemojmo sa ruznim recima.
Usao na vreme,a ovo sto ga nije video,pa zar mislis da se uplasio od Rubensa za poziciju?
Bolje da ga ne kazne,Veber i Fetel ce vec sami sebi zakomplikovati zivot na startu,najverovatnije.
Alonso je bio dobar,dosta brzi od ostatka.

Ajde bre Fangio,sad nista nije regularno,i nemojmo sa ruznim recima.
Usao na vreme,a ovo sto ga nije video,pa zar mislis da se uplasio od Rubensa za poziciju?
Bolje da ga ne kazne,Veber i Fetel ce vec sami sebi zakomplikovati zivot na startu,najverovatnije.
Alonso je bio dobar,dosta brzi od ostatka.

То блокирање се десило у Q2, Барикело је завршио у Q3, тако да не видим неки разлог за кажњавањем

Nekoliko zabrinjavajućih naslovnih vesti iz Koreje:

@ Vozači zabrinuti oko ulaska u pit na Yeongamu (zadnja krivina na stazi je previše brza kojom se ide i do 281 km/h,ujedno i krivina gde vozači usporavaju,kako bi ušli u pit-stop).
Ovo se pokazalo tačno, pogotovu što je staza i klizava i slabo gumirana hamilton je dobro proklizao tu.

Sve mi se čini da će poredak posle prvog kruga biti 95% od konačnog poretka. Najveća je nepoznanica start, šta će uraditi Alonzije i Hamilton, i još neizvesnije: šta će uraditi bikovi između sebe...:think:

Jedan od dva Red Bula ce tradicionalno startovati slabo,samo je pitanje koji?
Neko od ove dvojice ce se ubaciti izmedju njih.
Druga opcija je da jedan drugog izguraju,i treca da se sva cetvorica nadju pored staze.
Jedini kalkulant tu je Alonso,ova trojica mogu samo da prirede sou,i nestrpljivo ga ocekujem.:D

Hamiltonu nije prvi put da pravi gluposti na takvim mestima,a i vozaci(koji to?) se bune bez veze,valjda znaju da voze pa nek smanje malo pred ulazak.

Pa usporice onaj ko pituje, ali sta ako ima nekog u zavetrini, kako ce taj iza znati da ovaj skrece desno, ima da ga zaskoci samo tako :)

Moze,moze Fangio,nazalost nepravedan je ovaj svet.... :roll:
Pa i F1 funkcionise kao i sve ostalo..

U pravu si :( Alonso dobija prodji kroz za jump start, a Fetel nista :roll:

za ovu trku bi trebali bolidi imati dodatnu opremu u vidu žmigavaca da bi se znalo u datoj krivini ko ide u box ili ako za taj tjuning nemaju vremena onda nek ispruže ruku kao biciklisti jer verovatno tilkeu niko nije rekao da ako se ne doliva gorivo oni ipak ulaze u box tokom trke.

Poslednja izmena:
Pa usporice onaj ko pituje, ali sta ako ima nekog u zavetrini, kako ce taj iza znati da ovaj skrece desno, ima da ga zaskoci samo tako :)

Pa vidi, znace oni sve,nece se niko u nikog tu zakucati,ne sekiram se ja za to,trkaci su to,znaju da je tu ulaz u boks i sta se tu moze ocekivati,a i ako neko nekog zaskoci,sta sad,ma hajde.
Onaj cije si ime uzeo za nik ovde sigurno nije bio tako mekan da bi mu to smetalo,kroz sta i kako su oni vozili,ovi danas imaju sva moguca olaksanja.
Pri tom ne mislim da su ovi sada mnogo meksi,mozda malo razmazeniji...

U pravu si :( Alonso dobija prodji kroz za jump start, a Fetel nista :roll:

A ovo pricas o coveku koji kuka za sve zivo,to je onaj sto je "brzi" od kolege iz tima,pa iskuka da ga ovaj pusti,ma hajde...

Poslednja izmena:
Jedan od dva Red Bula ce tradicionalno startovati slabo,samo je pitanje koji?
Neko od ove dvojice ce se ubaciti izmedju njih.
Druga opcija je da jedan drugog izguraju,i treca da se sva cetvorica nadju pored staze.
Treca opcija ne bi bila zanimljiva nikome,osim Buttonu.
Druga-kako kome.
Prva je najizvesnija i mislim da ce Webber "zaspati" na startu,a uz malo srece,Alonso i Lewis ce preskociti Vettela,ako i on prokliza koji metar na startu.

A ovo pricas o coveku koji kuka za sve zivo,to je onaj sto je "brzi" od kolege iz tima,pa iskuka da ga ovaj pusti,ma hajde...

Alonso je brzi od Mase, i to svi znaju :D samo mi nije jasno kakve veze to ima sa pravilima, valjda se ona trebaju primenjivati kako za brze, tako i za sporije vozace. A mozda, je to nacin da se konkurencija dovede u ravnopravan polozaj sa Fernandom :think:

Sto se tice Fandja, u njegovo vreme se vozila potpuno drugacija F1, sve je bilo drugacije nego danas, tako da se formula iz '50 i danasnja, ne moze porediti. Ako si gledao neki dokumentarac o trkama iz tih dana, sve ti je jasno :)

Киша људи киша :)
Јесте слаба али киша је.....
Ово стварно нисам очекивао, прва кривина сада баш постаје критична тачка...

едит:
Пу мајку му, најбитнији моменат трке нам упропастише, "трка ће почети иза сигурносног возила"

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back