Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Има да ме анти-Мишини фанови проклињу ал' морам да све подсетим на Шпанију 1994. Тада се Мишку заглавио мењач на Бенетону у 5-ој брзини и упркос томе је стигао (убедљиво) други, 24 секунде иза Демона, а преко минута пре трећепласираног Бландела...:per:

Има да ме анти-Мишини фанови проклињу ал' морам да све подсетим на Шпанију 1994. Тада се Мишку заглавио мењач на Бенетону у 5-ој брзини и упркос томе је стигао (убедљиво) други, 24 секунде иза Демона, а преко минута пре трећепласираног Бландела...:per:

Што би рекао Бора, мислим да је њега тада требало казнити :)

Hmm, čini mi se da mu je menjač opet zaglavio u petoj brzini....
punish2.gif

Koreja dobila zeleno svetlo

Trka za Veliku nagradu Koreje debitovaće u kalendaru Formule 1 24. oktobra, uprkos zabrinutosti da staza nije po standardima šampionata.

Staza u Jeongamu u utorak je dobila zeleno svetlo za održavanje trke posle finalne inspekcije koju je predvodio Čarli Vajting, tehnički delegate Svetske automobilske federacije (FIA).

Održavanje trke u Koreji, bilo je pod znakom pitanja jer se nije znalo da li će staza, koja se nalazi na 380 kilometara jugozapadno od Seula, biti spremna na vreme.

Iako po pravilima FIA finalna inspekcija staze mora da bude obavljena 90 dana pre trke, ona je u Koreji više puta odlagana, a na kraju je održana samo osam dana pre nego što bi prvi put vozači Formule 1 prvi put trebalo da izađu na nju.

“Staza je konstruisana po najvišim standardima i biće epicenter auto-moto sporta u zemlji. Prezadovoljni smo šti su radovu gotovi i što je FIA izrazila svoje zadovoljstvo njom”, rekao je Čung Jung-Čo, prvi čovek organizatora trke.

Otkazivanje trke bi zadalo veliki udarac u borbi za titulu, sa petoricom vozača koji imaju šanse tri trke pre kraja šampionata. Vođstvo u generalnom plasmanu sada drži vozač Red Bula Mark Veber i ima 14 bodova prednosti u odnosu na Fernanda Alonsa u Ferariju i timskog kolege Sebastijana Fetela.

Posle inspekcije, koja je obavljena u ponedeljak i utorak, Vajting je izrazio zadovoljstvo izgledom staze, koja će gledaocima omogućiti da budu vrlo blizu nje, ali bez ugrožavanja ičije bezbednosti. Vajting je akcenat tokom inspekcije stavio upravo na bezbednost, a timovi, takođe, ne očekuju savršene uslove, ali se nadaju da im staza neće zadavati velike probleme pošto se borba za titulu zahuktava.

17_Korea_EN_CMYK_300dpi.jpg

koreaaerial.jpg

Schumacher tvrdi da je često imao lošiji bolid od Nice Rosberga

Michael Schumacher se njemačkom RTL-u požalio da mu bolid ove godine nije uvijek bio dobar u mjeri u kojoj je to bio Rosbergov, a njegove rečenice je potvrdio i Norbert Haug.

"Mogli ste vidjeti samo da sam sporiji, ali ne i zašto"

Sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher je dao naslutiti da njegov bolid ove sezone nije uvijek bio na istoj razini u odnosu na Rosbergov.

Schumacherova povratnička sezona u Formuli 1 je po mnogima očajna, što je isprovociralo i sve češće glasine da mu Mercedes priprema prijevremeni raskid ugovora.

No, u nedjelju je na Velikoj nagradi Japana osvojio šesto mjesto, što je malo popravilo stvari.

"Bolid je ovog puta bio super," izjavio je Schumacher za njemački RTL. "Nažalost, ne mogu reći da je tako bilo i na svim utrkama."

"Često smo imali probleme, posebno s mojim bolidom, a tiču se konzistentnosti. Niste ih uvijek mogli uočiti izvana, samo ste mogli vidjeti da sam sporiji. Naši bolidi nisu uvijek bili isti."

Haug potvrdio Schumacherovu izjavu

Mišljenje sa Schumacherom dijeli i Mercedesov motorsportski šef Norbert Haug, koji je za novine Bild rekao:

"Ne mogu se ne slagati s Michaelom. Kada je bolid u pitanju, on je u pravu."

Placipicka :lol:

Petrov dobio kaznu, Massa oslobođen

Suci Velike nagrade Japana su odlučili kazniti Vitalija Petrova, dok su sudar između Vitantonija Liuzzija i Felipea Masse kvalificirali kao trkaći incident.

Petrov kažnjen s +5 mjesta u Koreji

Svjetska automobilistička federacija je objavila da će Vitalij Petrov biti deplasiran za pet mjesta unatrag u odnosu na kvalifikacijsku poziciju koju izbori za VN Koreje, a zbog sudara kojeg je izazvao na startu današnje utrke u Suzuki.

Petrov se na startu VN Japana sudario s Williamsovim vozačem Nicom Hulkenbergom, nakon čega je izgubio kontrolu nad bolidom i udario u zid. Zbog posljedica sudara je odustao i Hulkenberg.

Massa izbjegao kaznu

S druge strane, Felipe Massa neće biti kažnjen zbog sudara s Force Indijinim vozačem Vitantonijem Liuzzijem na prvom zavoju.

Taj sudar je također bio pod istragom sudaca, no na kraju je utvrđeno da je riječ o trkaćem incidentu.

Komentirajući sudar, Liuzzi je rekao: "Imao sam sjajan start i prestigao sam pet ili šest bolida prije prvog zavoja. Mislio sam da sam prilično siguran, ali u prvom zavoju sam vidio da Felipe dolazi s unutrašnje strane. Ne znam je li imao što slomljeno na bolidu, ali prema meni je dojurio kao metak."

"Mislim da nije imao kontrolu nad bolidom cijelo vrijeme. Šteta jer sam imao još jedan sudar na prvom zavoju, a onda i odustajanje."

Po meni je vise Masin sudar za kaznu al nema veze, kaznili ih ne kaznili, oni bodove nece osvojiti u Koreji.:)

Po meni je vise Masin sudar za kaznu al nema veze, kaznili ih ne kaznili, oni bodove nece osvojiti u Koreji.:)

Оно што сам ја запазио јесте да је Маса пре уласка у прву кривину изашао на траву...
Е сад, да ли га је неко изгурао или је он нешто покушавао нисам сигуран јер сам ту ситуацију одгледао само једном у директном преносу.

Michael Schumacher se njemačkom RTL-u požalio da mu bolid ove godine nije uvijek bio dobar u mjeri u kojoj je to bio Rosbergov, a njegove rečenice je potvrdio i Norbert Haug.

Sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher je dao naslutiti da njegov bolid ove sezone nije uvijek bio na istoj razini u odnosu na Rosbergov.

Schumacherova povratnička sezona u Formuli 1 je po mnogima očajna, što je isprovociralo i sve češće glasine da mu Mercedes priprema prijevremeni raskid ugovora.

No, u nedjelju je na Velikoj nagradi Japana osvojio šesto mjesto, što je malo popravilo stvari.

"Bolid je ovog puta bio super," izjavio je Schumacher za njemački RTL. "Nažalost, ne mogu reći da je tako bilo i na svim utrkama."

"Često smo imali probleme, posebno s mojim bolidom, a tiču se konzistentnosti. Niste ih uvijek mogli uočiti izvana, samo ste mogli vidjeti da sam sporiji. Naši bolidi nisu uvijek bili isti."

Mišljenje sa Schumacherom dijeli i Mercedesov motorsportski šef Norbert Haug, koji je za novine Bild rekao:

:rida: :rida: :rida:

I da je vozio same taljige ne bi smeo da dozvoli da ga teški paceri na stazi obilaze.Nije mi jasno samo zbog čega se žali kada nije nikakvu ulogu (čak ni sporednu) nije ove godine odigravao...i kome se žali kada ga niko više ne ferma ni 3 %.Bolje bi mu bilo da sa svojim zarađenim parama uživa u blagodetima svoje porodice i da ljulja marka,nego što se ikenj*va.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back