Kada je Alonso poceo letos da izlazi sa teorijom da je "sve moguce" i pored 50 bodova minusa,prvi put sam ozbiljnije razmislio o tome i bio siguran da jedino on moze nadoknaditi toliki zaostatak uz mnogo srece.
Kako je do tada imao dosta glupih gubitaka bodova,ocekivao sam da se to prekine,kao sto i jeste,a posto je Ferrari vec tada ispoljavao konkurentnu brzinu,trebalo je samo sacekati stagnaciju McLarena i nastavak medjusobnogsaplitanja izmedju ovih "dopingovanih" energetskim picem.
Naravno,nikako nisam ocekivao,a jos manje zeleo onako crne dve trke za Lewisa,ali time je "kosmicka ravnoteza" u ovom prvenstvu bila uspostavljena,a mozda i narusena na stetu McLarena,imajuci u vidu ono katapultiranje Buttona u Spa.
Sada bi trebalo ocekivati maksimalnu koncentraciju svih kandidata za titulu,sto nikako ne iskljucuje sudare i izbacivanja iz trke,ali ne verujem da ce biti totalno bezglavi.
Bikovima je slaba tacka medjusobno rivalstvo,iako mi se cini da je to sad vec besmisleno,jer Vettelu treba mnogo cuda za titulu.
McLaren nema tempo i Lewisu treba svaki promil talenta pametno upotrebljen i materijalizovan.
Ferrari ce morati naci nacin da Alonso izveze obe trke sa izraubovanim motorima i da Webber ne pobedi obe.
Mnogo je kalkulacija,ali je nesumnjivo da je tituli najblizi Alonso.Prosto-ima najvise bodova.