Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nezvanični kalendar za 2014 godinu:

16. mart Australija
30. mart Malezija
6. april Bahrein
20. april Kina
27. april Južna Koreja*
11. maj Španija
25. maj Monako
1. jun SAD (Nju Džersi)*
8. jun Kanada
22. jun Austrija
6. jul Velika Britanija
20. jul Nemačka
27. jul Mađarska
24. avgust Belgija
7. septembar Italija
21. septembar Singapur
5. oktobar Rusija
12. oktobar Japan
26. oktobar Abu Dabi
9. novembar SAD (Ostin)
16. novembar Meksiko*
30. novembar Brazil

* tek treba da bude potvrđeno

Čitam danas u novinama Vettel treba sledeću trku da izgubi namerno da bi postao ponovo popularan jer mu je popularnost pala na nivou da ga više ni najbolji simpatizeri ne simpatišu.

Kvalifikacije:
1. Sebastian Vettel
2. Lewis Hamilton
3. Mark Webber (however Mark incurs a 10-place grid penalty from Singapore at the start of tomorrow's race)
4. Romain Grosjean
5. Nico Rosberg
6. Fernando Alonso
7. Felipe Massa
8. Nico Hulkenberg
9. Esteban Gutiérrez
10. Kimi Räikkönen.

Hulk je odlično izvezao u Q2 šteta što nije složio sličan krug. Vettel opet brži za 2 desetinke, nadam se kišici valjda neće tajfun da iznevjeri. Nadam se da Button I Perez mogu sa boksom manje uzeti koji bod - kladio sam se da će jedan biti u 6.

Hulk je odlično izvezao u Q2 šteta što nije složio sličan krug. Vettel opet brži za 2 desetinke, nadam se kišici valjda neće tajfun da iznevjeri. Nadam se da Button I Perez mogu sa boksom manje uzeti koji bod - kladio sam se da će jedan biti u 6.

Ja više u ništa ne verujem kada smo mi u pitanju...teško je gledati sve ovo u godini kada kada slavimo veliku tradiciju !

Ja više u ništa ne verujem kada smo mi u pitanju...teško je gledati sve ovo u godini kada kada slavimo veliku tradiciju !
Polako, možda se sa Hondom stvari vrate na pravo mesto, kao kada su auti bili crveno-beli...

I, tradicionalno, dobar i duhovit tekst Trkulje na sajtu RTS-a, najava Korejanskog GP-a...

http://www.rts.rs/page/sport/ci/story/132/%D0%90%D1%83%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE/1409874/%D0%A2%D1%80%D0%BA%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D1%98%D1%83+%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE+%D0%BD%D0%B5+%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B8.html

Polako, možda se sa Hondom stvari vrate na pravo mesto, kao kada su auti bili crveno-beli...

I, tradicionalno, dobar i duhovit tekst Trkulje na sajtu RTS-a, najava Korejanskog GP-a...

http://www.rts.rs/page/sport/ci/story/132/%D0%90%D1%83%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE/1409874/%D0%A2%D1%80%D0%BA%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D1%98%D1%83+%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE+%D0%BD%D0%B5+%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B8.html
Mislio sam samo na ovu sezonu...inače jedva čekam da vidim i čujem kako to zvuči sa Hondom :)

A значи Розберг је тај који хлади тестисе након квалификација :)

Сјајна вожња Хулкенберга, одлично подешен болид.
Кимију се мало осмехнула срећа али треба и то искористити.
Данас ни болид ни Алонсо нису били на нивоу.
Све у свему ништа специјално.

Izgleda da je jedino taj tajfun u najavi mogao nešto promeni, ali pošto ga nije bilo ni 2 SC-a nisu uradila ništa (doduše taj drugi je Kimiju učinio uslugu), SV 10/10, Hulk 12/10 (vući za nos Alonsa i Hamiltona celu trku i povratiti izgubljenu poziciju od Hamiltona, vredno svake pažnje), ali dva kadra su za pamćenje, ono varničenje Rosberga dok je obilazio LH-a i Webber koji napušta upaljeni auto sporije nego da izlazi iz klonje... A sve u svemu, tjah, ko nije gledao i ne mora da se lomata da skida sa neta, biće boljih trka, sigurno...
P.S. E, da, još jedna minusčina za Pireli, onakvo odvaljivanje gume, ono je moglo da nekog ubije...

P.S. E, da, još jedna minusčina za Pireli, onakvo odvaljivanje gume, ono je moglo da nekog ubije...
Још једна брука...
До сада је то све пролазило без већих последица али...
Једноставно када праве пнеуамтик морају кренути од поузданости а касније испуњавити захтеве челника и тимова Ф1.
Ако то нису у стању има вероватно произвођача који јесу.

Ja mislim da smo više komentarisali kada nema trka F1 tokom zime nego sada !?
Evo jedne eksluzivne vesti Sport Bilda:

Povlači se Ros Bron?

Šef Mercedesa Ros Bron (59) šokirao je sve u redovima nemačkog tima koji se takmiči u Formuli 1 odlukom da napusti sadašnju funkciju, ekskluzivno saznaje Sport Bild! Bron će se povući na kraju sezone, a ovu odluku obelodanio je najbližim saradnicima posle trke za Veliku nagradu Južne Koreje, koja je vožena u nedelju.

Prema navodima Sport Bilda, novi šef Mercedesa trebalo bi da bude Pedi Lo, koji je tokom ove sezone stigao u ekipu iz Meklarena, a veće učešće u donošenju odluka od januara 2014. godine trebalo bi da ima i legendarni Niki Lauda.

Ros Bron je jedna od ikona Formule 1, od 2000. do 2004. godine radio je kao šef u Ferariju, a bio je jedan od ključnih ljudi u stvaranju moćnog italijanskog tima koji je Mihaelu Šumaheru doneo pet titula u nizu. Od 2008. radio je u Hondi, koja je kasnije ponela ime Bron GP. Već naredne godine u njegovom sastavu Dženson Baton osvojio je šampionat.

Od 2010. godine je u Mercedesu, a prema pisanju nemačkog magazina on će od naredne sezone biti deo Meklarena. Čuveni britanski sastav će od 2015. godine ponovo sarađivati sa japanskim proizvođačem motora Hondom.

Ja mislim da rezultati i nisu baš ispod očekivanog...možda je neko od njih gajio prevelike ambicije ali po meni je ovo sasvim dobro što je do sada uradio Mercedes.
Daleko od toga da je Mercedes loš ove godine, naravno da je ovo do sada najbolja sezona za njih (lično sam "strahovao" pre početka sezone da ove godine mogu čak i RB da prešišaju) ali je pitanje po koju cenu, ko zna koliko tačno košta Luis i koliko se novca uložilo u tim. Lotus koji (bar je tako za pretpostaviti) ima manje sredstava 'ladno se nosi sa Mercedesom i Ferarijem...

Ma, i on je čovek, ima neverovatno uspešnu karijeru (Ferrari i Brawn GP), moguće je da mu ovo polako prelazi u rutinu i dosadu...

Све је могуће.
Нису сви као онај старкеља Еклестон па да желе да раде док их не изнесу са посла са ногама унапред.
Он је Британац па можда жели да заврши каријеру у британском тиму.

Све је могуће.
Нису сви као онај старкеља Еклестон па да желе да раде док их не изнесу са посла са ногама унапред.
Он је Британац па можда жели да заврши каријеру у британском тиму.

Sa aktivnim vesanjem i Webber je mogao biti prvi.

Tuzna vest.

R.I.P
Marija de Villota

http://www.gpupdate.net/en/f1-news/301558/de-villota-found-dead-in-hotel-room/

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back