Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakva vam je prognoza za Moncu, oce ovo da utice malo na Alonsa i Hamiltona? Luis ima i neke privatne probleme, igrao bih sigurno na njega ovako nisam siguran.
RB tesko da bude bolji od McLarena?
Za prošlu trku su na Castrol edge dvojica od trojice experata stavili Hamiltona. Bolid je trenutno najbolji, ne vjerujem da Button može svezai još jedan pol tako da bi ja stavio pare na njega. Ja sam se sa ekipom sa kojom gledam trke stavio oba McLarena na postolju, Sauberi ekipno bolji od Indije, ali to je drugo ionako sve popijemo kasnije.

Ma Hamilton se oprostio od titule, ne moze da izveze sve trke do kraja perfektno. Jos ako ga sada inzenjeri dohvate na zub zbog telemetrije na tviteru pa ubace gremline... :lol: Hamilton ce uci u trku bez emocija i totalno hladno i ne bi me iznenadilo da napravi neku sebi svojstvenu pizzdariju. Baton lici na proslogodisnjeg, ali to je pokazao samo na jednoj trci. Glavna borba je Fetel-Alonso i tu nece biti mnogo prenagljivanja, samo cisto kalkulisanje. Imam i svoje potajne favorite, ali o tome u kladionici kada dodje vreme :whistling:

Za prošlu trku su na Castrol edge dvojica od trojice experata stavili Hamiltona. Bolid je trenutno najbolji, ne vjerujem da Button može svezai još jedan pol tako da bi ja stavio pare na njega. Ja sam se sa ekipom sa kojom gledam trke stavio oba McLarena na postolju, Sauberi ekipno bolji od Indije, ali to je drugo ionako sve popijemo kasnije.

Prenesi ovde kad budu tipovali Moncu.

Алекс Занаради освојио златну медаљу на параолимпијским играма:

421587_419005931491031_1741906540_n.jpg

Након овог инцидента су му ампутиране обе ноге:

Dzordan: Hamilton u Mercedesu, Sumaher se povlaci?

"Mislim da su se Hamilton i Mercedes vec sporazumeli. Dogovor je na pomolu", izjavio je nekadasnji vlasnik F1 ekipe Edi Dzordan za BBC. Da li je na pomolu spektakularan transfer? Dzordan je vec jednom bio u pravu i to 2009. kada se Mihael Sumaher nalazio pred povratkom u Formulu 1. Sada bi Sumaher mogao da okaci kacigu o klin.

To su predvidjanja Dzordana koji sada komentarise trke na televiziji. "Sve izgleda kao da ce Mihael otici, a Luis pristupiti Mercedesu. Vec sam pre nekoliko nedelja rekao da imam osecaj da je Luis spreman za promenu. Samo sto sam tada mislio da pregovara sa Ferarijem. Sada znamo da to nije tacno. Ali mogu samo da potvrdim da se njegovi ljudi sastaju sa Mercedesom", objasnio je Dzordan.

"Berni Eklston mi je u nedelju veoma jasno saopstio da Sumaher odlazi, iako je Sumaher posle to demantovao", kaze Dzordan. Eklston je pre toga Ircu rekao sledece u mikrofon: "Zao mi sto nas on (Mihael Sumaher, prim. aut.) nece napustiti kao pobednik, jer on jeste pobednik". Da bi potom jos dodao da ne zna da li ce Sumaher zavrsiti karijeru.

Medjutim, Dzordan ostaje pri svojoj teoriji. "Ono stu ide u prilog takvom razvoju dogadjaja je da Hamilton i Meklaren jos nisu postigli dogovor. Meklaren mu ne moze ponuditi svotu novca koju mu sada placa i to su jasno stavili do znanja. Njegova sadasnja primanja su dogovorena pre finansijske krize", podvukao je Dzordan.

Tome treba dodati i cinjenicu da ce Meklaren od sledece sezone morati da placa motore Mercedesu, napomenuo je Dzordan i dodao: "Prelazak Hamiltona u Mercedes bi imao smisla i iz ugla njegovog menadzera Sajmona Fulera. To je covek koji stoji iza grupe Spajs Gerls i Dejvida Bekama. A Fuler zeli da etablira Hamiltona kao svetsku zvezdu - isto kao sto je Bekam. S tim u vezi Mercedes je jednostavno veca svetska marka od Meklarena". Dzordan je misljenja kako se cinilo da je pozicija Mercedesa u Formuli 1 pomalo nesigurna. Uprava preduzeca je bila nezadovoljna aktuelnim rezultatima. Dolazak Hamiltona bi bez sumnje bio veliki podstrek i obezbedio bi Merecedesovom F1 timu malo svezeg vazduha.

A Sumaher? Prema teoriji Edija Dzordana sedmostruki prvak sveta bi po drugi put okacio kacigu o klin i otisao u definitivnu trkacku penziju. Sam Sumaher je po tom pitanju u Spa Frankorsampu bio uzdrzan: "Nema novosti s tim u vezi" odgovorio je na pitanje o svojim planovima za buducnost. Da li Dzordan zna vise? Kako BBC izvestava ni Hamiltonovi menadzeri niti timski sef Meklarena Nik Fraj nisu bili voljni da se izjasne o situaciji. Jedan od portparola Meklarena je na upuceno pitanje odgovorio da pregovori izmedju Luisa Hamiltona i Meklarena traju. A kako se priblizava Velika nagrada Italije znamo da su u Monci vec nebrojeno puta kocke bile bacene...

Dzordan: Hamilton u Mercedesu, Sumaher se povlaci?

Tome treba dodati i cinjenicu da ce Meklaren od sledece sezone morati da placa motore Mercedesu, napomenuo je Dzordan i dodao: "Prelazak Hamiltona u Mercedes bi imao smisla i iz ugla njegovog menadzera Sajmona Fulera. To je covek koji stoji iza grupe Spajs Gerls i Dejvida Bekama. A Fuler zeli da etablira Hamiltona kao svetsku zvezdu - isto kao sto je Bekam. S tim u vezi Mercedes je jednostavno veca svetska marka od Meklarena". Dzordan je misljenja kako se cinilo da je pozicija Mercedesa u Formuli 1 pomalo nesigurna. Uprava preduzeca je bila nezadovoljna aktuelnim rezultatima. Dolazak Hamiltona bi bez sumnje bio veliki podstrek i obezbedio bi Merecedesovom F1 timu malo svezeg vazduha.

Само нека се он што више труди да буде звезда и далеко ће догурати

Na prvom slobodnom ga je zezao motor, na drugom slobodnom je izgledao riknuo menjac. Ako je to menjac koji koristi za kvalifikacije i trke onda ce da popije 5 mesta. Ako je menjac koji se samo koristi na slobodnim treninzima onda je dobro prosao.

Posle sudara u Belgiji je dobio novu sasiju. Moze da menja bez kazne samo motore i menjace koje koristi iskljucivo na slobodnim treninzima.

Da bre, oni na treninzima koriste istrosene motore.Nemoguce da rikne ovaj, nije preso nista, on i Hamilton su dobili nove.
Ipak za menjac i dalje nisam siguran.Baton je jdnu trku, ako se secas, odustao namerno par krugova pre kraja da bi ga zamenio na sledecoj bez kazne.

Da bre, oni na treninzima koriste istrosene motore.Nemoguce da rikne ovaj, nije preso nista, on i Hamilton su dobili nove.
Ipak za menjac i dalje nisam siguran.Baton je jdnu trku, ako se secas, odustao namerno par krugova pre kraja da bi ga zamenio na sledecoj bez kazne.

Неће бити кажњен, мењач није био за квалификације и трку...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back