Briatore u Ferrariju?
Glasine oko povratka Flavia Briatorea u F1, popele su se na viši nivo.
Zna se da je Flavio Briatore, u julu, posetio bazu Ferrarija u Maranellu, a najnovije informacije dolaze iz nemačkih novina German daily Die Welt, koje pišu da je Flavio posetio Ferrari još nekoliko puta, u zadnjih par nedelja.
Bivši Renaultov šef je povezivan sa ulogom savetnika u timu iz Maranella, medjutim, Briatore je takodje vidjen, prošle nedelje, na trci u Monzi, u društvu predsednika Ferrarija, Luce di Montezemola, kao i šefova Fiata, Johna Elkana i Sergia Marchionnea.
Takodje je tom prilikom vidjen i u Ferrarijevom pit-u.
Izveštaj u nemačkim novinama, takodje navodi, da Italijan radi na tome da mu se već izrečena kazna još smanji, tako da se on vrati u F1 pre 2013. godine.
Ako u tome uspe, izveštaj navodi, da bi se Flavio Briatore mogao naći u ulozi šefa Ferrarija, umesto Stefano Domenicalia.
Briatore je, u vezi toga, upitan od strane nemačke televizije Sky.
„Idem na sastanak sa Berniem, i vraćam se avionom u London“, izjavio je pre trke u Monzi.
„Fantastično je vratiti se medju prijatelje i biti u Monzi, ponovo. Ferrari je na pol poziciji i svi su srećni. Sve je predivno“, izjavio je Briatore.
Briatore, koji je još uvek menadžer FAlonsa, osporio je sugestije da planira da se vrati u F1.
„Osećam se veoma dobro i srećan sam sa trenutnom situacijom.“
„Videćemo šta će se desiti u budućnosti. Sledeće nedelje neću biti u Singapuru, jer sam takodje veoma srećan i kada sam kod kuće“, završio je kontraverzni Italijan.
izvor F1 Serbia