Formatiranje USB-a?

• Začetnik teme Začetnik teme Dany6
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dany6

Zainteresovan član
Poruka
348
Malopre ukljucim USB (8GB) i kad ono mi prikaze OVO.
Jel to jednostavno znaci brisanje svega i vracanje na fabricko stanje da tako kazem,ne moze se "zaobici" i zadrzati fajlove koje imam na njemu?
I ako nema druge nego da formatiram,koje opcije da izaberem,sta znace ove opcije u poljima sa SLIKA.

Malopre ukljucim USB (8GB) i kad ono mi prikaze OVO.
Jel to jednostavno znaci brisanje svega i vracanje na fabricko stanje da tako kazem,ne moze se "zaobici" i zadrzati fajlove koje imam na njemu?
I ako nema druge nego da formatiram,koje opcije da izaberem,sta znace ove opcije u poljima sa SLIKA.
Taj Windows je prestar da prepozna FS sa tog usb-a, idi na noviji Windows.
Ako je ranije radio sa tim Windows-om onda je obrisan ili crkao.

Колико могу видети, користиш win7. Мени се то дешава за исту флешку на win7 a win10 никаквих проблема.
Ако имаш OTG кабал и телефон који подржава OTG, провери флешку на телефону или другом рачунару.

Taj Windows je prestar da prepozna FS sa tog usb-a, idi na noviji Windows.
Ako je ranije radio sa tim Windows-om onda je obrisan ili crkao.
Ne bi rekao da je prestar jer sam ga uvjek i prikljucivao na Win7.
PC ne vidi da je disk formatiran, izgleda da je ostecen. Probaj drugi USB utor, drugi racunar, onda neku aplikaciju za recover, ... to je zadnje sto treba uraditi. I da, brise sve podatke.
Probao sam sve jedan ulaz,i drugi laptop ali opet ne moze.Pokusat cu neki program,vidio sam neki Easeus ima pa cu njega pokusati,ako ne onda brisati sve sta mogu....
Колико могу видети, користиш win7. Мени се то дешава за исту флешку на win7 a win10 никаквих проблема.
Ако имаш OTG кабал и телефон који подржава OTG, провери флешку на телефону или другом рачунару.
Da Win7 koristim,nemam taj kabal.
Sad da dizem sistem na Win 10 jeli to jede ista vise memorije,a bas mi je nizak laptop na memoriji tako da....Jbat ga,ako moram formatirati onda cu ga i uraditi....
Da li je tvoj USB, jesi li ga koristio ranije?
Da moj je,koristio ga vise puta i nikako nisam imao problema.
Jedino sto je bio min na memoriji,slagat cu ali mozda na nekih 500-600MB od 8GB,ali ne bi rekao da je valjda to razlog.Jer imam Kingston 16GB koji je bio na 700-800mb duze vremena i nista mu se nije desilo.A ovaj sto trazi formatiranje je Intenso...

Probaj prvo sa ovom komandom

chkdsk e: /f u cmd sa run as administrator
e - ne mora da znaci da ti je usb oznacen sa e moze da bude i neko drugo slovo,zavisi kako je numerisan mozda i sa f tako da ime ispred flesa se stavlja umesto slova e ako nije e.

шта се дешава кад протиснеш "cancel"?
OVO se prikaze kada idem cancel,a kada idem na format disk pa "close" OVO prikaze.
Probaj prvo sa ovom komandom

chkdsk e: /f u cmd sa run as administrator
e - ne mora da znaci da ti je usb oznacen sa e moze da bude i neko drugo slovo,zavisi kako je numerisan mozda i sa f tako da ime ispred flesa se stavlja umesto slova e ako nije e.
OVO mi pokaze,ne znam sta bi to trebalo znaciti?Ali znam da opet ne moze...

Deluje da mu je prsla tabela... ako imaš neki program za baratanje particijama, vidi da li ga uopšte prepoznaje i prikazuje, probaj GetDataBack da vidiš da li možeš da iskopaš sa njega ono što ima na njemu (samo ako se setiš da li je bio formatiran u NTFS ili FAT32, GetDataBack ima posebne verzije za FAT32 i NTFS particije). Probaj da ga otvoriš kod nekog drugara (osim ako nije nešto super tajno), iskopiraš to što ima, pa ga onda formatiraš. Ako ništa od ovoga ne upali, onda je "umrEo načisto".

Deluje da mu je prsla tabela... ako imaš neki program za baratanje particijama, vidi da li ga uopšte prepoznaje i prikazuje, probaj GetDataBack da vidiš da li možeš da iskopaš sa njega ono što ima na njemu (samo ako se setiš da li je bio formatiran u NTFS ili FAT32, GetDataBack ima posebne verzije za FAT32 i NTFS particije). Probaj da ga otvoriš kod nekog drugara (osim ako nije nešto super tajno), iskopiraš to što ima, pa ga onda formatiraš. Ako ništa od ovoga ne upali, onda je "umrEo načisto".
Ne znam u kojem je bio formatiran,nisam ni gledao.
Iskreno i ne sjecam se toliko bas sta sam na njemu imao,s tim i bolje.Jer da se sjecam mislim da bi prsao od iznerviranosti 😅

OVO se prikaze kada idem cancel,a kada idem na format disk pa "close" OVO prikaze.

OVO mi pokaze,ne znam sta bi to trebalo znaciti?Ali znam da opet ne moze...
Да ли си користи тај УСБ на неком другом рачунару?
Уме да се деси код рачунара који имају подешено да се уклоњиви уређају морају прво софтверски уклонити па тек онда и механички (више пута ми се десио исти случај баш при коришћењу усб на различитим Видовс 7....
Било који програм за партиционисање би требало да може да га форматира. Али рчунај да тај усб неће дуго...

Да ли си користи тај УСБ на неком другом рачунару?
Уме да се деси код рачунара који имају подешено да се уклоњиви уређају морају прво софтверски уклонити па тек онда и механички (више пута ми се десио исти случај баш при коришћењу усб на различитим Видовс 7....
Било који програм за партиционисање би требало да може да га форматира. Али рчунај да тај усб неће дуго...
Na drugom laptopu jesam na kojem je stari dobri XP haha.I na njemu takodje ne moze.
Ma ko ga sisa onda bolje uzeti Kingstonov novi,nego da ga formatiram prebacim na njega nesto i kasnije opet ista prica...

Na drugom laptopu jesam na kojem je stari dobri XP haha.I na njemu takodje ne moze.
Ma ko ga sisa onda bolje uzeti Kingstonov novi,nego da ga formatiram prebacim na njega nesto i kasnije opet ista prica...
не може на било ком оперативном систему - осим да га форматираш.
Кад ми се то дешавало (више пута када сам своје усб користио и на послу на виндовсима) нисам могао да их користим ни на линуксу (додуше успевало је да пренесм део података).

Back