Football Manager

• Začetnik teme Začetnik teme HYPE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Je li moguće da si samo 4 titule osvojio? Šta je to druže? :D

Boga mi, samo 4! Naročito sam se mučio u prvih 6-7 sezona dok nisam našao pravu taktiku i dok se nisam navikao na novu igru. Kasnije sam povezao 3 titule zaredom. Mada, nisam imao ni sreće. Jedno 5-6 puta sam bio drugi. Evo baš ove poslednje sezone, izgubio sam titulu u poslednjih 25 minuta sezone. Takođe, 3 puta sam gubio finale LŠ i jednom finale LE.

Možda je ovako realnije...

Prva kampanja na FM 14 se zavrsila vrlo brzo.

Naime, posto Partizan ima nikad jadniju ekipu i vrlo mali budzet, trazio sam od Djure Mutavog da mi isti poveca. Posto je odbio, ispricao sam to novinarima (nova opcija) i zbog toga mi je trazio da povucem zahtev uz pretnju otkazom. S obzirom da sam odbio, sledeceg dana sam postao slobodan trener. :D

Nije lose za pocetak. :)

I ja sam počeo da igram FM 14. Poveo Groningen, ali dobio otkaz posle 10 kola. Ekipa niđe veze, nemaju 2 krštena igrača.

Onda sam krenuo iz početka sa Dinamom iz Kijeva, solidna ekipa, fino igramo, ali me nervira ono pravilo da možeš imati najviše 7 stranaca u prvih 11. Aj što nikad ne mogu da ubacim u prvih 11 onih najboljih 11 igrača koje imamo, nego mi se dešava da krenem utakmicu sa 4 Ukrajinca i 7 stranaca i onda mi se u sred utakmice povredi neki Ukrajinac, a ja ne mogu da ga zamjeniim, jer na klupi imam samo strance, eventualno mi je rezervi golman Ukrajinac, koji ima 38 godina, i sad ja njega moram ubaciti u vezni red, na primjer. Ostavio sam taj sejv posle 4 odigrana kola i 4 pobjede, ali ću ga najverovatnije obrisati.

Opet krenem iz početka, ovaj put sa Ajaksom. Budžet oko 13M, ali nisam nešto oduševljen ekipom. Čini mi se da su po ocjenama igrača samo malo bolji od CZV. Gledao sam malo po forumima liste wonderkidova i ispade da je jedini talentovan igrač Ajaksa onaj Viktor Fischer, ali on je trenutno još zelen, pa će mu trebati sigurno još najmanje 3-4 sezone da se razvije u dobrog igrača. Pobjedili smo prve dvije utakmice u prvenstvu, ali se omišljam da li da nastavim dalje.

Poslednja izmena:
Odigrane 4 sezone sa Čelsijem, uspio sam samo osvojiti 1 Ligu Evrope i 2 Superkupa Evrope. Baš je teško osvojiti neko takmičenje. Ne pomažu ni zvučna pojačanja: Falcao, De Rossi, Hamsik, Papadopoulos, Isco...

Inače, igra ima dosta mana. Evo nekih koji meni najviše piče po živcima:

- nerealni rezultati, naročito kad se pogleda statistika
Kao što sam već govorio, često se desava da uništimo protivnika, ali ne možemo da pobijedimo. Tu bezveze izgubimo 20 bodova i moežmo se pozdraviti sa titulom. Evo nekih primjera koji su se meni desili:
image.jpg

- prevelika preciznost protivničkih ekipa, premala preciznost moje ekipe
- hodanje po terenu
- tragikomična duel igra
- lagani pasovi
- nepostojeći šutevi iz daljine
- loša igra u odbrani
- mnoštvo golova iz auta i kornera
- odbrambeni igrači se upuštaju u driblinge
- nesposobni golmani

wuiii до yaya значи нисам једини... екипе против мене углавном имају 50% и више успешности шутева у оквир гола, значи 2 шута 1 гол, 3 шута 2 гола и те форе... а ови моји несретници од 20 шутева у оквир гола највише 3 уђе... очичитљиво пуцају ћорке... :/

wuiii до yaya значи нисам једини... екипе против мене углавном имају 50% и више успешности шутева у оквир гола, значи 2 шута 1 гол, 3 шута 2 гола и те форе... а ови моји несретници од 20 шутева у оквир гола највише 3 уђе... очичитљиво пуцају ћорке... :/

To je Rudjerov post o FM13, a ne o FM14 :lol:

Ja odigrao 2 sezone sa Totenhemom.

U prvoj sezoni smo igrali jako loše. Bili smo 10. u ligi, u domaćim kupovima brzo ispali. Jedino smo dobro igrali u Ligi Evrope u kojoj smo poraženi u finalu na penale. Maltene svi igrači su podbacili, jedino se dobro pokazao Eriksen sa 17 golova i 25 asistencija.

U drugoj sezoni druga priča. U ligi završili na 5. mjestu, osvojili oba domaća kupa.

Vjerujem da možemo da napredujemo u sezonama koje dolaze. Imamo dosta mladih talenata koji će uskoro biti top igrači. Tu su Shaw, Balanta, Hughes, Ward-Prowse. Naravno, tu je već bio Lamela koji je postao drama od igrača.

Ja sa Unitedom u prvoj sezoni osvojio ligu (manje više se prošetao) i ispao u 1/2 LŠ...druga sezona u toku.

Vrlo sam zadovoljan menadžerom, naročito kako igra reaguje na sitne instrukcije kako timu, tako i igračima.

Mene nervira ona neozbiljna igra u odbrani. Protivnici lagano dođu do našeg kaznenog prostora, lagano se ušetaju unutra i postignu gol, a da se niko od mojih igrača nije ni pogurao sa njima, a kamoli šta drugo.
Dalje, imam plejmejkera koji uopšte ne bi trebao da šutira, a koji na kraju ima više šuteva iz daljine od Lamele koji ima PM long shots i kome ja još uključim to u PI.
Golman, koji ne može da ispuca loptu ni do centra, vrlo često ignoriše play out of defence i besomučno ispucava loptu napred. Tu me uvali u milion neprilika, jer ne samo što ne može daleko da ispuca, već skoro uvijek gađa mog lijevog beka, koji naravno izgubi vazdušni duel, i eto nam kontra napada u 3-4 sekunde.

Meni se ništa od toga ne dešava, strogo slušaju moje instrukcije.
Kada npr. ispucavam loptu na Felainija na poziciji Second Strikera, De Gea ima dvije instrukcije, more direct i na Felainija.
Kada želim da Shaw dobije loptu, cijeli tim ima instrukciju play out of defence, De Gea more short i na Shaw-a.

Slušaju kao sumanuti.

Mada i ja sam tamo neko mudo, a ne ko ti Rudjer, puštaš ih da rade šta hoće...

Meni se ništa od toga ne dešava, strogo slušaju moje instrukcije.
Kada npr. ispucavam loptu na Felainija na poziciji Second Strikera, De Gea ima dvije instrukcije, more direct i na Felainija.
Kada želim da Shaw dobije loptu, cijeli tim ima instrukciju play out of defence, De Gea more short i na Shaw-a.

Slušaju kao sumanuti.

Mada i ja sam tamo neko mudo, a ne ko ti Rudjer, puštaš ih da rade šta hoće...

Moram malo trenirati strogoću.

Bolji je od FM13, ali i dalje ima dosta sranja.

Jutros kad nisam razbio komp! Moj DL stoji sa loptom potpuno sam, ima 4 potpuno slobodna saigrača da im doda loptu i frajer iz čista mira dodade jedinom njihovom isturenom igraču, koji postupa još debilnije i šalje lagani pas u naš k. prostor u kome nema niko od njegovih saigrača. Ali ni tu nije kraj glupostima! Moja 2 stopera trče da pokupe loptu, u tom izleće i golman, ovi stoperi naravno da staju i prepustaju golmanu prelaganu loptu. Sad golman umjesto da je smiri nogom, on se baca bez ikakve potrebe, lopta mu prolazi ispod ruke, moji stoperi skamanjeno gledaju šta se dešava, a onaj protivnički napadač trči 15m, dolazi do lopte i daje gol!

Slično sranje sam doživio i nekidan! Protivnik puca, moj golman jedva brani, ali gol ostaje potpuno prazan jer je golman odletio 4m, lopta dolazi do jednog mog odbrambenog, koji umjesto da je izbije što dalje u polje, okreće se u šalje loptu ka našem praznom golu! Srećom, lopta pogađa stativu, ali onda nastupa moj drugi odbrambeni koji se zaleće i iz sve snage zakucava loptu u naš gol!

Desilo mi se i da golman napuca stopera u leđa i da se lopta od njega odbije u gol. Aj da se to dogodilo u nekoj gužvi, ali njih dvojica samo na penalu. Takve greške ne prave ni pijani juniori FK Mogren iz Budve!

Slazem se sa tobom kako koja novija verzija izlazi sve vise mi se dopadaju one starije 05, 06, 07 pa i 08...a ove sledece su mi nekako komplikovanije i ne privlace toliko paznje kao ove nabrojane...i dan danas igram 07 i to mi je najbolji fm koji je izasao do sada...

Pozdrav drustvo...ne znam da li jos neko i danas igra ovu igru ali meni je fenomenalna i mnogo bolje od novijih verzija...Eto u nadi da jos neko igra i da zeli da razmeni iskustva, da se pohvali igracima kojima raspolaze i sa jos mnogo drugih zanimljivih podataka i prica otvorih ovu temu da malo caskamo i uzivamo u ovoj divnoj igri...

ljudi starui sam igrac fm koji nije igrao nekih godine,i reko ajde a se vratim,i posto nemam cd izguglao sam fm 10 i to demo ima oko 1gb...i lepo radi uvzeh trabzon ,,vratih se u stare dane...e sad jel ovaj demo hoce da radi kao i normalna cd ili ima neka ogranicenja molim recite mi,da ne prelazim dalje ako ce da bude ogranicenje na npr jednu sezonu itd...hvala

Back