Football Manager 2008

Dugo vec igram Manager.Prvi mi je bio 2005/2006 pa sve do ovog sada koji imam(FM 2008).I dalje ima nekih sitnih stvari koje mi nisu jasne.Uz dobro znanje engleskog jezika dosta toga mozete saznati.
Ali i dalje neznam neke sitnice.Nerazumem za sta konkretno znace oni "FEEDER CLUB".
Inace sto se tice posla selektora prvo dajte otkaz.Lakse je tako!

sarabubasara:
Ima rijesenje.Pogledaj Feeder clubove tvog tima(ako ih uopste imas),zatim sta ti feeder clubovi nude.Na primjer, LA Galaxy organizuje prijateljske utakmice sa Chelseaom i sve oni placaju,PSV prihvata bilo koje igrace na pozajmicu a Chelsea placa 100 % njihovih plata dok igraju za PSV,jedan izraelski klub prihvata Chelseave ponude preko nekih drugih npr. ako bolton ponudi 3 miliona za njihovog igraca,Chelsea ponudi isto obestecenje i taj igrac MORA da potpise ugovor sa Chelseaom osim ako neki drugi klub ponudi vece obestecenje za njega.Tu stizemo do,Westerlooa...ako posaljes igraca na pozajmicu u Westerloo,oni dobiju belgijski pasos,sto znaci,kad se vrate mogu da igraju za Chelsea posto je Engleska zajedno sa Belgijom u EU...Mislim da je tako.Ja sam poslala Christiana Villagru u Belgiju i dobice njihov pasos,zatim ce moci da igra za mene.Potrazi ti neki takav klub,vidi u feeder clubove zatim klikni na njih da vidis informacije o vasem ''sporazumu''.
U slucaju da nemas feeder club,trazi odboru da ti ga nadje.
Nadam se da ce upaliti,nego ja trazim pomoc od tebe.Onaj patch protiv ponistenja golova,da li to znaci da ce imati ponistenja golova,ali ne toliko njih,bespotrebnih???Posto mi je glupo da mi gol iz cistog ofsajda bude prihvacen...i pobijedim preko patcha...

Pa da. Nece vise biti BESPOTREBNIH ponistavanja golova, golova kroz golmana i slicno ali bice ponistavanja golova ako je recimo igrac u ofsajdu ili ako napravi faul itd. Ali ono ti je beta-patch tj. probni patch. Kod mene je uklonio nekoliko problema ali i dalje je bila losa igra. Odbrambeni igraci su se i dalje prakticno sklanjali protivnickim napadacima i gubio sam recimo 5-0 od Dinama iz Kijeva. Izasao je konacan patch i on uklanja sve ali bas SVE probleme i sad super radi. Ima 105 MB i evo ti link pa skini ako imas brz internet. http://www.sendspace.com/file/mdwyci

Osvoio sam sa Partizanom dva puta za redom duplu krunu i super kup srbije, osvojio sam cup uefa i u drugoj sezoni isao u ligu sampiona prosao grupu dobio Man City kod mene smo igrali 1:1 a tamo ih pobedio 1:2 i u nastavku dobiem Man Utd tamo povedem sa 1:0 a na kraju izgubim 1:4 a kod mene vodim 3:0 a na kraju bude 3:3...Partizanov napad je proglasen najboljim u evropi jer sam dao najvise golova u toj sezoni lige sampiona kao klub a i moja dva napadaca su bila na prvom mestu listi strelaca...U timu iz snova nasli su se Jovetic,Sulejmani,Filipenko i Alamo(proglasen za najboljeg golmana evrope) pa su zato stigle dobre ponude i sad sam ga prodao za 7.500.000e + 40% od sledece prodaje AC Milanu...Dva puta proglasen za najboljeg menadzera...
I sta ja sve nisam uradio za njih a oni meni nece da daju platu od 5.000e nude mi 4.100e i kao to je zadnje oces neces... ja odbio i sad ce za pola god - god da mi istekne ugovor pa cemo videti gdecu...

shibby

Ja sa Seltikom u prvoj sezoni dupla kruna i polufinale LS.
U grupi sa : Stutgartom 3-4 3-0, Interom 0-2 1-2 i Spartak Moskva 2-0 2-1 zatim u osmini finala LS Barselona 1-0 1-2, cetvrtfinale Arsenal 1-0 0-0, i polufinale Real M 1-1 2-2.

ffererpx3.jpg

evo ovom slikom i prilikom zelim da cestitam nowu godinu svim FM managerima sve njbolje i da mi sto vise titula poosvajaju...:) pozz od sheep-a!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dalibor veselinovic i lazar popovic sto posto!!! mladi a super veselinovic moze biti bolji i od zigica kasnije...Onda mozda nije mlad al dobar odbrambeni dolazi u nasu ligu carl svensoon....

I srecna svima nova i da povalite nesto ne samo da igrate fm... :D

Pa da se mi vratimo temi nova godina dosla jos malo pa ce i da prodje...hehe
U ovom fm-u me nervira kada sa nasim klubom uradis nesto vise i tvoji igraci se proslave oni vise ne zele da ostanu u klubu nego zele u vece klubove...i ne mozes ih naterati da ostanu jer odbijaju ugovore koje bi i najvece zvezde prihvatile...npr. Golanskom sam ponudio ugovor od 65.500,oo e sto je najvise sto moze Partizan da ponudi u ovom mom trenutku a on je odbio... misim to je ne moguce ako se uzme u obzir da sam u top 15 najboljih klubova u evropi i nalazim se na tom 15 mestu...i jos sam u prvih 50 najbogatijih timova sveta... a oni tako to je nemoguce!!!!

shibby

mene nervira to sto ne mogu da ponudim nekim igracima koje bih doveo vecu platu... problem mi je sto uprava ogranici platu na, na primer 5000e za key player, a igrac trazi platu 7000e.... i tako mu ja nikako ne mogu ponuditi tih 7000:(. a imam jos 28 000e na raspolaganju za plate igraca.... al jbg kad mi ogranice tako...
sad mi je desetak igraca nezadovoljno sto hocu da prodam Trisovica, nabio je dobru cenu sebi, solidno je igrao u prvoj sezoni, a trebaju mi pare od njegovog transfera za druga pojacanja...

Ej sheep molim te pomozi.Kako si poslao onu fotografiju sa Managera.Verovatno si pritisnu dugme Prt Scr i isao u PAINT pa zatim CTRL+V,a onda sacuvao u KOM FORMATU?I kako si stavio u KRSTARICINU PORUKU?(znam da je pitanje glupo ali PLZ odgovor);)
Sto se tice onih plata to jeste problem,ali tu ti nema pomoci,ako je upravni odbor tako odlucio onda ti tu nemozes nista.:!:

Ej sheep molim te pomozi.Kako si poslao onu fotografiju sa Managera.Verovatno si pritisnu dugme Prt Scr i isao u PAINT pa zatim CTRL+V,a onda sacuvao u KOM FORMATU?I kako si stavio u KRSTARICINU PORUKU?(znam da je pitanje glupo ali PLZ odgovor);)
Sto se tice onih plata to jeste problem,ali tu ti nema pomoci,ako je upravni odbor tako odlucio onda ti tu nemozes nista.:!:

ehh..da sve ide kako si rekao,samo sacuvas u JPEG formatu i da bi poslao sliku na krstaricu....
bolje idi na "sredi priloge" pa okaci sliku,(jes da ja to ne radim)ali bolje ti je tako...jer me mrzi da ti objasnjavam kako da okacis sliku kao ja (image shak)...znaci samo JPEG format i kazem,bolje ti je na opciju "sredi priloge" i sacekas da ti se slika upload-uje pozz od mene....

Back