Fontana od 2 mil €, bazen, 261 mlaznica - ko gradi

Неки овде нису чули за фонтану Ди Треви.

Bacanje novčića[uredi VE | uredi]
Prema legendi bacite li kovanicu u predivno barokno djelo arhitekta Nicole Salvija u Rim ćete se sigurno vratiti. Obično se bacaju dvije kovanice preko ramena - prva, za vašu želju, a druga za ponovni povratak u Rim. To bi mogao biti razlog zašto komunalne službe svakog jutra pokupe "utržak" od 3.000 eura u prosjeku. Novac se upotrebljava u svrhu čišćenja ovog megapolisa. Mnogi turisti misle da fontana na ovom mjestu postoji oduvijek, no nije tako.
Fontana je bila scena brojnih filmova snimljenih u Rimu, npr. Praznik u Rimu, La dolce vita,

Све је боље од споменика претечи кYрви у црном димитрију туцовићу. Но, мора му се признати да је за разлику од данашњих црвених а и патриЈота имао ону ствар и дао живот за Србију иако је био жестоки опозиционар власти исте.

Beograd je generalno ružan grad , osim nekih delova koji su pre simpatični nego lepi , a Slavija je njegov verovatno najruižniji deo , (...)

Није одувек било тако:

18839726_1366892153358619_6678823693777771177_o.jpg

p.s. Не слажем се да Београд "нема лепе делове, већ само симпатичне". Напротив, Београд има изузетно лепе делове, од Калемегдана, Кнез Михајлове и Скадарлије до модернистичког Новог Београда, тј његових делова зиданих у време "злих комуњара", а који обилазе студенти архитектуре из целог света.

Poslednja izmena:
Све је боље од споменика претечи кYрви у црном димитрију туцовићу. (...)

Срам да те буде!

- - - - - - - - - -

Oće'l to čudo stvoriti poledicu zimi?

Наравно, све такве фонтане данас се праве са грејачима за зиму, па ће ова и зими "пљуцкати" по коловозу.

Неки овде нису чули за фонтану Ди Треви.

Bacanje novčića[uredi VE | uredi]
Prema legendi bacite li kovanicu u predivno barokno djelo arhitekta Nicole Salvija u Rim ćete se sigurno vratiti. Obično se bacaju dvije kovanice preko ramena - prva, za vašu želju, a druga za ponovni povratak u Rim. To bi mogao biti razlog zašto komunalne službe svakog jutra pokupe "utržak" od 3.000 eura u prosjeku. Novac se upotrebljava u svrhu čišćenja ovog megapolisa. Mnogi turisti misle da fontana na ovom mjestu postoji oduvijek, no nije tako.
Fontana je bila scena brojnih filmova snimljenih u Rimu, npr. Praznik u Rimu, La dolce vita,
http://www.boredpanda.com/worlds-most-amazing-fountains/

10+ Of The World’s Most Amazing Fountains

Many of you have probably heard of the Trevi Fountain in Rome, and you've probably seen the famous Bellagio Fountain in Las Vegas, either in person or while watching the movie Ocean's 11.

While there's no doubt that these are both spectacular sights to behold however, they only represent a small percentage of the incredible fountains that you can currently find around the world. From Stockholm to Sunderland, from China to Peru, this list compiled by Bored Panda showcases some of the quirkiest, the cleverest, and the most beautiful fountains we could find. Some rotate. Others light up. A few even seem to defy gravity. But one thing they all have in common is that they're sure to leave you in awe. Don't forget to vote for your favorite! Like what you see? Then click here to see 15+ of the most amazing sculptures from around the world!

worlds-most-amazing-fountains-4-592d340bc57ec__880.jpg

worlds-most-amazing-fountains-29-59310b2a5c8af__880.jpg

worlds-most-amazing-fountains-30-5931178420e49__880.jpg

worlds-most-amazing-fountains-31-5934ff35ea1ce__880.jpg

Poslednja izmena:
Novčići se, koliko ja znam, bacaju u bunar da se poželi želja, a ne u fontanu.

I čuj ti to, ljudi bi da se malo plaknu. Kao da je to tuš na plaži ili bazenu. :hahaha:

I, kao, oni su Beograđani. :hahaha1:

To što su tvoji preci bacali metalne otpatke i mrtve ovce u komšijin bunar, ne znači da to rade svi. Svojim beogradskim poreklom se obično diče potomci onih koji su 1945. postali Beograđani.

па мислим, ако су то већ хтели, зашто је нису поставили тамо у парку испред Економског. а има и довољно простора, комплетан доживљај.

Tačno,
Bar bi kurave imale gde da se zaperu !
Nema tripera, a i picajzle bi se drastično smanjile....

Praksa potiče od bunara. :okok:

Bacali su se srebrni novčići što je činilo vodu boljom za piće. Mogao je i bakar jer su njegovi ioni otrovni za funguse i ne znam šta još beše, davno sam to učio.

а шта ће у ову да бацају.. употребљене кондоме? као за срећу, у фазону ваљда нисам закачио сифилис :lol:

па мислим, ако су то већ хтели, зашто је нису поставили тамо у парку испред Економског. а има и довољно простора, комплетан доживљај.

не може испред економског тамо су" браћа" несврстани(где ће да спавају и једу пљескавице) а и саобраћајница нису са све 4 стране + сједне факс са супротне стране оне стамбене зграде према пијаци улица са само 2 траке...не види се да боде у очи-штета што се ја не питам,ја би то код код москве или народног музеја да дзандзи--
бтв да није жељко митровић био СЛУЧАЈНО консултант у вези боје фонтане или да није случајно донирао које кило фарбе:rotf:

не може испред економског тамо су" браћа" несврстани(где ће да спавају и једу пљескавице) а и саобраћајница нису са све 4 стране + сједне факс са супротне стране оне стамбене зграде према пијаци улица са само 2 траке...не види се да боде у очи-штета што се ја не питам,ја би то код код москве или народног музеја да дзандзи--
бтв да није жељко митровић био СЛУЧАЈНО консултант у вези боје фонтане или да није случајно донирао које кило фарбе:rotf:

пази, мени је она дречава порнићарска црвена гора од те шљаштеће пинк, мада не зна се шта је тамо горе. па кад крене оно да штрцка, а црвена дречи, нисам могао ни да се смејем. мислим смејао бих се да је то код Бандија у Новом Саду. ал овако, не иде.

E TO!! Kod Narodnog muzeja da se turi fontana, a spomenik onome što niko od onih koji se pod njim nalaze ne znaju ko je, da se izmesti u aleju velikana. Pa jel nije?

- - - - - - - - - -

Posebno u svetlu naših novouspostavljenih srdačnih odnosa sa prijateljskom Turskom. I da fontana svira najnovije turske hitove.

Back