Folklor

OK.
Koje su vam omiljene igre ili koreografije?
Meni su Vranje i Bosilgrdsko kraiste(pogotovo ono Lonicevo sto igraju ovi iz Vile)

ja sam bila u Vili...chitave 4 probe...
mada mi nije bilo lepo tamo...
igrali smo u atomskom sklonishtu..:?
A Lonic...njegov necak i moj big brother su najbolji ortavi...ah...
Vila se prebacila negde na Adice...ali meni je to daleko i zbog shkole ne stizem na probe...tako da sam sada u Mladosti...

Sreeeeeeeemmm....

ja sam bila u Vili...chitave 4 probe...
mada mi nije bilo lepo tamo...
igrali smo u atomskom sklonishtu..:?
A Lonic...njegov necak i moj big brother su najbolji ortavi...ah...
Vila se prebacila negde na Adice...ali meni je to daleko i zbog shkole ne stizem na probe...tako da sam sada u Mladosti...

Sreeeeeeeemmm....

Za mene je Lonic odlican koreograf.VIila rastura.Medju najboljim je kulturno umetnickim drustvima u Srbiji.Cula sam da su igrali u podrumu,sto mi je tako glupo,ali sta se moze.Nisam gledala Mladost pa ne mozu nista reci o njima:)

Šta je sa folklorom?

Hmmm tesko je odgovoriti na ovo pitanje... Mislim da folklor u poslednjih nekoliko godina u nasoj zemlji pocinje da igra gglavnu ulogu.... Imaga i cak sta vise veoma brzo ga obnavljamo slusajuci predavanja starih majstora na seminarima folklora. Licno sam clan Kulturno Umetnickog Drusta " Sevojno " iz Uzica, Srbije. Sa ponosom mogu reci da i dalje folklor zivi i traje u zemlji Srbiji.

Sto se tice ansambla gde ja igram K.U.D. " Sevojno " traje pune 53 godine. Ansambl je osnovan 1954. godine. Od tada su mnoge generacije zavolele svu lepotu igre, pesme i druzenja.K.U.D. " Sevojno " je već decenijama među najboljim u Srbiji, Crnoj Gori... Brojna gostovanja na festivalima širom sveta i zapažene nagrade i priznanja potvrda su kvaliteta rada sa generacijama mladih zaljubljenika u narodnu igru i pesmu.

Tokom proteklih godina, učestvujući na elitnim festivalima širom zemlje i inostranstva i osvajajući najveće nagrade i najznačajnija priznanja, ansambl se nametnuo svojim izvođačkim sposobnostima, kvalitetom repertoara, kao i originalnošću i lepotom kostima. U nastojanju da narodne igre, pesme i običaje što vernije sačuva, ansambl neguje prvenstveno tradiciju svog kraja, ali isto tako i igre, pesme i običaje cele Jugoslavije i šire. Raznolikost igara, ritmova, oblika i stilova, karakteristika su repertoara ovog ansambla.

Zato K.U.D. " Sevojno " poziva zainteresovana društva, festivale i institucije da zajednički rade na čuvanju i unapređivanju folklorne baštine.

Kulturno Umetnicko Drustvo " Sevojno " nalazi se u Sevojno u Prvomajskoj ulici bez broja.
Zvanicnu prezentaciju ansambla " Sevojno " mozete pogledati na www.kudsevojno.org.yu
Telefon / fax 031/ 531 - 964
email: office@kudsevojno.org.yu

Uzivajte, pozdrav !!!

Back