fobije

• Začetnik teme Začetnik teme Shizi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da se ne desi nesto strasno mojoj deci, mraka , samoce, zatvorenog prostora.....zmija...ma puna sam strahova.

Poslednja izmena od moderatora:
Ja imam fobiju od mracnih prostorija, npr dok spavam uvijek mi je upaljeno svjetlo, sto mi stvara velike probleme, nesanice, a drugacije ne mogu, kad ugasim svjetlo imam osjecaj da mi srce brze kuca, i bas ne mogu..Da li neko ima slicnih problema ili ako znate sta bi pomoglo, bila bih vam zahvalna ..

Ja imam fobiju od mracnih prostorija, npr dok spavam uvijek mi je upaljeno svjetlo, sto mi stvara velike probleme, nesanice, a drugacije ne mogu, kad ugasim svjetlo imam osjecaj da mi srce brze kuca, i bas ne mogu..Da li neko ima slicnih problema ili ako znate sta bi pomoglo, bila bih vam zahvalna ..

Нациркај се пре спавања. Сигурно помаже. Мени је увек помагало кад сам остајала сама ноћу а чудни звуци у соби ме буде.

Velikih sisa. Kad je gužva u busu, pa stane neka koja nosi peticu pa na gore, i nabije mi ih u facu, odmah nemam vazduha i vruće mi je kao da mi je uključen fen i duva u nos. Užas.

Hm....kao mala nisam se plašila pauka sve dok nisam gledala iranski film kako mali dečak pao u paukovu mrežu, ogromnu mrežu i suočava se sa džinovskim paukom a on držao nož u ustima i pobedio ga, ali meni je ostao strah. Drugi strah je grmljavina a meni srce lupa. Ne znam da to objasnim ali stvarno bezveze. Stasala sam u devojku i već me je bilo sramota da me plaše ovakve sitne stvari :fdlan: i morala sam s tim da završim jednom za sva vremena. Setim se molitve i da ona može da oslobađa, molila sam se i vremenom ja sam pobedila strah i nije me više strah. Bravo! :srecan:

Evo čitam vaše komentare:

- ako je u pitanju preseljenje jednostavno prihvati promenu i prilagodi se
- bolest i povreda su izlečivi samo moraš biti hrabar i borac a ne klonuti i čekati smrt
- bube vas ne napadaju prvi i ukoliko se brani teško ugrizu :)
- smrt kad tad svakoga stiže hteli mi ili ne, dakle ne opterećujmo s time
- u redu je brinuti se za decu ipak oni su snalažljivi ovako ili onako jer nam vreme dedova i unuka nikada nije isto
- lift? svi znaju za lift i znali bi da to prvo provere da li ima neko unutra, ako se zateknete u liftu ostanite mirni da sačuvate kiseonik i krvni pritisak u sebi i samo vičite
- niko neće te terati na brod ako ti to ne želiš, ako baš moraš, pobogu ne izlazi iz kabine!
- pre spavanje proverite prozore i vrata da li su zaključani i telefon pored sebe
- zmije ili divlje zveri u gradu je retkost osim ako niste na planini a u blizini nema apoteke ili lekara :lol:
- usamljenost? koliko god smo u okruženju ljudi opet smo usamljeni a ponekad nam dobro dođe kao terapija. :)
- itd....

Ovo su vam male šanse da se nešto ružno dogodi, ustvari samo prizivate nešto loše.

To nisu pravi strahovi, već iznutra, umišljeni jer previše zamišljamo i borite se sa samim sobom i u svom srcu i psihu a još nismo osetili ono stvarno i pravo. Ako se bojite sitnica kako ćete se onda suočiti sa velikom tragedijom, katastrofom, šta će biti sa vama, hoćete li biti u stanju da budete jaki?

E sad ima velike i važnije stvari od ove sitnice.
Najopasnije situacije jesu vožnja vozilima jer vozilo ne može odmah da zaustavi a pešaci se igraju svojim životom, na moru čak i u bazenu možete dobiti srčani ili mišićni grč a nema ko da vas spasi, u planinama suočite sa zmijom i medvedom te nema vam leka i spasa, avion sruši hoće li biti preživelih, struja vas pogodi od 220 V pa naviše da li ćete ostati živi, i od najbližih ljudi u kojima slepo verujemo a mogu nam zadati smrtni udarac, i što je najgore treba se bojati samog sebe jer u svakom čuči zver i savlada ga, odeš u ludnicu ili u sebi raste otrov i mržnja prema drugima bez praštanja, ako koji od vas veruje u Boga, sigurni ste da ćete stići u Raj? i na kraju za ljudsku dušu koja zgreši je osuđena na smrt zauvek a to je kad Bog presudi a mi toga nismo svesni.

Ima jedna lepa priča o orlu kako leti iznad oblaka i uvek to radi zato što bolje vidi i jasnije i čeka da oluja prođe, ljudi moji, treba tako da vi 'letite' iznad problema i opasne situacije i setite se molitve.

Tako su vaši strahovi nerealni i prema samima sebi.

Poslednja izmena:
једном сам од змије истриповала да је кишна глиста. Ја је згазила и очекивала да ћу да јој проспем црева, а она тврда само се увила око моје патике. АААААААААААААААААА тутањ. Мала нека змијица тек се излегла, није могла да ме стигне.

tisina,jer tada cujem sebe i svoj glas koji kaze...beziiiiiiiiiiiiiiii u pm .....

- - - - - - - - - -

muzika

- - - - - - - - - -

Bojim se bolesti. Bojim se takvog života. Teško mi da se pomirim sa tim. Da moram na drugačiji način živeti i da mnoge stvari više neću moći. Slušala sma raznorazne gluposti , bla, bla, bla..truć, truć, truć...ali poznajem svoje telo. Nikada neće biti, kao što bilo je, ma šta mi pričali.

Bojim se tog osećaja, kao jutrošnjeg...Kada mi je bilo loše. Uvek taj sveprisutni osećaj...kada će da se desi opet, kolikim intenzitetom. Taman se opustiš, pomisliš kraj mu je, neće više...I stvarnost te lupi kao maljem u glavu. Jopet sve nanovo. Ta vrsta strepnje.

Bojim se takvih misli. Šta ako, šta onda, a kako ću ja.

Ma, tako mi bre i treba. Dobar nauk a "skupa" lekcija.

Pogresno! Zivi kao da ti je svaki dan poslednji,pri tome ne reskiraj. Jednom ce biti a tebi nece biti krivo u tom casu sto si zivela.To ti kaze neko koga treba poslusati nakon svega,veruj mi.

Back