Fluor u vodi

Fluor se nalazi u cesmovaci i vecini komercijalno dostupne vode. Koliko je zapravo stetan i kako ga izbeci?

Fluor je koristan u malim kolicinama, obicno je u vodi 0,3 mg po litru i tu nema nikakve stete.
Zasto bi izbegavao nesto sto ti u ovim malim kolicinama koristi, a nema ga nigde u nekim stetnim
"kolicinama". Paste za zube sve od reda imaju fluor jer stiti zube od karijasa.

Fluor je koristan u malim kolicinama, obicno je u vodi 0,3 mg po litru i tu nema nikakve stete.
Zasto bi izbegavao nesto sto ti u ovim malim kolicinama koristi, a nema ga nigde u nekim stetnim
"kolicinama". Paste za zube sve od reda imaju fluor jer stiti zube od karijasa.
Slazem se da je od 0,15 do 0,3 normalna doza, ali vode kao sto su Knjaz Milos imaju i do 1,4 mlg na 0,5 litara. Cesmovaca ko zna koliko ima.. Ja koristim pastu za zube bez fluora.

Slazem se da je od 0,15 do 0,3 normalna doza, ali vode kao sto su Knjaz Milos imaju i do 1,4 mlg na 0,5 litara. Cesmovaca ko zna koliko ima.. Ja koristim pastu za zube bez fluora.

Ja uopste i ne znam koja je doza normalna, a koja nije, svakakvih minerala ima u vodi, za ovaj fluor
postoje neke granice pa se tako voda iz vodovoda obogacuje fluorom ( nekada i jodom) do nekih
granica za koje nauka kaze da su prihvatljive.

Ne postoji nekakva mera koja kaze da postoji nesto od 1,4 mg na 300 ili 500 ml necega nego je uvek mera
1 litar ili 1 kilogram.

Fluor u pastama za zube i tečnostima za ispiranje nije toliko problematičan jer se ne guta, problem je jedino pijaća voda ukoliko sadrži fluor preko određenih granica.

Fluor se nalazi u cesmovaci i vecini komercijalno dostupne vode. Koliko je zapravo stetan i kako ga izbeci?
има неких комерцијалних решења типа:
https://www.aquasana.com/drinking-water-filter-systems/reverse-osmosis-claryum
питање колико то ваља..
има флуор, има хлор.. у неким анализама сам видео и литијума... то је што се зна. А шта има још да се не зна???

ЈА И МОЈА ПОРОДИЦА ПИЈЕМО СА ПЛАНИНСКОГ ПОТОКА
већ дуже време.. и препородио сам се и физички и духовно :)

имате доказану фору да флуор убија епифизу (pineal gland).. тиме вас добрим делом праве роботом!

Ako je štetan i u vodi je onda nam nema spasa. Postoje filteri da se ugrade koji prečišćavaju ali sa tim valjda i ono korisno iz vode gubimo.

Jedno vrijeme sam se tripovao sa nekom Aloe Vera pastom za zube, Forever bright čini mi se, skupa...ali valjda ima neke sulfate, šta li, pa se ne zna šta je gore.

Pijem mnogo vode dnevno i redovno perem zube sa ovim i tako sam postavio mozak da ga ne doživljava kao nešto loše.

Ako bih krenuo da mislim o tome da nam namjerno ubijaju žlijezdu trećeg oka i slično, i to rade ovom supstancom...putem vode i pastom za zube...krenuo bih da mislim o svakoj mogućoj teoriji zavjere i poludio bih. Mislim da je ovo previše.

Jedno vrijeme sam se tripovao sa nekom Aloe Vera pastom za zube, Forever bright čini mi se, skupa...ali valjda ima neke sulfate, šta li, pa se ne zna šta je gore.
кухињска со 2/3 + 1/2 соде бикарбоне за прање зуба!

krenuo bih da mislim o svakoj mogućoj teoriji zavjere i poludio bih.
не би, само елиминишеш све отрове од те бајне творевине звана држава и препородићеш се! - ја сам :). на крају крајева нећеш се ни бојати ничега... јер духовно елиминише страхове.
а страхови су како те држава контролише - са страховима!!

Nešto je to previše za mene. Onda recimo viski ne bih nikad kupio u prodavnici već bih kupovao ilegalnu rakiju koju je neki alkos pekao njegovim kazanom u njegovoj garaži. I kako da se tripujem da je ta domaća rakija bolja a da sve komercijalno ne valja...

A to voće od kojeg je napravio tu rakiju je posadjeno pored puta kuda prolaze auta, većinom stari dizeli koji zagadjuju i fabrike okolne takodje zagadjuju i iz aviona izbacaju štetne materije koje takodje zagadjuju i vazduh i voda kojom se zaliva je zagadjena i sve je zagadjeno ali je domaća rakija čista a kupovni viski nije...ajde neka.

не би, само елиминишеш све отрове од те бајне творевине звана држава и препородићеш се! - ја сам :). на крају крајева нећеш се ни бојати ничега... јер духовно елиминише страхове.
а страхови су како те држава контролише - са страховима!!

2/3, 1/2 čega (kašičice?, kesice?)

Fluor u pastama za zube i tečnostima za ispiranje nije toliko problematičan jer se ne guta, problem je jedino pijaća voda ukoliko sadrži fluor preko određenih granica.
Koristim aquafresh herbal godinama i jos je ostala sumnja samo na pasti da od nje imam gorusicu,sve zivo sam iskljucio sto svakodnevno koristim i samo to je neizbezno,nekad bas posle pranja pocne peckanje

Fluor jeste štetan,kao i većina nemetala.Kod nas se u nekim vodama(ne svim)mogu naći količine koji nisu otrovne.Imaju ga Voda Voda,Aqva Viva, Prolom voda... ali sve te količine su u granicama normale.Takođe količine fluora u pastama za zube su u granicama dozvoljenog.Najbolje je koristiti medicinske paste za zube, jer imaju najbolji sastav.

Poslednja izmena:
2/3 + 1/3 (зезно се мало) запремински однос.. ја то помешам ставим у теглу па са тим пререм.. већ годинама.. никаква нежељена дејства нема!
Tako ćeš sigurno oštetiti zubnu gleđ, to jest, možeš oštetiti zaštitni sloj zuba. Nadam se da to ne radiš stalno, već s vremena na vreme.

Nikako ovo, nikako. I so i soda bikarbona su previše abrazivne za zubnu gleđ. Da ne govorim da su oboje so i šta mogu da urade sluznici. Ne znam kako nemaš žive rane po ustima.

Koristite soft četkice za zube i normalne paste sa fluorom koji štiti od karijesa, bre, ponašajte se normalno.

Nešto je to previše za mene. Onda recimo viski ne bih nikad kupio u prodavnici već bih kupovao ilegalnu rakiju koju je neki alkos pekao njegovim kazanom u njegovoj garaži. I kako da se tripujem da je ta domaća rakija bolja a da sve komercijalno ne valja...

A to voće od kojeg je napravio tu rakiju je posadjeno pored puta kuda prolaze auta, većinom stari dizeli koji zagadjuju i fabrike okolne takodje zagadjuju i iz aviona izbacaju štetne materije koje takodje zagadjuju i vazduh i voda kojom se zaliva je zagadjena i sve je zagadjeno ali je domaća rakija čista a kupovni viski nije...ajde neka.
Svaki alkohol je djubre

Natrijum je dobar da se stavi u šampon za kosu, recimo. Ko ima prirodno masnu kosu(napr.1 kafena kašičica sode bikarbone u 250 ml šampona ili veće količine, može i 1l).Isušuje kosu, pa ne treba to stalno raditi, ali može pomoći, jer uklanja višak sebuma.Recimo koristiti tako mesec dana, pa uporediti rezultate od ranije.
Može i kao sredstvo za čišćenje, jer otklanja masnoće, skida blaži kamenac...itd.

Ja koristim jednu prirodnu pastu za zube, ima je u Lilly parfimerijama. A sto se vode tice, pijem Prolom vodu i imam bokal sa filterom. Tesko da sam resio problem skroz ali bolje ista nego nista..

Back