ФК РАДНИЧКИ НИШ

To je vec legendarna slika a ima i jos jedna dobra parola.

30b1n5j.jpg

iz koje godine vam je ova donja slika? nekako sa ovim engl. zastavama mislim pocetak 90ih?

Sin-pokojnog-fudbalera-Radnickog-iz-Nisa-Da-je-moj-tata-ziv-nikada-ne-bi-dozvolio-da-nam-se-ovo-desava-FOTO-VIDEO

Kao grom iz vedra neba!

Tako se sudbina poigrala sa srećom Ane Krstić. I sa srećom njenog sina Ivana.

- Beli je bio jedan od najperspektivnijih fudbalera FK ’Radnički’ iz Niša – priča Ana za S media portal. - Tog 29. maja 2000. godine, posle završenog prvenstva, njihov klub je bio jedini u zemlji koji je igrao trening utakmicu. Na stadionu, maltene, iz vedra neba, pukao je grom. Pričali su mi fudbaleri da su svi polegali na travu. Svi… Posle su svi i ustali, samo je Beli ostao da leži. A ja sa bebom sama... Možete misliti kako mi je bilo? Mali Ivan nije imao ni godinu dana. Tog dana, život mi se preokrenuo iz najveće sreće, što kaže naš narod ’kao grom iz vedra neba’, u veliku nesreću…

Na stadionu nije bilo gromobrana

Tragedija koja je zadesila mladu Anu i njenog sinčića najverovatnije je i doprinela da ona nikada sudski ne postavi pitanje Upravi kluba i gradskim vlastima ko je odgovoran što je njen suprug poginuo na stadionu. Naime, na stadionu nije bilo gromobrana.

- Bila sam u šoku – priseća se Ana. – Došli su da mi izjave saučešće svi koji su tada iz kluba i Grada mogli da dođu... Sad znam da je bilo namenski, da ih ne bih tužila. Niko, nikada, do dana današnjeg nije dao izveštaj kako je to moglo da se desi. A s druge strane, razmišljala sam i o tome da Beli sigurno ne bi voleo da se ružno priča o klubu, o ljudima kojima je verovao i koje je voleo. Belom je fudbal bio sve na svetu.

Sin-pokojnog-fudbalera-Radnickog-iz-Nisa-Da-je-moj-tata-ziv-nikada-ne-bi-dozvolio-da-nam-se-ovo-desava-FOTO-VIDEO

Kao grom iz vedra neba!

Tako se sudbina poigrala sa srećom Ane Krstić. I sa srećom njenog sina Ivana.

- Beli je bio jedan od najperspektivnijih fudbalera FK ’Radnički’ iz Niša – priča Ana za S media portal. - Tog 29. maja 2000. godine, posle završenog prvenstva, njihov klub je bio jedini u zemlji koji je igrao trening utakmicu. Na stadionu, maltene, iz vedra neba, pukao je grom. Pričali su mi fudbaleri da su svi polegali na travu. Svi… Posle su svi i ustali, samo je Beli ostao da leži. A ja sa bebom sama... Možete misliti kako mi je bilo? Mali Ivan nije imao ni godinu dana. Tog dana, život mi se preokrenuo iz najveće sreće, što kaže naš narod ’kao grom iz vedra neba’, u veliku nesreću…

Na stadionu nije bilo gromobrana

Tragedija koja je zadesila mladu Anu i njenog sinčića najverovatnije je i doprinela da ona nikada sudski ne postavi pitanje Upravi kluba i gradskim vlastima ko je odgovoran što je njen suprug poginuo na stadionu. Naime, na stadionu nije bilo gromobrana.

- Bila sam u šoku – priseća se Ana. – Došli su da mi izjave saučešće svi koji su tada iz kluba i Grada mogli da dođu... Sad znam da je bilo namenski, da ih ne bih tužila. Niko, nikada, do dana današnjeg nije dao izveštaj kako je to moglo da se desi. A s druge strane, razmišljala sam i o tome da Beli sigurno ne bi voleo da se ružno priča o klubu, o ljudima kojima je verovao i koje je voleo. Belom je fudbal bio sve na svetu.

Нијесам се зезнуо,неки навијачи сваку утакмицу подсећају на своје погинуле чланове а неки те обичаје немају.

Само Мераклије то показују!!

A bre covece njegovo ime se spominje na svakoj utakmici Radnickog. Meraklije na svakoj utakmici skandiraju Beli Krstic. Niko ga nije zaboravio cak se i skola fudbala zove po njemu.

U 13. kolu Superlige na stadionu Čair fudbaleri Radničkog poraženi su od Vojvodine rezultatom 1:0. Jedini gol za Novosađane dao je Abubakar u 88. minutu.

Treći meč za redom kod kuće Radnički nije uspeo da zabeleži pobedu. Drugi put za redom i drugi uopšte fudbaleri Radničkog sa svog stadiona odlaze poraženi pošto nakon Partizana, Vojvodina je odnela bodove iz Niša.

Iako rezultat to ne pokazuje, Radnički nije bio nadigran i imao je prilike da osvoji sva 3 boda. Međutim, u 88. minutu pogotkom Abubakara koji se najbolje snašao u gužvi u šesnaestercu Radničkog.

ekipa
Ekipa Radničkog pre meča

Igrači Radničkog od početka su pokazali veliku želju i napredak u igri. U 10. minutu Vukomanović je nakon centrašuta Aleksandra Jovanovića šutirao u golmana Vojvodine. Minut kasnije, Vojvodina je imala priliku preko Bojovića, ali je odbrana Radničkog reagovala dobro.

Radnički je nastavio sa pritiscima, pa je u 14. minutu Milan Jovanović dobio loptu sa leve strane od Saše Stojanovića, ali je golman Supić izboksovao loptu. Lopta je došla potom do Predraga Stamenkovića, ali je njegova lopta završila u ruke golmana gostiju.

U 19. minutu bila je još jedna šansa Radničkog. Bojan Đorđević je centrirao, loptu je propustio Milan Jovanović do prezimenjaka Aleksandra koji je šutnuo preko gola.

(/slika)

Pokušao je i Marko Ranđelović i 24. minutu iz daleka, ali je lopta otišla preko gola. Videla se želja igrača niškog tima da dođu do gola, ali nisu imali sreće. Vukomanović je u 32. minutu izveo slobodan udarac sa tridesetak metara, ali je lopta otišla preko gola.

Velikiu priliku Vojvodina je imala u 33. minutu preko Abubakara čiji je šut odbranio Miloš Perić. Lopta je išla pod prečku u gol, ali je Perić izbacio u korner.

Novu veliku šansu Vojvodina nije iskoristila nakon kornera kada je Jokić loptom pogodio stativu, a potom je opasnost za Radnički otklonio Saša Stojanović.

igraci-nakon-meca
Foto: Marko Pekić

U drugom poluvremenu igrači oba tima su nastavili da opsedaju protivničke golove. U 52. minutu Ajuru iz Vojvodine sa oko 35 metara prebacuje gol Perića. U 54. minutu lopta Saše Stojanovića odlazi preko gola Vojvodine.

Vukomanović je daljine sa leve strane pokušao da iznenadi golmana Supića, ali Radnički i dalje nije uspeo da da gol. U finišu meča je bilo dosta uzbuđenja, u 78. minutu Abubakar je šutirao preko gola, dok je u 80. minutu Radnički imao ogromnu šansu. Aleksandar Bajevski, koji je ušao sa klupe u 65. minutu, primio je loptu od Aleksandra Jovanovića i uputio udarac glavom, ali je lopta udarila spoljni deo mreže.

U 85. minutu Grin je šutirao preko gola. Usledio je gol Vojvodine i pokušaji Radničkog da se približe golu.

Na kraju, Radnički završava 6. meč bez pobede i upisuje 6. poraz. Na 3 meča Radnički nije postigao gol, a sledeći protivnik je Javor u gostima.
Sukob navijača i policije

Pre početka meča došlo je do sukoba dve navijačke grupe. Ispred ulaza za zapadnu tribinu grupe navijača oba kluba su se sukobile. Pojedinci su bacali flaše, petarde i dimne baklje, dok nije došla policija da ih razdvoji.

Policija je u vezi sa tučom privela 5 osoba.

- U toku je rad sa dovedenim licima. Dok se rad sa njima ne završi, ne možemo da znamo da li će i koje mere biti preduzete protiv njih - kaže PR policije Lidija Pavlović.

Pavlović kaže da u incidentu nije bilo povređenih navijača, a da je jedan policajac lakše povređen.

Тужно што је ФК Раднички тј управа клуба заборавила на породицу Крстић.

Обећали су им свашта ништа нису испунили

+ Син од Ивана Крстића морао је купи карту(ТО ЈЕ ДОКАЗ ДА УПРАВА КЛУБА НЕ РАЗМИШЉА ДА ПОМОГНЕ ПОРОДИЦИ КРСТИЋ)

Nista od stadiona onda ? Nije dovrsen a kako stvari stoje ni nece..Sramota da drzava neda pare za treci najveci grad u Srbiji a daje za njene projekte Zvezdu i Partizan..

Trebalo bi bar dovrsiti postavljanje stolica i staviti sijalice na vec postavljene stubove za reflektore a nedju za to pare..Sramota.

Cujem da trener kaze da klub nece moci jos dugo funkcionisati ako grad ne stane uz njega..

Nista od stadiona onda ? Nije dovrsen a kako stvari stoje ni nece..Sramota da drzava neda pare za treci najveci grad u Srbiji a daje za njene projekte Zvezdu i Partizan..

Trebalo bi bar dovrsiti postavljanje stolica i staviti sijalice na vec postavljene stubove za reflektore a nedju za to pare..Sramota.

Cujem da trener kaze da klub nece moci jos dugo funkcionisati ako grad ne stane uz njega..
Pa sta ces ceo jug propada decenijama i nista se ne cini da se stvari poboljsaju. Drzava sve ulaze u Beograd i druge delove zemlje. Kad jedan stadion od 10 miliona ne mogu da naprave sve ti je jasno. Nemaju para da zavrse postavljanje stolica nego ga ostavili onako na 2/3 zavrsenog posla.

Back