(Da ne pisme sve isto

)Za malo stvarno sami sebe da pobedimo. Posle prvog poluvremena sam skoro izgubio nadu i u glavi mi je bio Ludogorec i ocekivao sam da bude nereseno uz jurnjavu tog 3 gola koji necemo dati. Ipak sreca je konacno bila na nasoj strani, Trajkov duh je zaigrao za rumune i vratio dug proslosti, a i red je bio posle mnogo baksuznih pokusaja u zadnjih par sezona.
Prvi gol..
1) Petrovic dozvoljava da mu igrac udje iza ledja (zbog te nepaznje nas levi bek je bio koristan u tom trenutku koliko i cunj)
2) Zivkovic amaterski neodlucan, a mogao da je izboksuje bez problema
3) Tade pravi pekrsaj nad Balazicem, jedina sudijska greska u nasu stetu
4) Vule izbacuje glavom ali na penal rumunima.....i to je to 1:1
Drugi gol....
1) Petrovic napousta poziciju i rusi liniju odbrane, ulazi na mesto zadnjeg veznog (gde treba neko drugi da pokriva) da bi startovao na igraca neuspesno, ostavlja rupu pozadi i rasturenu semu
2) Rumun ulece i moze da radi sta hoce i uspeva lako da vrati povratnu pored Fabricija
3) 2 nasa igraca cuvaju Tadea !!! Brasanac bio blizu ali totalno iskljucen iz dogadjanja
4) Na drugoj stativi Vule rascerecen izmedu dvojice (kao i kod prvog gola)....ostra povratna na usamljenog rumuna i to je 1:2
Neverovatno kako su bas svi igraci bili neaktivni u ovm napadu rumuna osim svega 3 nasa !! Jeste Petrovic ispao nepotrebno ali gde su dva zadnja vezna? Evo gde su - Jevtovic cuvao Tadea sa Balazicem, a Brasanac ih posmatrao.....
Odbrana sinoc izuzetno nestabilna. Rumuni nam iskusno procitali rupu na levoj strani i ubili nas po istoj. Ocigledno da je odbrana neuigrana racunajuci i dva zadja vezna, slabo se kontaju, pogotovo Zivkovic i Fabricio ta relacija mora da se popravi.
Zivkovic - jos nisam uspeo da ga definisem...da li je ova njegova nesigurnost rezultat neuigranosti cele odbrane ili je takav po defaultu?
Fabricio - vidi se da mu fale utakmice, mnogo se mucio pored Petrovica konstantno je trpeo pritisak jer su rumuni bas navaljivali da prodju kroz tu rupu na levom beku.
Balazic - miran, stalozen ali u nekim trenucima u tom prvom poluvremenu totalno uklopljen u lose dogadjaje u nasoj odbrani.
Ista stvar i sa Vuletom....
Jevtovic je dosta lutao onako i kod prvog i kod drugog gola ga nije bilo da deluje sa tog polukruga sesnaesterca gurao se gde mu nije mesto....
Brasno u odbrani isto kod oba gola potpuno statican....
Napad je vec druga prica bila ali u drugom poluvremenu....u prvom mi je totalno nejasno zasto smo forsirali sve preko leve strane ?? Jasno je odmah bilo da smo tu tanki, a sve sanse smo napravili preko desne.
Petrovic i Oumaru nisu mogli da se sastave sa loptom i Oumaru je potvrdio da bolje igra kad igra jednostavno i mislim da je mnogo bolje resenje da Bozinov igra krilo, a da je on u napadu jer je visok, skocan ali i brz i ne mor ada komplikuje vec samo da odlozi i nastavi kretanje. Ovako je prinudjen da dribla, vuce loptu sto mu bas i ne ide. Petrovic umesto da centrira odsecno, fudbalski iz prve on nesto mulja pa ne uradi nista.....
E drugo poluvreme je bilo druga prica. Sve nam je islo od noge iako je odbrana i tada pokazivala znake moguceg pogubnog kiksa ipak nije bilo strasno kao u prvom. Najvise me raduje ono bodrenje igraca medjusobno posle promasenog penala i velika zelja za borbom i preokretom !! Osecao sam da cemo da promasimo penal video sam na faci Bozinova da je pod pritiskom i da ga je obuzelo strahovanje. Dobra odluka Kize sto ga je izvadio iz igre bio je bas psihicki poljuljan posle promasenog penala.
Inace jasno je da se mnogo tesko snalazi sam u napadu nije on igrac tipa Tade-a....Oumaru da bude u spicu, a Bozinov da igra levo i da povremeno menja sa Zivkovicem stranu - tako su Sale i Zile promesali rumune i tako smo dosli u vodjstvo.
Babovic...i dalje smatram da nam tu treba bolje resenje ali se odlicno uklopio u celu ekipu, probio prvi rumune, poceo da igra jednostavnije i time prestao da bude igrac manje ali samo kad je napad u pitanju - u odbrani se i dalje stedi ili ne ume da se krece jbm li ga sta je.
Brasnanac pokidao....koliko je covek pretrcao, povezivao....
Barsa ima Mesija, a mi pogodite koga...
Levi bek -
definitivno nam treba bolje resenje i to i uprava i trener moraju da promene pod obavezno. Petrovic je dokazao da ne moze da gura na ovom nivou ovo je previse za njega. Prolazili su ga kao cunj i sve sanse napravili preko njega, a u napadu je bio kocnica za akcije....definitvno mora da se nadje bolje resenje vec do play-ofa.
Zadnji vezni - Jevtovic je pokazao da moze da se racuna na njega ali....jos je nekako zelen za ovaj nivo. Lutao je sinoc mnogo pogotovo u prvom poluvremenu i ostavljao dosta prostora rumunima da ulete iz drugog plana. Svaka cast za doprinos izjednacujucem golu ali neke stvari su dosta kriticne kod njega medjutim jedna od njih nije nesiguran pas i to je plus, a i ne gura se u napad previse i zauzima prostor ofanzivnijim igracima, igra jednostavno i mirno.
Zadnji vezni nam DEFINITIVNO treba e sad da li ce to biti iskusan igrac koji ce podici kvalitet nase odbrane i biti prvi izbor umesto Jevtovica ILI ce doci neko da bude zamena Jevtovicu to cemo tek da vidimo.
Pored ove dve stvari mora i odbrana da se konsoliduje. Dosta losa komunikacija i razumevanje. Fabricio je cini se uneo pometnju u tom smislu (pored Petrovica koji unosi pometnju u svakom smislu) i mora sto pre Kiza da resi tu jezicku barijeru izmedju njega i ostalih igraca makar ovi nasi ucili brazilski ako on ne moze srpski. U nekim trenucima je cela navala Steaue bila izmedju nase odbrane i nase navale znaci problem kod defanzive je cela ekipa. Tu mora neke stvari da se poprave, a sto se napada tice samo vise da forsiramo tu desnu stranu i da Bozinov ode na krilnu poziciju, a Oumaru u napad.
Sve u svemu jedini minus za nasu odbranu koja je totalno slabo uigrana jer da smo bili bar prosecni pozadi Steaua ne bi napravila ni jednu sansu - svaku sansu koju su oni imali mi smo im direktno svojim banalnim greskama napravili....inace bi sa manje drame slavili...ali ovako ispade sladje
Treba napomenuti da su igraci Steaue odigrali maksimalno fer i korektno i u najtezim i najgorim trenucima po njih. Svaka im cast pokazali su da su daleko od cigana i ciganisanja Na stranu to sto je njihov predsednik debil....
Da smo malo uredjeniji klub, a i drzava pa da pronadjemo onu sacicu debila koji su vredjali Varelu na rasnoj osnovi kad je izlazio posle crvenog pa da ne pridju stadionu jedno 2-3 godine !!! Covek i da razume to da se Varela poneo bezobrazno kao ona ppicka simunic recimo ali Varela je bio pravi kapiten i predstavnik velikog evropskog kluba kao sto je Steaua.
Sto se zreba tice voleo bih Bazel da izbegnemo oni su bas nezgodna prica i Dinamo zbog eventualnih politickih ispada koji bi mogli mnogo da nas kostaju jer sa svima moze da se nosimo cak i sa Bazelom (doduse mnogo teze) ali oni su ipak za izbegavanje.
Apoel bi bio idealan rival dosta su ranjivi ovog leta jedva su izbacili Vardar pa posle i Midtjiland......mada to je bunker ekipa a protiv Dile se videlo da nam ne odgovara takav protivnik, a Apoel je neuporedivo jaci od Dile...
Bate isto pozeljan ali nezgodniji od Apoela.
Seltik nista bolji od Bate-a, opao im je kvalitet zadnje sezone i nekako su u padu slicno kao Steaua i ne bi imao nista protiv da se ceramo sa njima.
Dinamo ne odskace od ova 3 tima nista posebno ali daleko im lepa kuca necu da se nadje neka budala kod nas pa da napravi mnogo vece sranje nego sto je moglo da bude sa Varelom....njih i Bazel da izbegnemo i ja zadovoljan iako mislim da mozemo i Bazelu da uzmemo mere onako grobarski
Vucelu sakupljali

hahahahahahaha (ko zna zasto se taj raduje...)
Novosadjani....vi ste na redu
Paunova DOKTRINA uzima maha !!!
Ljudi, sta mislite o Dzonatanu? Da li je vredno da mu damo ogromnu platu i kako bi se snasao na levom beku?
Covek je izraziti krilni igrac i izrazito je finansijski zahtevan

Osim toga ne snalazi se levo i bolje je za manje novca dovesti boljeg LEVOG beka nego sto bi to bio Dzonatan i bojeg zanjeg veznog nego sto je to Dzonatan....on je desni bek, ofanzivni tkzv "leteci" moze da igra i ofanzivno desno krilo, a nama je desna strana najjaca i logicinije je da se pojacamo tamo gde smo najtanji....jedan levi bek u rangu Vulicevica i jedan zadnji vezni u rangu Meda Kamare i ova ekipa ce biti jaca bar za jos velikih 30%....