Evo jedno cigansko saopstenje
cigansko objasnjenje Grobarske zastave Delije...iliti potvrdjivanje KOPIRANJA!
Подели
"Видим да се често у последње време износи податак како су име "Делије" Гробари користили пре нас.
Истина је да је вече пре састанка када су све заинтересоване групе и њихови чланови дошли на уједињење (7.Јануар 1989.) , организован и један мини састанак од 20ак људи на коме су присуствовали представници тада најважнијих група: Ред Девилс, Ултрас, Зулу, Винерс, Нови Београд,...
На том мини састанку се разговарало о свим важним детаљима везаним за главни састанак , па се тако повела прича око имена јединствене групе. Било је неколико префдлога , а онда је један истакнути члан из екипе са Новог Београда (Д...) рекао, "А зашто се једноставно не би звали ДЕЛИЈЕ?".
Одмах је уследила расправа око тога и неко је поменуо гробарски транспарент са натписом "Делије" , да не буде како смо то видели од њих. Гробари су заиста имали транспарент црни са натписом "Делије" у бојама српске тробојке. Транспарент се први пут појавио неколико месеци раније на гостовању у Загребу. После тога је виђен још можда највише 2 пута. То је указивало да није редован и да иза њега не стоји организована група, већ га је неко спонтано направио и доносио. У то време Гробари нису имали никакав континуитет у ношењу транспарената. Врло је тешко било разумети шта код њих представља транспарент неке групе која има тежину , а шта нешто направљено од стране клинаца или навијача друге категорије. Заиста, догађало се то да се размишљало да им се отме неки транспарент, али се није знало који би транспарент могао да има вредност , јер се ништа није појављивало редовно. Тек касније је Командо (па онда Антачиблс, па Маринес, па Фронт,...) почели су да имају неку вредност.
Због такве ситуације, пошто транспарент "Делије" није био смишљени плод њихове екипе, већ неког појединца, као аргумент је изнето то да они немају тапију на томе име јер ми реч "Делије" користимо пре њих (није нам било јасно зашто се уопште неко од њих определио да направи транспарент са тим именом , ваља је то требала да буде искључиво провокација упућена Хрватима).
Мисмо већ редовно певали "Делије, Делије, Делије смо ми, најјачи смо , најлуђи, плаше нас се сви!".
Истина је да су и они доста раније имали песму на мелодију "Друже Тито ми ти се кунемо", са текстом "Партизане београдски сине, Ми делије са тобом идемо, Српски народ с тобом ће да гине, Партизане ми ти се кунемо,...".
Али и ми смо имали још пре њих песму "Навијачи Звездини, Београдске делије, постаћемо шампиони целе Југославије" на мелодију "Сиви соколе".
Песму "Играле се Делије" прво смо ми певали, док су они почели да певају први "Ужичко коло". Такође на пример ми смо први почели и више форсирали "Ој Војводо Синђелићу", док су они "Тамо далеко", а за "Марш на Дрину" најпоштеније је да кажем да не могу да се сетим ко је први почео да пева."