ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nadam se da nas ovaj ''previd'' nece kostati na kraju

030309f.jpg

Prema najnovijoj listi Međunarodnog instituta za istoriju i statistiku fudbala, šampion Srbije Partizan zauzima 105. mesto sa 113. bodova.

Partizan je napredovao za tri pozicije, a drugi najbolje rangirani klub iz Srbije je čačanski Borac koji je napredovao pet pozicija i sada je na 248. mestu sa 73,5 bodova. Crvena zvezda je izgubila 34 pozicije i sada je 251. sa 73 poena. Na vodećoj poziciji i dalje je aktuelni šampion Evrope i Engleske Mančester Junajted sa 302 boda, ispred velikog rivala Liverpula (267 bodova).

Treća je Boka Juniors, četvrta Barselona, a peti Čelsi. Najveći pad u prvih deset doživeo je Bajern koji je sa drugog pao na šesto mesto, dok se Šahtjor iz Donjecka probio među prvih dvadeset i sada zauzima 18. mesto.

Rang lista 20 najuspešnijih klubova prema IFFHS:

1. (1) Mančester Junajted (Engleska) 302.0
2. (4) Liverpul (Engleska) 267.0
3. (5) Boka Juniors (Argentina) 263.0
4. (3) Barselona (Španija) 257.0
5. (6) Čelsi (Engleska) 254.0
6. (2) Bajern Minhen (Nemačka) 248.0
7. (7) Estudijantes (Argentina) 231.0
8. (8) Sao Paulo (Brazil) 223.0
8. (10) Lion (Francuska) 223.0
10. (12) Arsenal (Engleska) 213.0
11. (15) San Lorenco (Argentina) 209.0
12. (9) Roma (Italija) 208.0
13. (14) Juventus (Italija) 206.0
14. (11) Fluminense (Brazil) 205.0
15. (18) Dinamo Kijev (Ukrajina) 203.5
16. (16) Inter (Italija) 201.0
17. (12) Fjorentina (Italija) 196.0
18. (27) Šahtjor Donjeck (Ukrajina) 187.5
19. (19) Panatinaikos (Grčka) 184.0
20. (21) Liga de Kito (Ekvador) 183.0

hihihi :D

derbi je bio nula od fudbala... opet manjak srcanosti kod nasih igraca... osim pojedinaca, naravno... da smo neki tim, kao sto nismo, i da je Djordjevic neki kapiten a ne p**** najobicnija, pa da zastiti svog mladog igraca, onog koromana je posle onog starta nad Obradovicem trebao da posalje u bolnicu sa polomljenom vilicom! nego, od njega se i ne ocekuje nista bolje... sramna igra u prvom poluvremenu... svi redom su bili nule, osim Zuke koji se borio ponovo kao lav.. Jokanovic me je bas razocarao i bojim se da polako dolazim na ono vase da je ipak neiskusan trener... i ne bas neka trenerska velicina... sto se mene tice, Ljajic ne bi vise zaigrao uopste za Partizan... ni minut... osim ako ne potpise ugovor ponovo... cuvao je i cuvace noge za mancester... nece da ih lomi sa nekom zvezdom il' cukarickim... a i Partizan, ako hoce da bude veliki klub, ne sme da uzima tudje mlade igrace da se kale u njemu... ma koji tim to bio i ma koji igrac bio u pitanju... Fejsa standardna nula... sve vise izgleda kao promasena investicija, nadam se da gresim... onaj Vujovic isto podbacio, a najavljivao je da ce na derbiju ne znam sta da uradi... Jokanovicu, u principu, najvise zameram to sto mu je taktika maksimalno procitana... svaki laik zna da ce ili igrati sa dva spica i jednim zadnjim veznim, ili, sto se mnogo cesce desava jer Fejsa mora da igra, sa dva zadnja vezna (gde je Zuka, realno, sasvim dovoljan) i jednim spicem - Diara... u timu koji napada i probija bunker u svakoj utakmici, dva zadnja vezna su guzva... sve u svemu, licno sam nezadovoljan jako i mislim da je Partizan ipak stekao prednost samo zahvaljujuci tudjim kiksevima...

ja to sada nisam uradio i ne zelim da je kojim "slucajem" banujete :(

care nisu mislili na tebe, ima spam u poslednje 3 strane, nesa (Grobar, Firmas, Simpatizer) i njemu slicni

sutra u Ivanjici protiv Javora, bice mnogo zayebano, ne toliko sto su oni jedna solidna ekipa, vec vise zbog toga sto mi nismo na nivou koji je potreban
licno mislim da vise ne treba da idu na pripreme, jednako su nespremni ko da su ostali u Beogradu i jeli pljeske

rnogorski državljanin Marko Lj. (39) upucan u vrat preksinoć kod „Beogradske arene" u planiranom napadu. Snežana M., koja je pogođena u leđa, slučajno se našla na mestu pucnjave

[Krvavi obračun... Kamere iz kladionice „Premijer“ snimile pucnjavu]
Krvavi obračun... Kamere iz kladionice „Premijer“ snimile pucnjavu

Krvavi obračun... Kamere iz kladionice „Premijer" snimile pucnjavu

Crnogorski državljanin Marko Lj. (39) ranjen je preksinoć u sačekuši kod „Beogradske arene"! Marka su napala četvorica mladića maskirana šalovima Partizana koji su iskoristili gužvu posle košarkaške utakmice i pobegli! Snežana M. slučajno je ranjena u ovoj pucnjavi.

Kako Press saznaje, sigurnosne kamere sportske kladionice „Premijer" snimile su napad na Marka Lj., koji je bio planiran. Pucnjava se dogodila preksinoć oko 23 sata posle košarkaške utakmice Partizan - Panatinaikos u ulici Proleterske solidarnosti kod broja 6, u blizini „Arene". U trenutku kada je više od 20.000 ljudi napuštalo dvoranu, nepoznati mladići pucali su na Marka Lj. On je jednim metkom pogođen u vrat, a u pucnjavi je teško ranjena i slučajna prolaznica Snežana M., koju je metak pogodio u leđa!

Ne zna ko ga je ranio

Kako Press saznaje od izvora bliskog istrazi, napad na Marka Lj., inače državljanina Crne Gore, bio je planiran, a napadači su iskoristili veliku gužvu posle završetka košarkaške utakmice da pobegnu!

- U prvom trenutku se verovalo da su napadači bili huligani koju su pod dejstvom alkohola i narkotika nasumice pucali na prolaznike. Ipak, pretpostavlja se da je napad bio planiran i da je pozadina sukob između crnogorskih kriminalnih grupa - kaže Pressov sagovornik.

Četvorica napadača su stajala na parkingu nedaleko od sportske kladionice „Premijer" kada je naišao Marko.

- Mladići su odmah zapucali na njega. U napadu je ispaljeno nekoliko hitaca. Odmah posle pucnjave napadači su pobegli, a svedoci su rekli da su videli mladiće koji su preko lica imali navijačke šalove. Verujemo da su se napadači maskirali samo da bi iskoristili gužvu posle utakmice - kaže naš izvor, i dodaje:

- Posle pucnjave Marko Lj. i Snežana M. su prebačeni u Urgentni centar. Marku je povređen vrat, dok je Snežana pogođena u leđa i zbog težine rane odmah je operisana.

Prema nezvaničnim informacijama, Marko Lj. je dobro poznat crnogorskoj policiji. On je odbio da sarađuje sa policijom.

- Marko Lj. tvrdi da nije video ko je pucao u njega, dok ranjena devojka, koja je u trenutku pucnjave bila okrenuta leđima, nije videla napadače. Verujemo da je Marko video i prepoznao napadača. Pretpostavljamo da je obračun povezan sa crnogorskim podzemljem - objasnili su nam u policiji.

Mislili da pucaju huligani

Lokali u ulici Proleterske solidarnosti, koji se nalaze neposredno do mesta napada, radili su juče normalno, a zaposleni su nam rekli da ujutru kada su došli na posao nisu zatekli nikakve tragove obračuna koji se dogodio posle košarkaške utakmice.

- Čuo sam na vestima šta se desilo, ali kada sam ujutru došao na posao, nisam ništa primetio. Tek su mi mušterije rekle da je pucnjava bila nedaleko od naše prodavnice i da su mladić i devojka ranjeni. Čuo sam da su huligani pucali nasumično, a jedan komšija tvrdi da je ranjeni muškarac navodno zatekao klince kako mu obijaju automobil i da su oni tada zapucali na njega i devojku koja je naišla u tom trenutku - kaže radnik iz obližnje prodavnice.

[Mesto pucnjave... Marko ranjen u ulici Proleterske solidarnosti]
Mesto pucnjave... Marko ranjen u ulici Proleterske solidarnosti

Mesto pucnjave... Marko ranjen u ulici Proleterske solidarnosti

Radnici iz prodavnice su nam rekli da su kamere menjačnice i sportske kladionice „Premijer" snimile obračun i da su videli inspektore koji su dolazili da pregledaju snimak.

- Bili su u kladionici da pregledaju snimak, ali su otišli jer su sigurnosne kamere povezane sa centralom sa firmom koja radi obezbeđenje objekata. Mislim da su kamere snimile pucnjavu - kaže radnik.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back