ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
KALDERON: MI SMO PRIJATELJI!

KADA smo na “listu želja” za susrete i intervjue prilikom naše posete Real Madridu stavili i ime predsednika Ramona Kalderona, odgovor iz pres-službe bio je obeshrabrujući:
- Teško! Predsednik ne daje pojedinačne intervjue, ali govori “institucionalno”, na zvaničnim aktovima, svečanostima, konferencijama za štampu... Pokušaćemo, ali ne garantujemo.
Ipak, činjenica da su u pitanju novine iz Srbije, kao i podatak da je Partizan rival Reala u meču za “Trofej Bernabeu”, uticali su da prvi “kraljevskog kluba” posveti vašem dopisniku desetak minuta.
* Predsedniče, kako je došlo do stvaranja pobedničkog tandema Kalderon-Mijatović?
- Kada sam počinjao kampanju, razmišljao sam o čoveku koji može da bude “lice” Real Madrida, tražio sam nekoga sa prošlošću u Realu, nekoga sa imenom i prezimenom, sa autoritetom među navijačima, u štampi... I teško da bih nekog boljeg od Peđe mogao da nađem! Pozvao sam ga, brzo smo se razumeli i dogovorili, zajedno krenuli i nastavljamo.
* Prva godina, prva titula?
- Da, ali samo mi znamo koliko nas je ona koštala, ne u materijalnom smislu nego rada, živaca, tenzije.
* Nije uobičajeno da se smenjuje trener koji donese titulu?
- I ta činjenica pokazuje šta je Real Madrid. Nije dovoljna samo titula, samo rezultat. Realovi navijači traže lepu igru, ofanzivu, zabavu... Ove godine, sa Šusterom, vidim igrače zadovoljnije, opuštenije, igraju s radošću, a pri tom još pobeđujemo. Pogledajte kako igraju Raul, Robinjo, Kasiljas, Serhio Ramos. Mi smo za 14 meseci pustili 19 igrača, istina je da smo mnogo fudbalera i doveli, ali reč je o mladim igračima, koji otvaraju dužu perspektivu.
* Pre dve godine, “Bernabeu” je aplaudirao Ronaldinju?
- Tačno, danas aplaudira našim asovima i to je dokaz da smo promenili stvari.
* Šta znate o Partizanu, koji u sredu stiže u Madrid?
- Mnogo! Reč o klubu koji je stari prijatelj. Ne pamtim utakmice iz Kupa šampiona 1955/1956, ali znam za njih, za sneg u Beogradu i naše muke da sačuvamo 4:0 iz Madrida. Di Stefano i Hento i danas pričaju o tome. Naravno, ono finale iz 1966. pamtim kao i svi navijači Reala. Naša veza sa prijateljima iz Partizana je i Peđa.
* Stadion vam je star 60 godina?
- Naš stadion je jedinstven u Evropi po mnogo čemu. Prvo, jedan je od retkih, ako ne i jedini, u strogom centru grada. Danas se stadioni grade daleko od grada. Dalje, klub je poslednjih godina uložio 120 miliona evra u rekonstrukciju, tako da, u stvari, imamo nov stadion. Nedavno nas je posetila delegacija UEFA i dala najvišu ocenu. “Bernabeu” spada u grupu elitnih stadiona. Zvanično smo zatražili organizaciju finala Kupa šampiona 2010. ili 2011. UEFA će odlučiti u martu, ali prema svemu što znam imamo velike šanse.

POPULARNOST
* ŠTA je Real - sportski klub, preduzeće, multinacionalna kompanija?
- Od svega što ste rekli, pomalo. Real Madrid je, pre svega, ogromna socijalna masa, koja je iza kluba. Mi smo najpopularniji klub na svetu, sa milionima navijača širom planete i to je ogromno zadovoljstvo, ali i ogromna obaveza.

ZAPOSLENI
* KOLIKO ljudi radi u Real Madridu?
- Oko 380 stalno, ali na utakmicama ih ima oko 1.000, ponekad i 1.200.

GODIŠNJI OBRT 400 MILIONA EVRA
PREDSEDNIK Real Madrida ponosan je na finansijsku moć kluba na čijem je čelu. Priznaje da se mnogo troši, ali se mnogo i zarađuje. - Godišnji obrt Reala je oko 400 miliona evra, a čist “plus” u prošloj fiskalnoj godini bio je 90 miliona evra - kaže Kalderon.

http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=13&status=jedna&vest=112204&datum=2007-12-05

NAPAD NA "KRALJA"

NEMA bele zastave pred belim dresovima Real Madrida! “Kralj” će dobiti samo naklon, a za sve ostalo moraće sam da se izbori. Tako poručuju fudbaleri Partizana pred meč u sredu (21.00, RTS) protiv šampiona Španije u 29. izdanju “Trofeja Bernabeu”.
Jasnu sliku imaju crno-beli da je Real po kvalitetu ispred njih, ali bez ikakvog kompleksa istrčaće na teren najvećeg kluba na svetu.
- Partizan uvek igra na pobedu, pa neće ni sada da bude drugačije - poručuje trener “parnog valjka” Miroslav Đukić. - Želim da imamo koristi od ove utakmice, da nam posluži, a to sigurno neće moći ako odigramo “bunker” 90 minuta protiv Reala, pošto se tako nećemo predstaviti na sledećem prvenstvenom meču.
Kako je bilo u subotu protiv Banata, tako će crno-beli da istrče i na teren “Santjago Bernabeua”.
- Igraćemo svoju igru, kao do sada, što će biti odlična prilika za naše fudbalere da vide gde su u ovom momentu u odnosu na najveći klub na svetu. Nema razloga za strah, ovo će biti odlično iskustvo za sve - tvrdi Đukić.
A, fudbalerima od dolaska u prestonicu Španije srce bije u ritmu flamenka. Svako bi voleo da u domu najvećeg kluba na svetu dotakne svojih pet minuta slave.
- Igraćemo za čast i ugled Partizana - poručuje Lamin Dijara, koji se nada da bi kikseve protiv Banata mogao da nadoknadi na “Bernabeu”. - Postižu i drugi golove protiv Reala, što ne bismo mogli i mi. Borićemo se da pokažemo da nam je mesto u Evropi, među najboljima.
Senegalac nije znao da je Partizanov najveći meč u istoriji bio upravo protiv Real Madrida, 1966. godine na “Hejselu” u finalu Kupa šampiona (1:2).
- Nisam čuo za to... Ma, to je bilo pre “sto” godina, sada je neko skroz drugo vreme i za nas i za Real - smeje se, kao i uvek, Lamin Dijara.

BOŽOVIĆ: VAŽNIJE U SUBOTU
BILO bi očekivano da među crno-belima uzbuđenje najviše drma golmana Darka Božovića, koji će se suočiti sa Raulom, Robinjom, Van Nistelrojem... Međutim, čuvar mreže Partizana čvrsto je obema nogama na zemlji.
- Baš su im loši napadači - smeje se Božović. - Opet, nisu roboti, bitno je da odigramo što bolje, da probamo da ih zaustavimo. Iskreno, za mene je, ipak, mnogo bitniji meč u subotu protiv OFK Beograda, jer bi nam pobeda trasirala put do jesenje titule. Pa, da nam Real dođe posle, u Ligi šampiona.

http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=13&status=jedna&vest=112205&datum=2007-12-05

Zadovoljan sam igrom protiv rivala kakav je Real. I nije, kako se priča u zluradim komentarima, Real igrao sa drugim timom. Na primer, Robinjo, Diara i Guti su ušli u drugom poluvremenu, dok je Partizan znatno izemio prvu postavu. Ispada da je onda Partizan igrao u drugom poluvremenu sa drugim timom protiv Reala u čijem timu je bilo dosta prvotimaca. :D Šteta što od onolikih šansi ne dadosmo gol. Svakako ohrabruje igra koju su prikazali.

Ne mogu da ne prokomentarisem neke likove. Otkud igrac poput Cetkovica u Partizanu!!! Covjek ima noge ko balvane, ne moze se pomjeriti!!! lako smo se odrekli usluga nase djece a igraju nam neki likovi koji su zalutali!!!
Sto se tice prica i druge postave Reala, to je smijesno. pa ljudi su na slatkim mukama koga da stave u postavi kad imaju 25 igraca podjednakih kvaliteta!!!

Veoma sam zadovoljan i srecan pokazanom igrom. Partizan je pokazao da nema nikakav kompleks i igrao je veoma lep fudbal i napadacki. Naravno da sam tuzan zbog propustenih prilika , ali to je fudbal. Sve u svemu, partizan zasluzuje podrsku za pokazani trud i igru. Da ne pominjem ove moje koji bi pretpostavljam zabunkerisali se i sa 3 golmana, 7 odbrambenih i jednim defanzivnim veznim cekalo kraj 90 minuta...
Sve u svemu veoma zanimjiv i prijatan fudbal za gledanje :)

Veoma sam zadovoljan i srecan pokazanom igrom. Partizan je pokazao da nema nikakav kompleks i igrao je veoma lep fudbal i napadacki. Naravno da sam tuzan zbog propustenih prilika , ali to je fudbal. Sve u svemu, partizan zasluzuje podrsku za pokazani trud i igru. Da ne pominjem ove moje koji bi pretpostavljam zabunkerisali se i sa 3 golmana, 7 odbrambenih i jednim defanzivnim veznim cekalo kraj 90 minuta...
Sve u svemu veoma zanimjiv i prijatan fudbal za gledanje :)

Jel se to nazire tvoj prelazak u GROBARE kad tako lijepo zboris?

:lol::lol::lol:

Ne mogu da ne prokomentarisem neke likove. Otkud igrac poput Cetkovica u Partizanu!!! Covjek ima noge ko balvane, ne moze se pomjeriti!!! lako smo se odrekli usluga nase djece a igraju nam neki likovi koji su zalutali!!!
Sto se tice prica i druge postave Reala, to je smijesno. pa ljudi su na slatkim mukama koga da stave u postavi kad imaju 25 igraca podjednakih kvaliteta!!!
Kad sam vidjela Cetkovica u Zeti,protiv Rangersa jako me nervirao svojim konstantnim driblanjem...
Utakmica u21 cg i u21 slovenija...COVJEK PRODRIBLA GOLMANA....!...a onda se spetlja padne i golman uzme loptu.
Dobro smo igrali,nema sta,diarra mi je bio malo dekoncentrisan sve ostalo je na mjestu.
Stjepanovic je solidan igrac isto iz Zete,ali Cetkovica ne mogu smisliti.Mislim da je sve to bilo preko veze tipa,ako mu je ujak bio dobar moze i on!!!
bOZOVIC je solidno branio,nadam se da se slazete.lazetic je bio dobar i tosic cini mi se...
poz...
p.s. da li antonio rukavina inace pada kad ima loptu kod sebe ili samo protiv reala...?

Čestitam za ok predstavu na Bernabeuu!!! Bilo je ok!!! Opet vam je neko uvalio retarda kao što je onaj Ćetković!!! Sad jbga ima da ga trpite dok god ga nekome dalje ne uvale za privatni interes!!! Ista priča kao i kod nas, a i u repki!!!
Očigledno je da Zec još mafija po klubu!!!
Ovi ostali, rekoh, ok!!! Bilo je dobro!!! Šteta za onaj kiks sudije kod prvog gola i za paničan rezon Diare!!!
Svejedno, sam po sebi, i rezultat je častan!!!

Mislim da je idiotski rezon 60 min čuvati Jovetića na klupi pod izgovorom da je povrijeđen ili da ga čuvaju za OFK, jer ako ga već uskoro prodaju, onda je ovo fantastična prilika da od Reala maznu možda i duplu lovu od one koju im nude ostali klubovi!!! Bar bi na taj način podigli licitiranu cijenu za malog!!!
Jbg, sve sami retardi u finansijskim procjenama!!!

stvarno onaj cetkovic je ocaj! mnogo me podseca na simona vukcevica, zobode glavu i petlja sam protiv svih i naravno izgubi loptu, a ako kojim slucajem ne izgubi odmah loptu pukne je na gol ma gde se nalazio...

onaj stjepanovic mi se cini da ima potencijala...ali mi je najaci utisak njegova frizura... hehe...na shishanje pod hitno!!! vidje mu glave, k'o da je sa njom puru mjeso! :D

Vukčević je za ovoga i izmislio i reformosao fudbal kao kolektivnu igru!!!
Ako mu je ovaj mali retard Ćetković nećak i ako samo zahvaljujući tome ima priliku da se onako bruka u ekipi, nek ga onda Peđa kupi sebi i u Real!!!:lol::lol::lol::lol:
Mislimmm, kolio još srpskih timova moraju da brukaju kojekakve crnogorske kumovske i rođačke veze!!! Eno ima Grbalj i Zeta ka nek se tamo nepotizuju do mile volje!!! Čuuuj, Mijatović mu stric ili šta još ne, pa samo zato ajde da mali ne bude u depresiji pusti ga da igra u Partizanu!!! Pa već je, čini mi se 7-8 godna otkako je Peđin kumašin Branko Brnović završio karijeru, a ni dan danas stručnjaci nisu u stanju da odgonetnu koje mjesto je taj igrao u klubovima i u repki!!! Oj Srbine blesavi, dokle još???

@rainbow je u pravu,vukcevic je MNOGO bolji od Cetkovica...
Stjepanovicev friz :))...
Cetkovic i Vukcevic ne smiju se uporediti,vrijedjate Simona Vukcevica.Da,Simonov otac jeste neki funkcioner u Zeti,ali sumnjam da je zbog toga Simon bio u Partizanu i tako dalje i tome slicno...
na svom debiju u sportingu,nakon cetiri minuta simon je dao gol.Ovoj beni(cetkovicu)to nikada nece uspijeti.
Vidi se koje igrac iz skole,a ko je naucio da igra na ulici.Dobro i Simon je vise sa ''ulice'',ali Cetkovic...
Cini mi se,da je Djukic pametan trener,da kod njega nema kum,stric,ujak,tetka itd nego ko je dobar igrac igra u timu.Nadam se da nece ubacivati ovu BENU jer u roku od 15 minuta on unisti igru.

nego da dodam:
MArko Cetkovic ima brata,mislim da se zove Djordjije Cetkovic,ali taj igra cini mi se u drugoj bundesligi,dok ovaj se seta Santjagom Bernabeom sa Partizanom...Cetkovica starijeg,nikada nisam vidjela da igra,ali znam da braca Brnovic,isto --necaci-- Branka Brnovica(sem sto je Mijat ovoj dvojici ujak,a brnovic je njegovim stric),igraju u u21 crne gore.Vidjela sam jednog od njih,nije se nesto pokazao,a Branko ga ne istice puno za razliku od MIJATA koji:
,,Cestitao sam Marku na odlicnoj partiji...''
ili cetkovica:
,,javio sam se ujaku...''
Ajde da je dobar,pa da igra u Partizanu ALI NIJE NEGO JE TAMO ZBOG PEDJE...sto smo vec i ranije shvatili.
Da,sin Dejana Savicevica igra u omladincima,ali je solidan daje golove...(mislim da mu je sin,ali nisam sigurna)...ne mogu da se sjetim jos nekih rodjaka,sinova i slicno fudbalera ,nisam sigurna za bracu Brnovic,ali braca Cetkovic,iliti MARKO,sigurno igraju PREKO VEZE.
I jos nesto...(dosadna sam jel' da :))...mislim da ce stjepanovic i jovetic dobro igrati zajedno,ne mislim da bi stjepanovic trebao u prvotimce,ali bi mogao da posluzi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back