ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (архива: 2011/12 - 2014/15)

-

• -

• -

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa to je zato što navijači vide da se Zvezda raspada i to na nivou sportskog društva. Košarkaški klub CZ je praktično ugašen. Jedino što CZ još održava su navijači. To treba poštovati.

U mocima obicnih smrtnika Zvezda je daleko iznad Partizana. Zvezda ima najbolje navijace u drzavi,na Balkanu,a verovatno i u Evropi ( ***** komercijalu kao sto je Mancester,Barselona,ovo su pravi navijaci). Partizanovi navijaci se kolju izmedju sebe,vodje su poznati kriminalci,bukvalno raspad sistema...

Mani bre te priče "naši navijači su najbolji", to je čist provincijalni kompleks. Šta znači najbolji? Je l' ima neko svetsko prvenstvo za navijače?
Zvezdini navijači jesu dobri i praktično održavaju klub u životu. Trenutno od CZ postoje samo navijači, tu ne mislim samo na fudbal.

A što se tiče ovoga:
Partizanovi navijaci se kolju izmedju sebe,vodje su poznati kriminalci,bukvalno raspad sistema...

Nije valjda da se zanosiš da tu ima neke bitne razlike?

U mocima obicnih smrtnika Zvezda je daleko iznad Partizana. Zvezda ima najbolje navijace u drzavi,na Balkanu,a verovatno i u Evropi ( ***** komercijalu kao sto je Mancester,Barselona,ovo su pravi navijaci). Partizanovi navijaci se kolju izmedju sebe,vodje su poznati kriminalci,bukvalno raspad sistema...

Ne znam kako mislis da su zvezdini navijaci najbolji na balkanu i evropi kada mogu da napune samo sever dok 90% vecih evropskih klubova ima prepune stadione vernih navijaca. Pusti utakmice kada se igra protiv velikana jednom u 5 godina kada se izbori da predje drugo kolo kupa uefa. Partizan pa tek ne moze da se pohvali navijacima u zadnje vreme ali za sve je kriva opsta situacija u zemlji koja je zadesila sve navijace u Srbiji. Ovo boldovano je istina ali zar mislis da su zvezdine vodje sve intelektualne velicine. Pa eto Ivan Bogdanov je zivi primer jednog zvezdinog navijaca koji nije kriminalac (al zamalo). Realno gledano vodje su oduvek bili krimosi i u Zvezdi i Partizanu i tu tesko da moze nesto da promeni. Tako je u sustini i u evropi, svi se bore za to mesto "vodje" ali ne testom znanja vec pesnicama.

Ne znam kako mislis da su zvezdini navijaci najbolji na balkanu i evropi kada mogu da napune samo sever dok 90% vecih evropskih klubova ima prepune stadione vernih navijaca. Pusti utakmice kada se igra protiv velikana jednom u 5 godina kada se izbori da predje drugo kolo kupa uefa. Partizan pa tek ne moze da se pohvali navijacima u zadnje vreme ali za sve je kriva opsta situacija u zemlji koja je zadesila sve navijace u Srbiji. Ovo boldovano je istina ali zar mislis da su zvezdine vodje sve intelektualne velicine. Pa eto Ivan Bogdanov je zivi primer jednog zvezdinog navijaca koji nije kriminalac (al zamalo). Realno gledano vodje su oduvek bili krimosi i u Zvezdi i Partizanu i tu tesko da moze nesto da promeni. Tako je u sustini i u evropi, svi se bore za to mesto "vodje" ali ne testom znanja vec pesnicama.

Meni je lično najbitnije da vidim da je sever pun.

http://sportal.rs/news.php?id=61709
Pazar i Radnicki imaju vise navijaca na utakmicama od sampiona :lol:...Zanimljivo...

Ne znam šta je zanimljivo. Što, dolaze jaki timovi da igraju protiv Partizana, a publike nema da se odazove.

Pre jedno 7-8 godina Juventus je razmišljao da utakmice u kojima je domaćin izmesti iz Torina jer je bilo malo publike, i to ne samo u Seriji A nego i u Ligi šampiona. Probirljiva publika. :mrgreen:

Praviš jednu grešku. Brkaš navijače i gledaoce. Kod nas su prilike takve da su navijači razuzdani huligani zbog kojih normalni ljudi i neće da dolaze na utakmice. Tako da jeste tačno da na Zvezdinim utakmicama ima više publike i da su Partizanovi navijači stoka bez repa, ali ne znam šta to dokazuje.

Zvezda obeležava šest decenija od prve titule

02. novembar 2011

Crvena zvezda u subotu dočekuje OFK Beograd na dan kada je pre tačno 60 godina osvojila prvu titulu šampiona države.

U sezoni 1950/51. Crvena zvezda, koju je tada predvodio Rajko Mitić, osvojila je prvu titulu, uspevši da pretekne zagrebački Dinamo zahvaljujući gol-razlici.

Zvezda je u toj sezoni prolećni deo takmičenja završila na četvrtom mestu sa 14 bodova, iza Dinama (20), Hajduka (17) i Partizana (16).

Nekoliko kola pre kraja prvenstva, Dinamo je imao velikih pet bodova prednosti. U pretposlednjem kolu, u Zagrebu, dogodila se prava drama. Zvezda je povela golom legende Koste Tomaševića u 5. minutu, da bi Dinamo izjednačio pogotkom Velflija iz penala u 25. Domaćin je žestoko napadao, ali je Zvezda u finišu, iz kontranapada postigla pobednosni gol - strelac opet Tomašević.

U poslednjem kolu - drama. Dinamo je na gostovanju u Beogradu igrao samo nerešeno protiv BSK-a (2:2). Zvezdi je u "večitom derbiju" protiv Partizana, u borbi za prvu titulu, bila potrebna pobeda od 2:0 ili 5:1. Zvezda je bila domaćin na stadionu JNA, pred 50.000 gledalaca i golovima Tomaševića i Todora Živanovića, pobedila je velikog rivala, za koji su tada igrali Bobek, Čajkovski...

Zanimljivo je da je Partizan te godine, u prvom delu sezone, deklasirao Crvenu zvezdu - 6:1.

Za tu šampionsku generaciju Zvezde, osim Mitića, između ostalih su igrali Srđan Mrkušić, Bela Palfi, Branko Stanković "Ambasador", Predrag Đajić, Kosta Tomašević (postigao je 16 golova)...

Od tog novembra 1951. godine, Zvezda je osvojila još 24 titule. U poslednje četiri godine, međutim, crveno-beli nisu podigli pehar namenjen najboljem. Sva četiri puta radovali su se u komšiluku, na Topčiderskom brdu.

(MONDO)

I tako osvojise prvu titulu na Partizanovom stadionu,uz Partizanovu pomoc,zanimljivo.

Imala je, da. Mada po svemu sudeći sve manje i manje.

I šta s tim?

Uzgred, ja mislim da je to što je Zvezda bila narodno mezimče 40 godina je upravo razlog što danas više ne može da se organizuje kao normalan klub, nego stalno traži pomoć države i smatra to normalnim.

Valjda znaci nesto kada relativna vecina voli jedan klub u odnosu na druge...
Al za ovo se slazem,i to nije samo Zvezda...Mada tesko da ce se to promeniti. Prvo ko je vlasnik Zvezde ( a i Partizana) nego drzava,tacnije drustvo. A posto se klubovi nece privatizovati,niko nije lud da ulaze u klub ciji nije vlasnik. Pa evo,primer Mancestera,vlasnik ima profit od gluba,al zato je klub na nivou i jedan je od najboljih klubova na svetu. Druga je stvar to sto je klub komercijalizovan i bukvalno je unistena lepota...Po meni neka igraju u drugoj ligi,al neka se ne menja duh i ljubav prema klubu,tacnije da ti naplacuju vazduh koji potrosis na stadionu....Ovo je neka pat pozicija al ***...

Valjda znaci nesto kada relativna vecina voli jedan klub u odnosu na druge...
Al za ovo se slazem,i to nije samo Zvezda...Mada tesko da ce se to promeniti. Prvo ko je vlasnik Zvezde ( a i Partizana) nego drzava,tacnije drustvo. A posto se klubovi nece privatizovati,niko nije lud da ulaze u klub ciji nije vlasnik. Pa evo,primer Mancestera,vlasnik ima profit od gluba,al zato je klub na nivou i jedan je od najboljih klubova na svetu. Druga je stvar to sto je klub komercijalizovan i bukvalno je unistena lepota...Po meni neka igraju u drugoj ligi,al neka se ne menja duh i ljubav prema klubu,tacnije da ti naplacuju vazduh koji potrosis na stadionu....Ovo je neka pat pozicija al ***...

E upravo to sto nismo privatizovani jos uvek,nego cekamo,odugovlacimo,rastezemo,uvijamo i jeste nasa velika greska.......kad ce se shvatiti da bez novca ne mozemo funkcionisati i tacka.......

Tačno tako...a mi (bezobraznici) nismo hteli da vam vratimo istom merom...doduše,vama je trebala pobeda ali da ne ispadnete u drugu ligu...meč je završen 3:0 za Zvezdu.
Ali,složile su se kockice pa ste nekim čudom ostali prvoligaši.

Mislis verovatno na sezonu 1978-79 kada smo se borili za opstanak i u zadnjem kolu pobedili Buducnost 3-0 i ostali u ligi,a predhodne godine ubedljivo bili prvaci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back