ФК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2018 / 2019

Da li je prvenstvo reseno na +14 za Crvenu Zvezdu?

• Da, za nase uslove to je nenadoknadiva prednost.

glasova: 5 55,6%
  • Ne, poraz u derbiju i jedan kiks ponovo otvaraju trku.

glasova: 4 44,4%

• Ukupno glasova
    9
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zanimljivo je da je i ova stvar glavna tema komsiluka. Ono, cveta cvece u njihovo preduzece pa se bave da li je u pravu Terza ili revizor. I to govorimo o navijacima kluba koji je imao sest vezanih titula i osam vezanih ucesca u kvalifikacijama za LS, odigrao nekoliko puta u Evropi u tom periodu, prodao more igraca i nabio dug oko 20 miiona evra. A svo to vreme dok je njihov dug rastao nama licitirali kada ce katanac na Marakanu i sta kaze APR.

Slicno i sada, ljudi su bre toliko zabrinuti za Zvezdu da prosto treba nas da je sramota zbog toga. Naravno da ne brinu o svom klubu, pa oni su u bojkotu, a realno i koga vise boli kur.ac za sudbinu Partizana.

Nego da se mi okrenemo novim kvalifikacijama koje su nam na pragu. Tim je sada vec moze da se kaze ekstremno izmenjen. Kicmu ce ciniti ipak starosedeoci, ako tako moze da se nazove, Marin-Ben-Ivanic sto je u redu. Ali mora Miloje dobro da utegne sve sto se rasklimalo u Zvezdinoj igri u polusezoni. A mnogo toga je preslo u rutinu i otaljavanje posla i igra jednostavno nije napredovala, sto je jos gore nazadovala je. Mnogo je bitno ovo prvo kolo jer mi smo i kroz prethodne kvalifikacije rasli iz utakmice u utakmicu. Nadam se da cemo dogurati do Evrope, mada nece to biti lak posao.

Zanimljivo je da je i ova stvar glavna tema komsiluka. Ono, cveta cvece u njihovo preduzece pa se bave da li je u pravu Terza ili revizor. I to govorimo o navijacima kluba koji je imao sest vezanih titula i osam vezanih ucesca u kvalifikacijama za LS, odigrao nekoliko puta u Evropi u tom periodu, prodao more igraca i nabio dug oko 20 miiona evra. A svo to vreme dok je njihov dug rastao nama licitirali kada ce katanac na Marakanu i sta kaze APR.

Slicno i sada, ljudi su bre toliko zabrinuti za Zvezdu da prosto treba nas da je sramota zbog toga. Naravno da ne brinu o svom klubu, pa oni su u bojkotu, a realno i koga vise boli kur.ac za sudbinu Partizana.

Nego da se mi okrenemo novim kvalifikacijama koje su nam na pragu. Tim je sada vec moze da se kaze ekstremno izmenjen. Kicmu ce ciniti ipak starosedeoci, ako tako moze da se nazove, Marin-Ben-Ivanic sto je u redu. Ali mora Miloje dobro da utegne sve sto se rasklimalo u Zvezdinoj igri u polusezoni. A mnogo toga je preslo u rutinu i otaljavanje posla i igra jednostavno nije napredovala, sto je jos gore nazadovala je. Mnogo je bitno ovo prvo kolo jer mi smo i kroz prethodne kvalifikacije rasli iz utakmice u utakmicu. Nadam se da cemo dogurati do Evrope, mada nece to biti lak posao.

Nadam se da imas u vidu da je Marin-Ben-Ivanic kicma napada.. Dok u Milojevom sistemu je defanziva na znacaju. Tu dosta zavisi kako ce se pokazati ovaj novi Kanjes iz Spanije u paru sa Jovancicem.. I ko ce nam uopste igrati odbranu...... Taj Kanjas ima dobar pedigre, ali mene brine sto covek ima vec 32 godine.... Tomane ce mislim biti dobar, Ivanica ako stavi iza spica, moze to napred bas dobro da bude, na sredini se opet uzdam u Jovancica, ali ne znam sta se planira pozadi, da li ce kvalifikacije da izguraju Savic i Stojkovic ili ne. Bilo bi neozbiljno da na pola kvalifikacija menjamo odbranu..... Izgleda da za njih i ne postoje ponude, cim ne odlaze do sad....

Nadam se da imas u vidu da je Marin-Ben-Ivanic kicma napada.. Dok u Milojevom sistemu je defanziva na znacaju. Tu dosta zavisi kako ce se pokazati ovaj novi Kanjes iz Spanije u paru sa Jovancicem.. I ko ce nam uopste igrati odbranu...... Taj Kanjas ima dobar pedigre, ali mene brine sto covek ima vec 32 godine.... Tomane ce mislim biti dobar, Ivanica ako stavi iza spica, moze to napred bas dobro da bude, na sredini se opet uzdam u Jovancica, ali ne znam sta se planira pozadi, da li ce kvalifikacije da izguraju Savic i Stojkovic ili ne. Bilo bi neozbiljno da na pola kvalifikacija menjamo odbranu..... Izgleda da za njih i ne postoje ponude, cim ne odlaze do sad....

Da, tu si u pravu. Inace, sve ove derbije gde smo se mucili, pa i neke druge utakmice, mi smo igrali lose kada nam pritisnu zadnju liniju. Tu mora da se bolje poveze od zadnje ka sredini. Ili ce jedan od onog trojca malo igrati defanzivnije, ili ce Jovicic ili ce neko novo pojacanje biti zadnji vezni. Ali tu nam je ahilova peta.

Овако је настао грб Црвене звезде и коштао је 3000 динара, његов творац пројектовао изглед Маракане

571951

Почетак гласања заказан је за сутра, 28. јун, и трајаће до 30. јуна у поноћ кад ће бити исписана нова страница клупске историје дуге 74 године.

- Као увертиру у избор изгледа клупског обележја одлучили смо да се кроз архиву и новинске чланке присетимо како је настао први грб Црвене звезде - стоји на сајту црвено-белих.

Први грб дефинисан је већ приликом оснивања Црвене звезде.

- На оснивачкој скупштини омладинског-фискултурног друштва Црвене звезда, 4.марта 1945, су одређене и клупске боје "црвено-плаво-бело" са белом звездом петокраком на црвеном дресу. Убрзо је осмишљен и грб ОФД Црвена Звезда. Први грб састојао се од звезде петокраке црвене боје, испод које је стајао црвени круг по чијем је ободу златним словима исписано Ф.Д. Црвена звезда. Испред свега стајала је фигура човека са раширеним рукама и ногама уписана у круг и звезду.

Грб Црвене звезде убрзо је измењен, а настанак новог симбола остао је сачуван од заборава између осталог и захваљујући новинском чланку објављеном пре 54 године. Једноставан амблем Црвене звезде постао је симбол свих њених клубова и колектива. Али, многи не знају како је садашњи знак добио свој изглед.

Многи не знају ни како је пројектован. Због тога су у клубу потражили аутора значке архитекту Александра Радовановића.

- Пре шеснаест година присуствовао сам скупштини друштва на Правном факултету. Преседавајући је читао статут друштва и између осталог је рекао: Боја друштва је црвено-бела, а знак још не постоји јер је тек расписан конкурс и све док се не добије идејно решење место за знак остаће празно. Слушајући речи председавајућег , скицирао сам на комадићу хартије значку Црвене звезде. Одмах сам је нацртао онако каква је данас. Показао сам атлетичарима око себе, јер сам у то време још био активан такмичар атлетског клуба. Замисао се свима допала. Многи су ме наговарали да учествујем у конкурсу. И, послушао сам их. Послао сам идејно решење под шифром „Члан атлетског клуба“.

У пуној летњој сезони жири је, коначно, донео одлуку о изгледу будуће значке Црвене звезде. Али, аутора није могао да пронађе. У атлетском клубу нико није умео да одговори ко је учествовао у конкурсу за будући знак Црвене звезде.

- Чланови управе питали су о томе сваког атлетичара посебно. Тако је дошао ред и на мене. Тек тада сам се сетио конкурса. Отишао сам код секретара Слободана Жосића и показао потврду са поште и тако доказао да сам послао писмо са идејним решењем које је добило прву награду. Тако сам постао добитник прве награде од 3000 динара! У оно време је толико износила једна моја месечна плата. Радовао сам се, али не због новца! Био сам творац значке Црвене звезде и увек сам се тиме поносио - рекао је Радовановић, стоји у тексту о првом грбу Црвене звезде написаном 1965. године уз напомену да је архитекта Александар Радовановић, уз Косту Поповића пројектовао и данашњи изглед стадиона „Рајко Митић“.

Занимљиво, данашњи грб је веома сличан оном који је Александар Радовановићдизајнирао и који су наши спортисти носили на грудима од 1950. до 1995. године.

Грб је од 1995. године, поводом пола века постојања клуба промењен, а решење Сокола Соколовића било је званични грб Црвене звезде до 2011. године кад је клупским статутом враћен пређашњи грб, редизајниран и модернизован.

Исте године додате су две звездице изнад грба као симбол 20 совојених титула, а освајањем 30. пехара намењеног шампиону државе клуб је стигао до треће звездице. Управо распоред звездица биће дефинисан предстојећим гласањем, а право гласа у Звездиној апликацији ће имати сви чланови клуба.

http://zurnal.rs/fudbal/zvezda/8172...ara-njegov-tvorac-projektovao-izgled-marakane

Гамбијац Маронг потписао за Звезду, играће за Графичар

Сарадња са играчем крушевачког Трајала је склопљена на три, плус једну годину

-------------------------------

Бен одбио Башакшехир, Звезда могла да заради 2,8 милиона евра

Да је интернационалац са Коморских Острва изразио жељу да оде у Турску, управа српског шампиона морала би да крене у смеру реализације јер је обештећење било задовољавајуће

Кањас Звездин до 2021, Томане до 2022.

Кањас ће имати 500.000 евра по сезони у Црвеној сезони, уз договорене бонусе за успехе тима, плата Томанеа је нешто нижа

Пропада трансфер Павкова у Ђијангсу!

Центарфор се није договорио око личних услова са Кинезима и највероватније се данас враћа у Београд без потписа

Бојан Поповић из Српске стигао у Звезду

Надам се да ћу играма да допринесем да стигнемо до титуле државног првака већ у премијерној сезони – каже Поповић

Симић: Не журим из Звезде

Крилни нападач црвено-белих не размишља о Рапиду и другим клубовима

Милијаш: Највише бих желео да будем тренер Црвене звезде или селектор

Предао је Марку Марину десетку и капитенску траку, одлучио да започне учење за нови позив после завршетка богате и трофејне каријере

Pavkov vecito na izlaznim vratima Marakane i onda uradi neko cudo na najbitnijim utakmicama i produzi boravak. Nek je on nama ziv i zdrav, cini mi se kao gotivac. Kad god je bilo tvrdo bio je tu da pokaze mu.da. Ako srecu potrazi preko pozelecu mu sve najbolje i da nam se vrati, ako ostane za njega itekako ima mesta kod nas.

Ali malo i mi da se unormalimo kada su u pitanju neka nasa ocekivanja i zarade od transfera. Dade covek dva komada Liverpulu pa sada ocekujemo desetine miliona. Isto kao kada je groblje tripovalo da ce Klea uvaljati Arsenalu za 10 milki. Jos je i pored svega nasa liga i nase takmicenje takvo da su cene nasih igraca ovakve. Najbolje moze da prodje neki mladi talentovani napadac poput Joveljica, gde vise mozemo da ocekujemo da zaradimo od procenata nego od ovog prvog transfera.

Pavkov vecito na izlaznim vratima Marakane i onda uradi neko cudo na najbitnijim utakmicama i produzi boravak. Nek je on nama ziv i zdrav, cini mi se kao gotivac. Kad god je bilo tvrdo bio je tu da pokaze mu.da. Ako srecu potrazi preko pozelecu mu sve najbolje i da nam se vrati, ako ostane za njega itekako ima mesta kod nas.

Ali malo i mi da se unormalimo kada su u pitanju neka nasa ocekivanja i zarade od transfera. Dade covek dva komada Liverpulu pa sada ocekujemo desetine miliona. Isto kao kada je groblje tripovalo da ce Klea uvaljati Arsenalu za 10 milki. Jos je i pored svega nasa liga i nase takmicenje takvo da su cene nasih igraca ovakve. Najbolje moze da prodje neki mladi talentovani napadac poput Joveljica, gde vise mozemo da ocekujemo da zaradimo od procenata nego od ovog prvog transfera.

Pavkov ima 25 godina i niko normalan nije ni ocekivao da mozemo uzeti neke velike pare za njega, evo ti na primer Mitrovic, on je njegovo godiste i pogledaj sta je vec prosao, Partizan, dve sezone u Belgiji, Njukasl, Cempionship i Fulam... A Joveljic je vec druga prica, on da je odigrao jednu sezonu standardno u 11, mogao bi napolje za 10-15 miliona

Ovaj Tomane je verovatno dosta dobar igrac, ali brate 600 hiljada za obestecenje, mislim ono wtf... Pa Jirka je koliko znam placen 700 hiljada, a sad hoce da ga salju na pozajmicu, Causevic rupa milion evra, Ivanic 1,5 miliona.... I sve bi to bilo ok, da smo mi jedno 3 sezone za redom igrali LS, ali ovako... Plasim se najcrnjih scenarija kad Terza ode......

ЗВЕЗДА ПОТРОШИЛА 51 МИЛИОН ЕВРА У 2018. - Терзић: Не трошимо паре пореских обвезника... Не дугујемо играчима ни евро!

573023

Можете ли да објасните коначно колико је дуг Црвене звезде, јер је велика разлика између 14 и 34 милиона евра?
– Не знам шта није јасно!? Реални дуг је 14 милиона, а имате и обрачунске категорије. Морате да водите резервисана средства у случају продаје стадиона од девет милиона. А, ко ће да продаје Маракану!? Ви кроз папире морате то да укалкулишете. Један смо од ретких клубова у Европи који играчима, стручном штабу и запосленима не дугује ни динар. То се не памти у историји Звезде. Нека дође коме се дугује! Сутра смо на Маракани, чекамо. Или нека поднесу тужбу суду. Вртимо се око ствари које су јасне.
Наставио је Терзић монолог на финансијске теме:
– Директор сам шесту годину и Звезда расте из дана у дан. Имамо финансијску службу која води разне графиконе и табеле, пратимо динамику раста клуба. Само дуг пада. Направили смо нови тренинг камп за школу, припремају се медицински блок и теретана, реновирамо стадион. Неће се препознати кад крену квалификације, нови тоалети, фотеље, семафор...Све радимо из сопствених извора. Константно растемо као клуб и нико не пита одакле овим људима паре. Потребно је 25.000.000 евра годишње, милион је од Телекома, четири од Гаспрома, а морамо 20 сами да пронађемо да би озбиљан систем функционисао и био конкурентан.
Ево да вас питамо - одакле паре?
– Менаџмент успева, схватили смо да су само добри резултати генератор прихода. Овај тим много вреди.
Евидентирано је да сте потрошили 51 милион евра у 2018. години, да ли је то тачно?
– Тако је. Звезда ради најтранспарентније, имамо додатну контролу УЕФА и нисмо уопште у сивој зони. Приходи су 92 одсто из иностранства, у буџет државе 6,7 милиона евра за порез смо дали. Кад продајете морате и да купујете, а кад уђете у Лигу шампиона не можете а не наградите оне који су то остварили на терену. Немате трошак од осам милиона за бонусе ако не уђете у групу. Припреме, плус гостовања Судуви и Хелсинкију, коштаће скоро 500.000 евра. Не трошимо паре пореских обвезника, драго ми је на нисмо на терету држави.

http://zurnal.rs/fudbal/zvezda/8193...reskih-obveznika-ne-dugujemo-igracima-ni-evro

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back