Decky_Nis
Elita
- Poruka
- 18.329
Sarajevo odbilo Zvezdu
http://mondo.rs/a816392/Sport/Fudba...vezdu-Gojko-Cimirot-ne-prelazi-u-Beograd.html
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Prvi čovek Sarajlija rekao je da je Cimirot odluku prihvatio kao profesionalac i da je njegova želja da ostane u Sarajevu, ukoliko ne ode u neki veći klub gde bi se mogao razvijati.
Obavezno, ko lud sam bez Terze i Kokeze...
Obavezno, ko lud sam bez Terze i Kokeze...
Dok ne dodje ozbiljna uprava koja nece da pravi predmet sprdnje od ovog kluba, necu ni fotelju da im posvetim.
Predviđanja za sutra? Pobeda ili smrt kako vidim po najavama. Radnički ima slab napad već godinama. Jači deo tima je odbrana gde domonira Radoš Bulatović. Skok igra i prekid su im jako dobri ali imaju mane. Vole da drže loptu u nogama i imaju veliki posed lopte u većini utakmica. Imaju par igrača koji poznaju Zvezdu i sistem jer su igrali za nju i to je takođe plus ali igra se na Marakani gde je teško odoleti Zvezdi. Ranijih godina su bile dobre utakmice između ova dva kluba pa očekujem spektakl i sutra.
Potpuni bojkot utakmica, uopste me ne zanima sto placeni navijaci prave dobru atmosferu i koreografiju meni je to iskreno i nepotrebno u krajnjoj liniji. Daj da mi za pocetak budemo na nivou Sparte iz Praga, a kasnije sto da ne i u rangu Sahtjora ili Olimpijakosa. Deluje nemoguce ali 3 godine ako se budemo zrtvovali, igrali samo sa igracima iz svoje skole koji ce igrati za male pare, kojima ce jedini cilj biti da opstanu u ligi a upravi da polako sanira dugove...e taj projekat bih podrzao. A ove namestaljke i menadzerisanje nisam lud da gledam. Dovodimo pre igrace neke sa srcanim manama godinama...
Igrati samo sa igracima iz nase skole i maksimum mesecna plata prvotimcima 2000e, rezervama 1000. Staviti cene ulaznica 200 din, i GLAVNI USLOV je da svaki mec bude puna marakana. To ti je prihod 90.000 evra po utakmici, i plus sto pun stadion dalje privlaci i vise sponzora koji ce da daju vise love. Takav projekat bih prvi podrzao, bez obzira na rezultate (samo ne ispasti bas u drugu ligu).
A ovu trenutnu sprdacinu ni ja nisam lud da gledam!
Kad bi to tako išlo.Polaziš od pretpostavke da bi svaku utakmicu tima kome je jedina ambicija bila opstanak u našoj raspaloj ligi dolazilo da gleda 40-50 000 gledalaca. Ali neka bude i tako, izračunaj koliko takvih utakmica Zvezda može da odigra za godinu dana pa sve saberi, to nije ni stoti deo Zvezdinog duga. A gde su rashodi? Trava mora da se zaliva, đubre mora da se čisti, struja i voda, redari itd.
Marketinška računica ti važi samo ako igraš Menadžera, u praksi je je potpuno drugačije. Poseta na utakmicama ne igra nikakvu ulogu za oduku da li će se firma oglašavati na stadionu ili neće. Bar ne kod nas. Da li misliš da Gazpromu nešto menja u računici da li će na Zvezdinoj utakmici biti 10 000 ili 30 000 gledalaca? Ma ne, to je potpuno drugačija vrsta interesa.
Kad bi to tako išlo.Polaziš od pretpostavke da bi svaku utakmicu tima kome je jedina ambicija bila opstanak u našoj raspaloj ligi dolazilo da gleda 40-50 000 gledalaca. Ali neka bude i tako, izračunaj koliko takvih utakmica Zvezda može da odigra za godinu dana pa sve saberi, to nije ni stoti deo Zvezdinog duga. A gde su rashodi? Trava mora da se zaliva, đubre mora da se čisti, struja i voda, redari itd.
Marketinška računica ti važi samo ako igraš Menadžera, u praksi je je potpuno drugačije. Poseta na utakmicama ne igra nikakvu ulogu za oduku da li će se firma oglašavati na stadionu ili neće. Bar ne kod nas. Da li misliš da Gazpromu nešto menja u računici da li će na Zvezdinoj utakmici biti 10 000 ili 30 000 gledalaca? Ma ne, to je potpuno drugačija vrsta interesa.
Hoću da kažem da ne postoji tržišni koncept koji za Zvezdinu situaciju može da bude rešenje. Ne postoji. A i za Partizan teško. Stalno se govori o toj privatizaciji, ali treba da smo načisto da rezultatski uspešni fudbalski klubovi ne zarađuju i jao nam majci ako bi neko kupio zbog profita - to znači da bi neko samo krčmio klince iz omladinske škole (u slučaju Partizana) a u Zvezdinom slučaju ne znam, vi ni to nemate. Znači, treba nam neko čiji problem nije kako da zaradi pare, nego kako da ih potroši.![]()
Za Partizan je u jednom trenutku izgledalo da bi mogao da se izvuče da ga je kupio onaj Bogićević, ali je u međuvremenu i on propao i još pride zaglavio mardelj.
Nije to lagan problem. I mnogo jači klubovi se suočavaju sa takvim problemima. Uzmi Ajaks.
PREOKRET: Portugalci oteli Zvezdi Pelea!
http://www.telegraf.rs/sport/1679093-preokret-portugalci-oteli-zvezdi-pelea
Pa zadnji vezni i nije neko kritično mesto u Zvezdi. Pre će biti da vam fali dobar napadač i štoper kad se vrati Luković. To će malo učvrstiti ekipu.
Pele u Beogradu, godinu dana Zvezdin
Prema informacijama iz Portugala činilo se da će igrač Benfike Pele na pozajmicu u Pasoš Fereiru, ali prema informacijama 'Sporta' on se nalazi u Beogradu.
http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2015&mm=07&dd=31&nav_id=1022009
Da je Ciganin koji igra u Španiji zvao bi se CojonesŠta beše "pele" znači na ciganskom?![]()
Ja i govorim o znatnom smanjivanju rashoda. Prosle/pretprosle godine su na nekom Zvezdinom sajtu bile objavljene godisnje plate fudbalera, gde je npr. Milijas imao 350000 godisnje, a to ti izadje oko 30.000e mesecno.Jel normalno da klub koji grca u dugovima u zemlji sa ocajnim ekonomskim stanjem daje toliku platu? Mozda je Milijas i zasluzuje, ali Zvezda onda ne moze to da priusti u ovakvoj situaciji, jer posle ce da sleduju tuzbe i sve vec vidjeno do sad. Da bi se rast duga zaustavio, potrebno je rashode svesti na totalni minimum, bez obzira na rezultate. Znaci, treba dovesti upravu kojoj ce glavni cilj da bude smanjivanje ogromnog duga, a ne promena naziva stadiona, bombasticno najavljivanje borbe za titulu na pocetku svake sezone, mazanje ociju navijacima namestanjem utakmica i dovodjenjem poluigraca iz inostranstva, i bavljenje Partizanom, Toletom i teorijama zavere.