FK Crvena Zvezda (2007/08, 2008/09)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
У Звезди је тотално расуло и није потребан нови председник већ нови власник. Док не буде приватизације наших клубова наставиће се ова пропаст и лов у мутном појединаца који пуне штекове од продаје наше деце.Потребан је власник који ће да уложи капитал и да води рачуна о њему.

Preokret na „marakani“

Cepter dolazi u Zvezdu
Sreda - 03.09.2008

Tresla se gora, rodio se miš! Taj miš nije mali miš, ali nije ni Dragan Džajić, koji je do pred sam početak sednice Upravnog odbora na „Marakani“ važio za prvog pika na mestu predsednika Crvene zvezde.

Umesto njega, klub će do Izborne skupštine voditi v.d. predsednika Dobrivoje Tanasijević Dan Tana (75), filmski producent, vlasnik jednog od najelitnijih holivudskih restorana, prijatelj najvećih američkih zvezda, nekadašnji fudbaler i funkcioner Fudbalskog saveza Srbije.

Vesti iz Crvene zvezde juče su se menjale iz minuta u minut. Čak se išlo dotle da će Marko Mišković sesti u predsedničku fotelju. Ipak, sin vlasnika „Delta kompanije“ Miroslava Miškovića sinoć nije bio na „Marakani“, ali su zato četvoročasovni sastanak obavili ostali članovi Upravnog odbora: predsednik Milan Tomić, građevinski preduzimač Dragi Mićović, veteran Vladica Popović, estradni umetnik Momčilo Bajagić, generalni direktor „Laste“ Velibor Sovrović, direktor „Tojota Srbija“ Boban Radojičić, direktor EPS-a Miodrag Đorđević, kao i predsednik nadzornog odbora Siniša Ćirić i finansijski rukovodilac Vera Mitin.
Pod glavnom tačkom - izbor novog rukovodstva, proslavljeni fudbaler Vladimir Jugović predložen je da bude jedan od kandidata za novog predsednika kluba na Izbornoj skupštini, što bi značilo i dolazak Milana Jankovića, poznatijeg kao Filipa Ceptera (58) na „Marakanu“. Hoće li se još neko pojaviti na listi potencijalnih kandidata za predsednika, narednih dana će saopštiti novoformirana komisija koja ima zadatak da obavi konsultacije sa svim kandidatima i zakaže sednicu Skupštine. U komisiju su imenovani: predsednik Krcun Dragović, član Upravnog odbora Miodrag Đorđević, član Nadzornog odbora Milan Šutić i Tomislav Milićević ispred sekcije veterana.
Izvesni Filip Cepter, koji kao vlasnik „Ceptera“ sponzoriše najveće sportske manifestacije u svetu, i ranije je spominjan kao mogući predsednik Crvene zvezde, ali umesto njega na „Marakanu“ su stizali Dragan Stojković, pa Toplica Spasojević. Sada, kao bliski prijatelj Vladimira Jugovića i saradnik novog v.d. predsednika Crvene zvezde Dan Tane, Cepter bi mogao da izađe kao pobednik. Ipak, do Izborne skupštine proćiće bar još 30 dana.

Upravni odbor Crvene zvezde je, između ostalog, sinoć imenovao v.d. generalnog sekretara, umesto Zorana Damjanovića čija je ostavka verifikovana. To je advokat iz Beograda Dragan Ninković. Takođe, pričalo se o Zdenjeku Zemanu, koji će definitivno dobiti naslednika, a zadatak da pronađe novog trenera imaće stručna komisija čiji će članovi biti naknadno izabrani. Upravni odbor je razmatrao i više tema u vezi sa normalnim funkcionisanjem kluba, pa je tako i prihvaćen predlog Aleksandra Jankovića za sporazumni raskid ugovora. Ostalo je nepoznato šta je to predložio bivši trener crveno-belih.

Dika Stojanović ponovo direktor

Stevan Stojanović uskoro će biti imenovan za sportskog direktora Crvene zvezde. Slavni Dika je već obavljao tu funkciju, pre nego što ga je nasledio Goran Bunjevčević, jedan od najmlađih čelnika u istoriji Crvene zvezde, čija je ostavka sinoć verifikovana od strane članova Upravnog odbora. Takođe, ostavka je prihvaćena i predsedniku Toplici Spasojeviću, koji je uoči sastanka izneo sve svoje stvari iz kancelarije na „Marakani“.

Džajić - počasni predsednik?

Ime Dragana Džajića prethodnih dana nije zloupotrebljeno u javnosti. Bez obzira što mu nije pripala uloga v.d. predsednika, nije isključeno da se ljubimac navijača Crvene zvezde posle svega ipak vrati na „Marakanu“. Naime, njemu će biti ponuđeno da bude počasni predsednik Crvene zvezde, što bi značilo da može da bude svakodnevno uz klub, a ne mora da odgovara za eventualne loše rezultate.

Ništa bez terena

Upravni odbor konstatovao je uspešan završetak poslova na rekonstrukciji glavnog terena stadiona Crvene zvezde, koji je, kako kažu na „Marakani“, u rangu kvaliteta najboljih evropskih terena. Najavljena je i rekonstrukcija ostalih površina na stadionu, samo se očigledno ne zna ko će to da finansira.

G. Anđelković

Policija na treningu Zvezde!
03. 09. 2008.

Zbog straha od novog upada "Delija" organi reda čuvaće crveno-bele fudbalere

Piše: BOJAN M. ĐORĐEVIĆ

Fudbaleri Crvene zvezde od danas će trenirati pod prismotrom policije! Naime, posle tri slobodna dana, koja su proveli na sigurnijim mestima od Beograda, crveno-beli "profesionalci" nastavljaju sa radom, ali uz prisustvo organa reda kako bi se izbegle neprijatne scene od pre nekoliko dana kada je Koroman dobio šamar.

Naime, policija je preduhitrila planove "Delija" da opet dođu na trening, ali to nikako neće značiti da fudbaleri Crvene zvezde mogu da se opuste. Naime, momci sa "severa" odlučili su da im prilično zagorčaju život. Dok su se igrači krili po raznoraznim "štekovima", navijači su sakupljali informacije o "ljubimcima", tako da momci sa "severa" imaju pravu bazu privatnih informacija, u kojima se nalaze čak i telefoni njihovih "lepših polovina", adrese stanovanja, imena omiljenih mesta za izlazak.

- Može da se igra loše, da se izgubi, ali niko ne sme da kalja dres Crvene zvezde. Ceo "sever" je besan na igrače, tako da planiramo drastične mere. Moramo da ih vratimo u realnost. Oni su Zvezdina sramota - rekao nam je jedan od navijača sa "severa", koji nije želeo da nam otkrije planove.

Ipak, kako GAZETA saznaje, planirano je da pojedinim fudbalerima budu zapaljeni automobili kao poslednja opomena, dok će "jači momci" sa "severa" imati celodnevni zadatak da patroliraju gradskim kafićima. Ukoliko neko od igrača, koji su dozvolili da Zvezda posle 24 godine bude poslednja na tabeli, sedne na "kaficu", očekivaće ga žestoke batine!

- Na "severu" se sve zna o svakom igraču. Dobro smo obavešteni i posle ovakvog blamiranja njihove devojke i žene mogle bi da saznaju šta sve rade kada nisu kod kuće. Izdalo nas je strpljenje - rekao je izvor GAZETE sa "severa".

Evo i poslednjeg izlaganja izvesnog "BUNJE" koji nas je zavio u crno :

Bunjevčević: Da sam bolji,bio bih u Barseloni
Sreda, 3. septembar 2008. 01:07

U večeri kada je i zvanično otišao sa mesta sportskog direktora FK Crvena zvezda, Goran Bunjevčević nije se pojavio pred medijima na zvaničnoj konferenciji za štampu, ali jeste kasno uveče na SOS kanalu, u kontakt emisiji Nebojše Petrovića.

Društvo mu je pravio glumac Ivan Bekjarev.

Mi vam prenosimo najzanimljivije odgovore:

"Najlakše biti general posle bitke. Sve vreme sam radio maksimalno časno i pošteno i sigurno da sam želeo najbolje klubu. Ali, mnogo stvari je uticalo na to da ne ostvarimo željeni rezultat. Od trenera, igrača, službi u klubu koje smo oformili, svi su radili za dobro Zvezde, ali splet razroraznih okolnosti u klubu i van nijega to nije dozvolio", rekao je Bunjevčević.

"Kao posledica, došlo je skandiranje navijača".

"Skandiranje je dokaz kako ste radili i kako su to ljudi videli. Razne stvari dovele su do toga da nam se skandira, od milionskih poziva i pritisaka, medijskih napadanja".

"Otišao bih i da smo prošli Apoel, sigurno".

Da li je očekivao da će to doživeti kada se vraćao iz Engleske?

"Bio sam sprenman na sve kada sam došao. Došao sam u grupu ljudi, časnih i poštenih. Vremenom, grupa se smenjivala, raspiala i na kraju su ostala samo dvojica... A, ostali su govorili "Ajde, vidite šta rade?" Na kraju se sav neuspeh srušio na Spasojevića i mene, da smo za sve krivi... Da li smo znali ili ne da radimo svoj posao, to druga stvar, ali imali smo opstrukcije..."

Saopštenja umesto konferencija za javnost.

"Iz kog ugla su nam zamerali? Trudili smo se da budemo maksimalno transparentni, mogli su da me zovu na telefon, ako su nešto želeli da pitaju... Želeli smo da uvedemo promene u odnosima sa javnošću. Novinari su navikli na kuolare, mobilne telefone, "iz nezvaničnih izvora". U stanju su da o meni napišu svašta, a da ja posle demantujem, da to nije istina... To ne želim. Hteli smo da komuniciramo na drugi način, novinar koji hoće intervju može da se javi na sajt i zakaže intervju koji želi. Ima mnogo medija i to nije bilo moguće".

Onda je nastavio...

"Informacije dobijaju od nezvaničnih izvora, pa se potpišu kao ekipa, ne sme da se potpiše novinar..."

"Možda smo tu atmosferu i zaslužili"

Zašto se Spasojević nije obratio javnosti posle svega?

"Treba shvatiti pod kakvim je pritiskom. Nije lako voditi Crvenu zvezdu i toga smo sada svesni (kasno bunjo prekasno :roll:) , sada kada svi žele naš skalp".

Bunjevčević se setio jedne stvari.

"Nismo podržali Toleta Karadžića u izborima za predsednika FSS i to svima želim da stavim do znanja. Ako iko misli da treba menjati Savez, ja mislim! Sada je trebalo. Četiri godine da se borimo sa nekim ljudima koji vode fudbal i ništa se nije promenilo".

Zašto u tom slučaju Zvezda nije podržala Dragana Acu Bulića?

"Verovatno je predsendik procenio da je između dva kandidata najbolje biti neutralan, da bi se dobila mesta koja nam sleduju... Neću da govorim u njegovo ime, ja imam svoj stav. Između dva kanadidata, bilo teško da se opredelimo za Acu Bulića, ja ga volim i cenim, ali da bismo dobili poene našli smo se na sredini".

Onda je dodao:

"Sramota Zvezde je što nije imala svog kandidata, ali nismo mogli da ga nađemo u klubu. Možda smo mogli da poguramo Bingulca, ali bilo je kasno... Naišao je takav period da nismo odreagovali".

Zeman?

"Dolazak je bio moj predlog. Saša Janković je sjajno obavio funkciju trenera, isključivi razlog za smenu bilo je pitanje autoriteta i nediscipline. Razgovarali smo više puta o konferencijama za štampu gde se stvarao trend o njemu kao Zvezdinom detetu, novom Murinju... On je kao trener možda imao perspektivu, ali doveden je kada možda nije bilo realno da dođe na to mesto. Isto važi i za mene. ja nisam realno bio u stanju da vodim klub. Moj hendikep je bio taj što nisam imao Džaju da me posavetuje, a moje kolege u Partizanu imaju to. Oterali su Bjekovića i Zečeviča, a sada im oni vode politiku".

"Tražili smo trenera koji će zavesti red i disciplinu u tim, jer se dešavalo da igrači kod Jankovića u hotelu kasne na spavanje, da u karantinu vlada nedisciplina... Hteli smo trenera koji će odraditi teške fizičke pripreme, uvesti ofanzivan fudbal. Pa i navijači su znali za to. Bila nam je potrebna ta disciplina koju je uveo Mateus. Bio sam ubeđen da je to Zdenjek Zeman i još sam ubeđen da on to može".

"Vodio sam se isključivo sportskim motivima, ali nisam ja smenio Jankovića, već ga je smenio UO na moj predlog".

Da li je učestvovao u dovođenju pojačanja?

"Nisam garantovao za sve. Postoje igrači koje sam ja aminovao.I smatram da imaju kvalitet za Crvenu zvezdu. Ali, neki su došli na insistiranje drugih i hteo sam da vidim kako će se pokazati".

Marko Nikolovski, novinar "Vesti", bio je prvi gledalac koji se javio i pitao je Bunjevčevića zbog čega tim nije formirao, kako je najavljivao, do 7. jula, kako bi ekipa bila spremna za Apoel. Njega je takođe zanimalo kako je moguće da Bunjevčević kao bivši igrač Zvezde dozvoljava da se igrači pokažu i formiraju u prvom timu, odnosno kako nije svestan da su timu potrebni formirani igrači koji odmah mogu da uzvrate.

"Najlakše je reći da posao nije obavljen jer su problem pare, ali Goran Bunjevčević neće to da uradi. Sredstva su ostala blokirana, čekao se novac od igrača koje smo prodali, da bih mogao da dovedem kvalitetna pojačanja. Poštujem funkciju predsednika, genseka Crvene zvezde, oni su po hijerarhiji iznad mene... Dobri igrači neće da dođu u Srbiju. Naši, mole Boga što su pobegli odavde. Neće da dođu.

O promašenim pojačanjima?

"Da mogu da pogodim svakoga verovatno bih bio u Barseloni".

Šamar Koromanu, odnosno zbog čega se Uprava nije oglasila?

"Ne znam šta ste očekivali da uradimo? Uveren sam da su stvari izmakli kontroli i da je tom navijaču sada žao".

(MONDO)

Blic komentar
En Passant
Petar Popović | 02.09.2008
Čije je ono dno?

Petar PopovićJapance i nas zvezdaše spajaju tragični avgustovski događaji! Naša Hirošima je Kup UEFA, naš Nagasaki je pogled na tabelu započetog prvenstva. U ovdašnjem fudbalu nije posebni kunst biti prvi, niti je blam biti poslednji. Međutim... Nekad smo se hvalili koliko minuta nismo primili gol, sada znamo na koliko utakmica šansu nismo napravili. Prvi put smo uspeli da šampionat izgubimo pre septembra. Umeli smo da budemo loši, ali ovakvi - nikad!
Klub koji je znao da nadigra Santos, Milan, Arsenal, Bajern, Real, Ferencvaroš, Liverpul; osvoji sve što u globalnom fudbalskom poretku postoji; liferuje trofejne igrače u najveće evropske klubove i Zvezda, uvek sokoljena ogromnom ljubavlju svojih simpatizera, danas liči na krezubog lava u zaboravljenom provincijskom cirkusu koga je vreme neumitno pregazilo. Ogromna i nevešto zakrpljena šatra, sa zapuštenim kavezom, dreserima na proputovanju u čežnji za boljim angažmanom, upravom koja bi da se po svaku cenu kurtališe mrcine i gomila bukača gnevna što zver nema sa čim da ujede, ni bar nekoga uplaši.
Godinama izbegavam fudbal na „Marakani“. Neko veče sam bio. Bolje da nisam. Revija driblinga unazad, prema prostoru koji protivnika ne zanima, duvanje lopte iz svog šesnaesterca, alibi fauli, jeza u napadu haos u odbrani: subjetkivna slika objektivnog sunovrata! Dragi Bože, zar se već videlo sve što se trebalo videti na toj adresi? Mislim na pune tribine, nezaboravne uspehe i nenadmašne interpretatore fudbala? Zar više nema dečaka koji maštaju da postanu veliki loptači, zar „Marakana“ na čuda nadahnjuje jedino Zdravka Čolića? Zvezda je izložena unakrsnoj gurki sa svih strana. Igrači je koče, legende kluba inače giganti teorije i liliputanci prakse samo truju okolo, finansijeri zaluđuju, navijači guraju u propast, trener nudi nerealni sistem a rezultati obezbeđuju blato.
***** Zvezdu kojoj ni naklonjene sudije ne mogu pomoći, kad je „Marakana“ danas neosvojiva tvrđava samo za Crvenu zvezdu, kada je ona simbioza igračke jalovosti i rezultatskog jada, kad je bilo kakav izgovor važniji od bilo kakve igre, kada je zvezdaš uzmakao pred Delijom, kada se spas vidi u nuđenju Kluba nečijem detetu poput igračke! Oni koji vole Zvezdu nikada neće pristati da mu jedna interesna grupa današnje stanje (na tabeli, na terenu i na tribinama) podmeće kao neminovnost. Vanfudbalski razlozi (politikantske i privatizacione igrarije, kvazinavijačke i patriotske strasti) zamaglili su svaki kritički pogled tako da se rezultatska agonija još uvek (šapatom ali uspešno!) brani teorijama zavere o urušavanju „poslednjeg nacionalnog simbola“. Zvezda je Zvezda kad je velika na terenu, pa i u svojoj nevolji. Ovo sada je nešto drugo - još jedna tužna slika Srbije.

Kad čitam ovo što je Bunja nas.ao spoznajem pravu veličinu njegovog idiotizma i bezobrazluka!!!
"Lako je biti general posle bitke!!!" Ma bunja je u sportskom menadžmentu ispao onaj zadnji guljač krtole u pozadini koji je siroma' mislio da od stila i tehnike njegovog guljenja krompira zavisi ishod bitke!!!

Smesan covek ovaj Bunja..."Vodio sam se isključivo sportskim motivima, ali nisam ja smenio Jankovića, već ga je smenio UO na moj predlog".
Smesno,stvarno smesno..
Lupa čovjek po medijima lafo "Janković nije bio autoritet"!!! A kao Bunja je u Zvezdi ispao nekakav impozantan "lik i djelo" faktor!! Yeb'o mu onaj sipljivi Zeman familiju onako retardiranom!! Čuuuj... Janković za Bunju kao nije bio dovoljno jak lik, a ovaj mu raspad trener Zeman je još uvijek faktor svijetle budućnosti Zvezde!!!:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Ipak, kako GAZETA saznaje, planirano je da pojedinim fudbalerima budu zapaljeni automobili kao poslednja opomena, dok će "jači momci" sa "severa" imati celodnevni zadatak da patroliraju gradskim kafićima. Ukoliko neko od igrača, koji su dozvolili da Zvezda posle 24 godine bude poslednja na tabeli, sedne na "kaficu", očekivaće ga žestoke batine!

Sad šalju nek šalju komšije da im u trgovini kupe Ness ili Minas, pa nek ga onako usrani od straha cirkaju iza spuštenih roletni!!!

- Na "severu" se sve zna o svakom igraču. Dobro smo obavešteni i posle ovakvog blamiranja njihove devojke i žene mogle bi da saznaju šta sve rade kada nisu kod kuće. Izdalo nas je strpljenje - rekao je izvor GAZETE sa "severa".

Trebalo bi polomiti noge i svakoj onoj qravi koja im daje pi.ku onako "sa strane" da im žena ne zna!!! Embargo na capuchino i qrvanje!!! Nek sjede onako u zamračenom stanu, cirkaju podgrijan Minas i dr.aju ga do bola!!!
Burzanoviću i Milijašu pod hitno uskratiti Chivas i Johnnyja... samo BiP i Čiča Jagodinac, a ako to neće, onda im i vodu zavrnuti - dabogda im se jetra u lokvu rastvorila!!
Zemana pod hitno svezati za onaj bisiklo koji je okretao na pripremama, skinuti biciklu točkove i onako svezanog za koske bajsa togom ga šutirati sve dok ga ne došutamo do njegovog Rima!!!
Tričkovskog...? Ma koji crni Tričkovski...??? Čuuuuj lika u Zvezdi "Tričkovski" ha!!! Njega najbolje pokloniti u Vlaznimi!!!
Koromana pokloniti u FK Sarajevo pa nek ga tamo Muze nogama gaze!!!
Edgara... ma ja i ne znam kako taj tip izgleda!!! Mislim, gledao sam mečeve kad je taj bio u timu, al se on nije vidio!!!

A ostali ...:???::roll: ...:???::roll: ...:???::roll: ... Ma dajte ljudi, nek mi neko od vas pomogne kod imena zvezdinih igrača, pošto nije bilo razloga da ih bolje ni upoznam poimence!!!
Ma sve to treba nasred Mare na gologuzu gomilu pa od zore do mraka samo tući usranim motkama za skok uvis!!! :evil::evil::evil::evil::evil:
Jedino bih poštedio Ibru Gaja... ostavio ga za stolom da nešto cirka i posmatra dok drugi primaju masovne batine!!!

Poslednja izmena:
Dečko...

4-3-3 NIJE BILA U STANJU LJUDSKI DA UIGRA NI JEDNA BARSELONA...

... kamoli ovi po selima i tribinama za ukupno 100.000 - 200.000 evra skupljeni livadari koji nam se sada pišu kao prvotimci!!!

Svojevremeno su 4-3-3 Katalonci eksperimentalno probavali na pripremama i brzo su se batalili ćoravog posla!!! Zeman nema više šta da traži u Zvezdi!!! Naročito kad se drži ove epileptične koncepcije ko' pijan plota, bez obzira kakav mu (ne)kvalitet u veznom redu stoji na raspolaganju!!!

Slusaj Zeman je otvoreno rekao KADA OVI VOLOVI ODIGRAJU JEDNU UTAKMICU kako ih uci da ce sam dati otkaz. Ako covek kaze da se ne igra na duge lopte i da se korneri ne izvode prema golu zasto se radi? Nisu bolidi...

Slusaj Zeman je otvoreno rekao KADA OVI VOLOVI ODIGRAJU JEDNU UTAKMICU kako ih uci da ce sam dati otkaz. Ako covek kaze da se ne igra na duge lopte i da se korneri ne izvode prema golu zasto se radi? Nisu bolidi...
Greška druže - oni JESU bolidi,stim da je Zeman još veći.
Dok oni nauče da igraju kako on hoće,Zvezda može da dodje u situaciju da se bori za opstanak,i ko im je uopšte dao za pravo u ovakvoj situaciji da kažu kako im Partizan beži osam bodova,kao da izmedju groblja i nas ne postoji niko,a stvarnost je da je izmedju čitavih deset timova....izmedju ostalih i Javor iz Ivanjice.....E bedo,bedna....na šta smo spali.

TAKO JE RAINBOW SAMO OSTRO BATINA JE IZ RAJA IZASLA REKOH JA. BRAVO CARE !!!!!!!!!!!!!
Osim same Zvezde još mi je jedino žao Ibrahima što čovjek nazad više ne zna gdje da pritrči, skoči ili ukliže kako bi zakrpio sve rupe koje mu ostali idioti ostave iliti naprave!!!! :sad2::cry:
Najgore je kad je takav dobar štoper u situaciji da štopuje protivničke prodore i lopte duž cijele širine i dubine svoje polovine i još se pritom od njega očekuje da ide na skok-šut kod izvođenja prekida (kornera) i na protivničkoj polovini!!! Pa tu bi i Džon Teri čovjek potpuno prolupao!!!:evil::evil::evil:

„Marakana“ na meti tajkuna
Zvezda vredi 500 miliona evra

Ostavka kompletnog Upravnog odbora na čelu sa Toplicom Spasojevićem, glavnih operativaca Damjanovića i Bunjevčevića, predstojeća smena trenera Zemana i vd stanje u klubu samo su uvod u razrešenje dugotrajuće dileme - ko će kupiti Crvenu zvezdu. U roku od mesec dana Skupština kluba će izabrati novu upravu i čoveka koji će u narednom mandatu deliti sudbinu rezultata tima, a iza svega se krije pitanje titulara najvećeg srpskog sportskog brenda. Jer, u pitanju je - po procenama verziranih - imovina vredna oko pola milijarde evra, od čega samo zemljište koje pripada crveno-belima vredi 320 miliona evra!

Vršilac dužnosti predsednika kluba Dobrivoje Tanasijević, alijas Den Tana, najavio je da se o predsedniku i ostalim kadrovskim rešenjima još nije razgovaralo i da će o tome biti reči narednih dana.
- Klub mora da živi do izbora nove uprave i verujem da će uskoro doći rezultati kakve očekujemo. U Zvezdi sam član već treće uprave i računam na saradnju članova odlazećeg Upravnog odbora koji su se obavezali na vernost klubu - kaže Den Tana.
Najava da će se na Marakanu vratiti legendarni igrač, direktor i predsednik Dragan Džajić, a potom preskakanje njegovog imena na preksinoćnjoj sednici Upravnog odbora i diskretni nagoveštaj ulaska u igru Vladimira Jugovića - govore de u ovom trenutku postoje najmanje dve struje, odnosno tandema za čelo kluba.
Prvu predvodi Marko Mišković iz „Delta Holdinga“, sin vlasnika kompanije Miroslava Miškovića, koji je lično pokrenuo inicijativu za Džajin povratak, iako je u klub ušao kao adut Spasojevićevog prethodnika Dragana Stojkovića Piksija. Po ovoj varijanti, on bi bio predsednik Upravnog odbora, a Džajić sportskog sektora. Bez obzira što je njegov mentor prošlog oktobra iznenada i sa ne baš jasnim motivima otišao u Japan za trenera Nagoje, mladi biznismen je želju za povratak na Zvezdin vrh, obzirom da je formalno u ostavci, najavio odlaskom u Kolašin i pokušajem da ubedi legendu da se vrati na mesto trijumfa.

Opširnije u izdanju za četvrtak, 04. septembar 2008.

Nisam ja ovo napisao, strine mi rođene!!!

Evo linkić:
http://www.blic.co.yu/sport.php?id=55548

Zvezda dužna 8.000.000 evra!

Stevan Stojanović i Dan Tana

PRELAZNA vlada u Crvenoj zvezdi predstavila se u sredu na "Marakani" i najavila da će novi predsednik biti izabran do početka novembra. Dobrivoje Tanasijević, poznatiji kao Dan Tana, obavljaće u narednom periodu funkciju vršioca dužnosti prvog čoveka kluba, dok je mesto privremenog generalnog sekretara povereno klupskom advokatu Draganu Ninkoviću.
- Ovde smo da nastavimo kontinuitet, da premostimo period između stare i nove uprave. Crvena zvezda mora da živi i da funkcioniše svakog dana, i mi ćemo se truditi da što više amortizujemo težak period u kojem se klub nalazi, da sve prođe što bezbolnije - rekao je Dragan Ninković, napominjući da je u Zvezdi prisutan godinu i po, te da je dobro upoznat s prilikama i dešavanjima. - Radili smo i uvek ćemo raditi u interesu Zvezde i naših navijača.
Zvezdaš po rođenju i opredeljenju, iskusni sportski radnik Dobrivoje Tanasijević rekao je da se prihvatio teške dužnosti jer su za njega crveno-beli iznad svega.
- Za mene je Zvezda najveća stvar na planeti. Priznajem, nije bilo lako reći "da", ali ponosan sam što ću biti ovde u ovako teškom i značajnom trenutku za klub - rekao je Dan Tana. - U Zvezdi sam počeo kao devetogodišnjak, čisteći cipele, a danas sam v.d. predsednika. Nije me strah od obaveza i dužnosti, niti se plašim toga što smo na poslednjem mestu posle tri kola. Biće Zvezda opet uspešna, budite uvereni.
Privremeni predsednik se osvrnuo na dosadašnju upravu, čiji je i sam bio član, kao i na situaciju oko izbora novih čelnika.
- Bivša uprava trajala je, nažalost, samo devet meseci. To je malo vremena da se uradi sve što se želelo. Žao mi je što se sve ovako dogodilo, ali moramo dalje. Pred nama je 60 dana za izbor novog predsednika, i ko god da bude izabran, daću mu podršku 110 odsto. Svi ljudi iz stare uprave zauvek će biti uz Crvenu zvezdu, i vrata kluba su im otvorena, kao i svima drugima. Nikakvih tajni i skrivanja neće biti - rekao je Dan Tana.
Da je tako, v.d. predsednika potvrdio je odgovorom na pitanje koliko je Zvezda dužna, na šta je Dragan Ninković reagovao pogledom koji baš i nije bio odobravajući...
- U minusu smo osam miliona evra. Ali, ima i novca koji konstantno dolazi u klub, tako da se može reći da je dug između četiri i pet miliona - "ispravio" se privremeni predsednik. - Ono što je bitno, odlazeća uprava za devet meseci nije nanela finansijsku štetuklubu, stanje je isto kao što je zatečeno, možda i nešto bolje, jer je sa nekim bankama postignut dogovor o smanjenju kreditne obaveze, pa je taj dug umanjen za trećinu.
Jedna od gorućih tema je i trener Zdenjek Zeman. Od pojedinih članova uprave čulo se da će njegov status biti poznat do kraja nedelje. U četvrtak se očekuje Čehov povratak u Beograd...
- Svi se vraćaju sa kratkog odmora i imaćemo sastanak sa strukom i igračima. Privremeni organi imaju pravo da odlučuju kao i izabrana uprava, ali kao vršioci dužnosti ne bi trebalo bez konsultacija s novim rukovodstvom da vučemo takve poteze. Kad se Zeman vrati razgovaraćemo, ali sad ne mogu da kažem više. Na sastanku UO nije razmatrana njegova smena, što ne znači da se ništa neće promeniti - ostavio je prostor za akciju v.d. generalnog sekretara.
Prema rečim Dan Tane, klub može da isplati Zemana, i to nije razlog što posle loših rezultata Čeh nije smenjen.
- Tek ćemo posle sastanka s trenerom i igračima razgovarati o tome. Pare nisu problem, mi možemo da isplatimo Zemana. Naš problem su rezultati - rekao je Dan Tana i objasnio kako je doneta odluka da iskusni trener dođe na "Marakanu". - Radilo se o sumi od milion dolara i predložio sam na sastanku Upravnog odbora da nas desetorica članova damo po 100.000 i rešimo to pitanje. Istina, nisam bio baš pristalica njegovog dovođenja, jer dugo nije radio i ne zna jezik, ali ipak sam prihvatio mišljenje i predlog sportskog direktora Bunjevčevića.
Na privremenoj vladi je da Zvezdu izvuče iz krize u koju je zapala, sa Zemanom ili s nekim drugim. Za to vreme, četvoročlana grupa ima delikatan zadatak da razgovara s kandidatima za mesto predsednika, da zatim usaglasi stav i prosledi ga Skupštini kluba na usvajanje kako bi Crvena zvezda do početka novembra ponovo imala izabrano rukovodstvo.

TANASIJEVIĆEVO ISKUSTVO IZ LONDONA

DOBRIVOJE Tanasijević je svojevremeno u Engleskoj vodio Brentford, trenutno člana Druge divizije (četvrta liga). Kada je 1973. stigao u London, klub je bio poslednji na tabeli četvrte lige.
- Zamolili su me da pomognem. Uložio sam milion dolara jer su bili pred bankrotom. Postao sam predsednik i posle sedam godina klub je igrao u drugoj ligi. Onda su došli ljudi, ponudili mi novac da odem i ja sam prihvatio - priseća se Dan Tana.

SASTANAK SA STEVANOM STOJANOVIĆEM

PRILIKOM obraćanja medijima, v.d. predsednika Crvene zvezde rekao je da još nije odlučio ko će biti sportski direktor u prelaznom periodu i da će to saopštiti za dva dana. Odmah posle konferencije srdačno se pozdravio sa Stevanom Stojanovićem i zajedno su otišli na sastanak. Po svemu sudeći, najave će se obistiniti i kapiten generacije iz Barija vratiće se na funkciju koju je obavljao do pre pola godine.

PREDSEDNICI SE UČILI NA "MARAKANI"

DOBRIVOJE Tanasijević rođen je 1934. godine. Pored sporta, bavio se i filmskom produkcijom, a vlasnik je i restorana u Santa Moniki (Kalifornija) u koji dolaze najpopularnije holivudske zvezde.
- Bio sam u upravi Zvezde i kod Džaje i kod Piksija i kod Toplice. Sva trojica su veliki ljudi i zvezdaši, ali je problem što su se svi učili da budu predsednici baš u Zvezdi - rekao je Dan Tana, dodajući da bi mu bila velika čast da postane predsednik kluba, ali da nije kandidat.

Niti sam izmislio ovo!!!
Evo 'jope' linkić:
http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=13&status=jedna&vest=127821&datum=2008-09-03

Nek onih nedavno navikanih 5 milki ojra za "pojačanja" od kojih nisu ni 100.000 potrošili barem prebace na sanaciju dugova!!!

Sad se vraća i ovaj da nas sve svojom zurkom potpuno dokusuri!!!

46-dan-tana.jpg

Poslednja izmena:
Da pitam nešto one koji bi trebalo da znaju, a vidim ima raspoloženih za to. :D

Piksi reče da je onomad prodajom celog tima pokrio sve dugove. Kako to da su se dugovi opet pojavili? Da li se radi o plodnosti dugova ili o reinkarnaciji istih? :mrgreen:

Hvala na odgovoru. :P

Postoje ovi dugovi, i oni dugovi, e sad ostaje nejasno na koje dugove misliš ti, na koje Dan Tana, a na koje je mislio Pixi!!! Nisu svi dugovi baš tako isti pa da si toliko neodređen u pitanjima o njima!!!
Evo npr., vi nama dugujete već 6 godina fasunge na Derbiju i to bez obzira na rasulo u kojem se godinama nalazimo i na svjetske kvaltete vašeg eminentnog kluba, pa nikako da nam vratite to dugovanje!!! 6 godina tamburanja na Derbiju vam je stalo u samo jedan trijumf, a dug se iz susreta u susret povećava!!! Ko zna koliko sve pajvana je prošlo kroz Zvezdu u tih 6 godina, a malo ko od tih naših dinstera je uspio da zabilježi minus u susretu sa grobljem!!! Dođete nam nešto kao prva pomoć u kriznim situacijama!!! Taman nam pozli od nas samih kad eto naiđe Derbi da se malo na vama popravimo!!! :lol::lol::lol::lol::lol:
Uostalom, samo mi pokaži Zekin novi stadion, koji valjda po planu treba da se završi do kraja sezone i odmah ću da ti objasnim sve tvoje dileme u vezi Zvezdinog pokrića dugova!!!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back