FK Crvena Zvezda (2007/08, 2008/09)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I tako, dok u Zvezdi nesposobni proteruju sposobne, Partizan svoje ljude postavlja na sva vodece-rukovodeca mesta. Ne bih blatio takav postupak ali...malocas cuh u reprizi insajdera gde Curkovic izjavljuje da nije nas nego francuski drzavljanin!!! Zemljo Srbijo! Predsednik srpskog olimpijkog komiteta je FRANCUZ! Onima koji ne znaju, Cepter je pored svega zadrzao nase drzavljanstvo i ipak bio proteran (opet ono sa sposobnima i nesposobnima) a ovaj pacenik verovatno zbog mucki koje je pravio da bi kasnije pobegao, ako zatreba, postao FRANCUZ! Hoce li neko iz vrha drzave odreagovati na ovo i ispraviti nepravdu prema sopstvenom narodu!?
A sto se fudbalera pacenika tice...da sam gazda nekog fudbalskog kluba, osim lekarskog pregleda, fudbaleri bi morali prolaziti i obavezan psiho test i test inteligencije! Ovi nasi bolidi, ali bukvalno tako, nemaju mozga za pocetak! Cast retkim retkim izuzecima! Koliko godina treniraju i dalje ne mogu da urade osnovne stvari sa loptom! Nemaju procenu! Nemaju osecaj za prostor! Nemaju osecaj za gol! Ko je u Zvezdi napravio poslednji pravi dribling? Secate li se? OVI JEDNOSTAVNO NE ZNAJU DA SUTNU LOPTU!!! Malcice stariji se secaju Sakica. Kad je dosao u Zvezdu nije znao da centrira! Ali je covek bio uporan, ostajao duze na treningu, nije bio umisljena zvezdica i na kraju je imao jedan od najboljih centarsuteva u ligi! Eto...ostaje nam da se patimo. Jedino nam moze pomoci da okrenemo glavu od fudbala cele ove sezone jer je propala pa da se radujemo sledecoj.

Curkovic je ustasha a nema ko u nashoj drzavi tu sta da intervenise posto ti drzavom vladaju sve neki polutani,deca komunista i sl.Prvo treba neko njih da skloni da bi krenulo ovoj zemlji ne samo u sportu vec na svim poljima.

Ovde se sve slazem.Nashi fudbaleri su ti najobicnije seljacine.Stoka obicna.Imaos am prilike da upoznam par sada bivsih fudbalera Partizana i to kakve su to seljacine to je neopisivo.Ovi Zvezdini su ti isti sve su to ista g-ovna.
Generalno od 90-ih radi se na unistavanju Zvezde e sad kome je to u interesu zaista ne znam.To cak i napacenom partizanu nije u interesu samo to navijaci partizana ne shvataju.Bez Zvezde jake nema ni Partizana.

Evo tebi forumski mislioče, a i meni (naravno) 0-2 od Javora pa sad skupa nastavimo da dijelimo lekcije po forumu!!
Po tebi i takvim tebi sličnima sad ispade Javor je veći klub od Zvezde jer je u stanju da zdrži bolji igrački kadar od Zvezde!!! Evo nam sad sve sam **** od igrača i proslavljeni livadski kadrovi sa seljačkih turnira po narodnim zborovima širom Srbije i Republike Srpske, pa sad majstore ti gledaj kome da ga prodaš sledećeg prelaznog roka!!!
Vraćaće se 2-3 godine??? Pa dal si ti normalan??? Sad i da imaš ekipu računaj da naredne dvije godine nema govora da učestvješ u kvalifikacijama za LŠ, a kako stvari stoje, vjerovatno ćeš da sanjaš čak i UEFA kvalifikacije!!! Tek od čljetos možeš da počneš rekonstrukciju ekipe i to samo ako te neko dobro odvali velikom kintom po tikvi!!! Ta ekipa ozbiljno ne može da se uigrau roku od 2-3 godine a da zadržimo igrače na taj rok za nas je to postalo naučna fantastika)!!!
Dakle, 10 godina plivanja u govnima - minimum - i to samo da bi smo došli u situaciju u kojoj naše pozivanje na titulu iz Barija ne bi ličilo na crni humor!!!!!!

kao prvo da se ne vredjamo... jer ja tebi nista uvredljivo nisam rekao... a niti sam mislioc,niti sam dovodio igrace u zvezdu, niti sam ikada voleo toplicu spasojevica, niti mi je bilo drago kada je marko otisao iz kluba letos... kao i ti imam pravo da kazem sta mislim, ako ti se ne svidja ti cupaj kosu, ali da me vredjas!!! to ces malo da izvines... ja sam zvezdu gledao i na nekih -10 kad su igrali kup utakmicu protiv novog sada( davno je to bilo )... zalepio sam se bio za stolicu koliko je hladno bilo... i sad ti mene da prozivas ovde!! nisam jedan od onih fensera koji samo dolaze ne velike utakmice, kao opasne delije!!! alo srbine... odakle ti pravo, ko si ti da prozivas ovde?

kad je dzaja odlazio onda su ga svi pljuvali... a sad ce biti neki spasioc ako se vrati. ma koga se bre farba tom pricom, on je smao pojedinac koga voli neko ili nekome zeljnom stare slave nedostaje pa jos zivi u oblacima barija i tokija!!!

sarprodao se tim... koji tim? sta su to posigli spektakularno da treba da ih se pamti po necem velikom? sve manekan do manekena, pedercici jedni... kao vole zvezdu, a jedva cekaju da odu napolje, nevazno gde. to su igraci... to je *****, kao i ovi sto sada igraju.
poslednje sto je vredelo izumrlo je sa bunjevcevicem... sve posle toga, izuzev vidica je golo *****. kad sam ja bio klinac znao sam u svako doba 15 igraca zvezde, a nije bilo neta i toliko stanica tv-a. a sad koliko klinci znaju... jednog-dvojicu, a to sve govori.

a ti ako nemislis da zvezda nece da se vrati iz ove krize ti navijaj za javor... ali posle poraza ja nisam kao neke ***** govorio... jani su, ocaj zivi i slicno... ja sam podrzavao tim za koji navijam, voleo ga, bodrio i to radim i danas. pesimizam kad je zvezda u pitanju nije dolazio u obzir... ali takavi kao ti ga sirite kao kugu i to je zalosno!!

e da kad si spomenuo pricu oko zarzavanja igraca... malo se informisi o klubovima iz naseg okruzenja za koje mi govorimo da su jad i tuga kakve budzete i trenazne centre imaju. svi su govorili da su rumuni tuga... a oni rodjace sedma liga evrope, predstavnik u ligi sampion... i ja kazem jad i tuga. pa sto bi onda neko bio u zvezdi 2-3 godine kad mu neko nudi veci kes i evropu?!

misevi jedni pesimisticki... kad brod tone onda svi beze od njega!!

mi grobari u potpunosti podrzavamo zemana, i zalagacemo se da vam ostane trener na duze staze...
Zeman je sasma dovoljan razlog da Tomić skonta da su mu Moreira i Diara od Nove godine višak u klubu te će da ih proda i naravno da umjesto njih neće doći niko poseban i skuplji!!! Dakle, činjenica je da u odnosu na domaću konkurenciju, Partizan danas plaća luksuzan timski kadar!!!!

E sad se ti i dalje raduj jednom Zemanu koji spušta timske standarde potrebne za osvajanje domaće titule!!!!

Raskućavanje Zvezdinog igračkog kadra intenzvirano je onoga momenta kada je Partizan bio otišao u ****!!!! Jednostavno, Ješić je onomad bio srozao Partizan do te mjere da je Zvezda iduće godine nakon Pixijeve velike rasprodaje čak i sa svojim B timom uzela duplu krunu!!! JEL TO ZVEZDI ZNAČILO ISTINSKI NAPREDAK??? JES' AL U QRCU!!! Zvezda je tu sezonu, iao sa osvojemom duplom krunom i onom dobrom predstavom protiv Bazerna, u odnosu na svoj tim od godinu prije veše ličila na bonus tablu nego na nešto dostojno imena kojim se krsti!!! Jasno je i onda bilo, da će nam ta dupla kruna uskoro izići na nos ukoliko se u Zvezdu konačno ne dovede kvalitet mimo VHS friziranih "argumenata"!!!!
Svakako da su se tad samo istinski idioti iskreno radovali onome što su mafijaši Zec i Bik činili Partizanu!!!

Poslednja izmena:
kao prvo da se ne vredjamo... jer ja tebi nista uvredljivo nisam rekao... a niti sam mislioc,niti sam dovodio igrace u zvezdu, niti sam ikada voleo toplicu spasojevica, niti mi je bilo drago kada je marko otisao iz kluba letos... kao i ti imam pravo da kazem sta mislim, ako ti se ne svidja ti cupaj kosu, ali da me vredjas!!! to ces malo da izvines... ja sam zvezdu gledao i na nekih -10 kad su igrali kup utakmicu protiv novog sada( davno je to bilo )... zalepio sam se bio za stolicu koliko je hladno bilo... i sad ti mene da prozivas ovde!! nisam jedan od onih fensera koji samo dolaze ne velike utakmice, kao opasne delije!!! alo srbine... odakle ti pravo, ko si ti da prozivas ovde?

kad je dzaja odlazio onda su ga svi pljuvali... a sad ce biti neki spasioc ako se vrati. ma koga se bre farba tom pricom, on je smao pojedinac koga voli neko ili nekome zeljnom stare slave nedostaje pa jos zivi u oblacima barija i tokija!!!

sarprodao se tim... koji tim? sta su to posigli spektakularno da treba da ih se pamti po necem velikom? sve manekan do manekena, pedercici jedni... kao vole zvezdu, a jedva cekaju da odu napolje, nevazno gde. to su igraci... to je *****, kao i ovi sto sada igraju.
poslednje sto je vredelo izumrlo je sa bunjevcevicem... sve posle toga, izuzev vidica je golo *****. kad sam ja bio klinac znao sam u svako doba 15 igraca zvezde, a nije bilo neta i toliko stanica tv-a. a sad koliko klinci znaju... jednog-dvojicu, a to sve govori.

a ti ako nemislis da zvezda nece da se vrati iz ove krize ti navijaj za javor... ali posle poraza ja nisam kao neke ***** govorio... jani su, ocaj zivi i slicno... ja sam podrzavao tim za koji navijam, voleo ga, bodrio i to radim i danas. pesimizam kad je zvezda u pitanju nije dolazio u obzir... ali takavi kao ti ga sirite kao kugu i to je zalosno!!

e da kad si spomenuo pricu oko zarzavanja igraca... malo se informisi o klubovima iz naseg okruzenja za koje mi govorimo da su jad i tuga kakve budzete i trenazne centre imaju. svi su govorili da su rumuni tuga... a oni rodjace sedma liga evrope, predstavnik u ligi sampion... i ja kazem jad i tuga. pa sto bi onda neko bio u zvezdi 2-3 godine kad mu neko nudi veci kes i evropu?!

misevi jedni pesimisticki... kad brod tone onda svi beze od njega!!
Ko je koga vrijeđao???? Ajde budi malo fleksibilan na emocije!!! Ništa lično konkretno provokativno već samo post na post!!! Moramo da pretresemo temu u smislu "za i protiv", a ti i ne mora baš da se doslovno tražiš u svakom postu napisanom kao odgovor!!!

Malo se raspitaj po Fudbalu, i ljudi će ti reći neke stvari o mom dosadašnjem odnosu prema Zvezdi!!!
Kažem Zvezdi!!! Ovo šta danas nastupa u ime Zvezde, ne mogu da prihvatim kao klub na koji mislim i u kojeg se uzdajem!!! Nije dovoljno da se po ulici skupe klošari, da im se navuče zvezdina oprema i da istrče na Marakanu, da bih ja bio sretan i poklonio im svoje simpatije kao igračima mog voljenog kluba!!! Kad bi to bilo dovoljno, onda bi prije bio red da se ekipa Zvezde probere iz reda ljudi koji za nju kisnu, mrznu se i peku na suncu, i to sa samog Severa!!! Bolje je i njih držati u ekipi nego ovu današnju gamad u timu koja se ruga i gestikulira navijačima na Severu!!! Nije daleko od istine da bi trenutno možda i bolje rezultatski prošli u meču npr protiv Javora!!! Jedno je sigurno, momci sa Severa bi barem trčali srcem za svoj klub, a ne ovako zayebavali sopstvene navijače zbog kojih Zvezda i postoji!!!
:evil:

Niko ovdje nije miš pesimistički, al nismo ni idioti koji bježe od istine!!! Jednostavno, nije normalno da se ložimo na svako ***** koje samo dođe i obuče zvezdinu opremu te smatra da je to dovoljno da se zasluži povjerenje Severa!!! Prošlo je vrijeme kada je Sever u nebesa dizao i pajvane sa drvenim nogama samo zbog toga što su se na travi uslikali u crveno bijelom dresu!!!

Uostalom, Zvezda trenutno čuči na dnu tabele, nema upravu, ima horor sastav, zbunjenog trenera, nema definisanog vlasnika, miševi **** oštre na nju, ... osim vatrenih navijača svi su je drugi izdali!!! Gdje ti tu vidiš realan osnov za optimizam??? Pazi, Zvezda je ipak ime i njeni standardi (bar po imenu) su mnogo više od očekivanja da će ostati u ligi!!! Svaki optimizam ispod očekivanja kvalitetnog evropskog nastupa u evrokupovima, za Zvezdu bi trebao biti neozbiljan!!! Kažem "trebao", al' kako sad stvari stoje, danas optimizam u Zvezdi predstavlja i samo očekivanje da će Zvezda dobiti novu upravu koja će spriječiti da se polusezona ne završi sa minusom od 15-20 bodova u odnosu na lidera tabele!!! Čuuuuj, "optimizam"!!!!
Evo, u optimizmu sam počeo još i da sijedim čekajući da se pokažu prvi efekti projekta "Evropska Zvezda", a ono Zvezda nakon toliko obećanja kojekakvih dokazanih stručnjaka čuči na dnu tabele domaće lige!!!
Za za svakog normalnog navijača to je stvaaarno previše pa makar mu na čelu zvezdine uprave sjedio i rođeni otac!!!

Poslednja izmena:
NEMA KRAJA ZVEZDINOM BRUKANJU

Crveno-beli poraženi i od Javora (2:0) i to nasred "Marakane", posle tri kola prikovani za POSLEDNJE MESTO na tabeli

http://www.pressonline.rs/admin/image.jpg?imageId=25392&thumb=1
Ponovo osramotili Zvezdu... Burzanović, Perović i Marković ne znaju šta ih je snašlo

Nova bruka Crvene zvezde na "Marakani"! Crveno-beli poraženi su i od Javora na svom stadionu (2:0), pa je nekadašnji prvak Evrope dočekao da posle tri kola bude zakucan na POSLEDNJEM mestu tabele Superlige, sa jednim bodom i BEZ POSTIGNUTOG GOLA!

Zeman: Ne dam ostavku, igrači me "buše"!

Zdenjek Zeman, trener sa najgorim učinkom u istoriji Crvene zvezde, posle meča sa Javorom ponovio je da ne namerava da podnese ostavku, između redova poručivši da ga igrači sabotiraju. On je rekao i da će crveno-beli gubiti utakmice sve dok igrači ne budu slušali njegove naredbe!
- Ne razumem zašto igrači na utakmicama ne rade ono što od njih tražim. Ne znam da li neće ili ne razumeju... Moje shvatanje fudbala je prosto, potrebno je samo da ponavljaju tri akcije. Umesto toga, protiv Javora su igrali dugim loptama, što je za mene zabranjeno. Takođe, iz kornera su slali visoke lopte, umesto niskih. Uglavnom, sve suprotno od onoga što radimo na treninzima. To baš i nije najnormalnije, pri tom ne kažem da treba promeniti 25 igrača... Ne mogu da se setim da sam ih tokom priprema isprovocirao nekim potezom. Čuo sam šta skandiraju navijači, onu pesmu na italijanskom sam i razumeo, ali ne stidim se svog rada - poručio je Zdenjek Zeman.

Kako su igrali Milijaš i drugovi, bolje nisu ni zaslužili. Naime, momci u crveno-belim dresovima za 90 minuta igre stvorili su jednu šansu, preko Edgara u 29. minutu, tako da je Javor rutinski odolevao i na kraju zasluženo stigao do trijumfa.
"Zeman, Zeman vafan kulo" (puši k... c) odzvanjalo je u Ljutice Bogdana... Navijači Zvezde žestoko su tokom meča vređali trenera, a nisu bili pošteđeni ni igrači. Za to vreme četa češkog "stručnjaka" dozvolila je da povratnik u elitni rang do sitnih kamenčića razmontira do juče "neosvojivu tvrđavu"! Preko Mutavdžića i Simića ekipa Javora stigla je do džek-pota na Topčiderskom brdu. Stvarno bi bilo suludo trošiti reči o igri Zvezde, koje juče nije ni bilo. Sramno i nedostojno renomeu kluba ponašali su se fudbaleri domaće ekipe, a već na poluvremenu utakmice počele su da kruže priče da igrači namerno buše Zdenjeka Zemana. Pitanje je, međutim, da li ova ekipa može bolje.

Bunjevčević gledao iz lože

Iako je u petak podneo ostavku na mesto sportskog direktora, Goran Bunjevčević je iz svečane lože posmatrao stradanje Crvene zvezde protiv Javora. Kako saznajemo, Bunjevčević je posmatrao i trening crveno-belih u petak, ali posle jučerašnjeg raspleta u Ljutice Bogdana verovatno se neće približavati stadionu Crvene zvezde.
Bunjevčević se sinoć uključio i u program SOS kanala, ali nije bio previše konkretan.
- Sve će vam biti jasno posle sednice Upravnog odbora u utorak. Crvena zvezda ne može da se vodi bez dovoljno novca. Ne znam samo zašto doajen našeg sportskog novinarstva Dobrivoje Janković upotrebljiva tako teške kvalifikacije - rekao je Bunjevčević odgovarajući na optužbe u TV emisiji.

Sva sreća pa pompezno najavljeni Brazilac Edgar nije polomio nogu prilikom pokušaja da predribla jednog igrača Javora, dok se publika grohotom smejala poprečnim loptama i paničnim intervencijama Dejana Jakovića, štopera koga je u dres najveće fudbalske institucije u Srbiji obukao odlazeći sportski direktor Goran Bunjevčević. Stoga ne čudi što su oči 3.000 navijača, koliko ih se okupilo na "Marakani", od početka bile uprte ka severnoj tribini, odakle su "Delije" davale poseban štimung.
Trener Zeman ponovo se poigrao živcima navijača izostavivši iz protokola Nikolu Petkovića, Nikolu Lazetića i Ninoslava Pekarića, poslednje akvizicije posrnulog giganta iz Ljutice Bogdana. Valjda je zbog toga narcisoidni češki stručnjak dočekan pesmom "A sad, adio i ko zna kad i ko zna gde...", a kako se razvijala igra, tako su se nizali stihovi "Zvezda ima neverovatan tim" ili "Hrabro, Zvezdo, protiv Javora".

lika
shttp://www.pressonline.rs/admin/image.jpg?imageId=25393&thumb=1

Sve vreme na tribini na kojoj su bili smešteni najljući simpatizeri crveno-belih stajao je transparent "Svi igrači prolaze i treneri, i članovi uprave, samo Sever ostaje, Zvezdu čuva, nema nikad izdaje"!

Ćurčić: Istorijska pobeda

Trener Javora Radovan Ćurčić nasmejao je prisutne na konferenciji za medije konstatacijom da Crvena zvezda ima odličan tim, sastavljen od reprezentativaca.
- Ovo je istorijska pobeda Javora, prvi put od osnivanja trijumfovali smo na "Marakani". Čestitao bih igračima, oni su junaci... Stvarno ne bih pričao o Crvenoj zvezdi, mislim da je to dobar tim. Pogledajte samo koliko reprezentativaca imaju - rekao je Ćurčić.
Da li biste u ovom trenutku prihvatili poziv Crvene zvezde?
- Za taj posao potrebno je mnogo iskustva. U ovom trenutku ne bih prihvatio taj izazov - zaključio je Ćurčić.

Kada su posle dva brza gola Ivanjičana domaći navijači shvatili da s aktuelnim igračima i stručnim štabom nema sreće, otvorili su novi, nimalo prijatan repertoar pesama i skandiranja. Uz iskreni vapaj "Pomozi, Bože", navijači sa severne tribine igračima su poručili "Dobićete batine, p.... najveće", a u trenucima potpunog očaja ironično su uzvikivali "Ole, ole", kao u španskoj koridi prilikom svakog kontakta s loptom njihovih "ljubimaca" u crveno-belom.
Kraj utakmice izgledao je kao da je "ratno stanje", jer je više od 500 pripadnika Žandarmerije čuvalo igrače Zvezde od raspomamljenih navijača, koji su ih zasuli bakljama i topovskim udarima uz povike "Marš iz Zvezde"! Igrači koji su, spletom čudnih okolnosti, stigli na "Marakanu" i dalje će trpeti gnev navijača i javnosti, kritike novinara, a samo oni što su od prošlogodišnjeg osvajača duple krune napravili cirkus Medrano ostaće nekažnjeni. Posvetiće se svojim biznisima u Moskvi i Londonu...

D. NEDELJKOVIĆ

Pricajte vi sta hocete ali za mene najveci krivci za ovu jadnu i bednu Zvezdu su TOPLICA SPASOJEVIC I GORAN BUNJEVCEVIC i tacka. Ovaj g.o.v.n.a.r toplica pricao je kako ima 5 000 000 evra za pojacanja, a mi smo 15 igraca doveli za ne vise od 100 000 evra. Bunjevcevic je ceo prelazni rok jeo g.o.v.n.a. kako ce dovesti nekoliko bombi a doveo je amatere jakovica devica blazica . . . ma uzas .SEME IM SE ZATRLO DABOGDA :evil:

ZEMAN ODE ZEMAN ODE SVEMU DA KAZEM ZBOGOM

MONDO: Zemanu "adio" u utorak!
Nedelja, 31. avgust 2008. 20:58

Odlazeći Upravni odbor Fudbalskog kluba Crvena zvezda, u utorak će smoći snage za još jedan, poslednji potez - smenu Zdenjeka Zemana.

Kako je MONDO nezvanično saznao nakon poraza crveno-belih od Javora (0:2) u trećem kolu Super lige, garnitura koju predvodi Toplica Spasojević imaće sudbinu češkog stručnjaka na Marakani kao udarnu tačku dnevnog reda.

Više nema dileme da su Zemana pustili "niz vodu" i saradnici i igrači. Niko više nije spreman da stane iza njegovog načina rada i njegovih ideja, moral u svlačionici je na najnižoj mogućoj tački...

Pošto usvoje odluku o otkazu, članovi UO podneće kolektivne ostavke, a novog šefa struke odrediće ili vršilac dužnosti predsednika kluba (Dragan Džajić?) ili neka nova Radna grupa, koja u ovom trenutku još nije formirana.

Prema nezvaničnim informacijama, najbliži Zvezdinoj klupi su strateg Čukaričkog Dragoslav Stepanović i Vladimir Petrović Pižon, legenda kluba, kojem bi to posle 12 godina bio novi trenerski mandat na Marakani.

Što se tiče Zemana, on će na neki način morati da bude obeštećen zbog raskida saradnje koja je trebalo da traje do leta 2010. godine. Zvezda će i bukvalno morati da plati za svoju grešku od pre par meseci...

(MONDO, foto: MN Press)

PIKSIJA ĆE PRAVITI OD BLATA

BoŠko Đurovski: Pribojavao sam se da će Zvezda ovako nisko pasti još kad je oteran Piksi. Njega su strašno pritiskali, otišao je pod sumnjivim okolnostima. A sada bi na „Marakani" sve dali za njegove uspehe

s

Boško Đurovski, bivši trener Crvene zvezde, tvrdi da će posle najnovijeg kraha kluba zaposleni na „Marakani" i navijači „praviti od blata bivšeg predsednika Dragana Stojkovića Piksija"! U razgovoru za Press, pomoćni trener Nagoje kaže da su Piksi i on verovali u pobedu crveno-belih protiv Apoela, ali da su predosećali propast kluba sa kojim su osvojili dve duple krune.

Bićemo šampioni Japana

Nagoja Dragana Stojkovića i Boška Đurovskog trenutno zauzima lidersku poziciju u šampionatu Japana sa velikim izgledima da zadrži to mesto do kraja prvenstva.
- Najzaslužniji čovek za preporod Nagoje je Dragan Stojković. On ovde ima veliki autoritet, ostalo je još 11 kola do kraja prvenstva i svi u klubu se nadamo da možemo da postanemo šampioni. Istina, u Japanu kvalitet timova je ujednačen, svako svakog može da pobedi. Piksi i ja smo pokazali da odlično funkcionišemo kao tandem. Moje iskustvo i njegova velika želja da postane kvalitetan trener očigledno su dobitna kombinacija. Da podsetim, na početku prvenstva želeli smo da budemo među prvih pet ekipa - raportira Boško Đurovski.

Razlog za to su sumnjive okolnosti pod kojima je Piksi otišao, ali i činjenica da su posle njega u klub došli ljudi koji nemaju dodirne tačke sa sportom, pogotovo fudbalom. On takođe dodaje da bi gigant sa „Marakane" osvojio treću duplu krunu i bio na pragu Lige šampiona da je bilo malo više strpljenja, te da su on i Dragan Stojković ostali u klubu.
- Iskreno da vam kažem, Piksi i ja smo se pribojavali ovakvog raspleta, znali smo da do toga može da dođe, jer su klub preuzeli ljudi koji ne osećaju veličinu Crvene zvezde. Znali smo da Zvezda može da doživi blamažu, jer se radilo neplanski, dovodili su neproverene igrače. Rukovodioci kluba zaboravili su da klub nije preduzeće. Reći ću vam još nešto: krah Crvene zvezde počeo je onog trenutka kada sam ja bio smenjen, a prošao sam Levadiju. Piksi je to uradio pod pritiskom određenih ljudi, zatim je shvatio da je mnogo pametniji od njih i normalno otišao iz kluba. Nemojte me pitati ko je vršio pritisak na Piksija, ali i to ću vam reći vrlo brzo - istakao je Đurovski.
On dodaje da bi danas Crvena zvezda bila u drugačijoj situaciji da je bilo samo malo više strpljenja finansijera kluba koji su posle odlaska Dragana Stojkovića srljali u ambis.
- Smenili su mene, a zatim doveli Kosanovića. Pa, setite se samo šta su uradili Saši Jankoviću. Što je Zeman bolji trener od njega? Jeste, stariji je, ima 60 godina, ali da li je to osnovna referenca. U Crvenoj zvezdi se od osnivanja kluba znaju pravila ponašanja, koje je prethodno rukovodstvo pogazilo. Nikada se nije desilo da 12 igrača potpiše za klub istog dana. To je nedopustivo, ali ako ima nešto pozitivno u svemu ovome, to je činjenica da je kompletan Upravni odbor podneo ostavku. Imaju bar malo morala - naglašava Đurovski.
Trener koji sa Nagojom ima priliku da oplemeni karijeru osvajanjem titule prvaka Japana uverava da će ljudi u Srbiji tek sada osetiti veličinu Dragana Stojkovića.
- Dovoljno je uporediti šta je uradio Piksi, a šta ovi posle njega... Uveren sam da bi sa njim na čelu Crvena zvezda igrala Ligu šampiona. A, vi novinari ste ga prvi napadali, pričali da je rasprodao ceo tim, pominjali Barkosa, Salasa i ostale promašaje... Ne može uvek da se pogodi, ali što neko ne napiše da je Stojković doveo Kastilja, Gaja, Milijaša, da je od Tutorića napravio igrača. Kad Piksi odluči da progovori, sve će da argumentuje. O tome on može da priča danima... - poručuje Boško Đurovski.

Ko je koga vrijeđao???? Ajde budi malo fleksibilan na emocije!!! Ništa lično konkretno provokativno već samo post na post!!! Moramo da pretresemo temu u smislu "za i protiv", a ti i ne mora baš da se doslovno tražiš u svakom postu napisanom kao odgovor!!!

Malo se raspitaj po Fudbalu, i ljudi će ti reći neke stvari o mom dosadašnjem odnosu prema Zvezdi!!!
Kažem Zvezdi!!! Ovo šta danas nastupa u ime Zvezde, ne mogu da prihvatim kao klub na koji mislim i u kojeg se uzdajem!!! Nije dovoljno da se po ulici skupe klošari, da im se navuče zvezdina oprema i da istrče na Marakanu, da bih ja bio sretan i poklonio im svoje simpatije kao igračima mog voljenog kluba!!! Kad bi to bilo dovoljno, onda bi prije bio red da se ekipa Zvezde probere iz reda ljudi koji za nju kisnu, mrznu se i peku na suncu, i to sa samog Severa!!! Bolje je i njih držati u ekipi nego ovu današnju gamad u timu koja se ruga i gestikulira navijačima na Severu!!! Nije daleko od istine da bi trenutno možda i bolje rezultatski prošli u meču npr protiv Javora!!! Jedno je sigurno, momci sa Severa bi barem trčali srcem za svoj klub, a ne ovako zayebavali sopstvene navijače zbog kojih Zvezda i postoji!!!
:evil:

Niko ovdje nije miš pesimistički, al nismo ni idioti koji bježe od istine!!! Jednostavno, nije normalno da se ložimo na svako ***** koje samo dođe i obuče zvezdinu opremu te smatra da je to dovoljno da se zasluži povjerenje Severa!!! Prošlo je vrijeme kada je Sever u nebesa dizao i pajvane sa drvenim nogama samo zbog toga što su se na travi uslikali u crveno bijelom dresu!!!

Uostalom, Zvezda trenutno čuči na dnu tabele, nema upravu, ima horor sastav, zbunjenog trenera, nema definisanog vlasnika, miševi **** oštre na nju, ... osim vatrenih navijača svi su je drugi izdali!!! Gdje ti tu vidiš realan osnov za optimizam??? Pazi, Zvezda je ipak ime i njeni standardi (bar po imenu) su mnogo više od očekivanja da će ostati u ligi!!! Svaki optimizam ispod očekivanja kvalitetnog evropskog nastupa u evrokupovima, za Zvezdu bi trebao biti neozbiljan!!! Kažem "trebao", al' kako sad stvari stoje, danas optimizam u Zvezdi predstavlja i samo očekivanje da će Zvezda dobiti novu upravu koja će spriječiti da se polusezona ne završi sa minusom od 15-20 bodova u odnosu na lidera tabele!!! Čuuuuj, "optimizam"!!!!
Evo, u optimizmu sam počeo još i da sijedim čekajući da se pokažu prvi efekti projekta "Evropska Zvezda", a ono Zvezda nakon toliko obećanja kojekakvih dokazanih stručnjaka čuči na dnu tabele domaće lige!!!
Za za svakog normalnog navijača to je stvaaarno previše pa makar mu na čelu zvezdine uprave sjedio i rođeni otac!!!

BRAVO :!: :!: :!:

Procitajte ovo . . .

Вино пије Топлица Милане
Вино пије Косанчић Земане
У улици Богдана Љутице
А у крчми Страхињића Бана.
Проговара Косанчић Земане
Брате драги Топлица Милане
"Каква ти је голема невоља,
Те ти рониш сузе од образа?"
Кад се Милан напојио вина
Онда поче пијан бесједити: