FK Crvena Zvezda (2007/08, 2008/09)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
4. septembar 2008. | Izvor: B92, Sport
Cepter:"Mogu u Zvezdu,ako je kupim"

Jedan od najbogatijih ljudi sa ovih prostora Milan Janković, alias Filip Cepter izjavio je da bi došao u Crvenu zvezdu

,ali samo u slučaju ako bi kupio klub. U intervjuu za "Sport" Cepter je rekao da postoji šansa da se vrati u srpski sport, ali tek kada bude usvojen zakon o privatizaciji u sportu:" Pročitao sam na internetu da u budućnosti preuzimam Crvenu zvezdu, čak i da su mi napravili listu saradnika, ali, to nema veze sa istinom"

Medjutim, ukoliko dodje do privatizacije, on ne isključuje mogućnost dolaska:

"Postoji, kada kupim Crvenu zvezdu, kada klub bude moj i kada sam budem u mogućnosti da odlučujem o svojoj imovini, a ne da vodim imovinu koja mi ne pripada, da odlučujem o nečemu što već sutra mogu da izgubim, a da prstom ne mogu da mrdnem!
Kupio bih klub kao i svaku drugu firmu. Ako je izvesno da ćete da zaradite, onda ćete da se trudite iz petnih žila da sve bude na vrhunskom nivou. Ako ćete da se zabavljate, onda niste za to. Onda kupite kartu i idete u cirkus da se zabavljate. Ponavljam, poznata mi je priča u kojoj se pominjem kao predsednik Zvezde, ali to sada nije u sferi mog interesovanja" rekao je Milan Janković, alias Filip Cepter.

Ovaj matorac Den Tana je izjavio kako taj dug od 8 000 000 evra nije napravila predhodna vladajuca struktura kluba, znaci ispada da je taj dug jos iz piksijevog vremena, a piksi je pricao kako je prodao ceo prvi tim posle milana da bi otplatio dug koja je ostavila uprava pre njega od 7 - 8 000 000 evra.Ko je lud a ko je zbunjen tu :think: :dontunderstand:

Ovaj matorac Den Tana je izjavio kako taj dug od 8 000 000 evra nije napravila predhodna vladajuca struktura kluba, znaci ispada da je taj dug jos iz piksijevog vremena, a piksi je pricao kako je prodao ceo prvi tim posle milana da bi otplatio dug koja je ostavila uprava pre njega od 7 - 8 000 000 evra.Ko je lud a ko je zbunjen tu :think: :dontunderstand:

Aaaaa ne, ne, neeee... nije to onih 7.000.000, nego je to nekih drugih 8.000.000 evra!!!!:dash::dash::dash:
Pa ljudi, vidite da je sve to obično s.anje i g.vana ždranje sve dok neko ne kupi Zvezdu!!!

Sport
Dan Tana: Žena mi je mlađa od ćerke
Ljubavna priča v. d. predsednika Zvezde
Četvrtak - 04.09.2008

Dobrivoje Tanasijević (75), novoizabrani vršilac dužnosti predsednika Crvene zvezde, ne pojavljuje se mnogo u medijima. Kako je više puta rekao, ne voli popularnost.

Ipak, i bez kampanje, on je slavniji od mnogih koji se svakog dana pojavljuju u novinama i na televizijskom ekranu.

Dan Tana, kako mu je umetničko ime, poznat je kao veliki zvezdaš, ali je pre svega ponosan na svoje uloge filmskog producenta i vlasnika jednog od elitnih holivudskih restorana. Prijatelj je najvećih američkih zvezda, a doskora je bio funkcioner Fudbalskog saveza Srbije. Svoju burnu biografiju je u avgustu 2006. godine obogatio verovatno najvažnijim detaljem - tajnim venčanjem s Biljanom Strezovski (38).
Dobrivoje je 37 godina stariji od svoje izabranice, koju je pre četiri godine upoznao na terapiji posle problema sa kolenima. Biljana je fizioterapeut.
- Prve dve godine su samo naši bliski prijatelji znali za naš zajednički život. Sada verovatno znaju svi - počeo je nedavno svoju životnu priču Dan Tana u razgovoru sa Mirom Adanjom-Polak.

Umesto da sasluša fizioterapeuta kako da leči nogu, koja ga je zabolela od silnog igranja golfa u Los Anđelesu, Dobrivoje Tanasijević je već na prvoj terapiji pozvao lepu crnku na ručak u „Maderu“. Kako je rekao, nije verovao da ima bilo kakve šanse.
- Biljana me je ubrzo pozvala na ručak kod majke Veronike u Ostružnicu, gde imaju lepu porodičnu kuću. Razgovarao sam s njenom mamom, Mađaricom, koja je svog muža upoznala u Ohridu, u parku. Tu sam osetio da bi i meni mogla da se dogodi neka slična priča.
Iz prvog braka sa slikarkom Andreom, Dan Tana ima dve ćerke - Gabrijelu, koja je diplomirala režiju i ima nezavisnu filmsku kompaniju, i Katarinu, rođenu 1964, iste godine kad je otvoren njegov holivudski restoran, a diplomirala je glumu.
- Godine nisu bile prepreka za novi brak. Ćerke su uvek govorile: „Tata, ako hoćeš da se ženiš, tvoja izabranica mora da bude naših godina“. Kada sam im rekao da je moja buduća supruga čak nešto mlađa od njih, nisu se bunile. Priznajem, kad sam upoznao Biljanu, onako lepu i zgodnu, mislio sam da je mlađa nego što zapravo jeste. Biljana se sviđa mojim ćerkama, a kome se ne bi sviđala?! Nisam ni sanjao da tako nešto još postoji. Moje oči nisu mogle da veruju kakvu lepoticu gledaju. Mislio sam da više nema žena koje imaju ideale i koje veruju u emocije.
Svadba Dan Tane i Biljane je bila intimna, a odmah posle nje mladenci su otputovali na ostrvo Santorini da tamo provedu medeni mesec. Kako kaže Dan Tana, tada se prvi put u životu zbog neke žene odrekao fudbala - propustio je utakmicu Crvena zvezda - Milan. Zanimljiv bračni par se ove godine venčao i u crkvi.

Slika http://www.alo.co.yu//_customfiles/Image/slike/2008/09_sepembar/04/sport/zena-v.jpg :cool: :cool: :cool:

IMA LI OVOJ AGONIJI KRAJA ?

Opet neslaganja u Zvezdi!
Cetvrtak, 4. septembar 2008. 16:04

Nije prošlo ni 48 sati od kakvih-takvih promena u Crvenoj zvezdi, a opet se ponavlja loša priča, koja može da dovede do nove destabilizacije u beogradskom fudbalskom klubu.

Prema saznanjima MONDA, jedan od finansijera Zvezde, koji je bio u dosadašnjem Upravnom odboru, nije se složio sa predlogom vršioca dužnosti predsednika kluba Dobrivoja Tanasijevića da Stevan Stojanović (ponovo) bude sportski direktor crveno-belih!

To je, prema izvorima iz kluba sa Autokomande, razljutilo Tanasijevića, koji sada čak razmišlja o odlasku!

Tanasijević je u sredu, posle konferencije za novinare, otišao na sastanak sa Stojanovićem, što su novinari protumačili kao dogovor da popularni "Dika" ponovo sedne u fotelju sportskog direktora. Tanasijević i Stojanović potom su se zajedno pojavili i u Kovilovu gde je odigran trening meč A i mlade reprezentacije Srbije.

Koliko u sredu Tanasijević je izjavio: "Svi članovi UO bili su veoma konstruktivni i obavezali su se na vernost Crvenoj zvezdi i u buduće. Vrata našeg Kluba su otvorena, nemamo nikakvih tajni i pokušaćemo da radimo normalno i iskreno. Ubeđen sam da neće biti nikakvih problema dok smo mi tu“.

Stanje u Crvenoj zvezdi se menja, bukvalno, kako vetar duva i nije isključeno da se dogode novi potresi posle više nego tropskog leta u Ljutice Bogdana.

Pominje se mogućnost da Gorana Bunjevčevića na mestu sportskog direktora zameni Ilija Ivić. A možda pak dođe neko, neko sasvim treći, kao što kaže jedna pesma.

(MONDO)

Janković: Bunjevčević je lažov i marioneta
Cetvrtak, 4. septembar 2008. 10:15

Aleksandar Janković, bivši trener Crvene zvezde, replicirao je doskorašnjem sportskom direktoru crveno-belih Goranu Bunjevčeviću.

Izjave prilikom gostovanja Bunjevčevića na SOS kanalu u večeri kad je verifikovana njegova ostavka poput otrovnih strelica pogodile su Jankovića.

"Krajnje je nekorektno, neprofesionalno i sramotno da alibi za katastrofalno poslovanje traži u radu ekipe u prošloj sezoni. Njegova priča u prvom licu 'ja dovedem, ja prodam, ja stvorim' samo pokazuje da nije shvatio koja mu je bila realna uloga", rekao je Aleksandar Janković za beogradsku sportsku štampu.

"Žalosno je se što se služi lažima o ekipi iz prošle sezone. Nismo imali problema u svlačionici. Čarka između Barkosa i Jestrovića se dogodila na terenu, ali navodi o haosu i nedisciplini u svlačionici, u igri i u hotelu su notorne laži. Ta slika koju je Bunjevčević stvorio prositekla je iz mnogih laži kojima se služio".

Janković tvrdi da mu je otkaz potpisan mnogo pre kraja prošlog prvenstva.

"Koketirao je sa drugim trenerima, a meni je preko medija davao javnu podršku. Nije ga zanimalo da li će ekipa osvojiti titulu pošto je zacrtao šta će tokom leta da menja. Zašto ne govori o smejuriji tokom prelaznog roka u kome je doveo 15 igrača iako za mnoge nije ni čuo. Neka progovori ko ih je dovodio".

Bivši šef struke Zvezda smatra da je Bunjevčević mnogo ranije trebalo da podnese ostavku.

"Mislio je da je ostavka posle Apoela visokomoralni čin, ali to bi bio da je ostavku dao posle prelaznog roka, jer mu je igrače dovodio ko je hteo. Možda će vremenom shvatiti da je bio marioneta".

Aleksandar Janković još nije rešio svoj "odnos" sa Zvezdom.

"Doveo sam sebe u pat poziciju. Tri meseca gutam da ne bih ulazio u sporove sa klubom koji je već uzdrman. Sačuvao sam dostojanstvo", rekao je Aleksandar Janković.

(MONDO, foto: MN press)

Vrijeme je za:

4osbivpxv4ye2.gif
4osbivpxv4ye2.gif
4osbivpxv4ye2.gif
hattrickcrest4a2za4.gif
4osbivpxv4ye2.gif
4osbivpxv4ye2.gif
4osbivpxv4ye2.gif

a050.gif
a060.gif
f030.gif
e030.gif
f030.gif
a060.gif
a050.gif

razglednicavd4nu4zi2.jpg

:klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap:
4osbivpxv4ye2.gif
4osbivpxv4ye2.gif

Hajde Delije, vi koji još niste u Sindikatu, prijavite se Rainbowu da vas postavi u spisak. Mislim da bi Tab mogao da navede kada i kojim povodom smo Sindikat osnovali. E, kad se setim tih burnih vremena.:hahaha: :hahaha: :hahaha:
Hajde Delije, hoćemo besprekornu vernost. Ovoga puta za Zvezdu. Prošli put je bilo protiv Grobara.

Ivić razmišlja, Pižon pregovarao, Đora kuka!
Petak, 5. septembar 2008. 12:08

Ilija Ivić razmišlja da li da prihvati ponudu privreme uprave Crvene zvezde da bude sportski direktor, a za to vreme Vladimir Petrović-Pižon viđen je na stadionu Zvezde, što je novinare navelo na zaključak da mu je ponuđeno mesto trenera prvog tima.

Istovremeno, oglasio se još jedan bivši fudbaler Crvene zvezde, a ko drugi nego Milovan Đorić, koji poručuje da u njegov nekadašnji klub država treba da uvede prinudnu upravu!

Nekadašnji fudbaler i kapiten Crvene zvezde Ilija Ivić potvrdio je da ima ponudu da bude sportski direktor, ali kaže da mora da razmisli, jer zna da "samo ludo hrabar čovek može da preuzme" Zvezdu.

Doskorašnji direktor Olimpijakosa rekao je za list "Press" da će sve biti poznato u roku od tri dana.

Međutim, pojedini mediji pišu da Ivića sada želi i AEK.

Dok Ivić razmišlja, Vladimir Petrović-Pižon, jedna od legendi Crvene zvezde i bivši selektor mlade reprezentacije SCG, nije časio ni časa, pa je već bio na pregovorima sa privremenim čelnicima kluba sa Autokomande.

Naime, tek što su vršilac dužnosti predsednika Dan Tana i generalni sekretar Dragan Ninković razgovarali sa Zdenjekom Zemanom, otišli su u svoje kancelarije gde ih je čekao Pižon. Pretpostavlja se da je tema bila - nuđenje posla trenera.

Šlag na tortu je naravno izjava sveprisutnog Milovana Đorića - "Bata Đore", koji sada žali što je ikada doveo Dobrivoja Tanasijevića aka Dan Tana u srpski fudbal!

"Eeeee, moja Zvezdo na šta si spala! Zvezda je dotakla dno i ide velikom nizbrdicom u totalnu provaliju. Država treba da uvede privremene mere i prinudnu upravu, jer je Zvezda gigant veći od Geneksa! Šta uradiše od kluba...", izjavio je Đorić "Sportskom žurnalu".

On kaže da su "ovi koji su sada na čelu Zvezde gori od svih koji su se ikada pojavljivali". Nakon što ga je novinar "Sportskog žurnala" podsetio da je upravo on doveo Tanasijevića u tadašnji Fudbalski savez Jugoslavije, Đorić je rekao: "Jesam i priznajem, pogrešio sam. Pokojni Bata Bulatović pitao me je da li sam normalan - kako konobara da uvrstimo u Izvršni odbor. Ubedio sam i njega i Miljana Miljanića i sada mogu da kažem da se ni o koga nisam tako prevario".

"On priča o Džaji i Piksiju!? Dragan Džajić i Dragan Stojković su toliko dali Zvezdi i Srbiji da ne bi smeo ime iz poštovanja da im pomene. A digao je tri, ne dve ruke za Piksija da postane predsednik", ističe Đorić.

U Zvezdi i oko Zvezde je ovih dana baš zabavno...

(MONDO)

MONDO: Zeman ide, stižu Ivić i trener
Cetvrtak, 4. septembar 2008. 23:14

Privremeno rukovodstvo FK Crvena zvezda održalo je u sredu odvojene sastanke sa trenerom Zdenjekom Zemanom i igračima.

V.d predsednika Dobrivoje Tanasijević i v.d. generalnog sekretara Dragan Ninković su, kako je navedeno u šturom saopštenju crveno-belih, upoznali šefa struke i fudbalere sa promenama koje su se dogodile u klubu i zatražili maksimalno angažovanje svih snaga kako bi Crvena zvezda beležila sportske rezultate dostojne svog renomea.

MONDO nezvanično saznaje da je to bio prvi, ali i verovatno poslednji sastanak Tanasijevića i Zemana, jer bi u naredna 72 sata sponzori Crvene zvezde trebalo da pronadju "rupu" u ugovoru češkog trenera na osnovu koje bi bila prekinuta saradnja i izbegnuto plaćanje milion evra, koliko Čehu sleduje u slučaju otkaza.

"Pare uopšte nisu problem, već samo loši rezultati. Možemo da isplatimo Zemana ako dobije otkaz", rekao je Dan Tana u sredu na konferenciji za novinare.

Osim o treneru, privremeni čelnici Zvezde razmišljaju i o novom sportskom direktoru. U naredna tri dana, Ilija Ivić bi trebalo zvanično da kaže "da" Crvenoj zvezdi i da se useli u kancelariju na "Marakani", a njegovo prvo zaduženje biće angažovanje novog trenera.

To definitivno neće biti Siniša Mihajlović, koji je u četvrtak doputovao u Beograd.

"Gode mi priče, ali u ovom trenutku nije realno da budem trener Crvene zvezde. Želim još da napredujem u ovom poslu, da se usavršavam. Jednog dana voleo bih da budem trener Crvene zvezde, ali i selektor reprezentacije", rekao je Mihajlović za RTS.

Dodao je da je u Beograd došao da bodri reprezentaciju, jer je "veliki navijač srpskog tima" i da to uvek čini kada je u prilici.

Pored Mihajlovića, u četvrtak je na beogradski aerodrom sleteo i Dragan Džajić, a da li se bivši predsednik vraća u Crvenu zvezdu i u kom svojstvu biće poznato nakon vanredne Skupštine kluba koja bi trebalo da se održi u narednih 60 dana.

(MONDO)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back