Лукаш: "Бићемо бољи на пролеће"
Португалски интернационалац Лукаш је после утакмице у Браги објаснио да очекује много боље игре Звезде у наставку сезоне.
Лукаш најбоље познаје екипу Браге, са којом се годинама такмичио у истој лиги. Брага је позната као изузетно тврд противник, и то су потврдили и ове среде.
"Утакмице са Брагом увек су тешке. Имали смо велику жељу да такмичење завршимо добрим резултатом, али то није било могуће. Брага је била боља у овом мечу, али наше главе морају остати усправне. Сада је пред нама одмор, а онда припреме за други део".
Португалац на крају јесење полусезоне сматра да тим није показао пун потенцијал и за пролеће најављује боље игре.
"Налазимо се на другом месту у лиги, знамо да до сада нисмо играли добро, али желимо да се поправимо. Циљ нам је прво место, радићемо на многим аспектима игре који тренутно нису добри, да бисмо досегли тај циљ".
Звездини играчи добиће три недеље одмора пре почетка припрема за пролећну полусезону, у којој ће бранити дуплу круну.
Ма шта овај каки...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јанковић: "Можемо и морамо много боље"
Тренер Звезде Александар Јанковић честитао је после меча у Браги ривалу на победи од 2:0 и пожелео му успех у наставку такмичења у Купу УЕФА.
"Оваква утакмица не дешава нам се први пут. То је образац који је постојао и на претходним мечевима. Европа је сурова и показује лимите сваке екипе, показала је и наше", каже Јанковић.
Он је оценио да је Звезда морала да много боље одигра меч последњег кола групе Ф.
"Истина је да нисмо имали императив победе у овом мечу, али смо морали боље. Овако смо дошли у позицију да као бивши шампиони Европе завшримо групу на последњем месту, са сва четири пораза".
Јанковић каже да ће двомесечна пауза бити прилика да се стање у тиму доведе у ред.
"Завршила се тешка фудбалска јесен и за клуб и за тим. Одлазимо на одмор богатији за ово искуство, сад азнамо своје лимите. На паузи нас чека тежак рад да бисмо исправили грешке. Чека нас велики посао, желим да се играчи добро одморе. Чека нас тест ко може да носи Звездин дрес, а ко не. Ми морамо да играмо мого агресивније".
Јанковић каже да су играчи у другом полувремену остали без снаге.
"Прво полувреме није било толико лоше. Имали смо шансу Кастиља и примили гол из њихове прве прилике. У другом полувремену смо пали, направили бројне грешке и из једне од њих примили гол. Ова утакмица можда одсликава целу јесен. Морамо и можемо да играмо много боље".
Поред неколицине играча који нису ни отпутовали у Брагу, у тиму није било Туторића, а Баста је изашао у 17. минуту.
"Туторић није играо, јер је још током јутра било јасно да не може. Баста је мислио да може да игра, али је осетио бол и морао да изађе".
Тренер црвено-белих има јасну слику какве промене преко зиме су потребне Звезди
"Ја имам кристално јасну слику и став о 43 играча који су под уговором. Сада је на политици клуба да одлуче шта ће да раде. Знам како тим треба да изгледа".
Послије сваке утакмице "Можемо и морамо боље"
Докле више!?