FK Crvena Zvezda (2007/08, 2008/09)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Završena istraga protiv funkcionera Zvezde, čeka se odluka tužioca
Блиц - Пре 56 минута

Istraga protiv trojice funkcionera "Crvene zvezde" i delegata Fudbalskog saveza Srbije (FSS) na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule zbog sumnje da nisu preduzeli mere za sprečavanje nereda na stadionu završena je danas u Drugom opštinskom sudu u Beogradu.

Advokat Borivoje Borović, koji brani generalnog sekretara Fudbalskog kluba "Crvena zvezda" Zorana Damjanovića, izjavio je Tanjugu da je "istraga završena pošto su saslušani svi predloženi svedoci, a tužilac nije imao novih dokaznih predloga". Prema njegovim rečima, odluka tužioca o nastavku krivičnog gonjenja i predlogu za ukidanje pritvora, koji je stavila odbrana, očekuje se u ponedeljak.

Ukoliko se tužilac ne složi sa predlogom za ukidanje pritvora, sa kojim se prema rečima Borovića, istražni sudija već saglasio, odluku o tome doneće vanraspravno krivično veće suda. Osnov zbog kojeg im je određen pritvor je mogućnost uticanja na svedoke.

Zbog sumnje da nisu preduzeli mere za sprečavanje nereda na stadionu 7. decembra su pored Damjanovića uhapšeni direktor stadiona Crvene zvezde Miodrag Ćorović, komesar za bezbednost tog stadiona Novica Mijušković i delegat FSS Radeta Popović.

Rešenjem o sprovođenju istrage oni se terete da su izvršili krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti".

Na toj utakmici, koja je odigrana 2. decembra na stadionu "Crvene zvezde" pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Nebojša Trajković brutalno je pretučen, a zadobio je i opekotine po licu od baklji, usled nereda koje su izazvali huligani na severnoj strani stadiona.

Zbog sumnje da su učestvovali u napadu na pripadnika Žandarmerije i izvršili krivično delo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi istraga se u Drugom opštinskom sudu vodi protiv navijača Crvene zvezde - Miloša Zimonje iz Zrenjanina i Slaviše Drakula iz Beograda.

Okružni sud je pokrenuo istragu protiv navijača Crvene zvezde Uroša Mišića (19) iz Beograda zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju pripadnika Žandarmerije,Trajkovića, koji je bio na službenoj dužnosti na toj utakmici.

Danas citam ko treba da ide ako ce da ostane.
Ej,zar treba neko i da ostane :evil: :evil: :evil:
Prevoz za odlazak ih ceka

maks500.jpg

Репрезентативни позив за Гаја
Ибрахим Гај имаће коначно прилике да свој таленат покаже на међународној сцени. Сенегалски штопер црвено-белих добио је позив селектора родне земље Хенрика Касперчака, и вероватно ће имати прилику да дебитује у дресу националне селекције током Купа Афричких Нација.

Гај, који такође има и бугарски пасош, задобио је поверење пољског стручњака после добрих партија пружених у Звездином дресу. Он се тренутно налази на ширем списку Сенегала, тако да још увек није извесно хоће ли наступати на највећем афричком турниру.

Куп Афричких Нација почиње 20. јануара, а домаћин је Гана. Сенегал се налази у групи са Анголом, Јужноафричком републиком и Тунисом, док ће титулу из 2006. бранити Египат.

Фино,Бога ми!

Видите ово!

Миловановић : "Шест бодова достижна разлика"
Капитен Звезде Дејан Миловановић био је један од најзапаженијих играча у последњој фази јесењег шампионата. После прележане повреде, „Декса“ се вратио у први тим против Смедерева и одмах почео са добрим партијама, а повратак је прославио поготком.

Уследиле је још добрих партија и голови против Хајдука и Борца, што је био довољан мотив да га упитамо о његовом мишљењу о протеклој полусезони .

„Донекле смо задовољни. Неке утакмице код куће смо требали добити, било је ту неких киксева, али је шест бодова у односу на Партизан сигурно достижна разлика. Ако се добро припремимо и на пролеће дамо све од себе, имамо велике шансе да одбранимо дуплу круну“, почео је свој разговор са нама Миловановић.

У Европи, било је мање разлога за задовољство. Црвено-бели завршили су такмичење у лиги купа УЕФА са „нулом“ у колони резервисаној за бодовни салдо.

„Нисмо очекивали овакав завршетак, без иједног бода, али шта је – ту је. Добро смо играли у свим утакмицама, дали смо увек свој максимум, и могу рећи да нас нико није надиграо. Носили смо се равноправно са једним Бајерном, у оба меча против Ренџерса, против Болтона смо несрећно примили гол кад није требало, једноставно нисмо имали среће. Жао ми је наших навијача, који су увек били уз нас, чак и против Браге када резултатског значаја није било.“

На личном плану, Миловановић сматра да је ово тек почетак нечега што би могла бити јако плодна година.

„Задовољан сам мојом формом пред крај сезоне. Повредио сам се на почетку, нисам тренирао, мало ми се и ритам пореметио. Није се лако вратити, али се екипа добро уиграла, па ми је све било лакше. Постигао сам и доста голова на крају, и надам се да ћу у овом темпу наставити и у пролећном делу.“

И поред своје добре форме у домаћем првенству, Миловановић још увек није на селекторским списковима.

„Жеља сваког играча је да заигра за националну селекцију. Конкуренција у репрезентацији је много јака, поготово на мојој позицији, али ја сам још млад и моје време тек долази. Жао ми је што се Србија није квалификовала за европско првенство у Аустрији и Швајцарској, и надам се да ће ствари убрзо кренути на боље.“

У последње време, доста се у штампи спомиње и могући одлазак играча који је са Звездом освојио три дупле круне. Тај дан ће једном вероватно и доћи, а када дође, где би Дејан волео да настави каријеру ?

„Доста играча жели да игра у Италији или Шпанији. Ја лично навијам за Рому, па бих једног дана волео тамо да заиграм. Ипак, када нека понуда дође, клуб ће одлучити.“

Добро смо играли у свим утакмицама, дали смо увек свој максимум, и могу рећи да нас нико није надиграо. Носили смо се равноправно са једним Бајерном, у оба меча против Ренџерса, против Болтона смо несрећно примили гол кад није требало, једноставно нисмо имали среће.

qq :lol:
Stvarno nisu imali srece. :lol:

Od svega ovoga tacno je jedino za Bajern. Tu su stvarno igrali. Ako za ono ostalo :smajli koji povraca: :lol:

tab503:
Od svega ovoga tacno je jedino za Bajern. Tu su stvarno igrali. Ako za ono ostalo :smajli koji povraca:

Ajde da im priznamo i Rendzers. Ali za ono ostalo!? On misli da smo protiv Arisa odigrali dobro!? Protiv Brage ajde i nekako, prvo poluvreme i nije lose bilo, drugo pol. rasad. Takodje i protiv Boltona su odigrali dobro 20-ak minuta ali SRAMOTA je da izgubis od rezervne postave poslednjeplasiranog tima u Engleskoj i to na Marakani!

Desetorica "višak" u Crvenoj zvezdi

Sportski direktor Crvene zvezde Stevan Stojanović najavio je da će redove “crveno-belih” tokom zimskog prelaznog roka napustiti 10 igrača. Stevanović, međutim, nije želeo da precizira o kojim igračima se radi, ali je rekao da će sve biti poznato početkom prelaznog roka, koji je zakazan za 8. januar.

“Pod ugovorom imamo 42 igrača, od kojih su osmorica mladi i nalaze sa na pozajmici u drugim klubovima, a u istoj situaciji su i četvorica starijih fudbalera. Posle sastanka sa trenerom napravili smo spisak sa imenima 10 igrača koji mogu da napuste klub u januaru, naravno uz propisano obeštećenje. O imenima ne bih govorio u ovom trenutku”, rekao je Stevanović na konferenciji za medije i dodao da se u klubu iz Ljutice Bogdana već dugo razmišlja o pojačanjima, ponovo ne precizirajući o kojim igračima se radi.

Iz Crvene zvezde je saopšteno da će obnova terena na “Marakani”, koji se ove sezone nalazi u katastrofalnom stanju, biti obavljena tek po završetku prolećnog dela sezone, kada je predviđena kompletna obnova travnate podloge.

Na završnoj konferenciji za novinare, predsednik Crvene zvezde Toplica Spasojević predstavio je planove za sledeću godinu:

“Ne odstupamo od želje da idemo na osvajanje prvanstva i kupa, kao i stvaranju tima koji bi ispunio sve ambicije. Radimo na obezbeđenju sredstava za budžet kojim bismo ostvarili sve želje, a da li ćemo uspeti već u ovom polugodištu – nisam siguran jer je vreme bilo veoma kratko. Međutim, već u februaru ćemo početi da pravimo planove za letnji prelazni rok. Sada je prioritet da se reše goruća pitanja i pozicije u timu, a trener Janković i sportski direktor Stojanović imaju punu podršku u tom poslu”, rekao je Spasojević i najavio da će kroz merketinške akcije pokušati da obezbedi nove prihode, kako se klub ne bi oslanjao isključivo na sponzore i prodaju igrača.
Foto: crvenazvezdafk.com
Foto: crvenazvezdafk.com

Predsednik aktuelnog šampiona Srbije takođe je predstavio predlog Nacionalne strategije za promovisanje osnovnih vrednosti sporta i u ostvarivanju tog cilja zatražio pomoć svih nadležnih ministarstava.

„Tokom januara svim institucijama uputićemo i zvanično pozivno pismo da učestvuju u kreiranju strategije. Ime Srbije pročulo se svetom po sportistima i timovima koji su u teškim okolnostima trenirali i postizali vrhunske rezultate. Naša košarkaška reprezentacija decenijama je dominirala svetskom scenom, fudbaleri Crvene zvezde postali su prvaci Evrope i sveta, teniseri uveliko haraju najpoznatijim terenima širom sveta, postajemo velesila i u plivanju. Država Srbija zato mora i treba da pomogne da sport postane nacionalni proizvod broj jedan“, rekao je Spasojević i najavio sistematsko rešavanje nagomilanih problema u sportu u Srbiji. Spasojević je istakao da će prve razgovore o Nacionalnoj strategiji imati sa predsednik Fudbalskog saveza Srbije Zvezdanom Terzićem, predsednikom Zajednice prvoligaša Draganom Bulićem i gradskim sekretarom za sport Goranom Kreclovićem.

„Želimo da odbranimo sportsku igru od svih pojava kojima u sportu nije mesto. Želimo pune tribine gledalaca koji će tu biti zbog dobrih igara, komfora i potpune bezbednosti na stadionima, sportiste koji će biti uzor omladini i klubove i saveze koji će transparentno finansijski poslovati i kojima će se na isti način upravljati“, dodao je Spasojević.

J.be lud zbunjenog :roll:
Desetorica višak :shock: ako to nije višak neka nam objasne :confused:
Za travu bolje neka je kompletno skinu sa svom drenažom ispod i sve novo ali kvalitetnije neka urade
Samo se vi dogovarajte sa Terzićem i Bulićem i daleko ćemo dogurati
Svake godine jedno te isto: Pravimo dugoročne planove a ono ispada samo kako da napune svoje džepove - sve sam lopov do lopova :evil:

Šta reći kad ovakvi idio.. mislim igrači igraju za Zvezdu, a još gore je to što je ova neznalica iz našeg pogona
Ђорђевић : "Биће голова"
У густој конкуренцији у шпицу Звездиног напада налази се и један изданак омладинске школе. Млади нападач Филип Ђорђевић добио је, после успешне епизоде у Раду, шансу да се покаже и у првом тиму црвено-белих.

Филип је у неколико наврата ове сезоне имао прилику да учествује у борби за поене, како у домаћем првенству, тако и Европи. Нажалост, још увек није успео да затресе мрежу противника, али биће и времена за то како време одмиче.

Филип се прво осврнуо на Звездине овогодишње европске наступе.

Наш циљ у Европи је остварен, а то је био квалификација или у Лигу Шампиона, или у лигу купа УЕФА. Нажалост, остали смо без бодова, али смо видели где се тренутно налазимо у односу на неке велике европске тимове. Равноправно смо се носили и са Бајерном, и са Ренџерсима, и са другима.“

У домаћем првенству, Звезда је тренутно друга, али шанси за повратак на врх има напретек.

„Друго место је испод наших очекивања, али има времена да се то поправи. Имамо квалитетну екипу, и можемо се вратити на чело табеле и одбранити титулу.“

На личном плану, Филип сматра да његово време тек долази.

„Добио сам шансу на почетку првенства, али екипа тада није била у најбољој форми, и ја нисам успео да се докажем. Изгубио сам тај статус првотимца, међутим, пред нама су припреме, спремићу се што боље могу и покушати да се вратим у стартну поставу.“

Неколико голова сигурно би га избацило у први план.

„У другој лиги сам био први стрелац, а и у младој репрезентацији сам постигао доста голова. У Звезди сам некако нов, још се нисам скроз навикао на екипу, али полусезона је иза мене, и ствари већ боље стоје. У другом делу ће, надам се, бити и голова.“

Salas: Srbija je bedna zemlja
Petak, 28. decembar 2007. 11:05

Napadač Crvene zvezde Frenklin Salas tvrdi da su srpski igrači ljubomorni i zavidljivi prema strancima, naročito Južnoamerikancima. On je u razgovoru za ekvadorski list "El Komersio", čije pisanje prenosi "Preš", rekao da srpski fudbaleri moraju mnogo da se potrude kako bi uspeli da ostvare uspešan transfer i napuste zemlju, razorenu ratovima, u kojoj se na lošim terenima igra takodje nekvalitetan fudbal!

"Činjenica je da nas domaći igrači u Srbiji marginalizuju i da nismo naišli na dobrodošlicu. Ne znam da li je tako u ostalim evropskim državama. Ali, u Srbiji domaći igrači su zaštićeni, dok su stranci potcenjeni, naročito Južnoamerikanci. Tamošnji fudbaleri su ljubomorni i zavidni, jer moraju žestoko da se potrude i istaknu u svojoj ligi kako bi uspeli da napuste zemlju i zaigraju u inostranstvu", rekao je Salas.

Ekvadorac je potom kritikovao izgled Beograda, ponašanje njegovih stanovnika, a osvrnuo se i na način igre u našoj zemlji.

"Ljudi su mirni i hladnokrvni. Beograd je razoren ratovima koji su tamo vodjeni, a njegovi gradjani pokušavaju da se oporave od tih dešavanja, pa je rezultat toga njihova ravnodušnost. Grad ima siromašnu infrastrukturu, stare i propale prevozne linije, a nedostaju i moderni autobusi. Ljudi pokušavaju da poprave takvu situaciju, a ujedno i mnogo vole fudbal. Medjutim, stadioni i tereni su u katastrofalnom stanju, pa je i sam fudbal znatno lošiji nego u Južnoj Americi. Tehnički zaostaju, a i igra se veoma oštro i bezobrazno. Rivali ne prezaju od pogibeljnih startova", naveo je Salas.

Uprkos svim problemima, Salas tvrdi da i dalje ima dovoljno motiva da ostane u Zvezdi i u narednoj polusezoni dokaže da nije bez razloga doveden kao jedno od ključnih pojačanja u cilju odbrane titule.

"Imao sam nesreću da se povredim odmah po dolasku u Beograd. Trebalo mi je dva ili tri meseca da se oporavim, jer je čitav proces trajao kratko. Dok su se drugi uigravali, ja sam morao da se rehabilitujem, što je uticalo na moju formu i fizičku spremu. Priliku da zaigram dobio sam tek u poslednjoj utakmici protiv Brage u Kupu UEFA. Mislim da sam tada pokazao neke svoje kvalitete, s kojima trener nije bio ranije upoznat. Ipak, izazov mi je da i dalje igram u Srbiji, jer želim da se dokažem u narednoj godini. U meni je proradio inat", poručio je Salas, koji je na "Marakanu" stigao sa nadimkom "Čarobnjak".

Interesovanje za Frenklina Salasa navodno je pokazao ekvadorski El Nasional.

"Predsednik kluba me je kontaktirao još dok sam bio u Beogradu i raspitivao se o mom ugovoru i trenutnoj situaciji u kojoj se nalazim. Medjutim, to je bilo sve. Sa Crvenom zvezdom imam ugovor na još tri godine i samo nekoliko dana posle Nove godine vraćam se u Beograd, da bismo počeli pripreme za nastavak sezone", dodao je Ekvadorac.

(MONDO)

Salas pod istragom Zvezde
Petak, 28. decembar 2007. 15:37

Frenklin Salas, nakon intervjua koji je dao ekvadorskom listu "El Komersio" u kojem je naveo da su njegovi saigrači ljubomorni i da mrze strance, a da je Beograd siromašan i propao, imaće štošta da objasni ljudima u Crvenoj zvezdi kada se posle praznika bude vratio u Srbiju.

Sportski direktor crveno-belih Stevan Stojanović rekao je novinarima da je zatražio prevod originalnog teksta iz ekvadorskih novina i najavio da će sa Salasom obaviti razgovor kada se vrati u Beograd.

"Svaki igrač mora da poštuje klub i zemlju u koju dodje. Mediji i u Srbiji i u Ekvadoru znaju da preteruju, videćemo ko je ovde preterao Salas ili mediji. Kada se vrati u Beograd obaviću sa njim razgovor", rekao je Stojanović.

(MONDO)

Salas: Srbija je bedna zemlja
Petak, 28. decembar 2007. 11:05

Napadač Crvene zvezde Frenklin Salas tvrdi da su srpski igrači ljubomorni i zavidljivi prema strancima, naročito Južnoamerikancima. On je u razgovoru za ekvadorski list "El Komersio", čije pisanje prenosi "Preš", rekao da srpski fudbaleri moraju mnogo da se potrude kako bi uspeli da ostvare uspešan transfer i napuste zemlju, razorenu ratovima, u kojoj se na lošim terenima igra takodje nekvalitetan fudbal!

"Činjenica je da nas domaći igrači u Srbiji marginalizuju i da nismo naišli na dobrodošlicu. Ne znam da li je tako u ostalim evropskim državama. Ali, u Srbiji domaći igrači su zaštićeni, dok su stranci potcenjeni, naročito Južnoamerikanci. Tamošnji fudbaleri su ljubomorni i zavidni, jer moraju žestoko da se potrude i istaknu u svojoj ligi kako bi uspeli da napuste zemlju i zaigraju u inostranstvu", rekao je Salas.

Ekvadorac je potom kritikovao izgled Beograda, ponašanje njegovih stanovnika, a osvrnuo se i na način igre u našoj zemlji.

"Ljudi su mirni i hladnokrvni. Beograd je razoren ratovima koji su tamo vodjeni, a njegovi gradjani pokušavaju da se oporave od tih dešavanja, pa je rezultat toga njihova ravnodušnost. Grad ima siromašnu infrastrukturu, stare i propale prevozne linije, a nedostaju i moderni autobusi. Ljudi pokušavaju da poprave takvu situaciju, a ujedno i mnogo vole fudbal. Medjutim, stadioni i tereni su u katastrofalnom stanju, pa je i sam fudbal znatno lošiji nego u Južnoj Americi. Tehnički zaostaju, a i igra se veoma oštro i bezobrazno. Rivali ne prezaju od pogibeljnih startova", naveo je Salas.

Uprkos svim problemima, Salas tvrdi da i dalje ima dovoljno motiva da ostane u Zvezdi i u narednoj polusezoni dokaže da nije bez razloga doveden kao jedno od ključnih pojačanja u cilju odbrane titule.

"Imao sam nesreću da se povredim odmah po dolasku u Beograd. Trebalo mi je dva ili tri meseca da se oporavim, jer je čitav proces trajao kratko. Dok su se drugi uigravali, ja sam morao da se rehabilitujem, što je uticalo na moju formu i fizičku spremu. Priliku da zaigram dobio sam tek u poslednjoj utakmici protiv Brage u Kupu UEFA. Mislim da sam tada pokazao neke svoje kvalitete, s kojima trener nije bio ranije upoznat. Ipak, izazov mi je da i dalje igram u Srbiji, jer želim da se dokažem u narednoj godini. U meni je proradio inat", poručio je Salas, koji je na "Marakanu" stigao sa nadimkom "Čarobnjak".

Interesovanje za Frenklina Salasa navodno je pokazao ekvadorski El Nasional.

"Predsednik kluba me je kontaktirao još dok sam bio u Beogradu i raspitivao se o mom ugovoru i trenutnoj situaciji u kojoj se nalazim. Medjutim, to je bilo sve. Sa Crvenom zvezdom imam ugovor na još tri godine i samo nekoliko dana posle Nove godine vraćam se u Beograd, da bismo počeli pripreme za nastavak sezone", dodao je Ekvadorac.

Covek je POTPUNO u pravu!

FLUID:
Ne bih se složio da su svi strani, pa i Južno-amerikanci, ignorisani od strane naših fudbalera. Evo pravi primer su Kastiljo i Gaj u Zvezdi i Žuka, Moreira i Dijara u Partizanu. Mislim da Salas malo više preuveličava jer je on lično pogođen što ne igra.

Pa dobro, Kastiljo i Gaj su se uklopili jer nemaju bas neku konkurenciju, dok recimo Molina uopste nije igrao u pocetku iako je pruzio veoma dobru partiju protiv Levadije u Beogradu. Barkosa svi nasi bojkotuju, a najbolji primer za to je onaj prvi gol protiv Bajerna. Bronovicki takodje nikad ne dobija sansu jer mora Andjelkovic da igra a evo u zadnje vreme i Kastilju sve cesce mesto zauzima onaj Bogdanovic. I onaj Mistongart isto pruza dobre partije a mesto mu zauzima Jestrovic.

Truman:
Zanimljivo je da su novinari stavili veliki naslov teksta: Salas: Srbija je bedna zemlja. On to uopste nije rekao, govorio je samo o infastrukturi, stanju u fudbalu i klubu.

To jeste, moraju da preuvelicaju pa to ti je. U tekstu nigde nigde nije rekao da je Srbija bedna zemlja a u pravu je za sve sto je rekao. Dok recimo ona Zengina ***** je nazvala Beograd iznutricom bivse SFRJ ili kako vec.

Pa dobro, Kastiljo i Gaj su se uklopili jer nemaju bas neku konkurenciju, dok recimo Molina uopste nije igrao u pocetku iako je pruzio veoma dobru partiju protiv Levadije u Beogradu. Barkosa svi nasi bojkotuju, a najbolji primer za to je onaj prvi gol protiv Bajerna. Bronovicki takodje nikad ne dobija sansu jer mora Andjelkovic da igra a evo u zadnje vreme i Kastilju sve cesce mesto zauzima onaj Bogdanovic. I onaj Mistongart isto pruza dobre partije a mesto mu zauzima Jestrovic.

U sustini, igraju igraci koji se moraju prodati.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back