ФК Борац Бањалука

Koje sadržaje najradije pratite na temi FK Borac:

• Detaljne najave derbi utakmica

• Aktuelne rezultate i izvještaje

• Snimke utakmica u tekućoj sezone

• Podsjetnik na istoriju Borca slikom i riječju

• Snimke najvažnijih utakmica kluba u istoriji

• Izdanja navijača Borca u slikama

• Marketinške aktivnosti na promociji kluba

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Koroman na meti banjalučkog Borca

30. novembar 2011.
Ognjen Koroman mogao bi da bude prvo pojačanje banjalučkog Borca u zimskom prelaznom roku, piše "Press RS".
Nekadašnji kapiten Crvene zvezde u junu je prešao u Krila Sovjetov i odigrao za klub iz Samare devet utakmica i postigao jedan gol, ali to nije bilo dovoljno treneru Andreju Kobeljevu, koji je Koromanu saopštio da ne računa na njega.

"Pre dva dana me je trener Kobeljev pozvao u kancelariju gde mi je rekao da potražim drugi klub, kako me je doveo Aleksandar Tarkanov i da mu se ne sviđam kao igrač. Ne znam šta da radim. Treniraću sa ekipom, ali ću tražiti da se sretnem i sa predsednikom Viktorom Razvejevom", izjavio je Koroman za ruske medije.

Ovu situaciju želi da iskoristi uprava banjalučkog Borca koja je već stupila u kontakt sa nekadašnjim reprezentativcem SCG, objavio je "Press RS".

Koroman je i ranije najavljivao da želi da obuče dres Borca, kome je u ovom trenutku potreban igrač takvog kalibra.

Trener Velimir Stojnić nje spominjao konkretna imena ali je istakao da će aktuelni šampion BiH maksimalno ozbiljno pristupiti predstojećem prelaznom roku.

"Sada je potrebno da i mi iz stručnog štaba i uprava obavimo kvalitetnu analizu. Pojačanja su nam neophodna, ali samo ako to budu kvalitetni igrači na odgovarajućim pozicijama", rekao je Stojnić.

Koroman je osim Crvene zvezde i Krila Sovjetov nosio dres korejskog Inčona, engleskog Portsmuta, Dinama iz Moskve, Tereka iz Groznog, OFK Beograda, subotičkog Spartaka i Radničkog iz Kragujevca.

MONDO

@ Slave Lord
За које услове?

Играч са 33 године, који је прзница, као што Лекизан написа?
Који би уносио само немир у свлачионицу. Нека хвала...
Има пуно бољих, млађих и јефтинијих играча...

Сјеверна трибина

xrn-DSC021.jpg

5bc-DSC021.jpg

k9d-DSC021.jpg

nno-DSC021.jpg

Borac dobio prvo pojačanje

Banjalučki Borac dogovorio je prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku. Reč je o 21-godišnjem veznom igraču Ognjenu Raduloviću, koji je proteklu polusezonu proveo u Omladincu iz Mionice, članu Prve lige Federacije BiH.

Novi igrač Borca je prošlu sezonu počeo u Modriči, potom je otišao u Holandiju gde nije uspeo dogovoriti angažaman, bio je i na pragu člana Superlige Srbije Jagodine, ali je i taj transfer propao u poslednjem momentu.

- Verovao sam nekim menadžerima, a to se ispostavilo kao loše. Letos je sve bilo gotovo oko mog prelaska u redove Jagodine, ali je u trenutku sve propalo. Nisam hteo da šest meseci budem bez kluba pa sam se priključio Omladincu. To je sad iza mene. Okrećem se novim izazovima i nadam se novim uspesima sa Borcem - rekao je Radulović.

Prema pisanju medija Borac je veoma blizu angažovanja svog nekadašnjeg omladinca Perice Ivetića iz Veleža.

http://www.sportal.rs/news.php?news=64611

Poslednja izmena:
Mladen Žižović je sve dogovorio sa banjalučkim Borcem.

Ovaj sad već bivši fudbaler mostarskog Zrinjskog već je nekoliko dana vodio pregovore sa Borcem, a danas je postignut konačni dogovor, pa će Žižović u narednom periodu nositi dres banjalučkog premijerligaša.
Osim Žižovića, Borac se nalazi pred potpisivanjem još jednog igrača mostarskog Zrinjskog, a riječ je o Igoru Žuržinovu, koji bi naredne sedmice trebao ozvaničiti prelaz na Gradski stadion u Banja Luci.

http://sportlive.ba/index.php?optio...žović-u-borcu-na-vratima-i-žuržinov&Itemid=56

Савић раскинуо уговор са Борцем

Борис Савић више није члан Фудбалског клуба Борац. Савић, који игра на позицији лијевог бека, послије једне полусезоне проведене у Борцу, данас је раскинуо сарадњу са клубом из Платонове улице, што је за борац-спорт потврдио и спортски директор бањалучког премијерлигаша Дарко Љубојевић.

http://borac-sport.com/index.php?op...orcem&catid=48:2010-06-28-09-31-46&Itemid=113

Црвено-плави купују у Мостару

Друго појачање Борца у зимском прелазном року, послије Огњена Радуловића, је искусни Младен Жижовић, досадашњи фудбалер Зрињског.

Он је још раније био на листи жеља Борца, а трансфер се сад реализовао. Некадашњи фудбалер Младости из Рогатице, Рудара из Угљевика, Радника, Зрињског и албанског прволигаша Тиране није крио срећу послије доласка у редове актуелног шампиона БиХ.
- Борац је велики клуб и срећан сам што сам постао дио њега. Знам да је и ове сезоне циљ пласман на међународну сцену, али и освајање једног од трофеја. Без обзира на то што лидер Жељезничар има шест бодова предности, сматрам да трка за титулу још увијек није изгубљена, а ту је и Куп БиХ. Сад желим да се што боље припремим и да се на прави начин одужим људима из клуба на повјерењу - рекао је Жижовић.
Сљедећих дана у Платонову улицу могао би да стигне и доскорашњи Жижовићев саиграч Игор Журжинов. Борац би на овај начин повукао два добра потеза, довео је два квалитетна и провјерена играча, али је истовремено ослабио једног од директних конкурената у борби за одбрану наслова.
- Преговори са Жижовићем нису дуго трајали, а он је као слободан играч стигао у наше редове, иако је имао понуду Зрињског да продужи уговор са овим клубом. Сад полако слажемо коцкице у један мозаик, који би требало да буде добитан у наставку сезоне. Листа појачања није закључена, а сигуран сам да ћемо имати комплетиран играчки кадар и прије почетка припрема, што је превасходни циљ - рекао је шеф стручног штаба Велимир Стојнић.
Низ долазака могао би да продужи корпулентни штопер Леонид Ћорић из Козаре, док би у супротном смјеру могао да крене Немања Дамјановић, као дио трампе два клуба, а у плану је и довођење једног провјереног нападача. Што се тиче одлазака, поред Бориса Савића, који је споразумно раскинуо уговор, ускоро би још неки играчи могли да промијене средину, што вјероватно неће бити случај са Сеадом Бућаном, упркос неким најавама у протеклом периоду.

Тривуновић

Највеће појачање пред старт јесењег дијела првенства Борац би могао да добије у лику Вулета Тривуновића, дефанзивца који је добар дио своје каријере провео на Градском стадиону. Спортски директор актуелног шампиона Дарко Љубојевић покушаће да наговори Тривуновића да се врати у Борац, из којег је прије непуну годину отишао у Краковију. Послије избореног опстанка у пољској елитној дивизији, Тривуновић и управа су споразумно раскинули уговор, тако да би у Борац требало да дође као слободан играч.

http://www.glassrpske.com/vijest/13/sport/68145/cir/Crveno-plavi-kupuju-u-Mostaru.html

Back