ФК Борац Бањалука

Koje sadržaje najradije pratite na temi FK Borac:

• Detaljne najave derbi utakmica

• Aktuelne rezultate i izvještaje

• Snimke utakmica u tekućoj sezone

• Podsjetnik na istoriju Borca slikom i riječju

• Snimke najvažnijih utakmica kluba u istoriji

• Izdanja navijača Borca u slikama

• Marketinške aktivnosti na promociji kluba

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Борац гостује код Муре

Фудбалски клуб Борац из Бањалуке имаће једну од главних провјера пред наступ у првом колу квалификација за Лигу Европе на турниру у словеначком граду Мурској Соботи 23. и 24. јуна, саопштено је јуче са Градског стадиона.

- Нисмо пуно размишљали и одмах смо прихватили позив словеначког прволигаша Муре, која је домаћин ове смотре. Уз њих и нас наступиће још словеначки првак Марибор и финалиста Купа Хрватске, Осијек. Занимљив податак је да ће све ове четири екипе наступити идуће сезоне на међународној сцени, тако да ће то и за њих бити добар тест - нагласио је шеф стручног штаба Борца Славиша Божичић.

Иако су тек прије три дана почели са припремама, већ сутра је пред Бањалучанима први тест и то финале Купа Републике Српске против Слободе у Мркоњић Граду.

- Неће нам бити нимало лако да одбранимо пехар, јер је Слобода у протеклој сезони била један од најозбиљнијих кандидата за шампионску титулу у Српској и прелазак у виши ранг. Међутим, улога фаворита је на нашој страни и то морамо оправдати - додао је Божичић.

Оптимиста је и везни фудбалер Борца Срђан Граховац.

- Морамо ривала схватити максимално озбиљно и тада не би смјело да буде пуно дилеме око коначног побједника. Циљ нам је да одбранимо пехар и сигуран сам да ћемо у томе успјети - рекао је Граховац

FINALE KUPA RS - MRKONJIĆ GRAD

SLOBODA MG - BORAC BL 0:0 (1:3)

DSCN4646.JPG

1112_slobodamg-borackuprs_12.jpg

1112_slobodamg-borackuprs_6.jpg

1112_slobodamg-borackuprs_9.jpg

Poslednja izmena:
23., 24. Borac igra turnir u Sloveniji sa regionalnim predstavnicima u LE: Murom, Osjekom te prvakom Mariborom.

25. je žrijeb za prvo i drugo pretkolo LE u kojem će Borac biti nosilac za prvo

OVO SU POTENCIJALNI RIVALI

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/seedel2012.html

fudbal.gif

A između dva evropska kola Borac će u prijateljskoj revanš utakmici dočekati C. zvezdu, sem ako se ne sastanu u LE

Poslednja izmena:
Двије провјере за јаснију слику

Фудбалери Борца у суботу у 13.30 часова крећу на мини-припреме у словеначки Словењ Градец, гдје ће боравити четири дана и одиграти двије контролне утакмице, против Славен Белупа у понедјељак и румунског прволигаша Брашов у сриједу.

Шеф стручног штаба Славиша Божичић на пут води 18 играча који би требало да поднесу највећи терет надолазећих квалификација за Лигу Европе и првенства БиХ, а главни циљ је уигравање екипе и приказивање јасне слике урађеног до сада против ривала који заслужују респект.

- Припреме у Словенији и ове двије утакмице послужиће ми да још јасније одредим најбољих 11 и носиоце екипе у сљедећој сезони. Довели смо неколико одличних појачања, обавили 90 одсто посла у прелазном року, чекамо још Николу Васиљевића, који ће вјероватно доћи уколико добије потребне папире за регистрацију. У зависности од ситуације са Немањом Билбијом и Војводином, можда ћемо довести још једног нападача, ако се Билбија не врати код нас - рекао је Божичић.

Повратник у екипу са Градског стадиона из иранског Персеполиса голман Aсмир Aвдукић је истакао да се на припремама добро ради и да ће сви бити максимално спремни за 5. јул и први меч у квалификацијама за Лигу Европе.

- Довели смо права појачања, а утакмице ће нам послужити да све уклопимо онако како треба. Драго ми је да сам поново на Градском стадиону и надам се да ће други боравак бити успјешан у најмању руку као први - рекао је Aвдукић.

Борац ће име ривала у првом претколу квалификација за Лигу Европе сазнати у понедјељак, када је на програму жријеб за ово такмичење.

- Сматрам да је Борац клуб који не треба да размишља о противнику, бар када је ријеч о првом претколу. Можемо и морамо да савладамо сваког ривала којег добијемо, тако да не размишљам превише о његовом имену - закључио је Божичић и додао да ће екипа одиграти још један контролни меч послије доласка из Словеније, а прије квалификација за Лигу Европе.

Пут Словеније кренуће Aсмир Aвдукић, Далибор Козић, Синиша Марчетић, Милан Ступар, Драшко Жарић, Бојан Марковић, Марко Милић, Марко Живковић, Срђан Граховац, Бранислав Крунић, Младен Жижовић, Јоцо Стокић, Ведран Кантар, Славиша Дугић, Огњен Радуловић, Aлександар Радуловић, Петар Кунић и Стефан Дујаковић. Чланови стручног штаба који путују у Словенију су тренер Славиша Божичић, помоћници Оливер Јандрић, Милорад Билбија и Радован Гајић, физиотерапеут Синиша Ћебић.

глассрпске

Šta je ovo? Bila dva crvena za Borac? :eek:

Na kraju utakmice posljednjih 10-ak minuta mislim... nemam pojma taj dio tekme nisam gledao...

Inače gledao sam čitavo prvo poluvrijeme i Borac je solidno igrao... samo su imali nesreću da skrive penal i da gube 1:0, ali poslije toga su navalili i do kraja poluvremena dali dva gola... imali su još šansi... drugo poluvrijeme je počelo k'o uspavanka i ja se smorio i nisam gledao, samo sam s vremena na vrijeme provjerav'o rezultat...

Inače, navijači Borca su bili odlični... a bilo je i oko 150 navijača iz Nikšića... nije bilo nikakvih prozivki od strane BL publike, čak su im i aplaudirali kod dobrih poteza...

Kakav je ovaj Čelik... čuo sam za njihove navijače Fap mašina valjda, mislim da su oni pro-srpski nastrojeni (čini mi se)? Kakava je tu podjela, ko navija za Sutjesku, ko za Čelik?

U vrijeme kada sam ja išao na Čelikove tekme bilo je 20ak ljudi...onda se Crna Gora odvojila, pa je to postalo popularno i sada ih je sve više i više. Još sada, kad se ušlo u prvu ligu, ima na svakoj tekmi stadion da bude pun :lol:
Čak se i aktivirala neka starija ekipa.

Što se tiče orijentacije, nema tu pro ovi ili oni, ima i Srba i Crnogoraca.

U vrijeme kada sam ja išao na Čelikove tekme bilo je 20ak ljudi...onda se Crna Gora odvojila, pa je to postalo popularno i sada ih je sve više i više. Još sada, kad se ušlo u prvu ligu, ima na svakoj tekmi stadion da bude pun :lol:
Čak se i aktivirala neka starija ekipa.

Što se tiče orijentacije, nema tu pro ovi ili oni, ima i Srba i Crnogoraca.

Pa ima li neki kriterijum ko navija za Sutjesku ko za Čelik, dijelovi grada, šta ti ja znam...?

Sutjeska je ipak veliki klub koji je igrao u I ligi bivše Jugoslavije i ima onu fantastičnu generaciju iz 80-ih...

Odlična utakmica sinoć na Gradskom. Borac dobar sa 10-ak izglednih prilika, Čelik iznad svakog očekivanja, potpuno opušten i rasterećen. Utakmica se igrala pred oko 7000 gledalaca i ostaje sve otvoreno za revanš. Borcu isključena dva igrača i dvije prinudne izmjene, jedna nakon 30 minuta. Čelik dao vodeći gol iz penala da bi Borac nakon pet minuta preokrenuo na 2:1, kasnije su nas iskontrirali i neuspješna ofsajd zamka za 2:2

Najslabija karika utakmice možda sudija koji je svaki kontakt svirao, a igrači Čelika kod svakog kontakta su se izležavali ulijetao je doktor bar 15 puta

Poslednja izmena:
Pa ima li neki kriterijum ko navija za Sutjesku ko za Čelik, dijelovi grada, šta ti ja znam...?

Sutjeska je ipak veliki klub koji je igrao u I ligi bivše Jugoslavije i ima onu fantastičnu generaciju iz 80-ih...

Stadioni su udaljeni možda deset metara (bukvalno, spojeni su prolazom) jedan od drugog, tako da geografskog kriterijuma nema.
Ovaj drugi...nem' pojma, ja navijam za Čelik jer je tada bio u kurčevoj ligi za razliku od Sutjeske koja je bila u prvoj još u vrijeme SCG.

Čelik - Borac 1:1, (2:2). Dalje ide Čelik.

Početkom drugog poluvremena isključen je igrač Borca Živković, zatim Marko Milić postiže auto - gol, nedugo zatim Grahovac izjednačuje na 1:1.

Sve u svemu s obzirom na novi tim i neuigranost možda dva poluvremena dobra i dva loša. No ipak mnogo smo svi bili zadovoljniji prošlogodišnjim porazom u Haifi 5:1, nego ovim remijima.

dsc02791.jpg

dsc02784.jpg

Poslednja izmena:

Back