Fizički posao za 150 evra niko neće

ko mora on i radi

i nije istina da ima vise radnih mesta od nezaposlenih. samo sto se strukture ne poklapaju 100%.

ovom rezimu bi mozda odgovaralo da svi radimo najteze fizicke poslove za po 150 evrica, a oni da se vozaju dzipovima, slazu hiljade i milone evra, a nasa deca da budu robovi njihovoj deci[

Brate...
To su te petooktobarske promene...
za koje su se ...borili....
:per: :per: :per:

Ово брање јагода није лоше плаћено, али чисто сумњам да се тај оглашавао негде или то за паркинг, вероватно код оног буђавог ресторана на Дунаву, на неком шуту је тај паркинг и 15.000 није уопште цифра за коју би се неко јагмио мада ни то чак не верујем да је игде оглашавано, него су питани локалци и Бога молили да га не нађу. Продавци сладоледа раде на проценат, 3 % како ми рече жена на улици летос, а посао је више него напоран. Некад раде цео дан, зараде 200 динара, све зависи где им је "сандук", а посао тражен. Прича има посла, неће народ да ради, није тачна. Зашто се прича не концетрише на рад за џабе, на црно, 100 000 незапослених у Београду, ма хајте молим вас, лаже НСЗ као дебела крмача..

Hvala bogu da nisam u situaciji. Ali takva je u Srbiji da se mora raditi za male pare i nema izlaza.

Moze se reci kako je to neposteno, nepravdeno ali tako je.

A efikastnost nasih preduzeca necu da komentarisem.

Ај' не лупај овако рано ујутро, мајке ти. Ко нормалан би прихватио такву обавезу за 15 000??? Дневница физикалца је 2 500- 3 000 динара - значи да ту "плату" може да заради за недељу дана... глупости...

ovom rezimu bi mozda odgovaralo da svi radimo najteze fizicke poslove za po 150 evrica, a oni da se vozaju dzipovima, slazu hiljade i milone evra, a nasa deca da budu robovi njihovoj deci
150 evra je suviše mnogo za vas, iskreno rečeno.
Mislim da to može nekako da se smanji. Pošto su neki ovde rekli da je 5 maraka (2 ili 3 eura) jako mnogo para, i da je to znak zlatnog doba, mislim da nadnice treba redukovati u tom smeru.

jos nesto

nisu nesposbni samo politicari. nesposobni su i ovi sto su `privatizovali`, nove gazde. ne znaju da rade, pogotovo slozenije poslove. glavni im je princim od obrnem i nekog zavrnem. pa kad se iscrpe to sto su `privatizovali` sledi ljuc u bravu, otpustanja, beda

Imam rodjaku u SAD koja zaradjuje 150 dolara na sat.

Radi kao magistar medecine u privatnoj firmi.

Koliko zaradi dnevno, mesecno ili kako ameri racunaju godisnje mozete i sami izracunati...

Ako lazu mene i ja lazem vas.

:hahaha:

Sta bi ameri radili sa bogatom platom od 150 evra mesecno?

:hahaha:

Evro vredi nesto vise od dolara...

:rotf:

Netačno. Probaj sa suprugom da odeš u Tunis, i traži hotelsku sobu za 5 maraka. Pozvaće obezbeđenje.
Međutim sa 150 evra je već drugi padež.

debilna pretpostavka
da ti objasnim: taj sa platom od 150 evra nema tih 150 evra sa kojima bi otisao u Tunis, jer mu mesecno treba vise samo da bi preziveo. Veci ostatak od plate imao je sa prosecnom pret-5oktobarskom platom nego sto ima danas.

2sigma man

imam i ja nekoliko maldih drugara u usa. nisu magistri ali lepo zaradjuju

a tek u svajcarskoj. ne smem ni da kazem koliki su bonusi za vredne i obrazovane

ali, to nije srbija. mi imamo problem sa ovim slojem koji je isplivao. samo da sutra nema mafije sve bi bilo jeftinije za min 20%

visinu plate odredjuje ponuda i potraznja, trziste rada.
ako nece niko da radi za te pare, nek lepo povecaju plate pa ce da rade. a ako se nema para da se poveca - aj u bankrot, ima ko moze bolje da posluje.

sta ima ovaj profesor da se iscudjava zaista?

da...tako je jednostavno...ali novokomponovani biznismeni su umislili da se tako lako postaje gazda...otvori prodavnicu--prozovu ga u komsiluku gazda...nece sam da radi ili clan njegove porodice--jer zaboga--onda nije gazda...zaposli neku devojcicu kojoj daje 10.000 plate,i prijavi je il je ne prijavi..i to na pocetku posle plate kasne ili ih nema..ili gazda kaznjava....prestane da placa penzisko i socijalno...---i ne znam samo koja pamet je dozvolila u ovoj propaloj drzavi da gazda sme da overi knjizicu a da nije uplatio socijalno i penzisko..?? i kako nas je bog dao nepismene--kad posle nekoliko godina to devojce ode da overi knjizicu ili napusti posao i proveri u socijalnom shvati da nista nije uplaceno...u medjuvremenu gazda je propao ili dovukao opet neku novu mucenicu .... i to sve drzava dozvoljava...

koliko treba fizickom radniku za pravilnu ishranu da bi bio sposoban za fizicki rad svakodnevno..i radeci tako da dozivi penziju...??? a treba li nesto da zaradi deci..?? molim da mi neko to sabere..
KO CE TOG FIZICKOG RADNIKA KOJI RADI ZA 150 EVRA I POSTANE INVALID RADA U 30 -TOJ GODINI ZIVOTA NOSITI NA GRBACI----GAZDA ILI DRZAVA..???

Sve u svemu da ima neradnika-ima!
Slusam neke drugarice kako bi radile u butiku a to je posao gde bi se one nasminkale i obukle kao da su na modnoj reviji.
Moja skvo ide i sprema stanove lenjim doktoricama koje zaradjuju pa nece da krive kicmu.Sat vremena je 300 dinara pa puta 6-7 sati dnevno i vi izracunajte.
Moze da radi 6 dana u nedelji koliko je traze ali dovoljno joj je i dva dana a kad joj neke njene traze posao i ona ponudi da rade taj posao-"Jao pa ne bih,ja to ni u sopstvenoj kuci ne volim da radim,znas ako ima neki butik......!"
Takvi smo postali-neradnici.
A onaj ko hoce da radi za njega ima posla.Mozda ne onog koji bi on zeleo ali moze da se zivi.

Ај' не лупај овако рано ујутро, мајке ти. Ко нормалан би прихватио такву обавезу за 15 000???
Онај ко мора. Знам људе који су радили сличне послове и још кукали кад су их изгубили. Погледај мало ко су чувари на градилиштима и сл, углавном особе од својих 60-65 година који због нових закона не могу у пензију, а сувише су слабог здравља да би физикалисали.

A bez njih ces biti sit i imati stan.
STARA NARODNA IZREKA KAZE : BOLJE JE DZABA SEDETI NEGO DZABA RADITI ZA KORIST NEKOG DRUGOG.

STO ZNACI DA TE PARE NE VREDE ZDRAVLJA I GUBLJENJA VREMENA! TACNO JE DA NEMA COVEK STAN I DA NEMA ZA HRANU ALI GA BAR NIKO NE KORISTI KAO ROBA I NEMORA DA TRPI PONIZENJA!
ROBOVLASNICKI SISTEM JE PROSLOST!

Beograd -- Većina Beograđana rekla bi da se ne stidi nijednog poštenog posla. I pored velike nezaposlenosti pojedini poslodavci imaju probleme da nađu radnike.

Muškarci izbegavaju teške fizičke poslove, poput rada na građevini, dok su za žene najnepoželjniji poslovi sobarice, spremačice i pranja posuđa u restoranima.

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u Beogradu je evidentirano blizu 100.000 nezaposlenih, ali realno je nešto manje, ne mnogo, jer rade na crno.

Ekonomska kriza, uprkos velikoj nezaposlenosti, nije dovela do toga da se u prestonici poslovi prihvataju „po svaku cenu”.

Radna snaga iz Aranđelovca
Vladimir Maksin u Krnjači, na 26 ari zemlje, gaji 12.000 sadnica jagoda. On kaže da nekoliko meseci nije mogao da nađe radnike za posao branja jagoda za dnevnicu od 2.000 dinara. "Veliki broj poznanika iz Beograda, koji su mi se prethodno žalili kako jedva imaju šta da jedu, odbili su ovaj posao. Zaposlio sam ljude iz Aranđelovca, koji su bili oduševljeni dnevnicom i odmah se prihvatili posla", priča Maksin.

"Letos nismo mogli da nađemo radnika čiji bi posao bio da sedi ispod suncobrana i čuva parking za 15.000 dinara mesečno. Svima je to bila premala zarada. Takođe, mnogi neće da rade poslove koji počinju u pet sati ujutro, iako mi uvek vodimo računa da taj posao ponudimo nekome ko živi u blizini", kaže direktorka Omladinske zadruge Bulevar Breda Milić.

Najnepoželjniji poslovi u oblasti građevinarstva su zidar, armirač i tesar, kod kojih je neophodna i odgovarajuća zdravstvena sposobnost. Zanimljivo je da za poslom zavarivača postoji najveća potražnja, a da skoro niko ne želi da ga obavlja. Takođe, većina ne želi da se bavi terenskom prodajom osiguranja ili novina.

"Jedan od razloga za nezadovoljstvo navedenim poslovima je i plaćanje na procenat uz veoma mali ili nepostojeći fiksni deo, kao i veliko područje koje komercijalista treba da pokrije", objašnjavaju u NSZ.

Sudeći po popularnosti određenih kurseva, građani bi se najradije obučavali za poslove na kojima će odmah po završetku kursa naći posao koji za minimum rada obezbeđuje najveću zaradu.

"Najpopularniji su kursevi za negu lepote i za servisera bele tehnike, računara i mobilnih telefona. Isto tako, kursevi za dimničare, kamenoresce ili obućare, sve su manje traženi jer se smatraju teškim poslovima sa slabom zaradom. A baš je za tim poslovima velika potražnja", kažu u Narodnom univerzitetu Božidar Adžija.

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje najviše se traže IT stručnjaci, zavarivači; inženjeri elektrotehnike, ekonomisti, inženjeri građevinarstva, knjigovođe, pekari, poslastičari, kuvari i pica majstori, mesari i kozmetičari.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2010&mm=10&dd=29&nav_id=468568

Баш су занимљиви ретардирани послодавци у Србији који би хтели да за смешне паре примењују најцрњи мобинг на радницима а још смешнији политичари који доносе законе по којима радници немају никаква права.Нпр...ови што се жале да не могу да нађу радника који ће за 15000 под сунцобраном чува паркинг и да вероватно не може да оде ни у ВЦ и да по цео дан буде изложен ултравиолетном зрачењу од којег сунцобран не може да га заштити а за 15000 не може да излечи ни опекотине од сунца.Само помињу потражњу а не помињу ниске плате и лоше услове за рад.

Жутаћи су излудели..
Можда би требало доктори, инжењери и правници да раде физичке послове за 150 јевра!

TE PARE NE VREDE ZDRAVLJA I GUBLJENJA VREMENA!
Znači, plata koja je 70 puta veća od plate pre 17 godina, vama je mizerna plata, za koju ne želite ni da se trudite. Mislim da to sve govori o fenomenalnom učinku DOS-a.

A jeste li probali da prionete i završite taj posao za samo 4 sata, pa vam onda još 4 sata preostaje za neki drugi posao, možda isto od 150 evra?
Ne, radije biste ovde klošarili.

Можда би требало доктори, инжењери и правници да раде физичке послове за 150 јевра!
Ne postoji nikakvo pravilo po kome radnik dobija isključivo poslove po svom ukusu.

Zamisli ti hoćeš da okrečiš stan, i daš oglas da ti trebaju moleri. A onda se neko javi i kaže: "Ja sam završio Fakultet dramskih umetnosti. Zaboravite te gluposti sa krečenjem, nego mi dajte neku operu da napišem."

Back