Fizicki izgled - kompleksi

Cao svima, moram negde da ispisem ono sto me muci godinama unazad
Ovako, presla sam 26 godinu, nikada nisam bila u vezi, i nikada nisam imala decka. Imam strasno velike komplekse vezano za sopstveni izgled. U poslednje vreme se stalno zagledam, trazim sebi mane, a skoro sam se cak i rasplakala jer sam trebala ici u neki izlazak i mislila sam da ne izgledam dovoljno dobro. Dakle, moj osnovni problem je sto u drugima trazim potvrdu sopstvene vrednosti. Recimo kroz to koliko me muskarci startuju (skoro nikada), kako reaguju na moje fotografije na ig, na storije i sl. Svesna sam koliko je sve ovo jadni i bolesno, i svesna sam da imam duboke probleme. S obzirom da decka ne mogu da nadjem imala sam vise puta tinder, tamo se spojimo sa momcima, ali nakon sto mi traze ig i pogledaju moje slike, vise se ne javljaju, prosto ispare, neki ne cak i blokiraju, vise puta se desilo da me neki momak zaprati kad mi vidi profil u i nakon sto mi pregleda slike odmah me otprati. Verujte, da ja posle toga imam depresivne faze, to mi je jasan znak da im se ne dopadam i mene to ubija
Ne smatram se lepoticom, ali def nisam ruzna, dobijam i komplimente na racun svog izgleda ali sada pocinjem da sumnjam da me ljudi prosto Lazu. Jako sam isfeusteieana, besna, nemam nacina da uticem na to, cesto kad se pogledam u ogledalo ja placem, umisljam da sam debela, da su mi noge debele, onda nosim samo duge stavri, na plaži imam strah da se skinem, i mislim da apsol svaki izgleda bolje od mene. Znam da mi treba psiholog, ali da li je neko mozda prolazio slicno, mnogo mi je tesko. Hvala
Donekle kapiram tvoju frustraciju. Pogotovo danas za zene jako je tesko ispoljiti svoju lepotu. Ja cu ti reci iz muskog ugla posto se definitivno razlikujemo,al opet mogu reci nesto sto je univerzalno za oba pola. Ja volim da kazem iskreno i nadam se da te necu ovim povrediti na neki nacin. Da bi imala partnera fizicki izgled nema nikakve veze sa tim. Onoliko koliko volis sebe toliko ce te i drugi voleti. Jedno je sigurno samo mi vidimo mane i niko vise. Ako je vec problem fizicki izgled danas za to ima leka, dobra hrana i trening, izmedju ostalog zivimo u svetu gde je fizicki izgled mnogo bitan za vecinu ljudi i to je ok. Bitno je da to sto zelis kod partnera to i sama radis. Ako bi Ja zanemario svoje telo u potpunosti jedino takvog partnera mogu i da privucem u svoj zivot. Imas 26 god i zivis u digitalnom svetu kao i Ja naravno , samo sto smo vise konektovani to smo vise usmaljeni jer u digitalnom dobu nema dodira, nema pogleda, nema nicega zivog u tome stoga mislim da naci partnera preko interneta danas je ozbilno tesko. Moj ti je savet da se prosto vratis sebi i upoznas sebe pa i zavolis sebe prvo , i stavarno je toliko jednostavno. Tvoj fokus je trenutno na svemu sto ti se ne svidja i sama gajis to , ne moze da bude bolje nikako. Postoji i jos jedan nacin najbolniji i najbrzi a to je da za svaku tvoju frustraciju odes kod mame , sednes pored nje , uhvatis je za ruku,pogledas u oci i pitas : Mama da li ces me ti voleti ako budem imala 100 kg , do tacnih pitanja to ces sama znati kada bude dosao trenutak ispred majke. I za kraj stav kakav imas prema mami takav imas prema celom belom svetu , to prosto znaci da svi odgovori stoje kod mame.

Dogodilo ti se u životu da su ti podeljene loše karte, šta da se radi.

Imaš opciju 1) Platiš operacije ako imaš sredstava ili radiš na sebi u smislu teretana, fizičke vežbe da pojačaš izgled svog tela na šta možeš da utičeš bar.
2) Da zavoliš sebe u tom obliku u kom si sad i da u skladu sa tim i privlačiš ono što privući možeš.

Nažalost ima lepih ljudi i manje lepih ljudi, manje lepim ljudima je život višestruko teži, ali kao što vidiš i takvi ljudi žive, rade, spajaju se, razmožavaju se isto kao i top modeli.

Sad, tebe je dodatno usralo to što živiš u vremenu kad je fizički izgled nikad više na ceni i kad je to broj 1 vrednost kod žena, kao što je kod muškaraca broj 1 status, ali tako je kako je.

Radi na onome na čemu možeš ili na prihvatanju sebe takve.

Ovako, presla sam 26 godinu, nikada nisam bila u vezi, i nikada nisam imala decka. Imam strasno velike komplekse vezano za sopstveni izgled. U poslednje vreme se stalno zagledam, trazim sebi mane, a skoro sam se cak i rasplakala jer sam trebala ici u neki izlazak i mislila sam da ne izgledam dovoljno dobro. Dakle, moj osnovni problem je sto u drugima trazim potvrdu sopstvene vrednosti. Recimo kroz to koliko me muskarci startuju (skoro nikada), kako reaguju na moje fotografije na ig, na storije i sl. Svesna sam koliko je sve ovo jadni i bolesno, i svesna sam da imam duboke probleme. S obzirom da decka ne mogu da nadjem imala sam vise puta tinder, tamo se spojimo sa momcima, ali nakon sto mi traze ig i pogledaju moje slike, vise se ne javljaju, prosto ispare, neki ne cak i blokiraju, vise puta se desilo da me neki momak zaprati kad mi vidi profil u i nakon sto mi pregleda slike odmah me otprati. Verujte, da ja posle toga imam depresivne faze, to mi je jasan znak da im se ne dopadam i mene to ubija
Ne smatram se lepoticom, ali def nisam ruzna, dobijam i komplimente na racun svog izgleda ali sada pocinjem da sumnjam da me ljudi prosto Lazu. Jako sam isfeusteieana, besna, nemam nacina da uticem na to, cesto kad se pogledam u ogledalo ja placem, umisljam da sam debela, da su mi noge debele, onda nosim samo duge stavri, na plaži imam strah da se skinem, i mislim da apsol svaki izgleda bolje od mene. Znam da mi treba psiholog, ali da li je neko mozda prolazio slicno, mnogo mi je tesko. Hvala
Ako vec hoces online da hvatas onda se namontiraj u fotoshopu kao svi

Kim Kardašijan je projekat njihovog marketinga, oni od koga su hteli oni su od njega i napravili slavnu osobu.

Pride, žena ne izgleda loše ni bez šminke, ne vidim na njenoj faci ništa ružno. Ok nos nije sjajan, ali sve ostalo je sasvim ok.
skrndelj i sa sminkom
u svakom slucaju da te naucim kako uzivo moze da ih sharmira sharmom ili sarmom da izgled nije bitan,da se svako fejk predstavlja u boljem izdanju pa ce i ona

Zavisi od ugla gledanja.
Nekome jeste, nekome nije.
Ne bih toliko uopštavala.

Velikoj većini jeste. Nije presudan i ne svima, naravno, kao i bilo šta u životu, ali je vrlo jasno da danas sa dobrim izgledom i parama imaš mnogostruko veće mogućnosti i svuda si bolje prihvaćen.

skrndelj i sa sminkom
u svakom slucaju da te naucim kako uzivo moze da ih sharmira sharmom ili sarmom da izgled nije bitan,da se svako fejk predstavlja u boljem izdanju pa ce i ona

Daj da vidimo tebe kad je ovo skrndelj.

Možeš ti da budeš ne znam kako šarmantan, ako ja na piće pozovem jednu osobu, a pojavi mi se druga osoba koja ne liči na tu osobu, sa možda ozbiljnim viškom kilograma, neće ni stići da te šarmira i samo će doživeti javno poniženje.

Ne znam zašto zovu samosvest, to kad se neko previše na sebe fokusira. To nije
samosvest, već suprotno od toga. Toralna blokada. Fokusiraš se na nešto što
drugi možda i ne vide, niti ih zanima, niti vide na isti način kao i ti.
Samo premestiš fokus na druge. I onda, čak i da im nisi fizički privlačna, barem
si im prijatna.
zabole me sta ce ko o meni da misli :lol:

a jos manje dal cu im biti prijatan... a i ti su jaci ako moras da spustas svoje standarde da bi se nekom polovnjaku dopao...valjda je najbitnije da ne glumimo nesto sto nismo?

a to je osobina pre svega zena.

Neka doza nesigurnosti uvek postoji, u smislu da smo svi svesni da nismo savršeni.
I ne treba da budemo savršeni.
Međutim, ne treba da dozvoliš da se ceo život sad vrti oko toga jer zaista nije tako.
Ukoliko ne možeš da to prihvatiš , mislim da je sasvim ok da porazgovaraš sa nekim psihologom. Razgovor neće škoditi.
mozda ti nisi savrsena, za sebe mislim da sam jako blizu tog vrha.

po svemu. i na tome radim jako dugo. i mrze me vise no sto me vole. a kad me neko zavoli takvog kakav sam, znam da u njemu ima te snage koju ja imam.

ali postoje ljudi kojima je cilj da se po svaku cenu dopadnu bilo kakvoj dileji. i to razumem, ali takvima nema spasa ako sa tom utopijom krenu u psihoanalizu svojih gresaka. neka se svet pokloni tebi, a ne ti svetu. prvi korak, najvazniji.

to je pravilo svakog velikog coveka koji je ikad ziveo na planeti. ali dobro, za neke je biti majka tereza zivotni stil. a koliko je iskren, u to necu ulaziti da ne bi nekima ovde rogovi izlazili.

Почни за почетак мало мање да блејиш по нету и ствараш себи неке лажне илузије.

Овако моја процена је следећа,имаш превише слободног времена,надам се да си у радном односу,почни да трчиш ,возиш бајс,читаш књиге,прескачеш вијачу,садиш цвеће,имаш кућног љубимца којег ћеш дресирати,маструрбирај чешће итд

Nisam sve čitala, ali ovakvi kompleksi su karakteristični za pubertet, a ti imaš 26.
Popričaj sa nekim kako da radiš na svom samopouzdanju.
meni liči na egocentričnost
ona ne sme da se skine na plaži
zato što će svi gledati u nju.
niko neće gledati u nju

znači ego joj je izmešten iz ose, jedino to treba da vrati u normalu i biće sve u redu

Jako blizu nije vrh , kompletno savršenstvo opet nije univerzalno niti realno.
Nego živimo u instant društvu gde je sve fizička pojava i gde se sve vrti oko toga , otud navala fotošopiranih fotki do neprepoznatljivosti. Jako tužno.
normalno, da sam savrsen samo bi se :bye: i ne bi ti ni rec napisao.

a posto sam gresan i coek sam, znam tacno gde jos ne valjam za savrsenstvo....mislim duhovno, osim ako ti ne mislis na nesto trece.

meni liči na egocentričnost
ona ne sme da se skine na plaži
zato što će svi gledati u nju.
niko neće gledati u nju

znači ego joj je izmešten iz ose, jedino to treba da vrati u normalu i biće sve u redu

A sto je pa ne bi gledali, 26 godina, majka mu stara, kada da je gledaju ako ne sa 26:lol:?

Ma, nesigurna je, nije joj nista.
A i momci danas imaju malo taj neosvajacki stav. Tacno bih pala u nesvest kada bih danas cula da je nekoj pisao pisma, pesme, sta vec...sve im je nesto smorno, niko im nije dovoljno lep, svakoj nadju manu, pogubili su se nacisto i samo bulje u telefone, vazne face.

Ova cura je samo druga strana tog istog ogledala. Momci kao zabole ih, cure kao i nas zabole. Neosetljivost je u modi.

I psiholozi su u modi, kako vidim.

Moja baba bi je poslala u grad, "nemesti ti cerko pundju i medj' ljude", nesto joj ta pundja ostala iz mladosti ali mislim da je u pravu. Valja bataliti te slike online.

Back