Fitnes forumasice

• Začetnik teme Začetnik teme Troja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
moj trener kad tera nekog da smrsa, daje kardio 15 min pre tegova i 15min posle tegova, bilo musko ili zensko. uglavnom te kombinacije sa brzinama i nagibima

pa to je to..minimum 30 minuta..
poenta je da u prvih 15..20 minuta trosis ono sta si uneo..u sledecih 15..20 minuta trosis one privremene zalihe a tek kad predjes tu zonu posle 30 do 40 minuta trcanja ti pocinjes da trosis masne naslage..ali ne smes preko jednog sata ..najidealnije je 40 do 50 minuta.

samo sto to treba u kontinuitetu a ne da se deli sa tegovima ako to radi zbog mrsavljenja.
a i treba ujutru to da radi da bi ubrzao metabolizam zbog unosa hrane tokom dana.

poenta je da u prvih 15..20 minuta trosis ono sta si uneo..u sledecih 15..20 minuta trosis one privremene zalihe a tek kad predjes tu zonu posle 30 do 40 minuta trcanja ti pocinjes da trosis masne naslage..ali ne smes preko jednog sata ..najidealnije je 40 do 50 minuta.

znam za to, ali zar se dizanje tegova pre toga ne računa kao trošenje kalorija ?

- - - - - - - - - -

nije ni meni namera da se kurcim, ali eto od desetak zena :malav: koje dolaze, dizem najvise

što se da i videti na fotkama

samo sto to treba u kontinuitetu a ne da se deli sa tegovima ako to radi zbog mrsavljenja.
a i treb ujutru to da radi da bi ubrzao metabolizam zbog unosa hrane tokom dana.

To ne vazi za dizace.

- - - - - - - - - -

Dizanje tegova trosi vise kalorija, tacno.

znam...neće kilaža od teova da se smanji to mi je jasno...samo sam pitao da s obzirom da se pošteno iscrpim jedno sat vremena nekada i malo duže, koliko bi bio neki optimum za traku i kako na toj traci

- - - - - - - - - -

misim već sam počeo, dva puta sam po 20 minuta na nekom manjem nagibu, ali sam hteo da čujem reč stručnih ljudi

znam...neće kilaža od teova da se smanji to mi je jasno...samo sam pitao da s obzirom da se pošteno iscrpim jedno sat vremena nekada i malo duže, koliko bi bio neki optimum za traku i kako na toj traci

- - - - - - - - - -

misim već sam počeo, dva puta sam po 20 minuta na nekom manjem nagibu, ali sam hteo da čujem reč stručnih ljudi

Oce ako ukines burek i kifle

ja volim kardio, al ne volim sto topi ove mukom stecene misice :lol:

samo ako trcis preko sat vremna tad se "jedu" misici..oko 50 minuta trcanja nece smanjiti misicnu masu

- - - - - - - - - -

:ok:
Postoje 3 faze, prva je skidanje i u toj fazi je kardio zastupljen. Posle se nabacuje masa i nakon svega radi na definiciji.

naravno..posle sa tegovima biras da li dizes masu ili radis definiciju koriscenjem vecih opterecenja i manje "dizanja" ili obrnuto

- - - - - - - - - -

Nisam te bas razumeo ali...
Ako skidas mast gledaj da prvo odradis trening pa tek nakon treninga ili nakon nekog vremena rada sa tegovomima ubacus kardio. Zavisi od treninga, ali kad zavrsis istegnes se onda istrci 40-tak min da spalis to .

samo ako trcis preko sat vremna tad se "jedu" misici..oko 50 minuta trcanja nece smanjiti misicnu masu

- - - - - - - - - -

naravno..posle sa tegovima biras da li dizes masu ili radis definiciju koriscenjem vecih opterecenja i manje "dizanja" ili obrnuto

Upravo tako :ok:

Ovo da će trčanje "pojesti" mišićnu masu je suludo. Umeren i pravilno doziran kardio je neizostavan u fazi topljenja tj skidanja body fat .

- - - - - - - - - -

ja bi jedino isao na kik boks od tog kardia...super mi je i penjanje, vjerovatno zato sto volim da se penjem i po zenama! <333

I kik box moze da bude dobra zamena ... ja sam ubacivao razne kombinacije .

Back