Fitnes forumasice

• Začetnik teme Začetnik teme Troja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ekstenzija je praktično i izmišljena za proces rehabilitacije posle operacija. Izolaciona vežba, ne zahteva veliki napor i sa laganim opterećenjem možeš da vratiš ceo obim pokreta zgloba. Ali dugoročno, ako je radiš u sklopu uobičajenog treninga za noge za razvoj kvadricepsa, pod većim opterećenjima može da ti stvori probleme, najčešće tendinitis. Jer kompresivna sila kojoj je izložena čašica pri tom pokretu je daleko veća nego pri bilo kojoj drugoj vežbi.

Zato nema potrebe preuzimati taj rizik, kada već postoje druge, jednako efikasne ili bolje vežbe, koje ne izlažu koleno tolikom pritisku.

a sta ako ne moze da radi cucnjeve? Nek prvo ojaca taj slabiji kvadriceps, pa tek onda iskorak i bugarski. Ja sam iskorak pocela da radim, nakon povede, tek kad sam usavrsila obican cucanj i uradila cestito, a ne samo pola cucnja. Mora da ima neki red, zavisi sta i koliko moze. A masina joj je zgodna jer moze da radi posebno noge i spreci da jaca preuzima vise tereta...i obicno podizanje i izdrzljivost.

Ok, ja kazem moje iskustvo sa rehab kolena.

I mnogo je 25 ponavljanja....ako oce da jaca misic neka.podigne tezinu i smanji ponavljanje. Ja sam radila 10,12 ili 15 ponavljanja. Osim vezbi za trbusnjake tu je bilo 25 i vise...kasnije naravno. Alipodizanje nogu na strunjaci mislim da sam radila.odmah 20 s tim sto sam radila sa blago savijenim kolenima u pocetku. Nisam.mogla skroz nogu da.ispruzim.

Da, tesko mi je da radim cucnjeve, ovo mi je mnogo lakse i prihvatljivije. Cak i leg press povremeno radim ali onda nekako opteretim i donji deo kicme sto mi isto ne prija.
Probacu da povecam tezine i smanjim ponavljanja na 15. Tendititis je upala cega? Kako nastaje?

Xapaljenje tetive....nesto ne verujem, al ajde. Sto se mene tice gore je raditi cucnjeve, narocito bugarski cucanj, ako ne postoji podrska misica, nego raditi na masini...masine delom zato i postoje da pruze neophodnu stabilzacuju tela. I kao izolaciona vezba ima za cilj da ojaca kvadriceps

- - - - - - - - - -

Ili nasloni se uz zid glavaom i ledjoma i radis cucnjeve tako...vezba za rehab, dobila u doni zdravlja. Radi se i ovako, ali recimo spada u vezbe za rehabilitaciju. I ako ne moze ceo cucanj, opet se.samo radi delimicno

ovo je sprava, ako mislimo na istu
Pogledajte prilog 474733

znaci, stopala ucvrstis tu gde jesu, podignes dupe sa sedista i napred se drzis za prednji deo sprave i radis vezbu
na spravi na kojoj vezbam je veza udaljenost od sedista do prednjeg dela, ali to je valjda podesivo

- - - - - - - - - -

zapravo, evo fotke kako izgleda vezba
Pogledajte prilog 474734

meni ovo je odlično za dupe

E ja idem na trening koji se zove Body Pump(ako te zanima mozes guglati).
Tu je fokus na repeat efektu, mnogo ponavljanja sa «normalnim» tezinama.
55 minuta trening traje i rade se intenzivno sve velike i male grupe misica sa tegovima.

ma neki diletanti...znam pojedine 200 godina se tu vrte i još su tu...nisu napredovali
al eto vole ljudi

- - - - - - - - - -

a pogotovo me iritira kad odnesu bučice tamo sa strane da vežbaju i zajebu ih kad završe, ne vrate na mesto
i onda se ja ubijem dok ih nađem

Back