Finansijski status

• Začetnik teme Začetnik teme vojo3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Znam jednu osobu koja cesto ima obicaj da kaze: "Potrosio bi Rajfajzen Banku" za nekog ko je raspikuca.
Da ne pricam bas sad o bogatim ljudima, vec o nekima sto na primer imaju izuzetno dobre plate.
Pojedinci bi stvarno mogli da potrose uzalud svaki dinar, bez obzira koliko imaju novca i kako izgledaju "na oko". Sa druge strane, postoje oni sto mogu lepo da organizuju svoj novac i mogu cak bolje da zive od onih sa vecim primanjima. Ne pricam o stipsama, vec o razumnim potrosacima i stedisama.

Dakle, finansijski status osobe sa kojom sam u vezi nije toliko bitan, koliko je njena finansijska zrelost.
E sad, posto se u temi pominju ekstremno bogate opcije, nekako mi je to potpuno nerealni scenario. :D
Rekao bih da je prilicno nemoguce da neka ekstremno bogata devojka bude u vezi sa mnom. Jedino ako je u pitanju neka bakuta iz Dojcland. :hahaha:

Ima tu naravno mali milion kombinacija. Novac pokrece nasu srecu, nazalost. Mada opet, sve zavisi od psihickog sklopa osobe.

Znam jednu osobu koja cesto ima obicaj da kaze: "Potrosio bi Rajfajzen Banku" za nekog ko je raspikuca.
Da ne pricam bas sad o bogatim ljudima, vec o nekima sto na primer imaju izuzetno dobre plate.
Pojedinci bi stvarno mogli da potrose uzalud svaki dinar, bez obzira koliko imaju novca i kako izgledaju "na oko". Sa druge strane, postoje oni sto mogu lepo da organizuju svoj novac i mogu cak bolje da zive od onih sa vecim primanjima. Ne pricam o stipsama, vec o razumnim potrosacima i stedisama.

Dakle, finansijski status osobe sa kojom sam u vezi nije toliko bitan, koliko je njena finansijska zrelost.
E sad, posto se u temi pominju ekstremno bogate opcije, nekako mi je to potpuno nerealni scenario. :D
Rekao bih da je prilicno nemoguce da neka ekstremno bogata devojka bude u vezi sa mnom. Jedino ako je u pitanju neka bakuta iz Dojcland. :hahaha:

Ima tu naravno mali milion kombinacija. Novac pokrece nasu srecu, nazalost. Mada opet, sve zavisi od psihickog sklopa osobe.
Fino zboris samo sto je trosenje para kao droga to niko ne kapira,moj brat krizira svaki masec i mora da izmisli da mu fali neki deo garderobe ne bi li trosio

Da li je finansijski status partnera bitan za odabir veza,da li bi biste bili sa voljenim da je siromasan ili ekstremno bogat.
Za kominaciju, dejting i sl. mi suštinski nije bitan, dok god jedno drugo ne opterećuje.
Za vezu/brak kontam da je nešto komplikovanije odgovoriti - idealno bi bilo da nam je finansijski status približno jednak ili pak da možemo da izdvojimo približno slične sume novca za zajedničke potrebe, kao i da ne opterećujemo jedno drugo.

oni koji nemaju zvaku kazu nece me zbog para :roll:

E ima i toga definitivno, mislim često ljudi koji nemaju nikakve kvalitete ili su ne znam ono mutavi, neprivlačni, neinteresantni ili tako neki bezvezni likovi misle da je sve u parama i kao lažu sami sebe kao neće me zbog para ili zato što nemam pare, isto kao i oni što imaju puno para sami sebe lažu da ta neka nije sa njima zbog para nego kao eto zato što joj je mnogo interesantan, privlačan, šarmantan ili šta već.

Ili ne znam neki lik kuka kao eee jadan ja ne mogu da nađem curu jer sam bez para, pa brate yebeš pare, ne mogu svi imati pare ali daj ono budi malo šmeker, pokaži malo neku harizmu, energiju, samopouzdanje, pokaži dore namere, budi malo zabavan, interesantan, ono istakne neke kvalitete koje imaš i sigurno da će se pre ili kasnije pojaviti neka koju neće biti briga za to nit će joj to biti važno.

Meni ne moze da se svidi devojka/zena koja nije samostalna u svakom smislu, pa i finansijskom.
Uz to mora i da ima odgovarajuci intelekt i energiju, a uz takav intelekt i energiju, po nekom nepisanom pravilu ide i dobra poslovno-finansijska situacija. :)
Slažem se generalno, mada znam i neke žene koje su ekstremno pametne, vredne, doktori nauka, cenjene, al' što ne umeju s parama - čudo jedno... :lol:

U istoj toj Kini je takođe sasvim prihvatljivo žene koje nisu udate u kasnim dvadesetim nazivati - Sheng nü. Ili u prevodu, žene otpatci.

Kineskinje neće niko nazivati pogrdnim imenima ukoliko su gold diggers, ali hoće ako zakažu u ulozi koja im je namenjena u njihovoj kulturi.
Arapi za neudate žene (ali i za neoženjene muškarce takođe) koji imaju 30 i više kažu nešto otprilike kao "expired"...

Хусбанд Сторе!
Била је распоређена на пет спратова, а позитивни атрибути мушкараца су постајали све већи док сте се успињали.
Једино правило је било, када једном отвориш врата на било ком спрату, МОРАШ да изабереш човека са тог спрата; ако сте се попели на спрат, нисте могли да се вратите доле осим да напустите место, да се никада не вратите.Пар девојака је отишло у тржни центар да нађе мужеве...

Први спрат
На вратима је писало: "Ови људи имају посао и воле децу."Жене су прочитале натпис и рекле: "Па, то је боље него да немате посао или не волите децу, али питам се шта је даље?"Па су отишли горе.
Други спрат
На натпису је писало: „Ови мушкарци имају високо плаћене послове, воле децу и изузетно добро изгледају“."Хммм", рекле су даме, "Али питам се шта је даље?"
Трећи спрат
Овај знак је гласио: "Ови мушкарци имају високо плаћене послове, изузетно су доброг изгледа, воле децу и помажу у кућним пословима."„Јао“, рекоше жене, „Веома примамљиво“.Али постојао је још један спрат па су отишли горе.
Четврти спрат
На овим вратима је писало „Ови мушкарци имају високо плаћене послове, воле децу, изузетно су доброг изгледа, помажу у кућним пословима и имају јаку романтичну црту“.„О, помилуј ме“, повикаше, „помислите само шта нас даље чека!“Тако су отишли до петог спрата.

Пети спрат
Знак на тим вратима је гласио: „Овај спрат је празан и постоји само да докаже да је женама немогуће угодити. Ви сте посетилац 64,363,012 овог спрата.На овом спрату нема мушкараца.Овај спрат постоји само као доказ да је женама немогуће угодити.Хвала вам на куповини у Хусбанд продавници.Пазите како идете док излазите из зграде и угодан вам дан!

Da li je finansijski status partnera bitan za odabir veza,da li bi biste bili sa voljenim da je siromasan ili ekstremno bogat.
Naravno da ne . I u praksi.
Međutim , ono što me nervira kod ljudi je kuknjava. Eto kome traba neka kinta da kupi devojci / ženi čokoladicu ostavite račun da uplatim. Obrazujte se, zasucite rukave , nađite poso i radite.

i drugi deo vica .........

Продавница 'Нове жене' преко пута.
Први спрат има жене које воле секс.
На 2. спрату су жене које воле секс и имају новца.
Од 3. до 6. спрата никада нису посећивали.

Bitno je da se ima za lagodan zivot, i da oboje privredjujemo, mnogi problemi u vezi ili braku proizilaze iz nedostatka novca.
Novac nije sreca, ali je lakse sa njim nego bez njega. I lepse je kad ne razmisljas ds li ces imati za ovo ili ono.
Ja stremim da zaradim sto vise zbog sebe i potomstva, a ne zbog partnerke. Kao sto ne zelim da budem gledan kroz novac, ni ja ne gledam devojku kroz novac, ali ako zaradjuje dobro i samostalna je, (npr moja sadsnja devojka ima svoj biznis i odlicno joj ide) to je veoma atraktivno.

E sad jako bogatu devojku sam imao u ranim dvadesetim, i nisam bio srecan, baljda taj muski ponos, ja student, tu i tamo neki posloci preko studentske zadruge, ostalo na grbači roditelja, koji su srednja klasa, njen otac pun ko brod, nisam se osecao lepo, i nije bilo do nje, ona je predlagala tipa stvari, uzmemo od mog tate Mercedes, odemo na more, mi imamo vilu u Budvi, i tako, ja se osecao kao puz golac :/

Bitno je da se ima za lagodan zivot, i da oboje privredjujemo, mnogi problemi u vezi ili braku proizilaze iz nedostatka novca.
Novac nije sreca, ali je lakse sa njim nego bez njega. I lepse je kad ne razmisljas ds li ces imati za ovo ili ono.
Ja stremim da zaradim sto vise zbog sebe i potomstva, a ne zbog partnerke. Kao sto ne zelim da budem gledan kroz novac, ni ja ne gledam devojku kroz novac, ali ako zaradjuje dobro i samostalna je, (npr moja sadsnja devojka ima svoj biznis i odlicno joj ide) to je veoma atraktivno.

E sad jako bogatu devojku sam imao u ranim dvadesetim, i nisam bio srecan, baljda taj muski ponos, ja student, tu i tamo neki posloci preko studentske zadruge, ostalo na grbači roditelja, koji su srednja klasa, njen otac pun ko brod, nisam se osecao lepo, i nije bilo do nje, ona je predlagala tipa stvari, uzmemo od mog tate Mercedes, odemo na more, mi imamo vilu u Budvi, i tako, ja se osecao kao puz golac :/
E tek sad vidis da si u ranoj mladosti gresio..no zivot tece dalje i ostavlja mogucnost za nove greske koje ces ispravljati u hodu...
Ja sam bio u goroj situaciji od tebe jer nas u porodici bilo petoro dece a radio samo otac..bilo kako bilo zavrsili smo svi skolu ja sam nakon Gimnazije zapisao Interdisciplinarne po Novinarastvu u Zagrebu i ziveo kod svoje tete u Starom gradu..Uzeo sam od 3 /...2 godine i vratio se u Skoplje gde sam isterao do Kraja..usput sam radio ovamo onamo , bio urednik u jednom fabrickom listu koliko da placam knjige i ostalo..Stazirao sam u Gradskom listu i konacno dobio licencu za rad..I tako sledecih 20 godina..u medjuvremenu se i ozenio i imam dve kceri koje se udale jedna u Engleskoj ima svoj biznis i jedno dete , druga je tu meni u blizini..Sa financijama stojimo dobro cak i pomazemo ..zena profesorica na hem inst.. i ona ima dobru penziju ,,Ma lo smo zapali u spori ritam..Novca imamo dovoljno no kao i kod svih nesto nedostaje,,Imamo Kamp u Grckoj pa celo lketo pocev jos od sredine maja provodimo tamo..Nisam Megaloman i zelio bih ostati na tome jer se uvek prisetim mladosti..

E tek sad vidis da si u ranoj mladosti gresio..no zivot tece dalje i ostavlja mogucnost za nove greske koje ces ispravljati u hodu...
Ja sam bio u goroj situaciji od tebe jer nas u porodici bilo petoro dece a radio samo otac..bilo kako bilo zavrsili smo svi skolu ja sam nakon Gimnazije zapisao Interdisciplinarne po Novinarastvu u Zagrebu i ziveo kod svoje tete u Starom gradu..Uzeo sam od 3 /...2 godine i vratio se u Skoplje gde sam isterao do Kraja..usput sam radio ovamo onamo , bio urednik u jednom fabrickom listu koliko da placam knjige i ostalo..Stazirao sam u Gradskom listu i konacno dobio licencu za rad..I tako sledecih 20 godina..u medjuvremenu se i ozenio i imam dve kceri koje se udale jedna u Engleskoj ima svoj biznis i jedno dete , druga je tu meni u blizini..Sa financijama stojimo dobro cak i pomazemo ..zena profesorica na hem inst.. i ona ima dobru penziju ,,Ma lo smo zapali u spori ritam..Novca imamo dovoljno no kao i kod svih nesto nedostaje,,Imamo Kamp u Grckoj pa celo lketo pocev jos od sredine maja provodimo tamo..Nisam Megaloman i zelio bih ostati na tome jer se uvek prisetim mladosti..
eto, bas lepa i poucna prica.
Hvala

Back