Finansijski status

• Začetnik teme Začetnik teme vojo3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zanimljivo je kako kultura oblikuje ovo razmišljanje.

U Kini je na primer sasvim prihvatljivo reći da ceniš nekoga zato što je bogat, jer oni bogatstvo vezuju pre svega za marljivost, vrednoću, sposobnost i slične pozitivne osobine.

Ovde kod nas vlada maltene suprotan sentiment - ako bi rekao da ceniš nekoga zato što je bogat, svi bi te gledali belo.
U istoj toj Kini je takođe sasvim prihvatljivo žene koje nisu udate u kasnim dvadesetim nazivati - Sheng nü. Ili u prevodu, žene otpatci.

Kineskinje neće niko nazivati pogrdnim imenima ukoliko su gold diggers, ali hoće ako zakažu u ulozi koja im je namenjena u njihovoj kulturi.

Meni apsolutno nije bitan, a isto tako kad se radi o potencijalnoj partnerki, ne zanima me nikakav vid trgovine i interesa, mislim ako je finansijsko stanje ono prelomna tačka i na osnovu toga odlučuje dal će biti samnom ili ne ono najbolje da odma jer prosto ne treba mi takva osoba u životu.

Mislim da je ljubav sama po sebi iracionalna stvar (zato i jeste tako božanska i magična) i da prava ljubav i prava veza mora da se zasniva na nekom iracionalnom nivou, a ne na racionalnom jer onda to već postaje stvar interesa i neka vrsta trgovine, a to je onda osuđeno na propast jer uglavnom to ono čim nestane interes ili taj neki materijalni komfor odma puca i veza, tako da ono nit me zanimaju takve osobe nit bi ikad time i na taj način doslovno kupovao nečije simpatije i naklonost i tako prosto i sam sebe uvaljivao u obmanu i laži.

Zanimljivo je kako kultura oblikuje ovo razmišljanje.

U Kini je na primer sasvim prihvatljivo reći da ceniš nekoga zato što je bogat, jer oni bogatstvo vezuju pre svega za marljivost, vrednoću, sposobnost i slične pozitivne osobine.

Ovde kod nas vlada maltene suprotan sentiment - ako bi rekao da ceniš nekoga zato što je bogat, svi bi te gledali belo.

Meni ne moze da se svidi devojka/zena koja nije samostalna u svakom smislu, pa i finansijskom.
Uz to mora i da ima odgovarajuci intelekt i energiju, a uz takav intelekt i energiju, po nekom nepisanom pravilu ide i dobra poslovno-finansijska situacija. :)

Dans u modernom dobu i malo pre toga na ljubav imaju pravo samo bogati ljudi sa sigurnom zaradom i srednja klasa sa sigurnom zaradom a ona izumire.

Ostali koji ne spadaju u gornje kategorije 80% slucajeva ostace sami ili ce bar da imaju krate avanture i ljubavi ali ne na duze staze.

Moze da bude vredan i sposoban, da se trudi koliko hoce ali ako se ne uklapa u sistem i okruzenje i nacin koji je taj sistem i okruzenje nametnulo i ne uspeva u njemu svakako ce biti proglasen nesposobnim i neradnikom onim koji se ne trudi i slicno.

Muskarcima 90% i vise njima nije bitan novac i status, zenama 90% i vise je bitan novac i status.

Samo iz teme se vidi iz starta pritisak samo na muskarce.Pa i ti sto nemaju novca opstaju i ne umiru od gladi, placaju racune i internet ali danasnje drustvene norme su postavile velike zahteve i zenama nije dosta toga dovoljno.

Zbog svega ovoga dosta muskaraca zbog mira u dusi i zbog manjka stresa i ne zeli da se veze jer je tesko biti finansijski siguran danas a lako zene naprave nekog na nesposobnog i neradnika ako im nije nesto po zelji i ako im se ne moze ugoditi.Dovočjno je kratko nesto dok ne pocne vredjanje i prebacivanje na finansijskom nivou.

Svaka cast izuzecima ali ih je malo, postoje ali izumirujuca vrsta.

Back