Filozofsko pitanje dana..

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nema sanse...vanzemaljci su medju nama odavno 👽

Jeдном давно нашао се ја у друштву неких младих криминалаца,
ту они размењују своје подвиге и размишљају како постати моћан као Ари,

кад рече један:
- Их, где би ми био крај, само да познајем Јовицу !

Читајући овај твој текст, пожелех да све своје муке изнесем неком ванземаљцу !
Стварно, где би ми био крај ...

Zivotinje govore....recimo macke prenose abrove, sve sto pricate i radite istorocu drugim mackama, a ove svojim stanarima, psi daju svoje misljenje na bitne dogadjaje i svoje frustracije nastale ponasanjem svojih komsija, zabe filozofski pevaju, a sove opominju na opasnost, od sebe.
Meni se svidja nezainteresovanost papagaja iako ih smatraju izdajicama, papagaji se samo zezaju...

Moj mica ne trazi da jede nego da izlazi svaka dva sata i proveri stanje okoline...
Sudeci po mom Ahilu, kad mu ne poklonim paznju pa on pogricka sve pred sobom,
verovatno bi mi tad rekao -jes ti normalna, zasto me ne mazis, samo mi dajes da jedem, kako ti mislis da ja preguram
ovaj dosadan dan a da nemam sa kim da se trkam po dvoristu..:lol:

Iz njegovog ponasanja izvela sam zakljucak da ne da pas nije za kucu
nego nije ni za dvoriste..:malav:

Nema sanse...vanzemaljci su medju nama odavno ili smo mi medju njima takodje odavno..:lol:
Ne zna se trenutno cija je ovo planeta uopste..galakticke federacije pregovaraju da li da
nam dozvole da zivimo ovde ili da nas neutralisu neutralizatorima...👽
Niko ti nije verovao, ali neutralizacija je pocela....policija trazi Pasat dva dana i ne pomislja da je neutralisan....

Nije, patnja je deo iskustva i takva pomaze saznavanju, a bez nje se moze i nuzno ne menja coveka, ali ga cesto i menja. Jedna od patnji je pubertetsko samoispitivanje i negiranje koje doprinosi sazrevanju.
Po meni je bolje pitanje kakvi su ljudi koji uvek pate, kojima je patnja stanje svesti.

Nije, patnja je deo iskustva i takva pomaze saznavanju, a bez nje se moze i nuzno ne menja coveka, ali ga cesto i menja. Jedna od patnji je pubertetsko samoispitivanje i negiranje koje doprinosi sazrevanju.
Po meni je bolje pitanje kakvi su ljudi koji uvek pate, kojima je patnja stanje svesti.
jeste , patnja je uvek prisutna , menja / ne menja , nešto između situacija , nemere , sazrevanje kao takvo nije privilegija samo puberteta , ljudska patnja je deo življenja , a stanje svesti je samo korektor stanja patnje

Patnja podrazumeva i znaci svaki vid nelagodnosti koja prelazi prag bola, bilo fizickog ili psihickog, koji je sasvim razlicit u razlicitim trenutcima, kod razlicitih ljudi u razlicitom okruzenju.
Nemogucnost svesti da kontrolise patnju, sto nije poremecaj, prenosi tu patnju na sredinu i od odgovora sredine zavisi da li ce postati zavisnost ili ce nestati ili preci u neko drugo stanje. Cesto je dovoljno da sredina ne odgovori na patnju, pa da ona predje u neko drugo stanje svesti ili da sredina odgovori na patnju pa da ona postane zavisnost, a mozda i sve gresim.

Poslednja izmena:
Patnja podrazumeva i znaci svaki vid nelagodnosti koja prelazi prag bola, bilo fizickog ili psihickog, koji je sasvim razlicit u razlicitim trenutcima, kod razlicitih ljudi u razlicitom okruzenju.
Nemogucnost svesti da kontrolise patnju, sto nije poremecaj, prenosi tu patnju na sredinu i od odgovora sredine zavisi da li ce postati zavisnost ili ce nestati ili preci u neko drugo stanje. Cesto je dovoljno da sredina ne odgovori na patnju, pa da ona predje u neko drugo stanje svesti ili da sredina odgovori na patnju pa da ona postane zavisnost, a mozda i sve gresim.
patnja je privilegija pojedinca , sve je percepcija te individue , svest te individue može da eliminiše sve što je u vezi te jedne jedine biološke jedinice koje se odnosi na sveukupno življenje

....a realno potrebna je volja da se razume sagovornik.:)

Због превише употребе појмова у пренесеном смислу,
временом се губи основно значење.

Основно значење је обично вишеслојно прекривено,
самим тим је веће умеће пронаћи на ком је нивоу саговорник.

Jezik je ziva materija i menja se vremenom zato i nastao izraz "jaz medju generacijama" i to u vremenu kada se jezik menjao mnogo sporije, sada se smisao menja u toku 10 godina....tako su i nastali nazivi generacija na 10 godina...ali onaj deo koji zovemo knjizebni jezik koji usvaja i generacijske promene se menja sporije i s opravdanjem. Tako da niko ko ne raspolaze takvim recnikom ne bi smeo da se smatra pismenim....moze da bude skolovan, obrazovan ili strucnjak, ali mora da raspolaze recnikom knjizevnog jezika da bi razumeo o cemu se govori, a neka on govori milenijumski ili engleski ako misli da ce ga neko razumeti ili zeli da se obrati samo onima s kojima se razume.

Неко је некад рекао "слобода штампе", да би појаснио неку своју идеју.
И шта смо добили ?
Уверење новинара да штампа треба да буде слободна !

Нажалост, она је углавном слободна једино од памети ... :udriglavu:

Back